Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai skanumynai

As tai nemoku kept su soda arba as esu jautri labai jai, bet man, kad ir kiek nugesinta ji jauciasi doh.gif

Todel atsirinkau receptus, kur dedasi ne soda o kepimo milteliai cool.gif

Tik kaip suprast kada jau iskepe, dar nesugebejau verysad.gif Vis atrodo, dar minutele, dar labiau apkepe bus, o poto jau apdegus apacia buna doh.gif
Atsakyti

QUOTE(Rutele_S @ 2010 12 07, 14:18)
ir man atrodo kad tas cukrus degintas ir soda, nk neturi bendro. o as nenugesinejau su nk sodos, recepte nemaciau jokio acto schmoll.gif gal blondine as, bet issukau gerai tesloje ta soda, suputojo biggrin.gif nulekiau i dezute paskanaut ogi sukieteje blink.gif jauciu kepiau per ilgai, arba per trumpai dezutej laikiau biggrin.gif kiek laikot juos istikruju ir man rupi g.gif
*



Skaiciau tema is tu laiku kai tik cipciuko receptas buvo idetas.
1 Ji acto neminejo, nes nugesinimas actu ir taip savaime suprantamas dalykas rolleyes.gif
2 Cukru degino ne tik del spalvos, bet ir del skonio- degintas cukrus suteikia truputi karstelejusi skoni.
3 Kad butu minkstesni, reikia nedet perdaug miltu- minkant vis atrodo, kad tesla per skysta, o is tikruju jau buna pats tas.
4 Kociot reikia storai, mazdaug 1 cm storiu
4 Ir neperkept, 250 temperaturoj ir minute kepimo gali buti perdaug

As cukraus nedeginau, nuo prieskoniu uzteko rudumo ir trupucio kartumo.
Atsakyti
QUOTE(mulatux @ 2010 12 06, 22:09)
as mastau is tos teslos bandyti israityti vardus zmoniu,kurie bus prie Kuciu stalo . tik klausimas,kaip man visa tai pavyks  biggrin.gif


Manau kad puikai turetu pavykti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fiolita @ 2010 12 07, 15:54)
QUOTE(Rutele_S @ 2010 12 07, 14:18)
ir man atrodo kad tas cukrus degintas ir soda, nk neturi bendro. o as nenugesinejau su nk sodos, recepte nemaciau jokio acto schmoll.gif  gal blondine as, bet issukau gerai tesloje ta soda, suputojo biggrin.gif  nulekiau i dezute paskanaut ogi sukieteje blink.gif  jauciu kepiau per ilgai, arba per trumpai dezutej laikiau biggrin.gif  kiek laikot juos istikruju ir man rupi g.gif
*
Skaiciau tema is tu laiku kai tik cipciuko receptas buvo idetas.
1 Ji acto neminejo, nes nugesinimas actu ir taip savaime suprantamas dalykas rolleyes.gif
2 Cukru degino ne tik del spalvos, bet ir del skonio- degintas cukrus suteikia truputi karstelejusi skoni.
3 Kad butu minkstesni, reikia nedet perdaug miltu- minkant vis atrodo, kad tesla per skysta, o is tikruju jau buna pats tas.
4 Kociot reikia storai, mazdaug 1 cm storiu
4 Ir neperkept, 250 temperaturoj ir minute kepimo gali buti perdaug

As cukraus nedeginau, nuo prieskoniu uzteko rudumo ir trupucio kartumo.

1. del sodos susimoviau, nedaskaiciau matyt per skubejima recepto, dar nusistebejau kaip cia negesinta deti biggrin.gif pasitaisysiu kt kart
2. na ir pas mane turimuose prieskoniuose jaucias pakankamai kartumo bei spalva rusva gaunas tad tikrai kt kart nedeginsiu nes tikrai kaip kazkuri rase susoko i guza dideli biggrin.gif
3. galbut siek tiek ir daugoka miltu buvo, dejau kad neliptu prie ranku...
4. tokio storio ir dariau thumbup.gif
5. taip 250 laipsnu temp bet kepe tikrai ne minute. Na nebent kol atidarai orkaite idedi meduoliukus uzdarai, tai gal ten ne 250 jau like buna, anyway, galbut ir perkepiau, bet tik iskilusisu kai istraukiau, perlauziau paragavau tikrai jautesi zaloki. Matyt atkalt reik sistema kas kaip drinks_cheers.gif
6. dokoju uz pastabas meginsiu taisytis tikiuos bus geresni ir geresni su kievienu kepimu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 12 07, 16:50)
As tai nemoku kept su soda arba as esu jautri labai jai, bet man, kad ir kiek nugesinta ji jauciasi doh.gif

