QUOTE(pienia @ 2010 12 06, 20:54)
Kai Irmulia taipogi laimes, ir ja liaupsinsim. Ir visas kitas , pasiekusias sloves virsune!

Kad nebutu

, noriu pasigaminti kepeneliu pasteta, nu skanu koki nors. Turiu triusio kepeneliu.
Darau veršienos kepenėlių paštetą:
Produktai:
Kepenėlės - 0,5 kg
Šoninė kiaulienos - 0,5 kg
Morkos - vidutinio dydžio 3
Svogūnai - vidutinio dydžio 3
Česnakai - 1 galvutė
Druska, juodi ir balti pipirai, peletrūnas - pagal skonį.
Gamyba
Šoninę dedu į puodą, kai užverda - nuplaunu, pakeičiu vandenį ir verdu maždaug pusę valandos, išgriebiu mėsą, nusipiliu pusę stiklinės sultinio.
Į sultinį, kuriame virė šoninė, dedu kepenėles, kai užverda paverdu kokias 5 - 7 minutes, kad kraujo nebūtų ir išgriebiu.
Į kombainą kraunu morkas, svogūnus ir česnakus, malu, kol susimala, tada ten pat sudedu virtą šoniną ir kepenėles, prieskonius ir toliau malu. Gautą masę dedu į karščiui atsparų stiklinį indą, supilu 0,5 stiklinės kiaulienos šoninės sultinio, išmaičau, uždengiu ir kišu į 180 laipsnių karščio orkaitę 45 minutėms, kartais pusvalandžiui į mokrobangę. Paštetą orkaitėje kartai kepu suvyniojus į foliją, dešros tokios gaunasi, galima pjaustyti kai atšala.