Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

QUOTE(Kava&arbata @ 2011 12 22, 21:25)
Jei ji virtu valgyti ir vestu i lauka (kas mano supratimu turi buti kasdien, nebent lietus jau labai didelis) tai 1200 manau normalu.

P.S. Na,o jus nepagalvojote, kad ji dirbdama kasdien t.y. 5 dienas niekada neves Jusu vaiku i lauka  blink.gif - kazkoks absurdas doh.gif

Pritariu ir vienu ir kitu klausimu.

Išvis man begal keista,kad aukle neveda vaikų į lauką,nes jai per sunku. Tada savaime iškyla atsakymas,kad apskritai dirbti aukle tam žmogui yra per sunku.
Atsakyti
QUOTE(Meškėnė @ 2011 12 22, 17:29)
Sveikos,
norejau pasiklausti Jusu nuomones. Turim valandine auklyte kuriai mokam po 6 lt \val. Siuo metu ji priziuri 2 metuku mergyte ir po pietu grizta pirmokele. (Aukle norejo uz mazyte gauti 5 lt\val + 2 lt tuom laiku kai yra didzioji) Kad nereiktu skaiciuoti tiesiog mokam vidurki, nes panasiai ir gaunasi suma. Dirba 2-3 dienas per sav. Dabar reiktu kad dirbt pilna, .t.y. kasdien po 10 val. Tai auklyte nori vistiek gauti uz val kas finale gaunasi gan soloidi suma apie 1300 lt. Aukle TIK rupinasi vaikais. Valgyt padaryta ir palikta buna, ruosos jokios, net i lauka neveda nes sako kad sunku jai. (Auklyte jau metuose)  Ka manot apie toki jos norima atlygi?

Auklei atlyginimas būtų normalus, bet kad ta moteris ne auklė. Vaikams būtina grynas oras, bet ji jų neveda, nes jai sunku. Tai gal jai sunku ir vaikui užpakalį nuplauti, nes vaikas sveria, jei jau sunku lauke pasivaikščioti. Aš jau net nekalbu apie žaidimus kartu, juk vaikas nori ir pabėgioti ir slėpynių pažaisti ir pašokti, o čia dar 10 val. Tai ką ta moteris veiks su 2 metų vaiku?
Atsakyti
Rašiau kažkada dėl atlygio,kad už tris gaunu 100Lt. Dabar tokia situacija,kad kviečia mane kitą savaitę būti tik su mažyle, bet už dieną 50 Lt. g.gif Man neapsimoka, nes gyvena kitame miesto gale ir dar toliau už vilniaus, deginti savo kurą, nieko nelieka g.gif
Atsakyti
Labas mamytes wink.gif noriu pasisakyti ir as wink.gif ieskojau auklės Klaipėdoje savo dviems 2m. vaikams (dvynukams), atlyginima pasiuliau 1000lt per menesi, plius virsvalandziai atskirai, arba darbas savaitgali arba svenciu dienomis...Jokių namų ruošos darbų, retkarčiais, kai nespėsiu aš-išvirti valgyti vaikams...Ką jūs galvojat, buvau net apšaukta keleto moteriškių, kad algelę siūlau "vaikišką"...Bet palaukit, as pati dirbu vadovaujamą darbą su dideliu kolektyvu, esu atsakinga už begalę dalykų, už dideles pinigų sumas ir t.t. ir gaunu 2000lt, taip išeina, kad visus auklei atiduot, ar kaip??? Atsirinkau dvi aukles, atrodo paprastos, patyrusios, malonios, vaikai puikiai bendrauja, vienai 60, kitai 45, bet prie vyresnės vaikai "limpa" labiau, ji tokia švelnesnė...Buvo jau keletą kartų atėjus porai valandų, palikdavau vaikus, tai jokių ašarų nei man išeinant nei parėjus...Kol kas apsistojau ties ta vyresne, nes pati į darbą išeinu sausio 2d. - kada jau auklė dirbs pilnu režimu, tada ir pamatysim ar auklė mus tenkina, ar pasikviesim kitą...Bet žodžiu už 1000lt nelabai buvo ką rinktis...
Atsakyti
QUOTE(Svajaaa @ 2011 12 22, 18:55)
Per didelis, vien tai ,kad ji jau metuose ir net i lauką neveda, absurdas, su vaikais vadinasi užsiima mažai, tokiai mokėčiau apie 800-900 Lt. , ne daugiau, netinka, sakyčiau viso gero mirksiukas.gif

