ko jus cia dabar piktinates//dar karta sakau, akd kaip musu mazama meistelyje 600 auklei-puiki alga, o ypac valandinei...500 musiske gauna visada-isdirbo ar ne juos, tai minimali jos alga, virsus visada sumokamas, jei tik uzdirba daugiau...ji baisiausiai patenkinta tokia alga, nes kitos aukles gauna po 4 lt ir dar reikia eiti pas vaika tolokai, o cia viskas toje pacioje laiptineje..tad nesikabinekit cia prie visu...as nesilyginu su kauno kainom, aisku, ten didesni ikainiai, bet bukit irgi teisingi, nenorekite kaime dirbant uzdirbti 10 lt per valanda.jus pagavokite, kad aukles reikalingos ne is gero gyvenimo, o gal vaikasi be sustojimo serga, ir negali lankyti kolektyvo....ar nera kas pasiima is darzelio, jei mama ilgai dirba...kazkodel visi masto, akd aukle-tai is gero gyvenimo..anaiptol.mano savaites 2 eina, 3 namuos, tai ka man daryt tokiu atveju?
o piktintis nematau reikalo, kad kazkas dirba uz 5-6-7-8 litus, jei abiems pusems gerai-puiku.mano gauna 5 lt..ir tikrai nesiskundzia...dirba jau 3 metai pas mus..tai rodo, kad aukle patenkinta santykiais su mumis, alga, ir apskirtai..
o jus pasidomekite, keik kainuoja valanda oficialiai dirbant, ir dar nuo jos atskaito mokescius...tad jei seimos narys gauna minimuma, dar atskaito mokescius, o aukle tai gauna tiesiai i rankas...skirtumas yra, taip?kur 5 lt i rankas, kur nuo +-5 lt atskaitomi mokseciai...
QUOTE(MEET @ 2011 01 25, 20:57)
jei abiems pusems gerai-puiku.
Labai teisingas sakinys Kol nebus harmonijos tarp abiejų pusių, tol niekam nebus gerai. Nei su 4lt/val, nei su 10lt/val atlygiu
QUOTE(Netikdelto @ 2011 01 25, 17:27)
na ir kainos aukliu, plaukai pasisiause....kai siais laikais algos apkarpytos moket po 700 ar 800,kad ir 600 lt auklei nezmoniska.
O kiek žmoniška?
QUOTE(Tobsita @ 2011 01 26, 00:20)
Labai teisingas sakinys Kol nebus harmonijos tarp abiejų pusių, tol niekam nebus gerai. Nei su 4lt/val, nei su 10lt/val atlygiu
na, taip, aisku, gal 2-3 litai, jau mazokai , bet zinau, kas dirbs ir uz tiek taciau velgi, abiems pusems gerai..tad ko daugiau reikia...jei zmogus sutinka uz tiek dirbti, darbdavys taip pat patenkintas ir atvirksciai...kitoje temoje skaiciau, akd valandinis aukles atlygis 7 lt uz du vaikucius ir cia Vilniuje, tad nereikia perpusti aukliu kainu...
Kiek siuo metu Vilniuje mokama auklei uz dvyniu prieziura (2 metuku). Darbas pilna diena(9-18 val.) 5 dienas per savaite, mamos salia nebutu?
QUOTE(Gelycia @ 2011 01 27, 02:42)
Kiek siuo metu Vilniuje mokama auklei uz dvyniu prieziura (2 metuku). Darbas pilna diena(9-18 val.) 5 dienas per savaite, mamos salia nebutu?
Dirbau analogiškoj situacijoj, tik Kaune. Mokėjo 7Lt/val, arba kitaip tariant - 300Lt/sav.
QUOTE(Tobsita @ 2011 01 27, 11:00)
Dirbau analogiškoj situacijoj, tik Kaune. Mokėjo 7Lt/val, arba kitaip tariant - 300Lt/sav.
Dekui, labai laukciau atsakymo ir is Vilniaus, koks savaites ar menesio uzmokestis?
QUOTE(Gelycia @ 2011 01 27, 13:29)
Dekui, labai laukciau atsakymo ir is Vilniaus, koks savaites ar menesio uzmokestis?
As manau manau menesinis mokestis 800-1200.Pagal susitarima
Laba diena,
norėjau paklausti, ar kas nors esate pasirinkę tokį variantą, kad vaiką pas prižiūrinčią auklytę į namus nuvežate/nuvedate, o ne ji atkeliauja? Kiek tokiu atveju mokate? O gal ji vienu metu kelis vaikus prižiūri, ale mini darželis? Kokia tarifai tokiu atveju? Ar vežate savo gamintą maistą vaikui, ar tik produktus, o gal duodate papildomų pinigų, kad maisto nupirktų ir gamintų?
