Sveikutes, kepiau sestadieni meduoliukus pagal Cypciuka pabandymui, nedideli kieki... Skanus tikrai guminiai siek tiek tik kt kart nedeginsiu cukraus nes laukt kol istirps po to gal nepilnai valanda kankinausi ir tai ne iki galo issitirpdinau ir ismeciau nes kantrybes truko O spalva rusva prieskoniu misinys ar taip ar taip priduoda Visi beveik suvalgyti, tik keleta spejau i sandaria dezute sudeti, turetu but dar skanesni, ania?
Ir dar klausimukas, kaip rasoma tik pakyla ir traukt lauk is orkaites, tai praplesiau ir vidurys atrodo zalias, dar dejau kept kol parudavo siek tiek. nes is pradziu pabala tesla, pakyla ir traukiau Kaip is tikro reikia?
man ir taip buwo tik iskyla o vidus zalias. tai sekiau kai tik parudoja visi ir traukiu, ir buna minksti, o viena kart ilgiau palaikiau tai sukietejo
Nusprendziau kepti meduolius pagal cipciuko recepta, o jei be deginto cukraus, tai kuo uzgesinti soda?
QUOTE(Barbaryta @ 2010 12 07, 14:40)
Nusprendziau kepti meduolius pagal cipciuko recepta, o jei be deginto cukraus, tai kuo uzgesinti soda?
soda galima nugesinti su truputuku acto
QUOTE(mulatux @ 2010 12 07, 14:42)
soda galima nugesinti su truputuku acto
aciu einu bandyti kepti
Argi degintas cukrus nugesina soda? As su actu nugesinau, kita karta daugiau jo pilsiu, nes pastovejus diena meduoliukuose pradejo jaustis soda
Ar laikot juos ilgesni laika, ir man idomu???
Tiesa, kas pirma karta kepsit-tik iskyla ir truputi paruduoja, tuoj pat reikia traukt is orkaites, nes kitaip tuoj pridega
Ar laikot juos ilgesni laika, ir man idomu???
Tiesa, kas pirma karta kepsit-tik iskyla ir truputi paruduoja, tuoj pat reikia traukt is orkaites, nes kitaip tuoj pridega
As cukraus nedeginau, bet naudojau rudaji cukru. Jie nesigavo tamsus, bet mums gerai
O soda su degintu cukrum ir prie geriausiu noru neuzsigesins. Gesinau su actu.
Vakar issikepiau ir jau sandariai uzdarius laikusiu iki Kaledu
O soda su degintu cukrum ir prie geriausiu noru neuzsigesins. Gesinau su actu.
Vakar issikepiau ir jau sandariai uzdarius laikusiu iki Kaledu
QUOTE(Fiolita @ 2010 12 07, 15:06)
Argi degintas cukrus nugesina soda? As su actu nugesinau, kita karta daugiau jo pilsiu, nes pastovejus diena meduoliukuose pradejo jaustis soda
Ar laikot juos ilgesni laika, ir man idomu???
Tiesa, kas pirma karta kepsit-tik iskyla ir truputi paruduoja, tuoj pat reikia traukt is orkaites, nes kitaip tuoj pridega
Ar laikot juos ilgesni laika, ir man idomu???
Tiesa, kas pirma karta kepsit-tik iskyla ir truputi paruduoja, tuoj pat reikia traukt is orkaites, nes kitaip tuoj pridega
ir man atrodo kad tas cukrus degintas ir soda, nk neturi bendro. o as nenugesinejau su nk sodos, recepte nemaciau jokio acto gal blondine as, bet issukau gerai tesloje ta soda, suputojo nulekiau i dezute paskanaut ogi sukieteje jauciu kepiau per ilgai, arba per trumpai dezutej laikiau kiek laikot juos istikruju ir man rupi
QUOTE(Rutele_S @ 2010 12 07, 14:18)
ir man atrodo kad tas cukrus degintas ir soda, nk neturi bendro. o as nenugesinejau su nk sodos, recepte nemaciau jokio acto gal blondine as, bet issukau gerai tesloje ta soda, suputojo nulekiau i dezute paskanaut ogi sukieteje jauciu kepiau per ilgai, arba per trumpai dezutej laikiau kiek laikot juos istikruju ir man rupi
Na siaip i visus kepinius dedama gesinta soda
O jei tik siandien kepet, palaikykit iki rytojaus ar bent iki vakaro
Berods Neryte i savo keptu meduoliu dezute dejo perpjauta obuoli ir meduoliukai suminkstejo
P.S. Pakartosiu Cipciuko recepta:
Teslai :
450 g. miltu
150 g. cukraus
100 g. riebalu ( dejau EVE)
2 kiausiniai
100 g, medaus ( dejau dirbtini)
2 arb. sauksteliai gesintos sodos
norimu prieskoniu
del spalvos sausoje keptuveje as padeginau 2 did. saukstus cukraus.
