Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai skanumynai

QUOTE(laurindre @ 2010 12 06, 19:37)
Tikrai maciau Arenos rimi. Prie ju keptos duonos lentynoje buvo mirksiukas.gif


Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(linksmuoliukas @ 2010 12 05, 15:23)
man iškilo klausimas dėl eglės trafareto.žadėjo duoti pažįstama formeles, bet neberanda, tai reikia bandyti pagal trafaretą, bet kaip jūs ant kokio didelio lapo piešiat iš rankos, taip?nes bandžiau atsispausdinti kur radau eglės trafaretą tai nesąmonė ir per mažas iš neproporcingas...nu gal aš blondinė, bet nesuprantu...net susinervinau doh.gif

Parasyk i AZ savo e-maila, ar Skypa, atsiusiu isdidintus trafaretus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 12 06, 09:38)
Pyragas su džiovintais vaisiais

Iskepiau! Skanu, grazu, bet as cukraus kita karta desiu maziau....saldoka....bet receptas geras! Aciu,Nova!
Atsakyti
QUOTE(vivir @ 2010 12 06, 21:10)
Siandien issikepiau Cipciuko meduoliu is dvigubos normos. Tai neskubedama per kelias dienas ismarginsiu ir desiu i puoda iki kaledu. Nes tie kuriuos kepiau praejusi antradieni, siandien laaabai skanus  thumbup.gif  vyrai apsisukdami eina apie puoda  doh.gif  lotuliukas.gif

Ar suminkštėjo?Nes pernai kai kepiau pagal Cipciuko,tai ir liko kieti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(tarškaliukas @ 2010 12 05, 21:27)
Kaip "veiksmas" vyksta su "Katarynkomis" biggrin.gif ? http://kokonas.wordp...inkos-ii-dalis/ Gal kas bandėte jau, koks skonis? Kaip pavyksta iškepti?Beje, gal galima sužinoti kokiomis proporcijomis naudoti prieskonius?


Sveiki, aš jau iškepiau. neiškenčiau tešlos taip ilgai brandinti, laikiau šaldytuve gal 4-5 dienas. Kočiojau labai plonai, kaip pepparkakor, bet manau, kad buvo ne blogesni nei lipdytiniai meduoliai.

Pastebėjimai:
tešla labai gerai minkosi, lipdosi, kočiojasi, tik būtina išėmus iš šaldytuvo ją gerai atšildyti iki kambario temperatūros. Kuo daugiau su tešla dirbama, tuo labiau ji paslankesnė ir geriau valdoma.
Man patiko, kad sausainiai iškočioti ir išpjauti formelėmis labai geria laiko formą, neišsikraipo.
Dauguma ragavusių prašė recepto wink.gif)
Atsakyti
QUOTE(kastaneda @ 2010 12 06, 23:42)
Iskepiau! Skanu, grazu, bet as cukraus kita karta desiu maziau....saldoka....bet receptas geras! Aciu,Nova!


Puiku, kad patiko smile.gif Na cukrus skonio reikalas - galima deti, kiek kam patinka. Man pats tas buvo 4u.gif
Atsakyti
Taip,Nova, bet tikrai labai aciu!
Sakyk, gal turi koki gera aguoninio pyrago recpeta mielinei teslai???Aciuuu....
Atsakyti
QUOTE(rootha @ 2010 12 06, 00:08)
o as jau iskepiau kaledini pyraga, suvyniojau ir padejau....
user posted image



labai skaniai atrodo wub.gif
cia tas pagal daivajos recepta? ax.gif

labai noriu pabandyti siemet ishsikepti.

idomu ar nieko tokio jei vietoj vyshniu, datuliu ir figu -idesiu papaju, slyvu, abrikosu ir juoduju serbentu (is namines trauktines) ? unsure.gif


PS. labai graziu formeliu meduoliams yra pirkti kaune, kepeju parduotuveje prie kauno pilies 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2010 12 07, 10:31)
labai skaniai atrodo  wub.gif
PS. labai graziu formeliu meduoliams yra pirkti kaune, kepeju parduotuveje prie kauno pilies  4u.gif

Oj kaip gaila, kad man be masinos ir su maza mergiote ta parduotuve ne pakeliui doh.gif

Bet kazkokiu nesamoningu formeliu nusipirkau MAXIMOJ, o dabar uzsiminkiau meduoliukus pagal BEA ir laukiu, kol atsals ax.gif

Reitu gal bent iki Tomo Philips nulekt - tas tai netoli namu... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 07 gruodžio 2010 - 09:46
QUOTE(Casual @ 2010 12 07, 09:31)
labai skaniai atrodo  wub.gif
cia tas pagal daivajos recepta?  ax.gif

labai noriu pabandyti siemet ishsikepti.

idomu ar nieko tokio jei vietoj vyshniu, datuliu ir figu -idesiu papaju, slyvu, abrikosu ir juoduju serbentu (is namines trauktines) ?  unsure.gif

as dariau pagal si recepta:
22cm skersmens apvali (20cm kvadratine)
750g dziovintu vaisiu (ivairiu)
60g dziovintos apelsinu zieveles (kaip praktika rodo tinka ir kinkanai)
185g dziovintu abrikosu
40ml brendzio
440g minksto sviesto
440g cukraus (geriau rudojo)
5 kiausiniai
500g miltu
3 a.s prieskoniu meduoliams
Kepimo laikas: 3 1/2 - 3 3/4 valandos
Paruosimas:
1. Susmulkintus dziovintus vaisius, apelsino zievele, abrikosus sumaisyti su brendziu. Apdengti ir palikti keletui valandu, kol imirks.
2. Ikaitinti orkaite iki 140 laipsniu celsijaus.
3. Paruosti kepimo inda (iskloti sviestiniu popieriumi/ istepti sviestu ir pabarstyt dziuveseliais ar pan.)
4. Issukti minksta sviesta ir cukru kol taps purus ir vientisas. Po viena imusineti kiausinius.
5. Paimti dideli dubeni, ideti sviesto/cukraus/kiausiniu misini ir sudeti miltus su prieskoniais ir kepimo milteliais. Galiausiai sudeti sumirkusius dziovintus vaisius.
6. Misini ideti i kepimo inda ir palyginti pavirsiu.
7. Kepti mazdaug nurodyta laika, periodiskai patikrinant mediniu pagaliuku - jei istrauktas pagaliukas yra svarus - pyragas iskepes.
8. Iskepusi galima paslakstyti papildomu kiekiu brendziu (padarant su pagaliuku skylutes)
9. Pridengti sviestiniu popieriumi ir folija ir palikti kepimo inde kol atves.

Laikymas: atvesusi ivynioti i sviestini popieriu ir folija. Laikyti min.2 savaites pries valgyma, kad vaisiai isskirtu savo sultis ir prieskoniai persismelktu.
Atsakyti
QUOTE(Agniska @ 2010 12 06, 23:13)
Ar suminkštėjo?Nes pernai kai kepiau pagal Cipciuko,tai ir liko kieti doh.gif

Jau ir vakar kepti sindien minksti thumbup.gif
Atsakyti
Iskepiau meduoliukus pagal BEA, pradziai is puses normos.

Aisku per tankiai sudejau, aisku per ilgai kepiau, tai dalis pasvilo truputuka, dalis prilipo prie kepimo popieriaus... Bet... Skonis labai labai geras - kepsiu kita karta is pilnos normos, o situos suragausim visi cool.gif

Ir bent jau kol tik tik atvese, tai kieti, bet tirpstantys burnoje gavosi wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 07 gruodžio 2010 - 11:20