Žuvies kotletai su sūriu
600gr. jūros lydekos
120gr. ferm. sūrio
svogūnas
2 šaukštai grietinėlės
2 kiaušiniai
kelių rūšių pipirai
mairūno, druskos
miltų voliojimui
Žuvis nuskusti, išimti kaulus, jų ten nedaug, supjaustyti gabaliukais, sudėti sutarkuotą sūrį, susmulkintą svogūną, grietinėlę, prieskonius ir išminkyti.Suformuoti kotletus, juos gerai išmiltuoti, apvolioti išplaktuose kiaušiniuose ir kepti ant al. aliejaus, kol gražiai apgelsta ir išpūrsta.Jei reikia galima pasidaryti padažą(tačiau prie jų nelabai ir reiktų, nes kotletukai gaunasi laabai sultingi ir purūs).Padažui tiesiog pakepiau poro ir svogūno mišinio, įdėjau šaukštelį su did. kaupu miltų, vėl apkepiau ir supyliau stiklinę pieno, šiek tiek žolelių pagal skonį ir užviriau.
Ule, už grikių apkepą
Srove kotletukai kaaaip skaniai atrodo
Nemano receptas, bet aš jį gaminau ir visiems labai patiko.
suktinukai su špinatais aš naudojau ne šaldytus špinatus.
suktinukai su špinatais aš naudojau ne šaldytus špinatus.
Atėjau pas jus su klausimu-ką aš ne taip darau, kad iškepti keptuvėje varškėčiai, į kuriuos įdėta sodos, išimti subliūkšta, nors keptuvėje buvo purūs?
AČIŪ.
AČIŪ.
QUOTE(Agrefa @ 2011 01 09, 21:16)
Atėjau pas jus su klausimu-ką aš ne taip darau, kad iškepti keptuvėje varškėčiai, į kuriuos įdėta sodos, išimti subliūkšta, nors keptuvėje buvo purūs?
AČIŪ.
AČIŪ.
Karštyje viskas plečiasi, šaltyje traukiasi , o jei rimtai tai manau, kad arba blogai išplakti, išminkyti, arba miltų per mažai, arba ne visai iškepę, arba temperatūra iškart labai aukšta ir staiga neiškepus pažeminama, daug tų "arba" gali būti .Aš dažniausiai dabar kai kepu tuos patiekalus, kur dedasi soda, tai jos truputį pamažinu, o į jos vietą įdedu kep. miltelių, jie kazkaip veikia ne vienu metu, vieni pradžioje, kiti gale išlaiko kepinio formą.Na, bet tai čia tik mano mintys, gal kuri rimčiau ką pasakys.
Poema-
grikiu apkepas garuos rytoj ant pietu stalo
QUOTE(Srove @ 2011 01 09, 22:05)
Karštyje viskas plečiasi, šaltyje traukiasi , o jei rimtai tai manau, kad arba blogai išplakti, išminkyti, arba miltų per mažai, arba ne visai iškepę, arba temperatūra iškart labai aukšta ir staiga neiškepus pažeminama, daug tų "arba" gali būti .Aš dažniausiai dabar kai kepu tuos patiekalus, kur dedasi soda, tai jos truputį pamažinu, o į jos vietą įdedu kep. miltelių, jie kazkaip veikia ne vienu metu, vieni pradžioje, kiti gale išlaiko kepinio formą.Na, bet tai čia tik mano mintys, gal kuri rimčiau ką pasakys.
Poema-
Poema-
Ačiū
srove
Vištienos suktinukai su šonine
Pagal aguonele.
Reikės:
plonai pjaustytos šoninės
vištienos šlaunelių mėsos
sūrio
pievagrybių
svogūno
česnako
prieskonių vištienai
šviežio čiobrelio ar rozmarino
100 ml. grietinėles
sultinio
miltų šaukšto
Pievagrybius ir svogūną susipjaustome ir pakepame ant sviesto ir aliejaus mišinio. Daliname į dvi dalis viena įdarui, kita padažui. Mėsytę išsimušam kaip kepsniukam, pagardinam prieskoniais, ir šiek tiek leidžiam pastovėti, kad įsigertų. Sūrį sutarkuojame ir sumaišome su majonezu, česnaku ir kapotais čiobreliais.
Klojame vištienos išmuštą mėsytę, tepame sūriu, dedame pievagrybius.
Gražiai užlankstome ir suformuojame kažką panašaus į kamuolėlį, apsukame šoninės juostelėmis ir sutvirtiname siūlu.
Apvoliojame miltuose ir apkepame keptuvėje.
Į kepimo indą dedame kelis šaukštus sviesto, sudedame kepsniukus ir užpilame iki pusės sultiniu.
Apie 20 min. kepame 180 laipsnių orkaitėje. Pasigaminame padažą, į kepintus pievagrybius supilti 100 ml grietinėlės ir šaukštą miltų, viską gerai išplakti, užpilti ant kepsnių ir kepti dar 10 minučių.
Skanaus!!!
Vištienos suktinukai su šonine
Pagal aguonele.
Reikės:
plonai pjaustytos šoninės
vištienos šlaunelių mėsos
sūrio
pievagrybių
svogūno
česnako
prieskonių vištienai
šviežio čiobrelio ar rozmarino
100 ml. grietinėles
sultinio
miltų šaukšto
Pievagrybius ir svogūną susipjaustome ir pakepame ant sviesto ir aliejaus mišinio. Daliname į dvi dalis viena įdarui, kita padažui. Mėsytę išsimušam kaip kepsniukam, pagardinam prieskoniais, ir šiek tiek leidžiam pastovėti, kad įsigertų. Sūrį sutarkuojame ir sumaišome su majonezu, česnaku ir kapotais čiobreliais.
