Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai skanumynai

QUOTE(dani84 @ 2010 12 06, 11:01)
labas rytas kepejeles  4u.gif

sugalvojau kad siandien kepsiu kaledini nama, trafaretus jau turiu, tik va dabar klausimelis  g.gif  ar jus visos kepat pagal ta recepta, kuris pirmajame puslapyje yra (nuoroda) ar zinot ir kitokiu, jau isbandytu  g.gif  dar taip pagalvojau, o meducio torto lakstu receptas netinka nameliui ?  g.gif  tikiuosi sulauksiu pagalbos ir patarimu is jusu  4u.gif

Parašyk kaip sekėsi ir jei nesunku receptuką įmesk paskui 4u.gif Sėkmytės 4u.gif

QUOTE(linksmuoliukas @ 2010 12 06, 11:56)
gal ir visai nebloga idėja..turėtų būti linksma  thumbup.gif

Tikiuosi, kad bus linksma, o ne liūdna biggrin.gif (man jei neišei kas...) biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
su artejanciomis sventemis...

praeitais metais ismeginau visus meduoliu receptukus, namuka dariau, viskas puiku, tik beda tame, kad sie visi gaminiai pasirode musu seimynai per kieti ax.gif gal turite kas minkstu ir storu meduoliu receptuka ax.gif

galvoju gal kokios grietines jei daugiau idejus i iprasta tesla, gal pagelbetu g.gif kaip manote? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ugnieshka @ 2010 12 05, 19:58)
Sveikos, aš irgi šiemet labai noriu išsikepti meduoliukų, bandysiu Cipciuko receptą ir dar gal kokį kietesnių meduoliukų  rolleyes.gif
tik apvažinėjau jau visus didesnius prekybos centrus Vilniuje ir niekur nerandu gražesnių ir didesnių formelių  verysad.gif labai noriu žmogeliuko ir meškiuko bet niekur nerandu jų, gal kas kur matėt?  g.gif

user posted image
dar nežiūėjau Thomas Philips gal ten gali būti?  g.gif kur jūs perkat? ar iš kartono darotės?  rolleyes.gif

Vakar maximoje nusipirkau žmogeliukų formikių (po 3 vnt. supakuoti, nuo mažo žmogeliuko iki didesnio) smile.gif 3,99Lt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BevardeX: 06 gruodžio 2010 - 15:21
QUOTE(sonata25 @ 2010 12 06, 15:44)
Parašyk kaip sekėsi ir jei nesunku receptuką įmesk paskui  4u.gif  Sėkmytės  4u.gif

darau pagal recepta sioje nuorodoje http://www.cityout.l...lio_pasaka_foto tesla jau sala saldytuve, o kaip cia man toliau seksis ziuresim g.gif biggrin.gif prisipirkau visokiausiu saldainiu puosimui, tik manau kad pati puosiu labai mazai, leisiu dukrytei pasireiksti, svarbu kad tik pavyktu ta nama sulipdyti, kad tik stovetu sienos biggrin.gif o visa kita jau kaip bus taip biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dani84 @ 2010 12 06, 15:28)
darau pagal recepta sioje nuorodoje http://www.cityout.l...lio_pasaka_foto tesla jau sala saldytuve, o kaip cia man toliau seksis ziuresim  g.gif  biggrin.gif  prisipirkau visokiausiu saldainiu puosimui, tik manau kad pati puosiu labai mazai, leisiu dukrytei pasireiksti, svarbu kad tik pavyktu ta nama sulipdyti, kad tik stovetu sienos  biggrin.gif  o visa kita jau kaip bus taip  biggrin.gif  biggrin.gif

Ir aš pagal šitą darysiu, kažkaip jis man pakankamai aiškus biggrin.gif O labiausiai kaip ir tu, noriu, kad sienos stovėtų sulipdytos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sonata25 @ 2010 12 06, 16:41)
Ir aš pagal šitą darysiu, kažkaip jis man pakankamai aiškus  biggrin.gif  O labiausiai kaip ir tu, noriu, kad sienos stovėtų sulipdytos  biggrin.gif

na tikekimes kad pavyks abejoms thumbup.gif

tik dabar galvoju kad kol tesla sala, gal reik kokiu dar meduoliu pasiziuret, isikept g.gif siandien viena iseigine diena, tai norisi kuo daugiau pasidaryti g.gif bet norisi skaniu mikstu meduoliu g.gif
Atsakyti
QUOTE(BevardeX @ 2010 12 06, 16:21)
Vakar maximoje nusipirkau žmogeliukų formikių (po 3 vnt. supakuoti, nuo mažo žmogeliuko iki didesnio) smile.gif 3,99Lt.

