Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai skanumynai

QUOTE(ugnieshka @ 2010 12 15, 10:45)
kažkuri sakė, kad labai patiko meduoliukai pagal Nerytės receptą, gal galit įdėt nuorodą kuris tiksliau? ir dar klausimėlis, ar galiu pasidaryti tarkim tešlą šiandien vakare, palikt šaldytuve ir kepti ją ryt vakare? neturiu namie geros orkaitės tai su visa tešla važiuočiau kitur kepti  bigsmile.gif

http://www_neringa-b...katarzynki.html

kaip tik dabar maisau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gingerr @ 2010 12 15, 11:20)
o kaip galima pasidaryti spalvotus, nesintetinius glajus?

damos, zinokit, pradedu namo klijavima, pasiziuriu youtube kaip elgtis su tuo purskimo maiseliu, vakar pirktu wink.gif kokiu geriu radau, kaip paformuot, kaip pagrazinti ir t.t. smile.gif ogi prisipilu koses i maisa ir nieko neiseina, subega i vientisa mase ir vsio, jokiu rastu  doh.gif  sakyciau skysta, bet i du baltymus idejau 400 g pudros, kai parasyta pagal recepta 200. tureciau dar - ideciau  lotuliukas.gif  bet neber wink.gif teks laukt, gal pastings pati ta kose ir tada kas iseis smile.gif

Spalvinti morku, burokeliu ir kitomis sultimis, safrano milteliais tongue.gif
ir nedeti sintetiniu dazikliu kvapikliu ir dar kokio velnio biggrin.gif

As ant 1 baltymo dedu beveik visa 400 g pakeli, na tem lieka kazkiek, bet tikrai nedaug, nepasveriau.
O su pastingusia mase nelabai gali iseiti, nes paskui ji trupa, luzineja, tiksliau byra ir niekada jau nepaidengia lygiai.
Papildyta:
QUOTE(Casual @ 2010 12 15, 11:45)
priklauso nuo recepto pagal kuri kepi.
mano -minkstutele ax.gif  bet ishkepe, suklijavau- stovi  bigsmile.gif  thumbup.gif
i ta pati puslapi su jolankos ar Nerytes ir kitu mamu nuotraukom idet nedrisciau , bet is esmes rezultatas labai mielas  wub.gif  liko tik palaukt kol tvora prisiklijuos.

ai, dar palei namo siena ejo sargyba zuikis. o tuo metu kaip tik prisnigo dideles pusnys, zuikis tik-plumpt veidu i sniega doh.gif  ojoj kol ishkrapsciau biggrin.gif  gerai kad atsarginis zuikis meduoliuose buvo bigsmile.gif
man tik toks klausimas- o jus tuos namukus po to valgot?
per kaledas?
negaila?

nes jei neketinat valgyt tai turbut galima kietesne tesla daryt kad tvirtesnis namas butu  g.gif

Nu jau, kiekvienas savaip mielas, ir niekada nereiia taip lyginti 4u.gif

Is zuikio tai prisijuokiau biggrin.gif

Mes pernai valgem po Nauju metu iki triju karaliu tam tarpe, kas nori lauzia gabaliukais ir prie arbatos kramsnoja. Ta glaista as nuskrapstau peiliuku ir numetu, buna labai kietas.
Atsakyti
QUOTE(jolanka @ 2010 12 15, 13:10)
Nu jau, kiekvienas savaip mielas, ir niekada nereiia taip lyginti  4u.gif

Mes pernai valgem po Nauju metu iki triju karaliu tam tarpe, kas nori lauzia gabaliukais ir prie arbatos kramsnoja. Ta glaista as nuskrapstau peiliuku ir numetu, buna labai kietas.

na, tada rizikuoju rodytis blush2.gif
labai tikiuosi kad bent kas nors pagirs doh.gif lotuliukas.gif

o man glaistas tvirtas, bet trapus ir minkstas g.gif as su mikseriu plaku baltyma, plakant dedu pudra, po to dar dadedu pudros ir rugsteles ir ishsuku...

user posted image
Papildyta:
sukepiau siemet jau 5 kg teshlos- vaikai nosis nukabine : MAZAI MEDUOLIU blink.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2010 12 15, 12:18)
na, tada rizikuoju rodytis  blush2.gif 
labai tikiuosi kad bent kas nors pagirs  doh.gif  lotuliukas.gif
o man glaistas tvirtas, bet trapus ir minkstas g.gif  as su mikseriu plaku baltyma, plakant dedu pudra, po to dar dadedu pudros ir rugsteles ir ishsuku...
sukepiau siemet jau 5 kg teshlos- vaikai nosis nukabine : MAZAI MEDUOLIU  blink.gif  doh.gif

Tai, kad labai dailus nameliai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Assiemet dar nedrysau kept blush2.gif

