Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

Žuvies kotletai su sūriu

600gr. jūros lydekos
120gr. ferm. sūrio
svogūnas
2 šaukštai grietinėlės
2 kiaušiniai
kelių rūšių pipirai
mairūno, druskos
miltų voliojimui
Žuvis nuskusti, išimti kaulus, jų ten nedaug, supjaustyti gabaliukais, sudėti sutarkuotą sūrį, susmulkintą svogūną, grietinėlę, prieskonius ir išminkyti.Suformuoti kotletus, juos gerai išmiltuoti, apvolioti išplaktuose kiaušiniuose ir kepti ant al. aliejaus, kol gražiai apgelsta ir išpūrsta.Jei reikia galima pasidaryti padažą(tačiau prie jų nelabai ir reiktų, nes kotletukai gaunasi laabai sultingi ir purūs).Padažui tiesiog pakepiau poro ir svogūno mišinio, įdėjau šaukštelį su did. kaupu miltų, vėl apkepiau ir supyliau stiklinę pieno, šiek tiek žolelių pagal skonį ir užviriau.
user posted image
user posted image
Ule, už grikių apkepą 4u.gif 4u.gif 4u.gif


Atsakyti
Srove kotletukai kaaaip skaniai atrodo bigsmile.gif
Atsakyti
Nemano receptas, bet aš jį gaminau ir visiems labai patiko.
suktinukai su špinatais aš naudojau ne šaldytus špinatus.
Atsakyti
Atėjau pas jus su klausimu-ką aš ne taip darau, kad iškepti keptuvėje varškėčiai, į kuriuos įdėta sodos, išimti subliūkšta, nors keptuvėje buvo purūs?
AČIŪ.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agrefa: 09 sausio 2011 - 20:17
QUOTE(Agrefa @ 2011 01 09, 21:16)
Atėjau pas jus su klausimu-ką aš ne taip darau, kad iškepti keptuvėje varškėčiai, į kuriuos įdėta sodos, išimti subliūkšta, nors keptuvėje buvo purūs?
AČIŪ.


Karštyje viskas plečiasi, šaltyje traukiasi ax.gif , o jei rimtai tai manau, kad arba blogai išplakti, išminkyti, arba miltų per mažai, arba ne visai iškepę, arba temperatūra iškart labai aukšta ir staiga neiškepus pažeminama, daug tų "arba" gali būti g.gif .Aš dažniausiai dabar kai kepu tuos patiekalus, kur dedasi soda, tai jos truputį pamažinu, o į jos vietą įdedu kep. miltelių, jie kazkaip veikia ne vienu metu, vieni pradžioje, kiti gale išlaiko kepinio formą.Na, bet tai čia tik mano mintys, gal kuri rimčiau ką pasakys.
Poema- 4u.gif
Atsakyti
grikiu apkepas garuos rytoj ant pietu stalo rolleyes.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2011 01 09, 22:05)
Karštyje viskas plečiasi, šaltyje traukiasi ax.gif , o jei rimtai tai manau, kad arba blogai išplakti, išminkyti, arba miltų per mažai, arba ne visai iškepę, arba temperatūra iškart labai aukšta ir staiga neiškepus pažeminama, daug tų "arba" gali būti g.gif .Aš dažniausiai dabar kai kepu tuos patiekalus, kur dedasi soda, tai jos truputį pamažinu, o į jos vietą įdedu kep. miltelių, jie kazkaip veikia ne vienu metu, vieni pradžioje, kiti gale išlaiko kepinio formą.Na, bet tai čia tik mano mintys, gal kuri rimčiau ką pasakys.
Poema- 4u.gif

Ačiū drinks_cheers.gif
Atsakyti
srove wub.gif

Vištienos suktinukai su šonine
Pagal aguonele.


user posted image

Reikės:

plonai pjaustytos šoninės
vištienos šlaunelių mėsos
sūrio
pievagrybių
svogūno
česnako
prieskonių vištienai
šviežio čiobrelio ar rozmarino
100 ml. grietinėles
sultinio
miltų šaukšto

