Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai skanumynai

Ruosiames sventems kartu newyear.gif

user posted image

1 tema

2 tema


3 tema

4 tema


5 tema

6 tema

7 tema


Meduoliukai:
Pagal bea
Pagal Owly
Pagal Askulia
Pagal Cipciuka

Glajai meduoliams

Japoniškas aguonų - obuolių pyragas

Kalėdinis pyragas

Kalėdinis namukas

Kalediniai Nerytes meduoliai

Itruke sokoladiniai sausainiai

Meduoliukai ant eglutes

Kaledine sausainine egle, trafaretai

Sausainiuku receptai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 04 gruodžio 2010 - 10:21
Na pradedam nauja tema, aciu Rugiagelei 4u.gif
Kur VILNIUJE galima nusipirkti MELASOS (ne dansukker sirupo)? g.gif
Atsakyti
dar vieni meduoliukai, kurie iskepe buna kietoki, bet palaikius dezuteje su prapjautu obuoliu suminksteja ir tampa dar skanesni

user posted image

http://www_neringa-b...eduoliukai.html
Atsakyti
sveikos, as kasmet kepu tokius trapius sausainiukus
http://www.ipix.lt/desc/81970926/
receptas is kazkokio forumo:
Žvilgantys imbieriniai sausainiai

Jums prireiks :
350 g miltų;
2 nubrauktų arbatinių šaukštelių kepimo miltelių;
1 arbatinio šaukštelio malto imbiero;
1 arbatinio šaukštelio cinamono;
pusės arbatinio šaukštelio malto muskato riešuto;
pusė arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus;
žiupsnio smulkios druskos;
100-125 g sviesto arba margarino;
185 g rudojo cukraus (gali būti ir įprastas);
1 kiaušinio;
cukraus sausainukų kočiojimui.
Veiksmai :
Dubenyje, kuriame minkysite tešlą suberkite ir išmaišykite miltus, kepimo miltelius, maltus prieskonius (išskyrus vanilinį cukrų). Išlydykite ir ataušinkite sviestą . Atskirame inde suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, įmuškite kiaušinius, supilkite ataušusį sviestą ir viską gerai išplakite rankomis arba mikseriu. Sviesto masę supilkite į miltus ir viską gerai išminkykite, kol tešla nelips prie rankų. Tešlą pridenkite ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kad ši sustingtų.
Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 laipsnių. Skardą įklokite sviestiniu popieriumi ir pabarstykite miltais.
Atskiroje lėkštelėje įpilkite šiek tiek cukraus. Iš tešlos formuokite 2,5 sm skersmens rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką delnu pavoliokite cukraus lėkštelėje, kad šis apliptų cukraus granulėmis. Kiekvieną rutuliuką dėkite į paruoštą kepimo skardą ir lengvai iš viršaus paspauskite, kad šis taptų meduolio formos. Kepkite apie 10-12 minučių, aušinkite pravertoje orkaitėje.

Papildyta:
kita partija esu puosus su citrina,cukraus pudra,baltymas o paisiau su dantu krapstuku biggrin.gif tik gaila foto neturiu...
Atsakyti
Neryte, super, taip grazu, kai neperkrauta thumbup.gif Genialumas paprastume wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2010 12 04, 20:01)
dar vieni meduoliukai, kurie iskepe buna kietoki, bet palaikius dezuteje su prapjautu obuoliu suminksteja ir tampa dar skanesni
http://www_neringa-b...eduoliukai.html

Tikrai gražūs meduoliukai, tik jau daug kartų buvo rašyta, kad negalima reklamuoti blogų ir parašuose turėti jų nuorodų, tai jei jau dedat receptuką, tai nukopijuokit jį ax.gif
Atsakyti
Norejau paklausti, dar nei karto nekepiau meduoliu, o siemet noriu pabandyti iskepti Kaledoms ir siaip kaip papuosimus ant eglutes, kada juos kepat? Kiek dienu jie buna skanus, svaite ar maziau? ax.gif
Ir gal kuri uzmatet kur galima nusipirkti spalvotu piestuku meduoliams nuspalvinti, maciau Rimi, bet dabar neberandu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Barbaryta @ 2010 12 05, 00:04)
Norejau paklausti, dar nei karto nekepiau meduoliu, o siemet noriu pabandyti iskepti Kaledoms ir siaip kaip papuosimus ant eglutes, kada juos kepat? Kiek dienu jie buna skanus, svaite ar maziau? ax.gif
Ir gal kuri uzmatet kur galima nusipirkti spalvotu piestuku meduoliams nuspalvinti, maciau Rimi, bet dabar neberandu verysad.gif

tu spalvotu piestuku tikrai maciau macximoje ne vienoje smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(u.o.g.y.t.e @ 2010 12 04, 21:08)
Neryte, super, taip grazu, kai neperkrauta thumbup.gif Genialumas paprastume wub.gif


4u.gif aciu... as nemegstu perkrautu dekoraciju ax.gif

QUOTE(rekaliuke @ 2010 12 04, 21:56)
Tikrai gražūs meduoliukai, tik jau daug kartų buvo rašyta, kad negalima reklamuoti blogų ir parašuose turėti jų nuorodų, tai jei jau dedat receptuką, tai nukopijuokit jį  ax.gif

pirma karta girdziu pie tai cool.gif
Atsakyti
QUOTE(zhiogo_sese @ 2010 12 05, 01:34)
tu spalvotu piestuku tikrai maciau macximoje ne vienoje smile.gif)

Neradau nei Rimi, nei Akropolio maximoje Vilniuje, ir jau nebe pirma karta ieskojau, jei uzmatet kur, tai buciau labai labai dekinga uz info.... newyear.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Barbaryta: 05 gruodžio 2010 - 10:41
QUOTE(Barbaryta @ 2010 12 05, 11:40)
Neradau nei Rimi, nei Akropolio maximoje Vilniuje, ir jau nebe pirma karta ieskojau, jei uzmatet kur, tai buciau labai labai dekinga uz info....  newyear.gif

aaaa, na matai, as radau ju Kaune smile.gif)
Atsakyti
O ar keičiasi meduoliukų skonis įdėjus tuos meduolių prieskonius? g.gif
Dabar dvejoju, dėt ar ne, praeitais metais kepiau be nieko, tai visai skanu buvo ir be jų.. unsure.gif
Atsakyti