Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

QUOTE(Breta @ 2011 12 31, 00:15)
na taip, turbut nelengva. Nors mano atveju, kai namie dvyniai, ir nuo pat gimimo aukle,tai tos konkurencijos nesijaucia, o ir darbo abiem uztenka smile.gif galvoju, kad dar ir nuo vaiko amziaus ir charakterio priklauso. Mano vyriausiam sunui, tai bet kas tik kad ne mama su savo reikalavimais  biggrin.gif

man idomu tas buvimas namie kartu su aukle ir is apmokejimo puses. Ta prasme, ar cia sunkinanti salyga uz kuria reiktu daugiau sumoketi, ar kaip tik lengvinanti..
as cia bandau issiaiskinti kaip labai musu dabartine aukle dirbdama pas mus kankinasi ir ar jai teisingai uz tai atlyginama biggrin.gif

Manau jokia sąlyga, tiesiog apmoka taip, kaip ir mamos nebūtų namie, sutartas atlyginimas ir viskas, nei didesnis, nei mažesnis mirksiukas.gif
Atsakyti
mes turime aukle is savo laiptines susirade. tokia gera mociute. reikalui esant labai patogu issikviesti. kadangi viena auginu vaika ir susirgo, reikia nueiti nupirkti vaistu, tuomet skambinu ir kvieciuosi. uz keliu minuciu buna vietoje.
Atsakyti
QUOTE(laimyna @ 2011 12 31, 13:37)
mes turime aukle is savo laiptines susirade. tokia gera mociute. reikalui esant labai patogu issikviesti. kadangi viena auginu vaika ir susirgo, reikia nueiti nupirkti vaistu, tuomet skambinu ir kvieciuosi. uz keliu minuciu buna vietoje.

ir kiek mokate jai? nes tema apie tai
Atsakyti
mes mokame pirma menesio diena fiksuota mokesti, bet valanda skaiciuojama po 5 lt, jei isdirbo daugiau -primokam, jei ne, leika jai..mums toks susitarimas labai tinkamas
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif.
Pradejau skaitineti aukliu temas, nes aktualu pasidare, laikas i darba iseiti verysad.gif.
QUOTE(Svajaaa @ 2011 12 13, 15:31)
Ne, tikrai nenorėjau Jums įkasti mirksiukas.gif Atsiprašau, jei taip pagalvojote blush2.gif Tiesiog, kartais mamos nejaučia ribų ir reikalauja net gi to, ko pačios nesugeba vaikui duoti mirksiukas.gif Ir kartais labai,netgi labai erzina,kad reikalauja,kad būtų auklė tokia pati kaip mama, čia tai visiškas abusrdas,nes kiekvienas žmogus yra individualus.Ir ta auklė tikrai neprivalo pvz. pamperso keisti ar obuolį atpajuti būtent taip,kaip mama nori biggrin.gif
Esu tikrai ilgai dirbusi aukle, tikrai žiūriu ir iš mamos pozicijos,kad nori rasti gerą auklę..jei man reikėtų auklės, tikrai būtų svarbiausia žmogiškumas ir vaiko priežiūra, o ne tai,kad ji būtų nearelioji Meri Popins, tobulintų ir lavintų mano vaiką neareliais dalykais.

Jusu postai gana protingi ir matosi, kad ismanot apie ka kalbat 4u.gif.
O sakykit, bendrai klausiu, ne tik Jusu - 8 Lt/val. dirbant visa darbo diena, iseitu ~10 valandu, 4 sav. per menesi, cia daug, Vilniuj? Ar tokiu atveju kitaip ikaniai deliojasi?
Mano vertinimu, gera aukle, be visu kitu rupinimosi momentu, - kuri neuzhgozhia vaiko, t.y. leidzia jam paciam rodyti iniciatyva mirksiukas.gif.
Atsakyti
QUOTE(MANOUCHE @ 2012 01 05, 23:41)
Labas vakaras 4u.gif.
Pradejau skaitineti aukliu temas, nes aktualu pasidare, laikas i darba iseiti verysad.gif.

Jusu postai gana protingi ir matosi, kad ismanot apie ka kalbat 4u.gif.
O sakykit, bendrai klausiu, ne tik Jusu - 8 Lt/val. dirbant visa darbo diena, iseitu ~10 valandu, 4 sav. per menesi, cia daug, Vilniuj? Ar tokiu atveju kitaip ikaniai deliojasi?
Mano vertinimu, gera aukle, be visu kitu rupinimosi momentu, - kuri neuzhgozhia vaiko, t.y. leidzia jam paciam rodyti iniciatyva mirksiukas.gif.

