[quote=sausine,2010 12 12, 20:44]
Man pagal Cypciuko receptą gavosi gerai,ti medaus nekaitinau,sviestą pašildžiau tiek kad galėtų išmaišyt tešlą.[URL=http://]My Webpage[/URL][URL=http://]My Webpage[/URL]
QUOTE(Rokile @ 2010 12 12, 18:54)
as pirma karta ant 250 7min,sudege apacia, si karta ant 240 - apacia grazi,bet zaloki virsuje Gal kad darinejau paziuret,ar nesudege nu bet kaip pataikyt,kad butu ciki piki
As jungiu kaitinima virsus - apacia... tolygiai kepa..
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 12 12, 19:01)
As jungiu kaitinima virsus - apacia... tolygiai kepa..
dariau ta pati
siaip pati savimi stebiuosi - anksciau, jei kas nepavykdavo is pirmo karto - spjaudavau ir daugiau negamindavau,o dabar va ir antra karta bandziau,trecia jau sakiau nebandysiu Na, bet,va domiuosi - kas ir kodel, jauciu gali but ir trecias kartas
QUOTE(Nerytė @ 2010 12 12, 19:35)
idedu dar viena ideja
girlianda galima pasigaminti is kokios tik norit meduolines teslos
girlianda galima pasigaminti is kokios tik norit meduolines teslos
kokia super ideja
QUOTE(rootha @ 2010 12 07, 11:56)
as dariau pagal si recepta:
22cm skersmens apvali (20cm kvadratine)
750g dziovintu vaisiu (ivairiu)
60g dziovintos apelsinu zieveles (kaip praktika rodo tinka ir kinkanai)
185g dziovintu abrikosu
40ml brendzio
440g minksto sviesto
440g cukraus (geriau rudojo)
5 kiausiniai
500g miltu
3 a.s prieskoniu meduoliams
Kepimo laikas: 3 1/2 - 3 3/4 valandos
22cm skersmens apvali (20cm kvadratine)
750g dziovintu vaisiu (ivairiu)
60g dziovintos apelsinu zieveles (kaip praktika rodo tinka ir kinkanai)
185g dziovintu abrikosu
40ml brendzio
440g minksto sviesto
440g cukraus (geriau rudojo)
5 kiausiniai
500g miltu
3 a.s prieskoniu meduoliams
Kepimo laikas: 3 1/2 - 3 3/4 valandos
Ryt darysiu si pyraga,tik-
Man neaiskus kepimo laikas Gal galima tiksliau,ir turiu dar klausimuka,neradau siandien akropolio maximoi dziovintu apelsinu zieveliu arba kinkanu Ar nieko tokio jei gaminsiu be ju?Taip pat neradau prieskoniu meduoliam,gal tiks jei sumaisysiu cinamona,kardamona ir muskata?
Taip pat zadejau kept meduolius,(pagal Neryte)visa akropoli apejom kol pagaliau berghoff parduotuvei radau formele.Sausainiam formu niekur nera,bandysiu kaskaip pati ispjaustyt.Dazu taip pat nera,tai bandysiu raudona su buroku daryt,oranzine su morka ir t.t....
Papildyta:
QUOTE(rootha @ 2010 12 06, 00:08)
Neryte, kepiniai nerealus tokiu nuotrauku prisiziurejus vel eisiu teshla maishyti
siandien galu gale pabaigem kepti meduolius is mazdaug 5 kg teshlos is maziau net neprasidedu, nes surija manishkiai juos net nedekoruotus tiesa pasakius, net ir nekepta teshla kartais nuragauja
ishkepiau detales namukui.. ...
zemai lenkiu galva pries visas sugebejusias pastatyti namukus
ishdekoravau detales ir su siaubu galvoju kokiu budu rytoj man reikes jas visas i viena nama suklijuot itariu reiks viniu ir "Moment' kliju
Sunku net isivaizduot kad tas namas dar ir stacias laikytis gali
zodziu, ta stadija kai jau "dzin" kaip atrodys- duok dieve, kad apskritai stovetu !
