As tai nemoku kept su soda arba as esu jautri labai jai, bet man, kad ir kiek nugesinta ji jauciasi
Todel atsirinkau receptus, kur dedasi ne soda o kepimo milteliai
Tik kaip suprast kada jau iskepe, dar nesugebejau Vis atrodo, dar minutele, dar labiau apkepe bus, o poto jau apdegus apacia buna
QUOTE(Rutele_S @ 2010 12 07, 14:18)
ir man atrodo kad tas cukrus degintas ir soda, nk neturi bendro. o as nenugesinejau su nk sodos, recepte nemaciau jokio acto schmoll.gif gal blondine as, bet issukau gerai tesloje ta soda, suputojo biggrin.gif nulekiau i dezute paskanaut ogi sukieteje blink.gif jauciu kepiau per ilgai, arba per trumpai dezutej laikiau biggrin.gif kiek laikot juos istikruju ir man rupi g.gif
*
Skaiciau tema is tu laiku kai tik cipciuko receptas buvo idetas.
1 Ji acto neminejo, nes nugesinimas actu ir taip savaime suprantamas dalykas rolleyes.gif
2 Cukru degino ne tik del spalvos, bet ir del skonio- degintas cukrus suteikia truputi karstelejusi skoni.
3 Kad butu minkstesni, reikia nedet perdaug miltu- minkant vis atrodo, kad tesla per skysta, o is tikruju jau buna pats tas.
4 Kociot reikia storai, mazdaug 1 cm storiu
4 Ir neperkept, 250 temperaturoj ir minute kepimo gali buti perdaug
As cukraus nedeginau, nuo prieskoniu uzteko rudumo ir trupucio kartumo.
QUOTE(mulatux @ 2010 12 06, 22:09)
as mastau is tos teslos bandyti israityti vardus zmoniu,kurie bus prie Kuciu stalo . tik klausimas,kaip man visa tai pavyks
Manau kad puikai turetu pavykti
QUOTE(Fiolita @ 2010 12 07, 15:54)
QUOTE(Rutele_S @ 2010 12 07, 14:18)
ir man atrodo kad tas cukrus degintas ir soda, nk neturi bendro. o as nenugesinejau su nk sodos, recepte nemaciau jokio acto schmoll.gif gal blondine as, bet issukau gerai tesloje ta soda, suputojo biggrin.gif nulekiau i dezute paskanaut ogi sukieteje blink.gif jauciu kepiau per ilgai, arba per trumpai dezutej laikiau biggrin.gif kiek laikot juos istikruju ir man rupi g.gif
*
Skaiciau tema is tu laiku kai tik cipciuko receptas buvo idetas.
1 Ji acto neminejo, nes nugesinimas actu ir taip savaime suprantamas dalykas rolleyes.gif
2 Cukru degino ne tik del spalvos, bet ir del skonio- degintas cukrus suteikia truputi karstelejusi skoni.
3 Kad butu minkstesni, reikia nedet perdaug miltu- minkant vis atrodo, kad tesla per skysta, o is tikruju jau buna pats tas.
4 Kociot reikia storai, mazdaug 1 cm storiu
4 Ir neperkept, 250 temperaturoj ir minute kepimo gali buti perdaug
As cukraus nedeginau, nuo prieskoniu uzteko rudumo ir trupucio kartumo.
ir man atrodo kad tas cukrus degintas ir soda, nk neturi bendro. o as nenugesinejau su nk sodos, recepte nemaciau jokio acto schmoll.gif gal blondine as, bet issukau gerai tesloje ta soda, suputojo biggrin.gif nulekiau i dezute paskanaut ogi sukieteje blink.gif jauciu kepiau per ilgai, arba per trumpai dezutej laikiau biggrin.gif kiek laikot juos istikruju ir man rupi g.gif
*
Skaiciau tema is tu laiku kai tik cipciuko receptas buvo idetas.
1 Ji acto neminejo, nes nugesinimas actu ir taip savaime suprantamas dalykas rolleyes.gif
2 Cukru degino ne tik del spalvos, bet ir del skonio- degintas cukrus suteikia truputi karstelejusi skoni.
3 Kad butu minkstesni, reikia nedet perdaug miltu- minkant vis atrodo, kad tesla per skysta, o is tikruju jau buna pats tas.
4 Kociot reikia storai, mazdaug 1 cm storiu
4 Ir neperkept, 250 temperaturoj ir minute kepimo gali buti perdaug
As cukraus nedeginau, nuo prieskoniu uzteko rudumo ir trupucio kartumo.
1. del sodos susimoviau, nedaskaiciau matyt per skubejima recepto, dar nusistebejau kaip cia negesinta deti pasitaisysiu kt kart
2. na ir pas mane turimuose prieskoniuose jaucias pakankamai kartumo bei spalva rusva gaunas tad tikrai kt kart nedeginsiu nes tikrai kaip kazkuri rase susoko i guza dideli
3. galbut siek tiek ir daugoka miltu buvo, dejau kad neliptu prie ranku...