Manau, kad daugokai truputį, nors aišku, čia individualiai, kaip sutarsite su auklyte mirksiukas.gif Pagal Jūsų grafiką ,manyčiau, reiktų nustatyti mėnesinį atlyginimą ir tiek, nes skaičiuojant už valandas gaunasi daug mirksiukas.gif Todėl, jei samdoma auklė pilnai darbo dienai, tieisog, susitariamas mėnesinsi mokestis, nes jei gerai supratau, tai jei Jūs mokėtumėt už valandas, tai gautusi apie 1600 Lt., tai yra daug mirksiukas.gif Tai geriau mokėti mėnesinį mokestį apie 1200 mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajaaa: 06 sausio 2012 - 10:22
Sveikos. Pradedu ir as skaitineti aukliu temas.
Situacija tokia - nuo rudens teks grizti i darba. Mazylei tada bus 1.4 m. didiesiems 4.5 m. Didieji eis i darzeli, bet ne paslaptis kad pradeje eit i darzeli vaikai tikrai nemazia serga....Vadinasi reikia zmogaus, kuris pabutu su visais trim vaikais.
Dabar galvoju kaip geriau daryt - turet viena aukle mazajai ir valandine dickiams reikalui esant ar vistik su ta viena tartis kad ir dickius ziuretu kai sirgs.
Kodel galvoju apie dvi - kazkaip manau kad sudetinga butu rasti zmogu, kuris nores buti su trim vaikais, nors gal ir klystu. Is kitos puses - jei as dirbciau, nenoreciau gal kad dar kazkas maisytusi kartais doh.gif
Jei apsistoti ties viena - koks turetu buti papildomas atlygis uz kitu vaiku prieziura? Valandinis kaip ir nesigauna, nes ziuretu tikrai pilna diena, ir ne viena. Kaip reiktu tartis? Noriu nuomoniu. O gal vistik geriau dvi aukles?
Papildyta:
QUOTE(Svajaaa @ 2011 12 31, 00:22)
Dabar toje šeimoje yra trys vaikai, mažiausioji virš metukų truputį, kažkada teko savaitgalį būti kartu su ja, tai labai sunkiai sekėsi mums... Kai mamos nėra,aš vaikui svarbi, jsi žaidžia su manimi, kai miega jam reikia manęs ir pan., nes mamos nėra, tieisog jautiesi,kad dirbi,su mama to nėra mirksiukas.gif

bet juk aukle ir neturi vaikui buti svarbesne uz mama. esamt tureje dvi aukles kai vaikams (dvyniai) buvo iki metuku, tai kazkaip nepasakyciau kad trintis labai jautesi. Bent jau man kaip mamai smile.gif gal auklytes ir kitaip pasakytu smile.gif bet kadangi viena vis dar skambina ir bendraujam kartais, tai matyt nebuvo blogai biggrin.gif (kita dirbo trumpai, nes susilauze ranka ir nebegalejo mums pagelbeti sad.gif )
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 01 09, 12:10)
Sveikos. Pradedu ir as skaitineti aukliu temas.
Situacija tokia - nuo rudens teks grizti i darba. Mazylei tada bus 1.4 m. didiesiems 4.5 m. Didieji eis i darzeli, bet ne paslaptis kad pradeje eit i darzeli vaikai tikrai nemazia serga....Vadinasi reikia zmogaus, kuris pabutu su visais trim vaikais.
Dabar galvoju kaip geriau daryt - turet viena aukle mazajai ir valandine dickiams reikalui esant ar vistik su ta viena tartis kad ir dickius ziuretu kai sirgs.
Kodel galvoju apie dvi - kazkaip manau kad sudetinga butu rasti zmogu, kuris nores buti su trim vaikais, nors gal ir klystu. Is kitos puses - jei as dirbciau, nenoreciau gal kad dar kazkas maisytusi kartais  doh.gif
Jei apsistoti ties viena - koks turetu buti papildomas atlygis uz kitu vaiku prieziura? Valandinis kaip ir nesigauna, nes ziuretu tikrai pilna diena, ir ne viena. Kaip reiktu tartis? Noriu nuomoniu. O gal vistik geriau dvi aukles?
Papildyta:

bet juk aukle ir neturi vaikui buti svarbesne uz mama. esamt tureje dvi aukles kai vaikams (dvyniai) buvo iki metuku, tai kazkaip nepasakyciau kad trintis labai jautesi. Bent jau man kaip mamai smile.gif gal auklytes ir kitaip pasakytu smile.gif bet kadangi viena vis dar skambina ir bendraujam kartais, tai matyt nebuvo blogai biggrin.gif (kita dirbo trumpai, nes susilauze ranka ir nebegalejo mums pagelbeti sad.gif )