kurioje maximoje ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2010 12 05, 23:39)
thumbup.gif

matau ir briedziukas visai neblogai isejo thumbup.gif

Na, man jis dar neįminta mįslė. biggrin.gif
Atsakyti
smile.gif+2010 12 06, 15:58-->
QUOTE(Mamyte smile.gif @ 2010 12 06, 15:58)
Sveikos  4u.gif
su artejanciomis sventemis...

praeitais metais ismeginau visus meduoliu receptukus, namuka dariau, viskas puiku, tik beda tame, kad sie visi gaminiai pasirode musu seimynai per kieti  ax.gif  gal turite kas minkstu ir storu meduoliu receptuka ax.gif

galvoju gal kokios grietines jei daugiau idejus i iprasta tesla, gal pagelbetu g.gif  kaip manote?  blush2.gif

siti tikrai minksti http://www_neringa-b...eduoliukai.html taip pat ir cipsiuko minskti, tik kitaip minksti biggrin.gif bet kokiu atveju reikia nepadaugint miltu ir biski storiau tesla kociot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 12 06, 18:17)
siti tikrai minksti http://www_neringa-b...eduoliukai.html taip pat ir cipsiuko minskti, tik kitaip minksti  biggrin.gif  bet kokiu atveju reikia nepadaugint miltu ir biski storiau tesla kociot  4u.gif

4u.gif
aciu, reikes pameginti Neringos si recepta thumbup.gif o pagal cipsiuko recepta praeitais metais kepiau, nelabai man... minkstesni gavosi nei kiti, bet ne tokie, kokius issivaizdavau smile.gif
Papildyta:
dar radau tokiu meduoliu recepta, galvoju jei maziau miltu idejus irgi minksti tada turetu iseiti. g.gif

Aktoriaus S. E. Pauliukonio Kalėdiniai meduoliai
Meduoliams reikės:
1 kilogramo miltų;
750 gramų medaus;
60 gramų sviesto;
150 gramų maltų riešutų;
10 gramų citrinos rūgšties;
2 kiaušinių;
2 šaukštų grietinės;
1 šaukštelio maltu gvazdikėlių;
Pusė šaukštelio cinamono; pusė šaukštelio sodos.
Ištirpinti sviestą ir medų viename dubenyje ir palikti ataušti. Sumaišyti miltus, riešutus, prieskonius ir kiaušinius. Vietoje sodos, galima dėti kepimo miltelius, tuomet nereikia grietinės. Viską gerai išmaišome ir paliekame per naktį.

Kitą dieną iškočioti tešlą centimetro storio sluoksniu, kuo ploniau, tuo kietesni meduoliai bus. Ant iškočiotos tešlos dedame išpjaustytas figūrėles, išpjaustome ir dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepti 200 laipsnių karščio orkaitėje 15 minučių.

Glajui reikės: 2— 3 kiaušinių baltymai; 600 gramų cukraus pudros.

Baltymus truputį paplakti, sudėti pudrą, gerai išmaišyti, kad išeitų vientisa masė. Padalinti šią masę į tiek dalių, kiek dažų turite ir paspalvinkite. Galima spalvinti ir kakavos milteliais. Iš kepimo popieriaus susukite tūtelę, į ją pridedate glajaus.

Piešti reikia tik ant atvėsusių meduolių. Puošti galima riešutais, saldainiukais, specialiais dekorais.

Skanaus!

saltinis http://www_jovita_lt...-meduoliai.html

atsiprasau, kad cia taip gal ir negraziai pasielgiau nukopinusi, bet manau tikrai atsiras ir daugiau norinciu paragauti gerb.Pauliuonio meduoliu 4u.gif
Atsakyti
o cia tikru Svedisku meduoliu arba Pepparkakor receptas, bet jie tikrai bus kieti http://sauletavirtuve.wordpress.com
Atsakyti
Šiandien rimi prie sausainiu radau pirkti meduolinį namelį. Tereikia su glajum suklijuoti detales lotuliukas.gif Kaina vieuolika su centais. Nepirkau, nežinau kokia kokybė.
Atsakyti