4. tokio storio ir dariau
5. taip 250 laipsnu temp bet kepe tikrai ne minute. Na nebent kol atidarai orkaite idedi meduoliukus uzdarai, tai gal ten ne 250 jau like buna, anyway, galbut ir perkepiau, bet tik iskilusisu kai istraukiau, perlauziau paragavau tikrai jautesi zaloki. Matyt atkalt reik sistema kas kaip
6. dokoju uz pastabas meginsiu taisytis tikiuos bus geresni ir geresni su kievienu kepimu
QUOTE(aaagnex @ 2010 12 07, 16:50)
As tai nemoku kept su soda arba as esu jautri labai jai, bet man, kad ir kiek nugesinta ji jauciasi
Todel atsirinkau receptus, kur dedasi ne soda o kepimo milteliai
Tik kaip suprast kada jau iskepe, dar nesugebejau Vis atrodo, dar minutele, dar labiau apkepe bus, o poto jau apdegus apacia buna
Todel atsirinkau receptus, kur dedasi ne soda o kepimo milteliai
Tik kaip suprast kada jau iskepe, dar nesugebejau Vis atrodo, dar minutele, dar labiau apkepe bus, o poto jau apdegus apacia buna
Ir mano nuomone ta pati apie soda
As ja visur keiciu kepimo milteliais,o kepimo milteliu negesinu ir tiek
QUOTE(Rutele_S @ 2010 12 07, 15:53)
1. del sodos susimoviau, nedaskaiciau matyt per skubejima recepto, dar nusistebejau kaip cia negesinta deti pasitaisysiu kt kart
2. na ir pas mane turimuose prieskoniuose jaucias pakankamai kartumo bei spalva rusva gaunas tad tikrai kt kart nedeginsiu nes tikrai kaip kazkuri rase susoko i guza dideli
3. galbut siek tiek ir daugoka miltu buvo, dejau kad neliptu prie ranku...
4. tokio storio ir dariau
5. taip 250 laipsnu temp bet kepe tikrai ne minute. Na nebent kol atidarai orkaite idedi meduoliukus uzdarai, tai gal ten ne 250 jau like buna, anyway, galbut ir perkepiau, bet tik iskilusisu kai istraukiau, perlauziau paragavau tikrai jautesi zaloki. Matyt atkalt reik sistema kas kaip
6. dokoju uz pastabas meginsiu taisytis tikiuos bus geresni ir geresni su kievienu kepimu
2. na ir pas mane turimuose prieskoniuose jaucias pakankamai kartumo bei spalva rusva gaunas tad tikrai kt kart nedeginsiu nes tikrai kaip kazkuri rase susoko i guza dideli
3. galbut siek tiek ir daugoka miltu buvo, dejau kad neliptu prie ranku...
4. tokio storio ir dariau
5. taip 250 laipsnu temp bet kepe tikrai ne minute. Na nebent kol atidarai orkaite idedi meduoliukus uzdarai, tai gal ten ne 250 jau like buna, anyway, galbut ir perkepiau, bet tik iskilusisu kai istraukiau, perlauziau paragavau tikrai jautesi zaloki. Matyt atkalt reik sistema kas kaip
6. dokoju uz pastabas meginsiu taisytis tikiuos bus geresni ir geresni su kievienu kepimu
Nepagalvokit, kad jus kritikuoju, tiesiog dalinuosi ka perskaiciau is ankstesniu temu. Pati pirma karta kepdama pora lepsusu padariau
Ir rodos ne taip supratot del kepimo, kepti tikrai DAUGIAU NEI MINUTE, tiesiog norejau pasakyt jei laikysit bent minute daugiau nei reikejo, gali jau buti meduoliukai padege ir kieti.
Reiks rytoj nusipirkt dirbtinio medaus, vel kepsiu
QUOTE(Fiolita @ 2010 12 07, 17:49)
Nepagalvokit, kad jus kritikuoju, tiesiog dalinuosi ka perskaiciau is ankstesniu temu. Pati pirma karta kepdama pora lepsusu padariau
Ir rodos ne taip supratot del kepimo, kepti tikrai DAUGIAU NEI MINUTE, tiesiog norejau pasakyt jei laikysit bent minute daugiau nei reikejo, gali jau buti meduoliukai padege ir kieti.
Reiks rytoj nusipirkt dirbtinio medaus, vel kepsiu
Ir rodos ne taip supratot del kepimo, kepti tikrai DAUGIAU NEI MINUTE, tiesiog norejau pasakyt jei laikysit bent minute daugiau nei reikejo, gali jau buti meduoliukai padege ir kieti.
