QUOTE(-ELI- @ 2010 12 07, 22:45)
Kaip as jam sakau: kaip man gerai,kad as turiu tave, savo kilnojama turta, t.y. 23 kilogramus geriausio aukso
Koks gražus palyginimas

. Aš irgi saviškiui sakau - tu mano žvirbliukas, katinėlis ir pan. Tai matau, kaip jis nušvinta, akytės žiba.. Tikrai reikia nepamiršt jiems kartot, kaip mes juos mylim.
Mamytės, kurioms vis dar byra ašaros, leiskit sau iššsiverkt jei verkiasi, tikrai nereikia dėl to teisintis. Juk mes moteriškės iš prigimties esam truputį žliumbailos.. O čia dar turim rimtą priežastį.. Patikėkit, vieną dieną tikrai ateis tas prašviesėjimas.
Iš savo patirties galiu sakyt, kad pirmas dvi savaites verkiau toliau nei mačiau.. Buvo ir baisu, ir gaila savęs ir vaiko, norėjau normalaus vaiko ir pan. Pradėjau žiūrėt į savo vaiką kitom akim, pastebėt visus jo keistumus.. Esu begalo dėkinga savo mamai, kuri pastoviai man kartojo, kad viskas bus gerai, kad užaugas tas mano vaikas, visko išmoks. Na gal vėliau, nei visi kiti vaikai, bet jis juk turi rankas, kojas, mato, girdi ir pan. Tikėjo ir tiki mano vaiku labiau nei aš. Ji man kartojo: tai kiek čia verksi, kas iš to. Tu manai kad tavo vaikas užaugęs tau padėkos, kad čia verki vietoj to, kad padėtum jam. Ką darysi, kai jis užaugęs tavęs paklaus: mama, kodėl man nepadėjai kai to labiausiai reikėjo ? Suremkit su vyru pečius ir BŪKIT tvirčiausia siena savo vaikui... Jis kaip buvo Tautvydas, taip ir liko Tautvydas, nepradėk žiūrėt į ji kaip i invalidą.. Na ir pan..
Kokius 2 mėnesius ant širdies tarsi kokį akmenį nešiojaus, negalėjau apie nieką kitą galvot. Jau ašarų mažiau būdavo, jau galvodavau, kad susiėmiau, bet išgirdus per radiją kokia l.gražią dainą ar kažkam papasakojus, vėl paleisdavau dūdas..

Ypač "padėdavo", kai kažkas sužinojęs pradėdavo gailėt..
Dabar jau 3 mėnesiai, kaip gyvenu su diagnoze ir galiu drąsiai sakyt, kad viskas stojosi į senas vėžias. Prašviesėjo akyse. Susitaikiau su ta mintim ir gyvenu toliau. Be galo myliu savo vaiką, net labiau nei anksčiau. Žaviuosi jo sugebėjimu džiaugtis mažais dalykais, jo vaikišku juoku. Kai jis išėjęs į lauką krinta į sniega ir laimingas juokiasi, mano širdis dainuoja..
Kai per gimdymą vos netekau savo stebuklo, man reikėjo daugiau laiko atsitiesti. Tada buvo žymiai baisiau, kai žinojau, kad dar 5 min ir galėjau prarast savo kūdikėlį.. Todėl dabar džiaugiuosi, kad galiu savo vaiką apkabinti, myluoti, bučiuoti..
Pagalvokit, kiek žmonių įsivaikina neįgalius vaikučius ir džiaugiasi galėdami jiems padėti. O mes verkiam dėl savų vaikų ?
Man dar padėjo, kai perskaičiau Jurgos Ivanauskaitės knygą "Viršvalandžiai" (tai paskutinė jos knyga prieš mirtį). Ji rašo, kad tie paskutiniai metai, kai sužinojo mirtiną diagnozę, buvo prasmingesni, laimingesni nei prieš tai nugyventi 44m. Neliko tuštybės, išpuikimo, beprasmio laiko švaistymo. Atrado dvasios ramybę, tikėjimą, meilę. Ji kentėjo fizinį skausmą ir sugebėjo būt laiminga, atrasti tai, kas tikra..
Man pačiai anksčiau žodis "neįgalus" atrodė kažkas baisaus. Kai bendradarbė pasakė, kad eina tvarkyti dukrai invalidumo, nusigandau, nors jai buvo tik alergija (kuri beje, po poros metų praėjo).
Kai dabar pati susidūriau su tuo, viskas atrodo daug paprasčiau. Ir supratau kodėl. Todėl, kad aš MYLIU tą vaiką. Todėl visi sunkumai nėra tokie sunkūs..