Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas 2

Klausimai (atsiprsau visų, ką užknisu su svao kvailais klausimais, bet visgi... blush2.gif ) - jūsų vaikučiai, kai buvo kudikeliai (mazdaug iki 1 metu amziaus):
1) Ar zaisdavo su visais ir visokiais zaislais, barskuciais, ar zaisdavo ir su minkstais zaislais?
2) Ar bendraudavo su kitais zmonemis (mociutemis, tetomis, draugemis)-ar juos stebedavo,kai ateidavo, ar kazkaip reaguodavo i juos kitaip nei i jus ir jusu vyrus?
3)Ar juokdavosi balsu, krykstaudavo, jei kutendavot,kazkaip kitaip stimuliuodavot?
4)Ar pastebedavo save veidrodyje, ar liesdavo save veidrodyje, ziuredavo?
5)Ar tiesdavo i jus rankutes, kad paimtumete, ar buvot ismoke saviskius "o pa pa"(kad tiestu rankutes paemimui)?
6) Ar i mama reaguodavo blogiau nei i kitus zmones (ta prasme ar nenoredavo mamos imamas ant ranku ir tt)?

Tos, kurios jau manosi atsakiusios man i tokius klausimus galite nesikartoti.O visoms kitoms buciau dėkinga, jei atsakytumete... blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(euphoria_mi @ 2010 12 05, 19:48)
Tai smagu, kad vaikui tinka ir patinka.Ar jis domisi mergatėmis? bigsmile.gif Ar toje mokykloje kokios klases irgi yra? Ta prasme pirma, antra ir tt?
Nepasveikom. Gydomes homeopatiniais vaistais, tai mano akimis žiūrint geryn neinam..Šiandien jau ir pakoset uzeina jam, ryt pas pediatre vaziuosimm.Labai noreciau apsieit be antibų,bet žiurėsim kaip plauciukai...

Ne jis tai nesidomi tongue.gif , bet joms labai patinka, vedžiojasi jį, padeda visur. Ten irgi yra klasės, bet po pamokų visi bendrai eina į poilsio kambarį ir laukia tėvų. Ten ir susipažįsta su vyresniais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vega2: 05 gruodžio 2010 - 19:19

beveik neklysti, aš saviškį buvau palikus antriem metam 1 kl., taigi jis dar ketvirtokas, nors turėtų būt 5. Papasakok man mergyt, kaip jum sekasi per kabinetus šuoliuot šiemet, nes aš kai pagalvoju, kas bus kitais metais doh.gif
Papildyta:

Tikėjausi blogiausio, nes mes dar ir mokyklą keitėm.Pirmą savaitę lydėjau į mokyklą ir dar parodydavau , kur vyks pirmoji pamoka.Paskui liepiau eiti ten, kur eina klasiokai. Po savaitės vaikinas uždraudė man lankytis mokykloje, nes jam gėda su mama rodytis. Dabar klases suranda be problemų. Tik kas užduota namų darbams niekaip negali atsiminti doh.gif.Buvau užvedusi sąsiuvinį, kad mokytojai įrašytų, bet jie motyvavo, kad neturi tiek laiko visokiems rašinėjimams. Tada teko pasakyti, kad mano vaikas AS ir jie turi atkreipti į tai dėmesį. Labai gailiuosi, kad tai padariau, nes iškart modifikavo programą. Ketvirtoje klasėje jis neturėjo jokių programų. Dabar galvoju eiti į PPT, kad suorganizuotų mokytojams seminarą, kas yra AS, nes pedagogams keista, kad mano vaikas stengiasi, daro namų darbus, kalba, rašo, šypsosi, pagal juos Matas turėtų nedaryti ir nesuprasti nieko. Kol nežinojo diagnozės, vaikas namo nešdavo 8,9,10. Kai sužinojo-4, 5, 6.Tada modifikavo. Dabar gauna-7,8,9 ir užduoda mažiau namų darbų, kas man labai nepatinka.
Atsakyti
QUOTE(euphoria_mi @ 2010 12 05, 20:18)
Klausimai (atsiprsau visų, ką užknisu su svao kvailais klausimais, bet visgi... blush2.gif ) - jūsų vaikučiai, kai buvo kudikeliai (mazdaug iki 1 metu amziaus):
1) Ar zaisdavo su visais ir visokiais zaislais, barskuciais, ar zaisdavo ir su minkstais zaislais?
2) Ar bendraudavo su kitais zmonemis (mociutemis, tetomis, draugemis)-ar juos stebedavo,kai ateidavo, ar kazkaip reaguodavo i juos kitaip nei i jus ir jusu vyrus?
3)Ar juokdavosi balsu, krykstaudavo, jei kutendavot,kazkaip kitaip stimuliuodavot?
5)Ar tiesdavo i jus rankutes, kad paimtumete, ar buvot ismoke saviskius "o pa pa"(kad tiestu rankutes paemimui)?
6) Ar i mama reaguodavo blogiau nei i kitus zmones (ta prasme ar nenoredavo mamos imamas ant ranku ir tt)?
Tos, kurios jau manosi atsakiusios man i tokius klausimus galite nesikartoti.O visoms kitoms buciau dėkinga, jei atsakytumete... blush2.gif  blush2.gif