Klojame vištienos išmuštą mėsytę, tepame sūriu, dedame pievagrybius.
Gražiai užlankstome ir suformuojame kažką panašaus į kamuolėlį, apsukame šoninės juostelėmis ir sutvirtiname siūlu.
Apvoliojame miltuose ir apkepame keptuvėje.
Į kepimo indą dedame kelis šaukštus sviesto, sudedame kepsniukus ir užpilame iki pusės sultiniu.
Apie 20 min. kepame 180 laipsnių orkaitėje. Pasigaminame padažą, į kepintus pievagrybius supilti 100 ml grietinėlės ir šaukštą miltų, viską gerai išplakti, užpilti ant kepsnių ir kepti dar 10 minučių.
Skanaus!!!
Sprandinės vyniotinis su kalakutienos faršu
Šiaip man labiau net patiko šaltas,nors karštas irgi visai skanu....
Jums reiks:
kalakutienos faršo maždaug 300 gr.
prieskonių maltai mėsai,pipirų,česnako
majonezo 2 šaukštai
sprandinės gabaliukas maždaug 400 gr.
morka,svogūnas
prieskonių mėsai
Paruošiame faršą: apkepiname smulkintą svogūną ir tarkuotą morką.
Į faršą pagal skonį dedame prieskonių,druskos,sudedame apkepintas morkas su svogūnais,smulkintus česnakus,dedame du šaukštus majonezo,beriame prieskoninių žolelių ir viską gerai išmaišome.
Sprandinė supjaustome gabaliukais.Pas mane gavosi 4 gabaliukai.Juos plonai išmušame,apibarstome su pipirais,druska,prieskoniais mėsai ir paliekame biški pasimarinuoti.
Po to imame mėsą ir dedame visus keturis gabaliukus vienas prie kito,kraštus biški uždedam , turi gautis toks kaip kvadratas iš mėsos: du+du.Sutepame mėsą su faršu ir susukame kaip vyniotinį gerai spausdami.
Imame foliją,ištepame ją su aliejumi ir dedame savo vyniotinį.Gerai užsukame,dedame į kepimo indą ir kepame orkaitėje 220 l t maždaug 1 val.Priklauso nuo vyniotinio dydžio. Prieš kepimo pabaigą nuimame foliją,vyniotinį ištepame su garstyčiomis (galima su grūdelais) ir dar kepame 10 min.
Šiaip man labiau net patiko šaltas,nors karštas irgi visai skanu....
Jums reiks:
kalakutienos faršo maždaug 300 gr.
prieskonių maltai mėsai,pipirų,česnako
majonezo 2 šaukštai
sprandinės gabaliukas maždaug 400 gr.
morka,svogūnas
prieskonių mėsai
Paruošiame faršą: apkepiname smulkintą svogūną ir tarkuotą morką.
Į faršą pagal skonį dedame prieskonių,druskos,sudedame apkepintas morkas su svogūnais,smulkintus česnakus,dedame du šaukštus majonezo,beriame prieskoninių žolelių ir viską gerai išmaišome.
Sprandinė supjaustome gabaliukais.Pas mane gavosi 4 gabaliukai.Juos plonai išmušame,apibarstome su pipirais,druska,prieskoniais mėsai ir paliekame biški pasimarinuoti.
Po to imame mėsą ir dedame visus keturis gabaliukus vienas prie kito,kraštus biški uždedam , turi gautis toks kaip kvadratas iš mėsos: du+du.Sutepame mėsą su faršu ir susukame kaip vyniotinį gerai spausdami.
Imame foliją,ištepame ją su aliejumi ir dedame savo vyniotinį.Gerai užsukame,dedame į kepimo indą ir kepame orkaitėje 220 l t maždaug 1 val.Priklauso nuo vyniotinio dydžio. Prieš kepimo pabaigą nuimame foliją,vyniotinį ištepame su garstyčiomis (galima su grūdelais) ir dar kepame 10 min.
QUOTE(mindaiva @ 2011 01 10, 11:17)
receptukas atrodo labai skaniai, bet kaip neišbėga sūris? man jis ištekėjo
Reikia labai gerai išvolioti miltuose, paskui kiaušinio plakinyje, kad neturėtų pro kur išbėgti tas sūris, aš , kai sudėjau į keptuvę, dar su šaukšteliu užpyliau ant kotletų likusį plakinį, nu neišbėgo nei iš vieno kotleto
Elena, Ule-pačiu laiku užėjau pavalgyti
QUOTE(Elena @ 2011 01 10, 12:12)
[color=purple]Sprandinės vyniotinis su kalakutienos faršu
o agurkeliai kokie!!!!!!!!!!!!! seiles net susikaupe
QUOTE(ssiimmaa @ 2011 01 10, 11:30)
o agurkeliai kokie!!!!!!!!!!!!! seiles net susikaupe
O agurkėliai tai atskira daina Mūsų draugai kai atvežam dėl jų susimuša Tai mes Kalėdoms įpakavom gražiai visą trilitriaką padovanojom Čia MB tėvukas taip skaniai daro...jis sode,bačkoje stato...vanduo būtinai iš šulinio...lapai ąžuolo ir krienų būtini...turi jis savo receptą...bet agurkai net traška