O del baltymo, tai jus ji paprasciausiai perplaket uz tai ir gavosi trupantis glaistas 4u.gif Glajui batyma uztenka paplakt su sluotele arba mediniu saukstu 4u.gif Man tos pacios bedos buvo su grybuku koteliais, kol SM mergaites paprotino 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dziugena @ 2010 12 15, 12:49)
Pabandykite ilgiau pasukti mediniu šauktu - turėtų labiau sutirštėti. AŠ paskutinį kartą patingėjau ir vietoj ilgo sukimo pasirinkau įdėti daugiau cukraus pudros - visi meduolių papuošimai nubyrėjo  doh.gif tai jau nusprendžiau, kad kitą kartą nepatingėsiu ir gerą pusvalanduką padirbėsiu.

sito net nezinojau... vaje, reik tiketis, kad nenubyres papuosimai doh.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vivir @ 2010 12 15, 13:21)
O del baltymo, tai jus ji paprasciausiai perplaket uz tai ir gavosi trupantis glaistas  4u.gif  Glajui batyma uztenka paplakt su sluotele arba mediniu saukstu  4u.gif Man tos pacios bedos buvo su grybuku koteliais, kol SM mergaites paprotino  4u.gif

nuo meduoliu jis netrupa, bet valgant yra trapus ir tirpstantis. o meduoliai tai apkibo puikiai. cia matyt ne tiek plakime, kiek tinkamos proporcijos atitaikyme visas reikalas.
as kadais kai pirma syki kepiau tai irgi buvau kazka ne taip padarius, ar pudros pagailejus ar pan- tai kokias dvi dienas tas glajus skystas ant meduoliu tyvuliavo lotuliukas.gif lotuliukas.gif o per kazkiek laiko po to mazdaug is akies jau matosi ar pataikei proporcija ar kazka keisti reikia.

Papildyta:
QUOTE(vivir @ 2010 12 15, 13:21)
Tai, kad labai dailus nameliai  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif 

aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Man ant M dydzio kiausinio baltymo sueina apie 170-200g cukraus pudros. O glaju darau toki pati kaip grybuku kotams. kai tik pradejau kept grybukus irgi baltyma plakdavau su mikseriu vis dedama pudros. Bet kai istepdavau grybukus, glajus budavo trapus, sutrupedavo kaip koks morengiukas. Tai kaip kepejeles isaiskino, problema perplakime buvo. Dabar viskas gaunas super duper thumbup.gif
O realiai koks skirtumas, bile skanu ir namai kvepia sventemis wub.gif
Atsakyti
assa.gif trecias receptas nemelavo bigsmile.gif Meduoliai isejo tobuli bigsmile.gif Aciu Nerytei 4u.gif kai kita savaite padekoruosiu, imesiu cia smile.gif
Atsakyti

Labai gazus nameliukai wub.gif
O pagal kokia schema kepete?Labai grazu tokie apacioje siaurejantys wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Terija:) @ 2010 12 15, 14:00)
Labai gazus nameliukai  wub.gif
O pagal kokia schema kepete?Labai grazu tokie apacioje siaurejantys  wub.gif

aciu uz pagyras 4u.gif 4u.gif 4u.gif labai malonu blush2.gif biggrin.gif

gerai nepamenu, bet arba nerytes arba jolankos - kazkur cia temoje buvo ideta ax.gif
Atsakyti
labai tikiuosi kad bent kas nors pagirs  doh.gif  lotuliukas.gif

sukepiau siemet jau 5 kg teshlos- vaikai nosis nukabine : MAZAI MEDUOLIU  blink.gif  doh.gif

Laaabai dailus 4u.gif ko cia nedrist, liuks.

Ana diena juokiausi is tokiu kiekiu, ale ga las irgi panasiai sukepiau, kai dabar paziuriu i dezutes ant virtuviniu spinteliu...visas fabrikelis biggrin.gif

QUOTE(vivir @ 2010 12 15, 12:42)
Man ant M dydzio kiausinio baltymo sueina apie 170-200g cukraus pudros. O glaju darau toki pati kaip grybuku kotams. kai tik pradejau kept grybukus irgi baltyma plakdavau su mikseriu vis dedama pudros. Bet kai istepdavau grybukus, glajus budavo trapus, sutrupedavo kaip koks morengiukas. Tai kaip kepejeles isaiskino, problema perplakime buvo. Dabar viskas gaunas super duper  thumbup.gif
O realiai koks skirtumas, bile skanu ir namai kvepia sventemis  wub.gif

Aha, mikseriu isivaizduoju kad toks dulkantis sudziuves turi buti ir labai trapus.

O sukti as ilgokai suku, bet tikrai ne 30 min, gal pr mazai? Pastebejau kad nuo vienokiu meduoliu nutrupa, o nuo kitokiu - ne. Gal dar ir kepinio pavirsius turi reiksmes?

Grybu kotai man idealiai gavosi, nors ir peiliuku tepti, o va piesinukai kai kurie trapus.
Atsakyti
Jolanka, grybukus visad kepu pagal Jolkos 999 recepta, o meduoliukus kepiau pagal Cipciuko recepta, tiek ant vienu tiek ant kitu laikosi puikiai. O as tiek ilgai niekad nemaisau g.gif koks 15min ir glajus gatavas g.gif
Atsakyti