1.tik barskuciai,minkstu zaislu ir dabar nemegsta,nezaidzia.
2.buvo neutralus siuo atzvilgiu.
3.dazniau budavo nepatenkintas,irzlus
4.iki metu tai buvo dzin veidrodis,bet kazkur ziuredavo.
5.tiesdavo ir be zodziu suprasdavau kad reikia ji paimti,nesake opa.
6.o taip,as galvodavau ,kad jam nusibodau,juk per visa diena su juo tasydavausi.
Atsakyti
QUOTE(lod @ 2010 12 05, 18:51)
o kas cia per metodas,ten kokie nors klausimai?
sveikit,nors mano bernuzelis irgi serga.

? nelabai supratau koks metodas tave domina?
Papildyta:
QUOTE(euphoria_mi @ 2010 12 05, 19:18)
Tos, kurios jau manosi atsakiusios man i tokius klausimus galite nesikartoti.O visoms kitoms buciau dėkinga, jei atsakytumete... blush2.gif  blush2.gif

sorry, bet aš jau tokių dalykų nelabai pamenu
Atsakyti
QUOTE(lod @ 2010 12 05, 19:41)
1.tik barskuciai,minkstu zaislu ir dabar nemegsta,nezaidzia.
2.buvo neutralus siuo atzvilgiu.
3.dazniau budavo nepatenkintas,irzlus
4.iki metu tai buvo dzin veidrodis,bet kazkur ziuredavo.
5.tiesdavo ir be zodziu suprasdavau kad reikia ji paimti,nesake opa.
6.o taip,as galvodavau ,kad jam nusibodau,juk per visa diena su juo tasydavausi.

Dekui lod...

gal dar kitos atsakytų. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2010 12 05, 21:03)
? nelabai supratau koks metodas tave domina?

na sitas WISC,kazkaip nesu apie toki girdejus.ar ten panasus i DISC vertinima.na nepykit,kad as su tokiais klausimais,tiesiog idomu.tiesa,ar gretutines ligos sumuojasi prie neigalumo,zinat tai,kad neigalumas skiriamas pagal neurologine liga?
Atsakyti
QUOTE(Atėnė V @ 2010 12 05, 19:27)
beveik neklysti, aš saviškį buvau palikus antriem metam 1 kl., taigi jis dar ketvirtokas, nors turėtų būt 5. Papasakok man mergyt, kaip jum sekasi per kabinetus šuoliuot šiemet, nes aš kai pagalvoju, kas bus kitais metais  doh.gif
Papildyta:

Tikėjausi blogiausio, nes mes dar ir mokyklą keitėm.Pirmą savaitę lydėjau į mokyklą ir dar parodydavau , kur vyks pirmoji pamoka.Paskui liepiau eiti ten, kur eina klasiokai. Po savaitės vaikinas uždraudė man lankytis mokykloje, nes jam gėda su mama rodytis. Dabar klases suranda be problemų. Tik kas užduota namų darbams niekaip negali atsiminti doh.gif.Buvau užvedusi sąsiuvinį, kad mokytojai įrašytų, bet jie motyvavo, kad neturi tiek laiko visokiems rašinėjimams. Tada teko pasakyti, kad mano vaikas AS ir jie turi atkreipti į tai dėmesį. Labai gailiuosi, kad tai padariau, nes iškart modifikavo programą. Ketvirtoje klasėje jis neturėjo jokių programų. Dabar galvoju eiti į PPT, kad suorganizuotų mokytojams seminarą, kas yra AS, nes pedagogams keista, kad mano vaikas stengiasi, daro namų darbus, kalba, rašo, šypsosi, pagal juos Matas turėtų nedaryti ir nesuprasti nieko. Kol nežinojo diagnozės, vaikas namo nešdavo 8,9,10. Kai sužinojo-4, 5, 6.Tada modifikavo. Dabar gauna-7,8,9 ir užduoda mažiau namų darbų, kas man labai nepatinka.