man irgi butu labai svarbu kad uz toki atligynima vaikai butu lauke, parke ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Iloveyou @ 2011 12 27, 14:38)
man irgi butu labai svarbu kad uz toki atligynima vaikai butu lauke, parke ir t.t.

tai taip ir as labai noreciau kad butu, bet siuo metu kitos aukles neturim, vaikai labai priprate prie jos, nors dirba nedaug, bet visada jos laukia.
Atsakyti
QUOTE(Svajaaa @ 2011 12 22, 18:55)
Per didelis, vien tai ,kad ji jau metuose ir net i lauką neveda, absurdas, su vaikais vadinasi užsiima mažai, tokiai mokėčiau apie 800-900 Lt. , ne daugiau, netinka, sakyčiau viso gero mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Atsiprasau, kad ilindau ne i savas vezias, dirbu aukle, tad buna visai, pastaruoju metu dirbau aukle londone, uz valanda man mokejo i diena 30 svaru (12 valandu dirbdavau) ir 3 svarai uz papildomas valandas. Uz ta atlygi netik ziurejau vaikucius (1-buvo 4 metukai, 2- 11 men.), bet padarydavau jiems valgyti, su jais zaisdavau, kartais spedavau ir skalbinius isplauti ir padziauti, po valgymo viska sutvarkdydau. Aisku as neprivaledau, mes nesitarem del mano tokiu pareigu-bet kai vaikai miegodavo arba uzsiimdavo savais zaidimais, duodavau koki uzduotele padaryti-tai tuo metu galedavau kazka padaryti namu ukiui, seimyninke del to net pykdavo, kad nesiilsiu per ta trumpa laisva minute, sakydavo-tu ne tarnaite-tu neprivalai. Tai man labiausia patiko toks dalykas, kad man vertindavo netik tevai, bet ir vaikai. Kai tekdavo isieti, abu verkdavo kad iseinu, nors zinodavo kad kita diena ateisiu. Gaila kad teko palikti juos, nes teko sugrysti i lt del seimyniniu reikalu, bet palaikom rysius, dydusis sako kad labai mane myli ir manes pasiilgo, gaila kad nebeiseina pas juos sugrysti, nors buvo nelengva, bet nors vertino kaip zmogu, o cia buvo tokiu, kad uz nespeta isplauk puodeli pykdavo...zodziu...
Atsakyti
QUOTE(audani @ 2011 12 27, 14:06)
Labas mamytes wink.gif noriu pasisakyti ir as wink.gif ieskojau auklės Klaipėdoje savo dviems 2m. vaikams (dvynukams), atlyginima pasiuliau 1000lt per menesi, plius virsvalandziai atskirai, arba darbas savaitgali arba svenciu dienomis...Jokių namų ruošos darbų, retkarčiais, kai nespėsiu aš-išvirti valgyti vaikams...Ką jūs galvojat, buvau net apšaukta keleto moteriškių, kad algelę siūlau "vaikišką"...Bet palaukit, as pati dirbu vadovaujamą darbą su dideliu kolektyvu, esu atsakinga už begalę dalykų, už dideles pinigų sumas ir t.t. ir gaunu 2000lt, taip išeina, kad visus auklei atiduot, ar kaip??? Atsirinkau dvi aukles, atrodo paprastos, patyrusios, malonios, vaikai puikiai bendrauja, vienai 60, kitai 45, bet prie vyresnės vaikai "limpa" labiau, ji tokia švelnesnė...Buvo jau keletą kartų atėjus porai valandų, palikdavau vaikus, tai jokių ašarų nei man išeinant nei parėjus...Kol kas apsistojau ties ta vyresne, nes pati į darbą išeinu sausio 2d. - kada jau auklė dirbs pilnu režimu, tada ir pamatysim ar auklė mus tenkina, ar pasikviesim kitą...Bet žodžiu už 1000lt nelabai buvo ką rinktis...

