Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai skanumynai

QUOTE(rootha @ 2010 12 12, 16:29)
nereik kaitinti, as dariau pagal cipciuka su paprastu cukrumi, va kokie gavosi
user posted image

Va pas jus ir matosi, kad neištirpęs cukrus, matosi lygtai cukraus granulės g.gif . Reikia vis dėl to kaitinti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mayfly: 12 gruodžio 2010 - 16:52
Kepiau ir as cipliuko meduolius .dejau 3 skardeles tai virsutine graziai iskilo,o apatines 2 ne. sakykit gal jus po viena skarda kepat? ir dar noriu paklausti , turiu konditerini svirksta bandziau puosti meduolius tai paspaudus kaip varo tas glajus doh.gif ,gavosi bardakas toks.
Atsakyti
Aš kepu po vieną skardą 4u.gif . Čia iš intuicijos... kažkada gyvenime nepavyko dvi skardos, tai niekada ir nebebandau blush2.gif .

Glajų tirština cukraus pudra 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Soul: 12 gruodžio 2010 - 17:29
QUOTE(Aurosoma @ 2010 12 12, 16:19)
labai prasau pagalvos, as ruosiuosi kepri cipciuko meduolius, tai toks klausimas iskilo, jeigu man nereikia tos spalvos, nedeginsiu to cukraus, tai ar reikia deti ant garu tesla ar ne, juk nebus ka tirpdinti???  g.gif


Zinoma reikia.
Papildyta:
QUOTE(rootha @ 2010 12 12, 16:29)
nereik kaitinti, as dariau pagal cipciuka su paprastu cukrumi, va kokie gavosi


Juk ir recepte parasytam, kad reikia kaitinti. Nu nezinau, vienos daro taip, kitos kitaip, o paskui sako, klad kieti, neskanus ir pan...
Papildyta:
QUOTE(Soul @ 2010 12 12, 16:30)
Jokių kitų kepinių juk negarinam, kad cukrus ištirptų  g.gif .


Na juk cia specialus receptas meduoliams blink.gif jomajo. IR RECEPTE PARASYTA, KAD KAITINTI REIKIA. Ir medaus torto lakstelius reikia kaitinti, kadangi tokia spec.tesla..
Papildyta:
Kaip tik valgau Cipciuko meduolius ka tik iskepusius tongue.gif mmm.....
Atsakyti
Sveikos, kepejeles 4u.gif

Rasiau Cypciuko temoj, bet man ten niekas taip ir neatsake verysad.gif Du kartus pagal Cypciuko recepta kepiau meduolius ir abu kartus kazka negerai dariau turbut,tik nesuprantu, ka g.gif Visu pirma, stengdamasi laikytis recepto,tesla dariau maloniai minksta, kad nebutu per kieta,kaip Cypciukas sako. Bet ji limpa prie ranku. Dadedu miltu, kol pradedu minkyti, lyg ir nieko, tik daugiau paminkau - vel limpa. O kocelas visad lipo, kiek miltu bedeciau. Galiausiai formavau rankomis bandeles,plojau ir spaudziau figureles. Bet kepant jos man issipute, na, nelygus virsus gavos, kaip matau jusu nuotraukose. Bet cia dar ne beda. Pirma karta kai kepiau - pridege apacia. Antra karta kepiau trumpiau - gavos zali viduj verysad.gif Bandziau dar kisti i orkaite - dabar jau kauliniai verysad.gif O kepiau antradieniui vaikui i m-kla Kaledinei sventei...Teks nesti sakoti.. Skaiciau cia jusu komentarus, kad reik daryt plonesnius meduoliukus, kad jie gerai iskeptu. Bet juk pati cypciukas sake, kad kociot reikia apie 1cm storio.
Jau nieko nebesuprantu... Ir trecia karta turbut jau nebebandysiu...
Sudejau obuolio i dubeni. Kur meduolis liecias su obuoliuku - minkstesnis, kuris nesiliecia - kietas. Jei jie man vis tik iki antradienio suminkstetu, sudejus i lekste klasej per pora valandu, kol vyks vaidinimai ,vel gali sukieteti, ar jau nebe?
Is anksto dekoju uz komentarus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rokile @ 2010 12 12, 17:54)
Sveikos, kepejeles 4u.gif

Rasiau Cypciuko temoj, bet man ten niekas taip ir neatsake verysad.gif  Du kartus pagal Cypciuko recepta kepiau meduolius ir abu kartus kazka negerai dariau turbut,tik nesuprantu, ka g.gif  Visu pirma, stengdamasi laikytis recepto,tesla dariau maloniai minksta, kad nebutu per kieta,kaip Cypciukas sako. Bet ji limpa prie ranku. Dadedu miltu, kol pradedu minkyti, lyg ir nieko, tik daugiau paminkau - vel limpa. O kocelas visad lipo, kiek miltu bedeciau. Galiausiai formavau rankomis bandeles,plojau ir spaudziau figureles. Bet kepant jos man issipute, na, nelygus virsus gavos, kaip matau jusu nuotraukose. Bet cia dar ne beda. Pirma karta kai kepiau - pridege apacia. Antra karta kepiau trumpiau - gavos zali viduj verysad.gif  Bandziau dar kisti i orkaite - dabar jau kauliniai verysad.gif  O kepiau antradieniui vaikui i m-kla Kaledinei sventei...Teks nesti sakoti.. Skaiciau cia jusu komentarus, kad reik daryt plonesnius meduoliukus, kad jie gerai iskeptu. Bet juk pati cypciukas sake, kad kociot reikia apie 1cm storio.
Jau nieko nebesuprantu... Ir trecia karta turbut jau nebebandysiu...
Sudejau obuolio i dubeni. Kur meduolis liecias su obuoliuku - minkstesnis, kuris nesiliecia - kietas. Jei jie man vis tik iki antradienio suminkstetu, sudejus i lekste klasej per pora valandu, kol vyks vaidinimai ,vel gali sukieteti, ar jau nebe?
Is anksto dekoju uz komentarus 4u.gif


