QUOTE(rozine_svajone @ 2010 12 06, 18:17)
siti tikrai minksti
http://www_neringa-b...eduoliukai.html taip pat ir cipsiuko minskti, tik kitaip minksti
bet kokiu atveju reikia nepadaugint miltu ir biski storiau tesla kociot
aciu, reikes pameginti Neringos si recepta
o pagal cipsiuko recepta praeitais metais kepiau, nelabai man... minkstesni gavosi nei kiti, bet ne tokie, kokius issivaizdavau
Papildyta:
dar radau tokiu meduoliu recepta, galvoju jei maziau miltu idejus irgi minksti tada turetu iseiti.
Aktoriaus S. E. Pauliukonio Kalėdiniai meduoliai
Meduoliams reikės:
1 kilogramo miltų;
750 gramų medaus;
60 gramų sviesto;
150 gramų maltų riešutų;
10 gramų citrinos rūgšties;
2 kiaušinių;
2 šaukštų grietinės;
1 šaukštelio maltu gvazdikėlių;
Pusė šaukštelio cinamono; pusė šaukštelio sodos.
Ištirpinti sviestą ir medų viename dubenyje ir palikti ataušti. Sumaišyti miltus, riešutus, prieskonius ir kiaušinius. Vietoje sodos, galima dėti kepimo miltelius, tuomet nereikia grietinės. Viską gerai išmaišome ir paliekame per naktį.
Kitą dieną iškočioti tešlą centimetro storio sluoksniu, kuo ploniau, tuo kietesni meduoliai bus. Ant iškočiotos tešlos dedame išpjaustytas figūrėles, išpjaustome ir dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepti 200 laipsnių karščio orkaitėje 15 minučių.
Glajui reikės: 2 3 kiaušinių baltymai; 600 gramų cukraus pudros.
Baltymus truputį paplakti, sudėti pudrą, gerai išmaišyti, kad išeitų vientisa masė. Padalinti šią masę į tiek dalių, kiek dažų turite ir paspalvinkite. Galima spalvinti ir kakavos milteliais. Iš kepimo popieriaus susukite tūtelę, į ją pridedate glajaus.
Piešti reikia tik ant atvėsusių meduolių. Puošti galima riešutais, saldainiukais, specialiais dekorais.
Skanaus!
saltinis http://www_jovita_lt...-meduoliai.html
atsiprasau, kad cia taip gal ir negraziai pasielgiau nukopinusi, bet manau tikrai atsiras ir daugiau norinciu paragauti gerb.Pauliuonio meduoliu