Jei cia apie maniskius, tai aciu uz komplimenta Perskaiciau senoviskoj receptu knygoj, kad norint gauti kuo tamsesne meduoliu spalva, reikia sudeti i medu prieskonius ir uzvirinti 5 - 6 kartus vis nueliant nuo ugnies kai uzverda ir vel uzdedant. O daziau su dr.Oetker gatavais dazais- glazura.
QUOTE(spudga @ 2010 12 10, 16:46)
Jei cia apie maniskius, tai aciu uz komplimenta Perskaiciau senoviskoj receptu knygoj, kad norint gauti kuo tamsesne meduoliu spalva, reikia sudeti i medu prieskonius ir uzvirinti 5 - 6 kartus vis nueliant nuo ugnies kai uzverda ir vel uzdedant. O daziau su dr.Oetker gatavais dazais- glazura.
Apie Jūsiškius
O ačiū už patarimą Ir aš turiu tokius dažus tūbelėse,reiks pabandyt ir man išgait tokią spalvą
QUOTE(spudga @ 2010 12 10, 17:21)
Sveikos Prisikepiau ir as Cipciuko meduoliu. Labai minksti ir skanus gavosi
Itariu, kad ryt reiks vel kept,nes labai greitai garuoja
Itariu, kad ryt reiks vel kept,nes labai greitai garuoja
ar sitais dazet http://www.sweetdeco...e-4-kolory.html cia atrodo nera oranzines spalvos o pas jus matau yra
QUOTE(degto molio plyta @ 2010 12 10, 18:39)
ar sitais dazet http://www.sweetdeco...e-4-kolory.html cia atrodo nera oranzines spalvos o pas jus matau yra
Sitais. Cia ne oranzine, cia tokia tamsi geltona.Kaip kiausinio trynio...
Agniska, 6 sauksatai sviestai tai apie 100 g.
Papildyta:
as irgi kai kepu savus meduolius visad prieskonius siltau su medumi, sviestu
o prieskonius meduoliams irgi darausi pati, susigrudu, susimalu ir susipilu i indeli
Papildyta:
as irgi kai kepu savus meduolius visad prieskonius siltau su medumi, sviestu
o prieskonius meduoliams irgi darausi pati, susigrudu, susimalu ir susipilu i indeli
Ir aš darausi pati. Nes pirktiniai ne tokie kvapnūs, o be to aš mėgstu į tuos kalėdinius mišinius įdėt anyžių, Kažkaip man tas salstelėjęs jų kvapas labai limpa
Ir pas mane tokie patys dažai Nesu dar su jais dažius,žiūrėsiu kaip gausis
Neryte,ačiū
O su kuo jus susismulkinat priesknius,su kavamale gal?
Neryte,ačiū
O su kuo jus susismulkinat priesknius,su kavamale gal?
QUOTE(Agniska @ 2010 12 10, 18:10)
pirmiausia prieskonius (cinamona, gvazdikelius, anyziu, kardamona ir pan.) susismulkinu stai tokiam (nezinau kaip lietuviskai jis vadinasi )
o po to susmulkintus suberiu i kavamale
QUOTE(Nerytė @ 2010 12 10, 19:24)
pirmiausia prieskonius (cinamona, gvazdikelius, anyziu, kardamona ir pan.) susismulkinu stai tokiam (nezinau kaip lietuviskai jis vadinasi )
Cinamona ir muskata su tarka, anyžius,pipirus su kavamale, nes baisiai kieti ir trapus, su tarka neimanoma, o gvazdikelius su tokia grustuve kaip ir jusiske, nes kavamale labai apvelia issiskyrusiu aliejum . Prisidarau tokio misinio ilgesniam laikui, kad nereiketu kaskart terliotis.
Dabar maisau tesla Beatos imbierinukam. Sove mintis kuom pakeist ta jos recepte esanti black treakle sirupa - i tesla idejau kelis saukstus giros koncentrato (taip suprantu, kad ten salyklas) As jo kartais maisau i duona del spalvos. Nusidaze kol kas graziai rudai, kai kepsiu matysim, ar nepasikeis skonis ir kvapas, bet gal tie prieskoniai uzmaskuos salykla.
gal galit kas paprottinti ir pasakyt: namukui kepti reik kokios specialios teshlos ar tinka bet kuri meduoline teshla?
gal galit kuri nors is kepusiuju imesti nuoroda is kokios teshlos kepete?
Nerytes ishkarpas atsispausdinau - vaikai alpsta nuotraukas namuku pamate
QUOTE(Casual @ 2010 12 10, 19:36)
gal galit kas paprottinti ir pasakyt: namukui kepti reik kokios specialios teshlos ar tinka bet kuri meduoline teshla?
As kepau is Cipciuko Meducio teslos, tik miltu dejau daugiau. Trukumas tas, kad sunkokai kociojosi - gan kieta tesla gavosi. Bet uztat tvirtas namas