As irgi dedu miltu tiek, kad man normaliai issikociotu tesla. Pastebejau, kad ji pravesusi buna elastingesne ir paklusnesne.

As bandysiu i koki sandaru inda deti obuolio, kad isliktu tokie pat minkstuciai kaip ka tik iskepe..

Kocioju taip pat storai, gaunasi netgi tokie pumpuckos tie mano meduoliukai, bet man patinka. Beje, as juos didensius kepu, ne is tu maziausiu formeliu.
Atsakyti
Pepparkakor meduoliukai irgi gali buti minksti, nors jie neturetu, nereikia spec. ju minkstinti, bet kelis sudejau i dubeni su imbieriniais ir jie suminkstejo, irgi labai skanus thumbup.gif
Papildyta:
idedu dar viena ideja
girlianda galima pasigaminti is kokios tik norit meduolines teslos 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Cia tai luks ideja!!! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rokile @ 2010 12 12, 19:54)
Sveikos, kepejeles 4u.gif

Rasiau Cypciuko temoj, bet man ten niekas taip ir neatsake verysad.gif  Du kartus pagal Cypciuko recepta kepiau meduolius ir abu kartus kazka negerai dariau turbut,tik nesuprantu, ka g.gif  Visu pirma, stengdamasi laikytis recepto,tesla dariau maloniai minksta, kad nebutu per kieta,kaip Cypciukas sako. Bet ji limpa prie ranku. Dadedu miltu, kol pradedu minkyti, lyg ir nieko, tik daugiau paminkau - vel limpa. O kocelas visad lipo, kiek miltu bedeciau. Galiausiai formavau rankomis bandeles,plojau ir spaudziau figureles. Bet kepant jos man issipute, na, nelygus virsus gavos, kaip matau jusu nuotraukose. Bet cia dar ne beda. Pirma karta kai kepiau - pridege apacia. Antra karta kepiau trumpiau - gavos zali viduj verysad.gif  Bandziau dar kisti i orkaite - dabar jau kauliniai verysad.gif  O kepiau antradieniui vaikui i m-kla Kaledinei sventei...Teks nesti sakoti.. Skaiciau cia jusu komentarus, kad reik daryt plonesnius meduoliukus, kad jie gerai iskeptu. Bet juk pati cypciukas sake, kad kociot reikia apie 1cm storio.
Jau nieko nebesuprantu... Ir trecia karta turbut jau nebebandysiu...
Sudejau obuolio i dubeni. Kur meduolis liecias su obuoliuku - minkstesnis, kuris nesiliecia - kietas. Jei jie man vis tik iki antradienio suminkstetu, sudejus i lekste klasej per pora valandu, kol vyks vaidinimai ,vel gali sukieteti, ar jau nebe?
Is anksto dekoju uz komentarus 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 12 12, 18:07)
As irgi dedu miltu tiek, kad man normaliai issikociotu tesla. Pastebejau, kad ji pravesusi buna elastingesne ir paklusnesne.

As bandysiu i koki sandaru inda deti obuolio, kad isliktu tokie pat minkstuciai kaip ka tik iskepe..

Kocioju taip pat storai, gaunasi netgi tokie pumpuckos tie mano meduoliukai, bet man patinka. Beje, as juos didensius kepu, ne is tu maziausiu formeliu.

na va, gal kita karta reiks ir man palaukt, nors sakiau, kad tikrai daugiau jau nekepsiu doh.gif
bet juk norisi grieztai laikytis recepto, o ten parasyta,kocioti is karto g.gif
kokioje temperaturoje kepate?
Atsakyti
QUOTE(Rokile @ 2010 12 12, 18:51)
na va, gal kita karta reiks ir man palaukt, nors sakiau, kad tikrai daugiau jau nekepsiu doh.gif
bet juk norisi grieztai laikytis recepto, o ten parasyta,kocioti is karto g.gif
kokioje temperaturoje kepate?


As ant 240. Kepa kokias 8 minutes man, bet cia individualiai nuo kiekvienos orkaites skirtingai...
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 12 12, 18:52)
As ant 240. Kepa kokias 8 minutes man, bet cia individualiai nuo kiekvienos orkaites skirtingai...

as pirma karta ant 250 7min,sudege apacia, si karta ant 240 - apacia grazi,bet zaloki virsuje doh.gif Gal kad darinejau paziuret,ar nesudege unsure.gif nu bet kaip pataikyt,kad butu ciki piki doh.gif
Atsakyti