Reiks rytoj nusipirkt dirbtinio medaus, vel kepsiu
nebijau kritios, kaip tik jus gal zinot kur sulydau, gerai kad pasakot o as sakau kaip dariau vat ir islindo yla is maiso kas negerai but galejo. Tad kol dar laiko yra reik bandyt bandyt ryt ir as turbut vel meginsiu. Nu bet kaip neperkepti gal kai atvesta kitoks gaunas skonis, n akai sakiau tik iskilus istraukiau, ir viduriukas zalokas atrode, gal atvesus sakau susitvarko viskas? nepykit kad su glusais kl bet taip norisi pasiekt kad jie minksti butu
QUOTE(Rutele_S @ 2010 12 07, 17:06)
nebijau kritios, kaip tik jus gal zinot kur sulydau, gerai kad pasakot o as sakau kaip dariau vat ir islindo yla is maiso kas negerai but galejo. Tad kol dar laiko yra reik bandyt bandyt ryt ir as turbut vel meginsiu. Nu bet kaip neperkepti gal kai atvesta kitoks gaunas skonis, n akai sakiau tik iskilus istraukiau, ir viduriukas zalokas atrode, gal atvesus sakau susitvarko viskas? nepykit kad su glusais kl bet taip norisi pasiekt kad jie minksti butu
As kai kepiau pirma karta juos, tai kepiau pagal visus nurodymus, iskilo, palaukiau dar minute ir traukiau, tai buvo minkstuciai, skanuciai, gal kaip ir sakot is pradziu atrode, kad nedakepe, bet kita diena, tai buvo tikrai skanus, o va vakar kepiau, tai ploniau kociojau ir ilgiau pakepiau ant mazesnes kaitros, tai gavosi kieti laikau dabar dezutej metalinej uzdarius, bet dar vis kieti, gal sakau obuolio ideti/ O kaip ji ten reikia deti, skiltelem pjaustyta?
sveikos kepejos ,
bandysiu kepti meduoliukus pagal cypciuka.tai sakykit tesla jei tokia minksta,ar lengvai kociojasi? ir man idomu kada reik dekoruoti meduoliukus,kai atvesta ?
zinau kad kvaili klausimai,as niekad ju nekepus,tai idomu man
o negalima kepimo milteliu naudot? nes man su soda pastoviai kas nors nesigauna.
bandysiu kepti meduoliukus pagal cypciuka.tai sakykit tesla jei tokia minksta,ar lengvai kociojasi? ir man idomu kada reik dekoruoti meduoliukus,kai atvesta ?
zinau kad kvaili klausimai,as niekad ju nekepus,tai idomu man
QUOTE(editamm @ 2010 12 07, 14:30)
as irgi naudojau rudaji cukru - labai greitai istirpo. O del gesinimo - as soda gesinu citrinos rugstimis, i tesla sudeta soda jau neputojo - meduoliai puikiausiai iskilo ir jokio sodos skonio nesijaucia
o negalima kepimo milteliu naudot? nes man su soda pastoviai kas nors nesigauna.
Aš kepiai pagal Cipsiuko receptą, bet vietoj sodos dėjau kepimo miltelių. Cukrų ištirpinau keptuvėje iki sirupo konsistencijos ir supyliau , kur ant garų tirpinau medų su svietu. Niekas nesušoko jokiais gabalais. kočiojau ploniau, nes storesni lieka tikrai žali arba pradeda degt ilgiau pakepus. o gaunas minkšti tikrai. Šiandien dalį vėl kepiau ir dažiau.
QUOTE(ugnieshka @ 2010 12 06, 19:25)
Gal Vilniuj visos sausainių formelės išpirktos buvau šian thomas philips Žirmūnuose, tai nė vienos formelės nėra tęsiu toliau paieškas o gal kokiam kalvarijų turguj gali būt?
Vakar Karoliniskiu Maximoj pirkau zmogeliukus, buvo dar ir zvaigduciu, egluciu ir dar kazkokiu
Na va, iskepiau meduolius pagal cipciuko recepta ir pasirodau cia mano "pirmas blynas", nes meduolius kepiau pirma karta
i papuosimus nekreipkit demesio, cia bet kaip laukiu spalvotu dazu, tai Kaledoms spalvinsiu graziau, o ir formeles tokios pas mane buvo - geles, sirdeles...visai nekaledines
kocioti reikia tikrai storiau, traukti is orkaites vos tik iskyla ir po minutes jau tas pats, nes kuriuos palaikiau ilgiau, tai apacia truputuka pridege gerai, kad gavosi ne viena skarda, tai galejau isbandyti visus variantus ir prieskoniu kita karta desiu daugiau, si karta dejau tik imbiero labai nedaug ir cinamono
i papuosimus nekreipkit demesio, cia bet kaip laukiu spalvotu dazu, tai Kaledoms spalvinsiu graziau, o ir formeles tokios pas mane buvo - geles, sirdeles...visai nekaledines
kocioti reikia tikrai storiau, traukti is orkaites vos tik iskyla ir po minutes jau tas pats, nes kuriuos palaikiau ilgiau, tai apacia truputuka pridege gerai, kad gavosi ne viena skarda, tai galejau isbandyti visus variantus ir prieskoniu kita karta desiu daugiau, si karta dejau tik imbiero labai nedaug ir cinamono