Neryte, aš pgl tavo receptą ryt kepsiu meduolius ...Man tik keli kls..
Kiek yra 200 gr medaus? medų naudosiu natūralų, senelio į stiklainius puslitrius supilstytą,tai nelabai žinau kaip pamatuot be svarstyklių, koks tai maždaug kiekis šaukštais ar stiklinėm?
Kitas kls - kokia meduolių išeiga? Kiek išeina standartinių formelių kiekiais - gal iškart tada dvigubinčiausi tešlos kiekį...
meduolių drėkinimas vandeniu - kaip tai darote - teptuku? ar kitaip?
ir paskutinis - jei naudočiau rudąjį cukrų, tai kaip suprantu, tada kakavos nebereikia, nes ji tik spalvai suteikti recepte nurodyta?
QUOTE(rootha @ 2010 12 10, 11:24)
Nerytė, SOS, gal gali ka patart, kad meduoliai suminkstetu? istraukus is orkaites, kol buvo silti, buvo labai skanus ir minksti, o siandien ikast neimanoma
palik juos kambaryje, sudek i lekste, kad ploksciai guletu visi ir tarpuose pridek pjaustyto obuolio (skiltelem), jie turi prisigerti dregmes ir suminkstes
QUOTE(Violeta* @ 2010 12 10, 11:27)
Neryte, aš pgl tavo receptą ryt kepsiu meduolius ...Man tik keli kls..
Kiek yra 200 gr medaus? medų naudosiu natūralų, senelio į stiklainius puslitrius supilstytą,tai nelabai žinau kaip pamatuot be svarstyklių, koks tai maždaug kiekis šaukštais ar stiklinėm?
Kitas kls - kokia meduolių išeiga? Kiek išeina standartinių formelių kiekiais - gal iškart tada dvigubinčiausi tešlos kiekį...
meduolių drėkinimas vandeniu - kaip tai darote - teptuku? ar kitaip?
ir paskutinis - jei naudočiau rudąjį cukrų, tai kaip suprantu, tada kakavos nebereikia, nes ji tik spalvai suteikti recepte nurodyta?
Kiek yra 200 gr medaus? medų naudosiu natūralų, senelio į stiklainius puslitrius supilstytą,tai nelabai žinau kaip pamatuot be svarstyklių, koks tai maždaug kiekis šaukštais ar stiklinėm?
Kitas kls - kokia meduolių išeiga? Kiek išeina standartinių formelių kiekiais - gal iškart tada dvigubinčiausi tešlos kiekį...
meduolių drėkinimas vandeniu - kaip tai darote - teptuku? ar kitaip?
ir paskutinis - jei naudočiau rudąjį cukrų, tai kaip suprantu, tada kakavos nebereikia, nes ji tik spalvai suteikti recepte nurodyta?
kaip suprantu apie katarzynkas kalbi, nes vandeniu ruosiesi drekinti?
beja, jei kepate su dirbtiniu medum tai greiciau minksteja meduoliai, nei su naturaliu!
as visad sveriu, bet gaunasi apie 4 didoki, kupini saukstai, bet cia apytiksliai, nes dar priklauso medus labai kietas ir skystas...
ju iseina gan dau, nepasakysiu, nes neskaiciavau...
drekinu su silikoniniu teptuku, pamirkau i vandeni ir patepu meduoli
kakava dedasi tiek del skonio tiek del spalvos
QUOTE(Dzesika:) @ 2010 12 09, 18:44)
o kaip Jums paciai sie meduoliai? ar skanus?
Taip, jie mums patiko, labai tiko dž.spanguolės Tik man aišku būtų dar skanesni, jei būtų įdėta meduolių prieskonių bet kadangi manasis nepakelia jų kvapo ir skonio tai gavosi tokie nemeduoliški
Dar šiandien jie minkšti ir skanūs
dani84, labai mielas nameliukas
QUOTE(une @ 2010 12 09, 19:24)
nevaikstau as palei gatves bet ne tame esme. zinoma daug
o siaip, tai jei turiu pasirinkima, tai kas man patinka, siuo atveju renkuosi nevalgyt tokiu meduoliuku bet jus valgykit. skanaus,jei tik jums tinka as juk jums nesakau, kad vai feee, kai jus galit... kiekvienam sergam skirtinga "liga"
o siaip, tai jei turiu pasirinkima, tai kas man patinka, siuo atveju renkuosi nevalgyt tokiu meduoliuku bet jus valgykit. skanaus,jei tik jums tinka as juk jums nesakau, kad vai feee, kai jus galit... kiekvienam sergam skirtinga "liga"
QUOTE(Nerytė @ 2010 12 10, 11:41)
Ačiū...kepsiu katarzynkas ir tuos lipytinius meduolius pabandysiu...Tik aniems dar tešla nepadaryta, tai reikia skubiai susisukt , kad pabradinus tešlą, iškepus nors savaitę pastovėtų iškepti tie lypytiniai... o katarzynkos arba šiandien - gundausi labai, arba ryt, kol darbai visiškai neužpuolė...