Košmaras, nekenčiu tokio stereotipinio mastymo doh.gif mumirgi panašiai, pernai vaikas skaitydavo paprastą šaltinėlį ir kartais jam leisdavo mokytoja susitrumpinti tekstus, šiemet mokosi iš spec vadovėlio (tas pats šaltinėlis tik tekstai sutrumpinti) ir šitus tekstus jam trumpina, nu nors nusišauk doh.gif ką jie masto, nesuprantu schmoll.gif padarė mamą depotę (nes aš liepiu viską perskaityt), priešą, namie nuolatiniai kivirčai dėl to - man mokytoja leido, rėkia ir nors tu ką doh.gif
Papildyta:
QUOTE(lod @ 2010 12 05, 20:09)
na sitas  WISC,kazkaip nesu apie toki girdejus.ar ten panasus i DISC vertinima.na nepykit,kad as su tokiais klausimais,tiesiog idomu.tiesa,ar gretutines ligos sumuojasi prie neigalumo,zinat tai,kad neigalumas skiriamas pagal neurologine liga?

AAaa šitas, WISC, tai IQ testas, taip ten uždavinėja klausimus, dėlioja paveiksliukus, ir pan. jis daromas lyg ir nuo 5 ar 6 metukų
Atsakyti
verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Labai liūdna, visiškas sielvartas man yra. Sužinojau, kad mano vyras labai serga ir pats netiki, kad jam gali būti geriau, dėl to gydytojams nieko nesakė ir per užsiėmimus nedirbo ir pamiršo viską, ką anksčiau išmoko. Atrodo, kad jam jokie vaistai nepadeda nuo psichikos ligų, nes jos yra AS sukeltos, o AS ne liga ir neišgydoma. Ir man labai labai baisu, kad kai jam blogai, tai jis pamiršta viską, ką yra išmokęs. Tai vadinasi, jo nei išgydyt, nei išmokyt neįmanoma verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(F @ 2010 12 05, 21:23)
verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
Labai liūdna, visiškas sielvartas man yra. Sužinojau, kad mano vyras labai serga ir pats netiki, kad jam gali būti geriau, dėl to gydytojams nieko nesakė ir per užsiėmimus nedirbo ir pamiršo viską, ką anksčiau išmoko. Atrodo, kad jam jokie vaistai nepadeda nuo psichikos ligų, nes jos yra AS sukeltos, o AS ne liga ir neišgydoma. Ir man labai labai baisu, kad kai jam blogai, tai jis pamiršta viską, ką yra išmokęs. Tai vadinasi, jo nei išgydyt, nei išmokyt neįmanoma  verysad.gif

uzjauciu,laikykis..
nepyk,gal pasikartosiu,bet o jus turbut nei vienas nedirbatr,ar ne?ir kas jums padeda gyvenime,ar palaiko tevai,o kaip su pragyvenimo lesomis?kaip jus susipazinot? Atsiprasau,kad to klausiu, tiesiog labai idomu,suprasiu jei ir neatsakysi..
Atsakyti
QUOTE(F @ 2010 12 05, 21:23)
verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
Labai liūdna, visiškas sielvartas man yra. Sužinojau, kad mano vyras labai serga ir pats netiki, kad jam gali būti geriau, dėl to gydytojams nieko nesakė ir per užsiėmimus nedirbo ir pamiršo viską, ką anksčiau išmoko. Atrodo, kad jam jokie vaistai nepadeda nuo psichikos ligų, nes jos yra AS sukeltos, o AS ne liga ir neišgydoma. Ir man labai labai baisu, kad kai jam blogai, tai jis pamiršta viską, ką yra išmokęs. Tai vadinasi, jo nei išgydyt, nei išmokyt neįmanoma  verysad.gif

gal gali duot kokių pavyzdžių, ko konkrečiai jis neišmoksta?
Atsakyti
tiesa, F,vis noriu pasakyti- vien tik tai,kad jus turit vienas kita jau yra nuostabu,todel labai linkiu,kad kartu visas savo bedas iveiktumet atsiremdami vienas i kita... wub.gif
Atsakyti