Dėkoju už atsakymą
norėjau paklausti, ar kas nors esate pasirinkę tokį variantą, kad vaiką pas prižiūrinčią auklytę į namus nuvežate/nuvedate, o ne ji atkeliauja? Kiek tokiu atveju mokate? O gal ji vienu metu kelis vaikus prižiūri, ale mini darželis? Kokia tarifai tokiu atveju? Ar vežate savo gamintą maistą vaikui, ar tik produktus, o gal duodate papildomų pinigų, kad maisto nupirktų ir gamintų?
Dėkoju už atsakymą
Sveikos, aš gyvenu kaune ir auklei moku 3lt/1val. Ji yra pencininke ir manau labiau dirba iš malonumo ar neturejimo ka veikti, nes dar mano mažajai atnesa jogurtu, nors ir sakau kad nereikia. Aišku jai namuose visiškai nieko daugiau dirbti nereikia,valgyti vaikui pati pagaminu ir palieku. nu ir aš kaip galiu taip padedu iš kaimo bulviu, vištienos ar kokio mėsos atvežu, ir taip visalaika daugiau sumoku. Ištikruju labai dziaugiuosi kad tokia aukle radau, galvoju kad tikrai per mazai moku, bet jei ji daugiau neprašo, o aš studente nesisvaistau pinigais juk nesiulysiu pati daugiau:)
vat, as visa laika ir sakiau, kad kainu yra ivairiausiu..ir tikrai neblogesne aukle, ar neblogesne mama, samdanti aukle uz 3 lt ar uz 10.nereikia ikalti stereotipo, kad tiek ir nemaziau...susitarimas tarp dvieju zmoniu yra svarbu ir kad abi puses jaustusi gerai
QUOTE(rasa podberezka @ 2011 01 10, 20:50)
Sveikos ,merginos
Man irgi iskilo tokia dilema.Reikia aukles...Mano pupai greit bus metukai,o i darba paaiskejo,kad turiu grizti vasara.Tai tada jau jai bus 1.5.Bet vistiek mano akim maziuke.Sirdi skauda pasiutusiai ,nes reikes ja palikti visai darbo dienai.I darzeli mus uzrase tik 2.7 men.Gyvenam Vilniuje, centre.Paskaiciau cia apie ikainius tai siurpu paliko.Zinau,kad 1000 lt moketi negaleciau,nes pati tiek uzdirbu.Ir isvis esu pasibaisejusi ta musu sistema vaiku darzeliuose.Motinystes atostogos 2 metai,o vaika i darzeli priima tik nuo2.7.Lieka tik privatus darzeliai ir aukles,kurie irgi nori jaustis ''zmoniskai''.O kaip man jaustis?...Patarkit merginos,ar cia visur tos kainos tokios dideles ar gali buti ir kokiu kitu variantu.Man nera kas padeda ir neturiu as su kuo ja palikti.
Man irgi iskilo tokia dilema.Reikia aukles...Mano pupai greit bus metukai,o i darba paaiskejo,kad turiu grizti vasara.Tai tada jau jai bus 1.5.Bet vistiek mano akim maziuke.Sirdi skauda pasiutusiai ,nes reikes ja palikti visai darbo dienai.I darzeli mus uzrase tik 2.7 men.Gyvenam Vilniuje, centre.Paskaiciau cia apie ikainius tai siurpu paliko.Zinau,kad 1000 lt moketi negaleciau,nes pati tiek uzdirbu.Ir isvis esu pasibaisejusi ta musu sistema vaiku darzeliuose.Motinystes atostogos 2 metai,o vaika i darzeli priima tik nuo2.7.Lieka tik privatus darzeliai ir aukles,kurie irgi nori jaustis ''zmoniskai''.O kaip man jaustis?...Patarkit merginos,ar cia visur tos kainos tokios dideles ar gali buti ir kokiu kitu variantu.Man nera kas padeda ir neturiu as su kuo ja palikti.
Lietuvoje vaiką mama gali auginti iki 3 metų, dėl šventos ramybės pasižiūrėkit įstatymuose, bet mano draugė jau greit 3 metai su dukryte namie ir viskas ok, tikrai galima 3 metus.