manau aukle valgyt turi padaryt vaikam, nu nesamone diena pries virt doh.gif saviskei as palikdavau produktu, bet ji kad neapvalgytu savu dar atsinesdavo ir gamindavo ir jau mes vakare sildydavomes ka ji per pietus darydavo. Valandu po daug budavo kainavo iki 1000, daba vel ta pacia kviesiu smile.gif jei gales
Atsakyti
as vis svarstau, ar mamos buvimas namie, kai aukle buna su mazyliais, yra aukles darbo salygu pagerinimas, ar pabloginimas? ka mano aukles apie tai?
Atsakyti
QUOTE(Breta @ 2011 12 30, 22:00)
as vis svarstau, ar mamos buvimas namie, kai aukle buna su mazyliais, yra aukles darbo salygu pagerinimas, ar pabloginimas? ka mano aukles apie tai?

Pusantrų metų dirbau šeimoje, kur kartu su mama buvome namie, ten buvo 1,5 metų berniukas, kadangi mama laukėsi, tai norėjo pagalbos smile.gif Žinokit sunku, todėl ,aš bent jau, labai nemaloniai jaučiausi, nes vaikas gi vistiek pirmiausia eina prie mamos, jei kas,vėl mama, o aš jaučiausi antraeilė, man nesmagu, kad už tai mokėjo pinigus ir pan... Dabar toje šeimoje yra trys vaikai, mažiausioji virš metukų truputį, kažkada teko savaitgalį būti kartu su ja, tai labai sunkiai sekėsi mums... Kai mamos nėra,aš vaikui svarbi, jsi žaidžia su manimi, kai miega jam reikia manęs ir pan., nes mamos nėra, tieisog jautiesi,kad dirbi,su mama to nėra mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Meškėnė @ 2011 12 27, 15:42)
tai taip ir as labai noreciau kad butu, bet siuo metu kitos aukles neturim, vaikai labai priprate prie jos, nors dirba nedaug, bet visada jos laukia.

Tai mokėkit , kiek prašo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajaaa @ 2011 12 31, 00:22)
Pusantrų metų dirbau šeimoje, kur kartu su mama buvome namie, ten buvo 1,5 metų berniukas, kadangi mama laukėsi, tai norėjo pagalbos smile.gif Žinokit sunku, todėl ,aš bent jau, labai nemaloniai jaučiausi, nes vaikas gi vistiek pirmiausia eina prie mamos, jei kas,vėl mama, o aš jaučiausi antraeilė, man nesmagu, kad už tai mokėjo pinigus ir pan... Dabar toje šeimoje yra trys vaikai, mažiausioji virš metukų truputį, kažkada teko savaitgalį būti kartu su ja, tai labai sunkiai sekėsi mums... Kai mamos nėra,aš vaikui svarbi, jsi žaidžia su manimi, kai miega jam reikia manęs ir pan., nes mamos nėra, tieisog jautiesi,kad dirbi,su mama to nėra mirksiukas.gif

na taip, turbut nelengva. Nors mano atveju, kai namie dvyniai, ir nuo pat gimimo aukle,tai tos konkurencijos nesijaucia, o ir darbo abiem uztenka smile.gif galvoju, kad dar ir nuo vaiko amziaus ir charakterio priklauso. Mano vyriausiam sunui, tai bet kas tik kad ne mama su savo reikalavimais biggrin.gif

man idomu tas buvimas namie kartu su aukle ir is apmokejimo puses. Ta prasme, ar cia sunkinanti salyga uz kuria reiktu daugiau sumoketi, ar kaip tik lengvinanti..
as cia bandau issiaiskinti kaip labai musu dabartine aukle dirbdama pas mus kankinasi ir ar jai teisingai uz tai atlyginama biggrin.gif
Atsakyti