siandien galu gale pabaigem kepti meduolius is mazdaug 5 kg teshlos is maziau net neprasidedu, nes surija manishkiai juos net nedekoruotus tiesa pasakius, net ir nekepta teshla kartais nuragauja
ishkepiau detales namukui.. ...
zemai lenkiu galva pries visas sugebejusias pastatyti namukus
ishdekoravau detales ir su siaubu galvoju kokiu budu rytoj man reikes jas visas i viena nama suklijuot itariu reiks viniu ir "Moment' kliju
Sunku net isivaizduot kad tas namas dar ir stacias laikytis gali
zodziu, ta stadija kai jau "dzin" kaip atrodys- duok dieve, kad apskritai stovetu !
aš irgi šią savaite Cipciuko meduolius kepiau. tai va ko išmokau iš savo klaidų :
tešlą per plonai turbūt iškočiojau;
tešla gavosi skystoka, bet nenorėjau padaugint miltų, kitą kart stengsiuos geriau atitaikyt.
kadangi tešla skystoka, tai vos iškilus dar bijojau traukt iš orkaitės, tai perlaikiau, nesudegė nė vienas, bet kietoki gavosi.
per skystą glajų padariau, neišlaikė formos.
ir dar kitą kart reikės nebijot daugiau prieskonių dėt.
bet šiaip, nepaisant išvaizdos , meduoliai laaabai skanūs, dar obuolių skiltelių įdėjau į dėžutę, kaip patarėt, tai dabar laukiu Kalėdų, kad jau visai įvertint galėčiau
tešlą per plonai turbūt iškočiojau;
tešla gavosi skystoka, bet nenorėjau padaugint miltų, kitą kart stengsiuos geriau atitaikyt.
kadangi tešla skystoka, tai vos iškilus dar bijojau traukt iš orkaitės, tai perlaikiau, nesudegė nė vienas, bet kietoki gavosi.
per skystą glajų padariau, neišlaikė formos.
ir dar kitą kart reikės nebijot daugiau prieskonių dėt.
bet šiaip, nepaisant išvaizdos , meduoliai laaabai skanūs, dar obuolių skiltelių įdėjau į dėžutę, kaip patarėt, tai dabar laukiu Kalėdų, kad jau visai įvertint galėčiau
QUOTE(ingridukas @ 2010 12 12, 19:15)
Ryt darysiu si pyraga,tik-
Man neaiskus kepimo laikas Gal galima tiksliau,ir turiu dar klausimuka,neradau siandien akropolio maximoi dziovintu apelsinu zieveliu arba kinkanu Ar nieko tokio jei gaminsiu be ju?Taip pat neradau prieskoniu meduoliam,gal tiks jei sumaisysiu cinamona,kardamona ir muskata?
Man neaiskus kepimo laikas Gal galima tiksliau,ir turiu dar klausimuka,neradau siandien akropolio maximoi dziovintu apelsinu zieveliu arba kinkanu Ar nieko tokio jei gaminsiu be ju?Taip pat neradau prieskoniu meduoliam,gal tiks jei sumaisysiu cinamona,kardamona ir muskata?