Todel atsirinkau receptus, kur dedasi ne soda o kepimo milteliai cool.gif

Tik kaip suprast kada jau iskepe, dar nesugebejau verysad.gif Vis atrodo, dar minutele, dar labiau apkepe bus, o poto jau apdegus apacia buna  doh.gif


Ir mano nuomone ta pati apie soda ax.gif
As ja visur keiciu kepimo milteliais,o kepimo milteliu negesinu ir tiek mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmuze1: 07 gruodžio 2010 - 16:00
QUOTE(Rutele_S @ 2010 12 07, 15:53)
1. del sodos susimoviau, nedaskaiciau matyt per skubejima recepto, dar nusistebejau kaip cia negesinta deti  biggrin.gif  pasitaisysiu kt kart
2. na ir pas mane turimuose prieskoniuose jaucias pakankamai kartumo bei spalva rusva gaunas tad tikrai kt kart nedeginsiu nes tikrai kaip kazkuri rase susoko i guza dideli  biggrin.gif
3. galbut siek tiek ir daugoka miltu buvo, dejau kad neliptu prie ranku...
4. tokio storio ir dariau thumbup.gif
5. taip 250 laipsnu temp bet kepe tikrai ne minute. Na nebent kol atidarai orkaite idedi meduoliukus uzdarai, tai gal ten ne 250 jau like buna, anyway, galbut ir perkepiau, bet tik iskilusisu kai istraukiau, perlauziau paragavau tikrai jautesi zaloki. Matyt atkalt reik sistema kas kaip drinks_cheers.gif
6. dokoju uz pastabas meginsiu taisytis tikiuos bus geresni ir geresni su kievienu kepimu drinks_cheers.gif

Nepagalvokit, kad jus kritikuoju, tiesiog dalinuosi ka perskaiciau is ankstesniu temu. Pati pirma karta kepdama pora lepsusu padariau rolleyes.gif

Ir rodos ne taip supratot del kepimo, kepti tikrai DAUGIAU NEI MINUTE, tiesiog norejau pasakyt jei laikysit bent minute daugiau nei reikejo, gali jau buti meduoliukai padege ir kieti.
Reiks rytoj nusipirkt dirbtinio medaus, vel kepsiu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Fiolita @ 2010 12 07, 17:49)
Nepagalvokit, kad jus kritikuoju, tiesiog dalinuosi ka perskaiciau is ankstesniu temu. Pati pirma karta kepdama  pora lepsusu padariau  rolleyes.gif

Ir rodos ne taip supratot del kepimo, kepti tikrai  DAUGIAU NEI MINUTE, tiesiog norejau pasakyt jei laikysit bent minute daugiau nei reikejo, gali jau buti meduoliukai padege ir kieti.
Reiks rytoj nusipirkt dirbtinio medaus, vel kepsiu  thumbup.gif