as irgi naudojau rudaji cukru - labai greitai istirpo. O del gesinimo - as soda gesinu citrinos rugstimis, i tesla sudeta soda jau neputojo - meduoliai puikiausiai iskilo ir jokio sodos skonio nesijaucia
QUOTE(Rutele_S @ 2010 12 07, 14:18)
ir man atrodo kad tas cukrus degintas ir soda, nk neturi bendro. o as nenugesinejau su nk sodos, recepte nemaciau jokio acto gal blondine as, bet issukau gerai tesloje ta soda, suputojo nulekiau i dezute paskanaut ogi sukieteje jauciu kepiau per ilgai, arba per trumpai dezutej laikiau kiek laikot juos istikruju ir man rupi
QUOTE(Cipciukas @ 2008 12 09, 23:44)
Stai ir as idesiu " guminiu" meduoliuku receptuka
Teslai :
450 g. miltu
150 g. cukraus
100 g. riebalu ( dejau EVE)
2 kiausiniai
100 g, medaus ( dejau dirbtini)
2 arb. sauksteliai gesintos sodos
norimu prieskoniu
del spalvos sausoje keptuveje as padeginau 2 did. saukstus cukraus.
Darbo eiga : i dubeni imusti kiausinius , supilti cukru , medu ir tirpinta margarina , viska ismaisyti . Keptuveje padeginti cukru ( cia , kad butu tamsesne spalva) ir supilti ji i misini . Deti ji ant garu ( puodo su verdanciu vandeniu) ir maisyti kol degintas cukrus istirps , nukelti nuo garu , supilti soda ir gerai issukti , tesla suputos , tada suberti miltus ir uzminkyti maloniai minksta tesla ( jeigu per skysta dadekite miltu ) , bet perspeju - tesla turi buti ne kieta .Atsaldyti nereikia , is karto kociokite ir isspauskite norimas figurelias .
Mano iskepusio meduolio storis 1 cm. ir 3 mm. tad patariu , kad kociotumete storiau ( netoli centimetro) .
Orkaite ikaitinti iki 250 C , kiskite meduoliukus , ir tik jie iskils , traukite lauk , nes tuos kurie pas mane dar truputi pakepe , isejo ne toki guminiai , o kur tik vos pakepe
Glajui :
1 baltimas
150 pudros
tirpintos citrinos rugsteles pagal skoni .
Dubenelyje viska gerai issukame , mase neturi buti labai skysta , nes nelaikys formos , jei per skysta dadekite pudros .
Teslai :
450 g. miltu
150 g. cukraus
100 g. riebalu ( dejau EVE)
2 kiausiniai
100 g, medaus ( dejau dirbtini)
2 arb. sauksteliai gesintos sodos
norimu prieskoniu
del spalvos sausoje keptuveje as padeginau 2 did. saukstus cukraus.
Darbo eiga : i dubeni imusti kiausinius , supilti cukru , medu ir tirpinta margarina , viska ismaisyti . Keptuveje padeginti cukru ( cia , kad butu tamsesne spalva) ir supilti ji i misini . Deti ji ant garu ( puodo su verdanciu vandeniu) ir maisyti kol degintas cukrus istirps , nukelti nuo garu , supilti soda ir gerai issukti , tesla suputos , tada suberti miltus ir uzminkyti maloniai minksta tesla ( jeigu per skysta dadekite miltu ) , bet perspeju - tesla turi buti ne kieta .Atsaldyti nereikia , is karto kociokite ir isspauskite norimas figurelias .
Mano iskepusio meduolio storis 1 cm. ir 3 mm. tad patariu , kad kociotumete storiau ( netoli centimetro) .
Orkaite ikaitinti iki 250 C , kiskite meduoliukus , ir tik jie iskils , traukite lauk , nes tuos kurie pas mane dar truputi pakepe , isejo ne toki guminiai , o kur tik vos pakepe
Glajui :
1 baltimas
150 pudros
tirpintos citrinos rugsteles pagal skoni .
Dubenelyje viska gerai issukame , mase neturi buti labai skysta , nes nelaikys formos , jei per skysta dadekite pudros .
Sveiki
Kepiau pagal sita recepta, nes pernai ir uzpernai daryti mano meduoliai buvo labai kieti
Skonis labai geras, nei per minksti nei per kieti, tik su tuo gruzdintu cukrum man pravalas buvo Nesigruzdino o istirpo i karamele, supyliau i sviesta , tai uzstingo i gabalus, tirpinau tirpinau ir neistirpo, nes buc dar pakaitinus tai kiausiniai isvire butu Isemiau su kiaurasamaciu tuos karameles gabalus, idejau dar cukriuko ir skonis puikiausias
Puosyba su baltu sokoladu, juodu sokoladu, pabarstai ir tie pirktiniai dr,Oetker dazai Kadangi tokiu dalyku daryt nemoku, tai pamarginom su vaikais be jokiu technologiju su dantu krapstuku, nes nesispaude karstas sokoladas is maiselio, nes nevozmozna nuo karscio i ranka paimt