QUOTE(Miaffa @ 2011 12 28, 19:10)
va su tuo sendinimu biski nesuprantu kas darosi

naudoju artmanijos retro dvikomponenti. Visu pirma gal kas turit su juo patirties? ar geras?
sveika
Pirmiausia su Naujaisiais metais
Man RETRO dvikomponentis - kiek naudojau, iš visų pats gražiausiai skylantis.
Tik jo labai rimtas
trūkumas - klaikiai bijo drėgmės. Esu padariusi staliuką, kurio paviršių net ir daug sluoksnių užlakavus sintetiniu laku, ant daikto paviršiaus pateko vandens, ir dvikomponentis sureagavo.
Kiek laiko reikia kiekvienam sluoksniui isdziuti ir kaip storai reikia tepti? Man pirmas dziuvo mazdaug 16val. bet visvien liko siektiek lipnus.
jis ir lieka truputį lipnus net išdžiūvęs, tai normalu. Prie to lipnumo prilimpa miltelinės įtrynimo priemonės (porporinos)
Neiskentejau ir uztepiau antra

Nesuskylo. Bet po to su fenu pabandziau papust. Tai skilinejimai gavosi labai smulkus ir tankus... Nuo ko priklauso ju storis ir tankumas?
feną jis mėgsta, tai įrodymas kad toks dvikomponentis nemėgsta drėgmės, sunkiai džiūsta vasarą esant lietingam orui, ir jam džiūti reikalinga gana aukšta sausa šiluma (myli radiatoriaus draugiją).
Bet tai nereiškia kad galima su fenu jį deginti, feno dekoruojant nereikia laikyti per daug arti džiovinamo daikto.
Skilimų stambumas priklauso nuo užtepto sluoksnio storumo. Matomai truputuką pamažinai antro sluoksnelio jį tepdama.
Aš šį dvikomponentį dengiu ... pirštais. Ir kontroliuoti galima, ir paskirstyti gerai išeina.
kai praejau lakuot is virsaus

Nusimuilino visas vaizdas ir pasidare toks ispeckiotas ta bronzos spalva

Cia kaltas lakas?
ir susivėlė visas paviršius į vientisą kliurzę?
Šį procesą vadiname "suvirė"
Kad "suvirė" retro dvikomponentis, kaltas tik
lakas reiškia jis
vandens pagrindu, ne smirdantis sintetinis.
Retro - puikus dvikomponentis, jei su juo susidraugausi, ir vaizdas super gražus bus.
Bet jam lakuoti šito lako nebenaudok. Ieškok
vaitspiritinio ar aliejinio pagrindo lako(brangiausias paaiškins kas tai yra).
Dar kaip patartumet tepti ta 1 komponenta, teptuku ar kempinele?
geriausia - papilti "balutę" ir pirštukais, pirštukais. Gausis liuks.
Storis ir trūkiai - atrasi savo variantą tik pati praktiškai eksperimentuodama.
Dezutes aisku jau neisgelbet, bet norisi ateity nekartot klaidu.
kodėl neišgelbėsi?
Normaliausiai išgelbėsi. Pirma paskalbk gerai po karšto vandens stove ir nušveisk visą dekoravimą. Gali išbandyti indams skirtas kempinėles ar net atsargiai metalinį puodų šveistuką, tik nenaudok riebaluoto, geriau naują.
Tada viską perdekoruok iš naujo, bus viskas gerai. Nereikės tos dėžutės mesti lauk, pamatysi .
Na o jau turimą laką sunaudosi kitiems darbeliams lakuoti