Kadangi jus mama ir jus samdote zmogu, tai naturalu,kad jums nebuvo trinties mirksiukas.gif O del skambinimo, tai jei jus buvote kartu su ja ,tai nereiskia ,kad jai buvo labai blogai ir turi paksui nebebendrauti mirksiukas.gif Vistiek jus samdote zmogu, kuriam mokate pinigelius uz darba.Kazin ar kuriai labai patiktu,jei direktorius visa diena darbe salia stovetu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajaaa @ 2012 01 09, 13:20)
Kadangi jus mama ir jus samdote zmogu, tai naturalu,kad jums nebuvo trinties mirksiukas.gif O del skambinimo, tai jei jus buvote kartu su ja ,tai nereiskia ,kad jai buvo labai blogai ir turi paksui nebebendrauti mirksiukas.gif Vistiek jus samdote zmogu, kuriam mokate pinigelius uz darba.Kazin ar kuriai labai patiktu,jei direktorius visa diena darbe salia stovetu biggrin.gif

oi, stovet salia tikrai nebuvo kada smile.gif pakakdavo veiklos abiems smile.gif Juk vaikai du, ir dar maziukai. Siaip eidavo i lauka ir viena, tai turedavo kada atsipusti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajaaa @ 2012 01 09, 14:20)
Kadangi jus mama ir jus samdote zmogu, tai naturalu,kad jums nebuvo trinties mirksiukas.gif Kazin ar kuriai labai patiktu,jei direktorius visa diena darbe salia stovetu biggrin.gif

o pagal jus reiškia, kad trintis buvo ? g.gif
aš šiuo metu sėdžiu su aukle namie. Ir trinties nejaučiu. Vadinasi čia tik man gerai g.gif
o dėl direktoriaus - juk dažnai dirbama su šefu tame pačiame kabinete ir ką.... nematau didelės problemos tame smile.gif
Atsakyti
QUOTE(crema @ 2012 01 09, 12:28)
o pagal jus reiškia, kad trintis buvo ? g.gif
aš šiuo metu sėdžiu su aukle namie. Ir trinties nejaučiu. Vadinasi čia tik man gerai  g.gif
o dėl direktoriaus - juk dažnai dirbama su šefu tame pačiame kabinete ir ką.... nematau didelės problemos tame  smile.gif

Nežinau kaip kito, bet man buvo, gal dėl to,kad kai atėjau į šeimą ,vaikui buvo apie 1,5 metų, jis buvo labai mamyčiukas, nieko aplink jam nereikėjo,tik mamos rankų, su manim žaisvado,eidavo į lauka, bet labai jam ir mamos reikėjo, dėl to jaučiausi nesmagiai, kad momentais neturėdavau ką veikti, žod-iu,sunku paaiškinti mirksiukas.gif
Atsakyti
geriau pakalbam apie aukles atlygi. Zodziu darbai butu tokie - pagaminti valgyti vaikui, kasdien isplauti grindis su slapiu skuduru (uztrunka 15 min, butina nes vaiaks alergiskas) na o visa kita tradiciskai - laukas, prieziura ir pan. Anglu kalbos ar filosofiniu tekstu mokyti nereiks biggrin.gif
Kai serga dickiai - automatiskai prisideda du vaikai. As galvoju taip - kai sunkiai sirgs, pvz pirmas dvi dienas -turesiu galimybe imti mamadienius, o kai jau biskiuka issveiks, tada auklei liktu vienai dar plius ir ju prieziura.

Dar vienas klausimas - atsakomybe bus padidinta, nes vaikas labai alergiskas. JOKIU BUDU negalima duoti net palaizyti pieno, kiausinio ir zuvies. Na tikiuosi nebus jau piktybiniu zmoniu, kurie specialiai duotu, bet pvz per neapsiziurejima gali visko buti. Tai vat kaip uztikrint aukles atsakomybe tokiu atveju? Gal vistik verta per agentura ir su sutartim ieskot? bet bijau kad oficialiai viska tvarkant neissimokesim doh.gif O gal be reikalo nepasitikiu?

Tai vat koks atlygis butu teisingas uz toki darba ir kaip ta papildoma darba apmoketi?

Papildyta:
QUOTE(Svajaaa @ 2012 01 09, 13:37)
Nežinau kaip kito, bet man buvo, gal dėl to,kad kai atėjau į šeimą ,vaikui buvo apie 1,5 metų, jis buvo labai mamyčiukas, nieko aplink jam nereikėjo,tik mamos rankų, su manim žaisvado,eidavo į lauka, bet labai jam ir mamos reikėjo, dėl to jaučiausi nesmagiai, kad momentais neturėdavau ką veikti, žod-iu,sunku paaiškinti mirksiukas.gif

na kai vienas vaikas gal tada ir tikrai budavo kad nebuvo ka veikti. Bet gi visad galima susirasti buities darbu, kaip supratau mama samdesi ne grynai aukle o labiau pagalbininke visais buities klausimais? smile.gif
Papildyta:
Dar pakelsiu viena klausima - o kiek moketumet uz vaiko prieziura savo mamai? (vaiku mociutei) Tiek pat kiek auklei, daugiau, maziau, o gal visai tokio varianto nesvarstytumet?
Atsakyti