Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai skanumynai

[quote=sausine,2010 12 12, 20:44]
Man pagal Cypciuko receptą gavosi gerai,ti medaus nekaitinau,sviestą pašildžiau tiek kad galėtų išmaišyt tešlą.[URL=http://user posted image]My Webpage[/URL][URL=http://user posted image]My Webpage[/URL]
Atsakyti
QUOTE(Rokile @ 2010 12 12, 18:54)
as pirma karta ant 250 7min,sudege apacia, si karta ant 240 - apacia grazi,bet zaloki virsuje doh.gif Gal kad darinejau paziuret,ar nesudege unsure.gif  nu bet kaip pataikyt,kad butu ciki piki  doh.gif


As jungiu kaitinima virsus - apacia... tolygiai kepa..
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 12 12, 19:01)
As jungiu kaitinima virsus - apacia... tolygiai kepa..

dariau ta pati unsure.gif
siaip pati savimi stebiuosi - anksciau, jei kas nepavykdavo is pirmo karto - spjaudavau ir daugiau negamindavau,o dabar va ir antra karta bandziau,trecia jau sakiau nebandysiu lotuliukas.gif Na, bet,va domiuosi - kas ir kodel, jauciu gali but ir trecias kartas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rokile: 12 gruodžio 2010 - 19:04
QUOTE(Nerytė @ 2010 12 12, 19:35)
idedu dar viena ideja
girlianda galima pasigaminti is kokios tik norit meduolines teslos  4u.gif

user posted image

kokia super ideja bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(rootha @ 2010 12 07, 11:56)
as dariau pagal si recepta:
22cm skersmens apvali (20cm kvadratine)
750g dziovintu vaisiu (ivairiu)
60g dziovintos apelsinu zieveles (kaip praktika rodo tinka ir kinkanai)
185g dziovintu abrikosu
40ml brendzio
440g minksto sviesto
440g cukraus (geriau rudojo)
5 kiausiniai
500g miltu
3 a.s prieskoniu meduoliams
Kepimo laikas: 3 1/2 - 3 3/4 valandos

Ryt darysiu si pyraga,tik-
Man neaiskus kepimo laikas g.gif Gal galima tiksliau,ir turiu dar klausimuka,neradau siandien akropolio maximoi dziovintu apelsinu zieveliu arba kinkanu verysad.gif Ar nieko tokio jei gaminsiu be ju?Taip pat neradau prieskoniu meduoliam,gal tiks jei sumaisysiu cinamona,kardamona ir muskata?

Taip pat zadejau kept meduolius,(pagal Neryte)visa akropoli apejom kol pagaliau berghoff parduotuvei radau formele.Sausainiam formu niekur nera,bandysiu kaskaip pati ispjaustyt.Dazu taip pat nera,tai bandysiu raudona su buroku daryt,oranzine su morka ir t.t....


Papildyta:
QUOTE(rootha @ 2010 12 06, 00:08)
o as jau iskepiau kaledini pyraga, suvyniojau ir padejau....
user posted image

smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingridukas: 12 gruodžio 2010 - 19:19
Neryte, kepiniai nerealus wub.gif wub.gif wub.gif tokiu nuotrauku prisiziurejus vel eisiu teshla maishyti biggrin.gif

siandien galu gale pabaigem kepti meduolius is mazdaug 5 kg teshlos doh.gif lotuliukas.gif is maziau net neprasidedu, nes surija manishkiai juos net nedekoruotus biggrin.gif tiesa pasakius, net ir nekepta teshla kartais nuragauja biggrin.gif

ishkepiau detales namukui.. unsure.gif ...
zemai lenkiu galva pries visas sugebejusias pastatyti namukus 4u.gif 4u.gif 4u.gif

ishdekoravau detales ir su siaubu galvoju kokiu budu rytoj man reikes jas visas i viena nama suklijuot doh.gif itariu reiks viniu ir "Moment' kliju lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Sunku net isivaizduot kad tas namas dar ir stacias laikytis gali blush2.gif
zodziu, ta stadija kai jau "dzin" kaip atrodys- duok dieve, kad apskritai stovetu ! lotuliukas.gif
Atsakyti
aš irgi šią savaite Cipciuko meduolius kepiau. tai va ko išmokau iš savo klaidų biggrin.gif :

tešlą per plonai turbūt iškočiojau;
tešla gavosi skystoka, bet nenorėjau padaugint miltų, kitą kart stengsiuos geriau atitaikyt.
kadangi tešla skystoka, tai vos iškilus dar bijojau traukt iš orkaitės, tai perlaikiau, nesudegė nė vienas, bet kietoki gavosi.
per skystą glajų padariau, neišlaikė formos.
ir dar kitą kart reikės nebijot daugiau prieskonių dėt.

