Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai skanumynai

Neryte, aš pgl tavo receptą ryt kepsiu meduolius 4u.gif ...Man tik keli kls..

Kiek yra 200 gr medaus? medų naudosiu natūralų, senelio į stiklainius puslitrius supilstytą,tai nelabai žinau kaip pamatuot be svarstyklių, koks tai maždaug kiekis šaukštais ar stiklinėm?

Kitas kls - kokia meduolių išeiga? Kiek išeina standartinių formelių kiekiais - gal iškart tada dvigubinčiausi tešlos kiekį...

meduolių drėkinimas vandeniu - kaip tai darote - teptuku? ar kitaip?

ir paskutinis - jei naudočiau rudąjį cukrų, tai kaip suprantu, tada kakavos nebereikia, nes ji tik spalvai suteikti recepte nurodyta?

Atsakyti
QUOTE(rootha @ 2010 12 10, 11:24)
Nerytė, SOS, gal gali ka patart, kad meduoliai suminkstetu? istraukus is orkaites, kol buvo silti, buvo labai skanus ir minksti, o siandien ikast neimanoma  doh.gif  verysad.gif

palik juos kambaryje, sudek i lekste, kad ploksciai guletu visi ir tarpuose pridek pjaustyto obuolio (skiltelem), jie turi prisigerti dregmes ir suminkstes 4u.gif

QUOTE(Violeta* @ 2010 12 10, 11:27)
Neryte, aš pgl tavo receptą ryt kepsiu meduolius 4u.gif ...Man tik keli kls..

Kiek yra 200 gr medaus? medų naudosiu natūralų, senelio į stiklainius puslitrius supilstytą,tai nelabai žinau kaip pamatuot be svarstyklių, koks tai maždaug kiekis šaukštais ar stiklinėm?

Kitas kls - kokia meduolių išeiga? Kiek išeina standartinių formelių kiekiais - gal iškart tada dvigubinčiausi tešlos kiekį...

meduolių drėkinimas vandeniu - kaip tai darote - teptuku? ar kitaip?

ir paskutinis - jei naudočiau rudąjį cukrų, tai kaip suprantu, tada kakavos nebereikia, nes ji tik spalvai suteikti recepte nurodyta?

kaip suprantu apie katarzynkas kalbi, nes vandeniu ruosiesi drekinti?

beja, jei kepate su dirbtiniu medum tai greiciau minksteja meduoliai, nei su naturaliu!

as visad sveriu, bet gaunasi apie 4 didoki, kupini saukstai, bet cia apytiksliai, nes dar priklauso medus labai kietas ir skystas...
ju iseina gan dau, nepasakysiu, nes neskaiciavau...

drekinu su silikoniniu teptuku, pamirkau i vandeni ir patepu meduoli

kakava dedasi tiek del skonio tiek del spalvos wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzesika:) @ 2010 12 09, 18:44)
o kaip Jums paciai sie meduoliai? ar skanus?  rolleyes.gif

Taip, jie mums patiko, labai tiko dž.spanguolės thumbup.gif Tik man aišku būtų dar skanesni, jei būtų įdėta meduolių prieskonių bigsmile.gif bet kadangi manasis nepakelia jų kvapo ir skonio doh.gif tai gavosi tokie nemeduoliški biggrin.gif

Dar šiandien jie minkšti ir skanūs thumbup.gif


dani84, labai mielas nameliukas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(une @ 2010 12 09, 19:24)
nevaikstau as palei  gatves wink.gif bet ne tame esme. zinoma daug smile.gif
o siaip, tai jei  turiu pasirinkima, tai kas man patinka, siuo atveju renkuosi nevalgyt tokiu meduoliuku smile.gif bet jus valgykit. skanaus,jei tik jums tinka  4u.gif  as juk jums nesakau, kad vai feee, kai jus galit... kiekvienam sergam skirtinga "liga" wink.gif


lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2010 12 10, 11:41)
kaip suprantu apie katarzynkas kalbi, nes vandeniu ruosiesi drekinti?




Ačiū...kepsiu katarzynkas ir tuos lipytinius meduolius pabandysiu...Tik aniems dar tešla nepadaryta, tai reikia skubiai susisukt ax.gif, kad pabradinus tešlą, iškepus nors savaitę pastovėtų iškepti tie lypytiniai... o katarzynkos arba šiandien - gundausi labai, arba ryt, kol darbai visiškai neužpuolė...
Atsakyti
Merginos, kokius miltus naudojate kai kepate meduoliukus? Kaip suprantu, tai tie zaliam poke (Malsenos) tinka tikrai. O pvz. Karaliski g.gif
Arba pvz. Jubiliejiniai (raudonas pokas 405C atrodo) ( dabar IKI akcija) ar tiktu g.gif Nu reikia daug tu meduoliu iskepti o norisi ir skaniai ir taupiai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2010 12 10, 14:33)
Merginos, kokius miltus naudojate kai kepate meduoliukus? Kaip suprantu, tai tie zaliam poke (Malsenos) tinka tikrai. O pvz. Karaliski g.gif
Arba pvz. Jubiliejiniai (raudonas pokas 405C atrodo) ( dabar IKI akcija) ar tiktu  g.gif  Nu reikia daug tu meduoliu iskepti o norisi ir skaniai ir taupiai ax.gif

Siaip geriausiai man rodos tinka 550D

o ju yra ir nelabai brangiu... nebutinai malsenos mirksiukas.gif
Atsakyti
Neryte,aš pas Tave su klausimu ax.gif Dėl imbierinių sausainių,6v.šaukštų sviesto,kiek čia bus g? ax.gif
Atsakyti
Cia mano meduoliai pagal Cipciuka. Kepiau jau pora kartu visada gavos skanus ir minksti. smile.gif
user posted image
Atsakyti
Kepiau pgl Nerytės receptą - iš vienos porcijos išeina apie 30-40 meduolių, priklausomai nuo iškočiojimo storumo. Pirmą kepamą skardą kepiau 12 min, tai šiek tiek tamsesni, kitą porciją - 10 min - minkšti, šviesesni ir manau, geresni gal net - čia labai svarbu minutės ir nepadaugint miltų labai svarbu, vienžo, reikia dar nuglazuruot, ištapyt, ir paruošt siuntimui dovanėlės užsienin...

Bet dariau savas modifikacijas - dėjau vietoj paprasto cukraus rudą cukrų, vietoj sviesto - aliejų, medus - tikras, senelio...Šliukštelėjau romo - tikro , ne esencijos..Prieskoniai savo, ne mišinys, daug cinamono, vanilės, imbiero malto, kvapiųjų pipirų..Viskas tiesiog nuostabiai gavosi, bigsmile.gif begsiu dar prisipirkt visko papildomam kepimui...Antrajam bus gal kitoks skonis, aštrešnis, su muskatu..Niu, ir gal dar su dirbtiniu medum reikės pabandyt alergiškiems medui žmogučiams..

Neryte, neabejoju, "Kataržynkos" susilauks komplimentų daug, tame tarpe ir kepėja..

dabar tik rūpi su kuo išgaut itin ploną liniją glaistui g.gif ...kepimo maišiuko antgalis man per platus atrodo...Maišelis, švirkštas, kas? pasidalinkit patirtimi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 10 gruodžio 2010 - 15:22
Sveikos 4u.gif Prisikepiau ir as Cipciuko meduoliu. Labai minksti ir skanus gavosi thumbup.gif
Itariu, kad ryt reiks vel kept,nes labai greitai garuoja lotuliukas.gif

user posted image

Atsakyti
Paskutiniųjų meduoliukų spalva dieviška wub.gif thumbup.gif
Atsakyti