Pievagrybius ir svogūną susipjaustome ir pakepame ant sviesto ir aliejaus mišinio. Daliname į dvi dalis viena įdarui, kita padažui. Mėsytę išsimušam kaip kepsniukam, pagardinam prieskoniais, ir šiek tiek leidžiam pastovėti, kad įsigertų. Sūrį sutarkuojame ir sumaišome su majonezu, česnaku ir kapotais čiobreliais.
Klojame vištienos išmuštą mėsytę, tepame sūriu, dedame pievagrybius.

user posted image

Gražiai užlankstome ir suformuojame kažką panašaus į kamuolėlį, apsukame šoninės juostelėmis ir sutvirtiname siūlu.

user posted image

Apvoliojame miltuose ir apkepame keptuvėje.

user posted image

Į kepimo indą dedame kelis šaukštus sviesto, sudedame kepsniukus ir užpilame iki pusės sultiniu.
Apie 20 min. kepame 180 laipsnių orkaitėje. Pasigaminame padažą, į kepintus pievagrybius supilti 100 ml grietinėlės ir šaukštą miltų, viską gerai išplakti, užpilti ant kepsnių ir kepti dar 10 minučių.
Skanaus!!!

user posted image


Atsakyti
Sprandinės vyniotinis su kalakutienos faršu

Šiaip man labiau net patiko šaltas,nors karštas irgi visai skanu....

Jums reiks:

kalakutienos faršo maždaug 300 gr.
prieskonių maltai mėsai,pipirų,česnako
majonezo 2 šaukštai
sprandinės gabaliukas maždaug 400 gr.
morka,svogūnas
prieskonių mėsai

Paruošiame faršą: apkepiname smulkintą svogūną ir tarkuotą morką.
Į faršą pagal skonį dedame prieskonių,druskos,sudedame apkepintas morkas su svogūnais,smulkintus česnakus,dedame du šaukštus majonezo,beriame prieskoninių žolelių ir viską gerai išmaišome.
Sprandinė supjaustome gabaliukais.Pas mane gavosi 4 gabaliukai.Juos plonai išmušame,apibarstome su pipirais,druska,prieskoniais mėsai ir paliekame biški pasimarinuoti.
Po to imame mėsą ir dedame visus keturis gabaliukus vienas prie kito,kraštus biški uždedam , turi gautis toks kaip kvadratas iš mėsos: du+du.Sutepame mėsą su faršu ir susukame kaip vyniotinį gerai spausdami.
Imame foliją,ištepame ją su aliejumi ir dedame savo vyniotinį.Gerai užsukame,dedame į kepimo indą ir kepame orkaitėje 220 l t maždaug 1 val.Priklauso nuo vyniotinio dydžio. Prieš kepimo pabaigą nuimame foliją,vyniotinį ištepame su garstyčiomis (galima su grūdelais) ir dar kepame 10 min.


user posted image

user posted image







Atsakyti
QUOTE(mindaiva @ 2011 01 10, 11:17)
receptukas atrodo labai skaniai, bet kaip neišbėga sūris? g.gif  man jis ištekėjo  doh.gif


Reikia labai gerai išvolioti miltuose, paskui kiaušinio plakinyje, kad neturėtų pro kur išbėgti tas sūris, aš , kai sudėjau į keptuvę, dar su šaukšteliu užpyliau ant kotletų likusį plakinį, nu neišbėgo nei iš vieno kotleto unsure.gif 4u.gif

Elena, Ule-pačiu laiku užėjau pavalgyti doh.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 01 10, 12:12)
[color=purple]Sprandinės vyniotinis su kalakutienos faršu

o agurkeliai kokie!!!!!!!!!!!!! doh.gif wub.gif essen.gif seiles net susikaupe karsta.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2011 01 10, 11:30)
o agurkeliai kokie!!!!!!!!!!!!!  doh.gif  wub.gif  essen.gif seiles net susikaupe karsta.gif  smile.gif


O agurkėliai tai atskira daina lotuliukas.gif Mūsų draugai kai atvežam dėl jų susimuša lotuliukas.gif Tai mes Kalėdoms įpakavom gražiai visą trilitriaką padovanojom hihihi.gif Čia MB tėvukas taip skaniai daro...jis sode,bačkoje stato...vanduo būtinai iš šulinio...lapai ąžuolo ir krienų būtini...turi jis savo receptą...bet agurkai net traška smile.gif
Atsakyti