kepimo laikas cia priklauso turbut nuo kepimo formos, nes kuo aukstene forma tuo ilgiau kepa, sita kepiau 3,5val ant vienodos temperaturos kaskart patikrindama su pagaliuku, ar limpa dar tesla ar ne, jei butu skarda didesne, o aukstis mazesnis, manau iskeptu tikrai greiciau, o vietoj kinkanu, gali nuo apelsino patarkuot zieveles, bet jei neturi ir apelsinu, rizikuok kepti ir be ju... beje visus dziovintus vaisius pirkau norfoj, ten ju pasirinkimas buvo didziausias ir kinkanu, ir dziovintu greifurktu buvo.. o del prieskoniu kokius turi tokius ir dek, tikrai tiks ir cinamonas ir muskatas, dar ir imbiero gali jei turi idet
QUOTE(rootha @ 2010 12 12, 20:35)
kepimo laikas cia priklauso turbut nuo kepimo formos, nes kuo aukstene forma tuo ilgiau kepa, sita kepiau 3,5val ant vienodos temperaturos kaskart patikrindama su pagaliuku, ar limpa dar tesla ar ne, jei butu skarda didesne, o aukstis mazesnis, manau iskeptu tikrai greiciau, o vietoj kinkanu, gali nuo apelsino patarkuot zieveles, bet jei neturi ir apelsinu, rizikuok kepti ir be ju... beje visus dziovintus vaisius pirkau norfoj, ten ju pasirinkimas buvo didziausias ir kinkanu, ir dziovintu greifurktu buvo.. o del prieskoniu kokius turi tokius ir dek, tikrai tiks ir cinamonas ir muskatas, dar ir imbiero gali jei turi idet
Tai ir as tuomet su pagaliuku tikrinsiu O kokioi temperaturoi kepet?
Mano vaisiu misinys-slyvos,abrikosai,datules,kriauses,persikai,obuoliai.
Norejau ir as imbiero det,bet vyras mano nemegsta,teks be jo apsieit
QUOTE(Casual @ 2010 12 12, 20:21)
ishdekoravau detales ir su siaubu galvoju kokiu budu rytoj man reikes jas visas i viena nama suklijuot itariu reiks viniu ir "Moment' kliju
Sunku net isivaizduot kad tas namas dar ir stacias laikytis gali
zodziu, ta stadija kai jau "dzin" kaip atrodys- duok dieve, kad apskritai stovetu !
Kol visu skaiciau ir galvojau koki daryt, tai tiek jau prisivalgiau, kad jau jokio nenoriu
QUOTE(ingridukas @ 2010 12 12, 19:58)
Tai ir as tuomet su pagaliuku tikrinsiu O kokioi temperaturoi kepet?
Mano vaisiu misinys-slyvos,abrikosai,datules,kriauses,persikai,obuoliai.
Norejau ir as imbiero det,bet vyras mano nemegsta,teks be jo apsieit
Mano vaisiu misinys-slyvos,abrikosai,datules,kriauses,persikai,obuoliai.
Norejau ir as imbiero det,bet vyras mano nemegsta,teks be jo apsieit
kepiau ant 150, jei nemegsta, tai bus ir taip skanu sekmes kepant, lauksim rezultatu
Sveikos kepejeles!
Visu kepiniai tiesioooog nuostabus
O jau Neryte vis stebina ir stebina
Matau, kad jau ne pirmus metus dekoruojate eglute meduoliais, nusprendziau ir as siemet taip pagrazinti musu seimos eglute
Tai noriu paklausti: kada padarote skylute juostelei perristi, pries kepant ar po? Ir kokiu irankiu darote, na mazdaug kokio jis skersmens?
Beje Neryte didziausi, nuosirdziausi, silciausi ir patys, patys, patys geriausi sveikinimai isleidus knyga!!! Linkiu jums neissenkamos fantazijos ir kurybingumo! Labai jumis zaviuosi!
Visu kepiniai tiesioooog nuostabus
O jau Neryte vis stebina ir stebina
Matau, kad jau ne pirmus metus dekoruojate eglute meduoliais, nusprendziau ir as siemet taip pagrazinti musu seimos eglute
Tai noriu paklausti: kada padarote skylute juostelei perristi, pries kepant ar po? Ir kokiu irankiu darote, na mazdaug kokio jis skersmens?
Beje Neryte didziausi, nuosirdziausi, silciausi ir patys, patys, patys geriausi sveikinimai isleidus knyga!!! Linkiu jums neissenkamos fantazijos ir kurybingumo! Labai jumis zaviuosi!