bet šiaip, nepaisant išvaizdos biggrin.gif , meduoliai laaabai skanūs, dar obuolių skiltelių įdėjau į dėžutę, kaip patarėt, tai dabar laukiu Kalėdų, kad jau visai įvertint galėčiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ingridukas @ 2010 12 12, 19:15)
Ryt darysiu si pyraga,tik-
Man neaiskus kepimo laikas g.gif Gal galima tiksliau,ir turiu dar klausimuka,neradau siandien akropolio maximoi dziovintu apelsinu zieveliu arba kinkanu verysad.gif Ar nieko tokio jei gaminsiu be ju?Taip pat neradau prieskoniu meduoliam,gal tiks jei sumaisysiu cinamona,kardamona ir muskata?

kepimo laikas cia priklauso turbut nuo kepimo formos, nes kuo aukstene forma tuo ilgiau kepa, sita kepiau 3,5val ant vienodos temperaturos kaskart patikrindama su pagaliuku, ar limpa dar tesla ar ne, jei butu skarda didesne, o aukstis mazesnis, manau iskeptu tikrai greiciau, o vietoj kinkanu, gali nuo apelsino patarkuot zieveles, bet jei neturi ir apelsinu, rizikuok kepti ir be ju... beje visus dziovintus vaisius pirkau norfoj, ten ju pasirinkimas buvo didziausias ir kinkanu, ir dziovintu greifurktu buvo.. o del prieskoniu kokius turi tokius ir dek, tikrai tiks ir cinamonas ir muskatas, dar ir imbiero gali jei turi idet mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rootha @ 2010 12 12, 20:35)
kepimo laikas cia priklauso turbut nuo kepimo formos, nes kuo aukstene forma tuo ilgiau kepa, sita kepiau 3,5val ant vienodos temperaturos kaskart patikrindama su pagaliuku, ar limpa dar tesla ar ne, jei butu skarda didesne, o aukstis mazesnis, manau iskeptu tikrai greiciau, o vietoj kinkanu, gali nuo apelsino patarkuot zieveles, bet jei neturi ir apelsinu, rizikuok kepti ir be ju... beje visus dziovintus vaisius pirkau norfoj, ten ju pasirinkimas buvo didziausias ir kinkanu, ir dziovintu greifurktu buvo.. o del prieskoniu kokius turi tokius ir dek, tikrai tiks ir cinamonas ir muskatas, dar ir imbiero gali jei turi idet  mirksiukas.gif

Tai ir as tuomet su pagaliuku tikrinsiu ax.gif O kokioi temperaturoi kepet?
Mano vaisiu misinys-slyvos,abrikosai,datules,kriauses,persikai,obuoliai.
Norejau ir as imbiero det,bet vyras mano nemegsta,teks be jo apsieit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2010 12 12, 20:21)

ishdekoravau detales ir su siaubu galvoju kokiu budu rytoj man reikes jas visas i viena nama suklijuot  doh.gif  itariu reiks viniu ir "Moment' kliju  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Sunku net isivaizduot kad tas namas dar ir stacias laikytis gali  blush2.gif
zodziu, ta stadija kai jau "dzin" kaip atrodys- duok dieve, kad apskritai stovetu !  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif 4u.gif Kol visu skaiciau ir galvojau koki daryt, tai tiek jau prisivalgiau, kad jau jokio nenoriu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ingridukas @ 2010 12 12, 19:58)
Tai ir as tuomet su pagaliuku tikrinsiu ax.gif O kokioi temperaturoi kepet?
Mano vaisiu misinys-slyvos,abrikosai,datules,kriauses,persikai,obuoliai.
Norejau ir as imbiero det,bet vyras mano nemegsta,teks be jo apsieit smile.gif

kepiau ant 150, jei nemegsta, tai bus ir taip skanu mirksiukas.gif sekmes kepant, lauksim rezultatu mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos kepejeles! 4u.gif
Visu kepiniai tiesioooog nuostabus wub.gif
O jau Neryte vis stebina ir stebina bigsmile.gif bigsmile.gif
Matau, kad jau ne pirmus metus dekoruojate eglute meduoliais, nusprendziau ir as siemet taip pagrazinti musu seimos eglute blush2.gif
Tai noriu paklausti: kada padarote skylute juostelei perristi, pries kepant ar po? Ir kokiu irankiu darote, na mazdaug kokio jis skersmens?

Beje Neryte bigsmile.gif didziausi, nuosirdziausi, silciausi ir patys, patys, patys geriausi sveikinimai isleidus knyga!!! wub.gif Linkiu jums neissenkamos fantazijos ir kurybingumo! Labai jumis zaviuosi! wub.gif
Atsakyti