nebijau kritios, kaip tik jus gal zinot kur sulydau, gerai kad pasakot drinks_cheers.gif o as sakau kaip dariau vat ir islindo yla is maiso kas negerai but galejo. Tad kol dar laiko yra reik bandyt bandyt biggrin.gif ryt ir as turbut vel meginsiu. Nu bet kaip neperkepti doh.gif gal kai atvesta kitoks gaunas skonis, n akai sakiau tik iskilus istraukiau, ir viduriukas zalokas atrode, gal atvesus sakau susitvarko viskas? nepykit kad su glusais kl bet taip norisi pasiekt kad jie minksti butu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2010 12 07, 17:06)
nebijau kritios, kaip tik jus gal zinot kur sulydau, gerai kad pasakot drinks_cheers.gif  o as sakau kaip dariau vat ir islindo yla is maiso kas negerai but galejo. Tad kol dar laiko yra reik bandyt bandyt biggrin.gif ryt ir as turbut vel meginsiu. Nu bet kaip neperkepti doh.gif  gal kai atvesta kitoks gaunas skonis, n akai sakiau tik iskilus istraukiau, ir viduriukas zalokas atrode, gal atvesus sakau susitvarko viskas? nepykit kad su glusais kl bet taip norisi pasiekt kad jie minksti butu bigsmile.gif



As kai kepiau pirma karta juos, tai kepiau pagal visus nurodymus, iskilo, palaukiau dar minute ir traukiau, tai buvo minkstuciai, skanuciai, gal kaip ir sakot is pradziu atrode, kad nedakepe, bet kita diena, tai buvo tikrai skanus, o va vakar kepiau, tai ploniau kociojau ir ilgiau pakepiau ant mazesnes kaitros, tai gavosi kieti doh.gif laikau dabar dezutej metalinej uzdarius, bet dar vis kieti, gal sakau obuolio ideti/ O kaip ji ten reikia deti, skiltelem pjaustyta?
Atsakyti
sveikos kepejos ,
bandysiu kepti meduoliukus pagal cypciuka.tai sakykit tesla jei tokia minksta,ar lengvai kociojasi? ir man idomu kada reik dekoruoti meduoliukus,kai atvesta ? ax.gif
zinau kad kvaili klausimai,as niekad ju nekepus,tai idomu man
QUOTE(editamm @ 2010 12 07, 14:30)
as irgi naudojau rudaji cukru - labai greitai istirpo. O del gesinimo - as soda gesinu citrinos rugstimis, i tesla sudeta soda jau neputojo - meduoliai puikiausiai iskilo ir jokio sodos skonio nesijaucia

o negalima kepimo milteliu naudot? nes man su soda pastoviai kas nors nesigauna. blush2.gif
Atsakyti
Aš kepiai pagal Cipsiuko receptą, bet vietoj sodos dėjau kepimo miltelių. Cukrų ištirpinau keptuvėje iki sirupo konsistencijos ir supyliau , kur ant garų tirpinau medų su svietu. Niekas nesušoko jokiais gabalais. kočiojau ploniau, nes storesni lieka tikrai žali arba pradeda degt ilgiau pakepus. o gaunas minkšti tikrai. Šiandien dalį vėl kepiau ir dažiau.
Atsakyti
QUOTE(ugnieshka @ 2010 12 06, 19:25)
Gal Vilniuj visos sausainių formelės išpirktos  doh.gif buvau šian thomas philips Žirmūnuose, tai nė vienos formelės nėra  verysad.gif tęsiu toliau paieškas  cool.gif o gal kokiam kalvarijų turguj gali būt?  g.gif


Vakar Karoliniskiu Maximoj pirkau zmogeliukus, buvo dar ir zvaigduciu, egluciu ir dar kazkokiu 4u.gif
Atsakyti
Na va, iskepiau meduolius pagal cipciuko recepta ir pasirodau ax.gif cia mano "pirmas blynas", nes meduolius kepiau pirma karta rolleyes.gif
user posted image
i papuosimus nekreipkit demesio, cia bet kaip irnesakyk.gif laukiu spalvotu dazu, tai Kaledoms spalvinsiu graziau, o ir formeles tokios pas mane buvo - geles, sirdeles...visai nekaledines doh.gif

kocioti reikia tikrai storiau, traukti is orkaites vos tik iskyla ir po minutes jau tas pats, nes kuriuos palaikiau ilgiau, tai apacia truputuka pridege doh.gif gerai, kad gavosi ne viena skarda, tai galejau isbandyti visus variantus biggrin.gif ir prieskoniu kita karta desiu daugiau, si karta dejau tik imbiero labai nedaug ir cinamono smile.gif
Atsakyti