Merginos, kokius miltus naudojate kai kepate meduoliukus? Kaip suprantu, tai tie zaliam poke (Malsenos) tinka tikrai. O pvz. Karaliski
Arba pvz. Jubiliejiniai (raudonas pokas 405C atrodo) ( dabar IKI akcija) ar tiktu Nu reikia daug tu meduoliu iskepti o norisi ir skaniai ir taupiai
Arba pvz. Jubiliejiniai (raudonas pokas 405C atrodo) ( dabar IKI akcija) ar tiktu Nu reikia daug tu meduoliu iskepti o norisi ir skaniai ir taupiai
QUOTE(Bijuna @ 2010 12 10, 14:33)
Merginos, kokius miltus naudojate kai kepate meduoliukus? Kaip suprantu, tai tie zaliam poke (Malsenos) tinka tikrai. O pvz. Karaliski
Arba pvz. Jubiliejiniai (raudonas pokas 405C atrodo) ( dabar IKI akcija) ar tiktu Nu reikia daug tu meduoliu iskepti o norisi ir skaniai ir taupiai
Arba pvz. Jubiliejiniai (raudonas pokas 405C atrodo) ( dabar IKI akcija) ar tiktu Nu reikia daug tu meduoliu iskepti o norisi ir skaniai ir taupiai
Siaip geriausiai man rodos tinka 550D
o ju yra ir nelabai brangiu... nebutinai malsenos
Neryte,aš pas Tave su klausimu Dėl imbierinių sausainių,6v.šaukštų sviesto,kiek čia bus g?
Cia mano meduoliai pagal Cipciuka. Kepiau jau pora kartu visada gavos skanus ir minksti.
Kepiau pgl Nerytės receptą - iš vienos porcijos išeina apie 30-40 meduolių, priklausomai nuo iškočiojimo storumo. Pirmą kepamą skardą kepiau 12 min, tai šiek tiek tamsesni, kitą porciją - 10 min - minkšti, šviesesni ir manau, geresni gal net - čia labai svarbu minutės ir nepadaugint miltų labai svarbu, vienžo, reikia dar nuglazuruot, ištapyt, ir paruošt siuntimui dovanėlės užsienin...
Bet dariau savas modifikacijas - dėjau vietoj paprasto cukraus rudą cukrų, vietoj sviesto - aliejų, medus - tikras, senelio...Šliukštelėjau romo - tikro , ne esencijos..Prieskoniai savo, ne mišinys, daug cinamono, vanilės, imbiero malto, kvapiųjų pipirų..Viskas tiesiog nuostabiai gavosi, begsiu dar prisipirkt visko papildomam kepimui...Antrajam bus gal kitoks skonis, aštrešnis, su muskatu..Niu, ir gal dar su dirbtiniu medum reikės pabandyt alergiškiems medui žmogučiams..
Neryte, neabejoju, "Kataržynkos" susilauks komplimentų daug, tame tarpe ir kepėja..
dabar tik rūpi su kuo išgaut itin ploną liniją glaistui ...kepimo maišiuko antgalis man per platus atrodo...Maišelis, švirkštas, kas? pasidalinkit patirtimi...
Bet dariau savas modifikacijas - dėjau vietoj paprasto cukraus rudą cukrų, vietoj sviesto - aliejų, medus - tikras, senelio...Šliukštelėjau romo - tikro , ne esencijos..Prieskoniai savo, ne mišinys, daug cinamono, vanilės, imbiero malto, kvapiųjų pipirų..Viskas tiesiog nuostabiai gavosi, begsiu dar prisipirkt visko papildomam kepimui...Antrajam bus gal kitoks skonis, aštrešnis, su muskatu..Niu, ir gal dar su dirbtiniu medum reikės pabandyt alergiškiems medui žmogučiams..
Neryte, neabejoju, "Kataržynkos" susilauks komplimentų daug, tame tarpe ir kepėja..
dabar tik rūpi su kuo išgaut itin ploną liniją glaistui ...kepimo maišiuko antgalis man per platus atrodo...Maišelis, švirkštas, kas? pasidalinkit patirtimi...
Paskutiniųjų meduoliukų spalva dieviška