Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

O mes jau devinti metai turim ta pacia auklyte rolleyes.gif Praktiskai kaip seimos narys. Vaikai labai myli ja, o ir auklyte visa dusia atiduoda jiems. Geresnes ne su ziburiu nerasi schmoll.gif Linkiu visoms surasti tokia mirksiukas.gif
Atsakyti
Na pasisakysiu ir as smile.gif
Dirbau Klaipedoje, priziurejau 3 metuku mergyte. Mokedavo 6 Lt/val plius keliones islaidos. Seimos maisto nevalgiau, tik kavos pasidarydavau. Dirbau labai daug valandu, taigi ir atlyginimas padorus iseidavo.
Mano pareigos buvo tokios: visu pirma uzsiimdavau su mergyte - zaidem, piesem, darem visokius darbelius, ejom pasivaiksciot. Pagrindinis tevu reikalavimas buvo kad ne priziureciau vaika kad nenugriutu ar pavalgytu, o kad uzsiimciau su juo, kad nepalikciau nuobodziauti prie televizoriaus. Taigi linksminau mergyte visaip kaip tik sugalvodavau biggrin.gif
Taip pat lygindavau mergytes rubelius, maista gaminau tik kai mama nespedavo (~1-2 kartu per savaite), dazniausiai pasildyti tereikejo.
Tikrai ne kiekvienas gali gerai dirbti toki darba, nereikia sumenkinti visu aukliu - ne visos jos pensininkes arba netinkancios kitam darbui. Pvz as turiu specialybe, bet nemiela ji man nors tu ka. Taigi geriau darysiu tai kas man patinka.
Del atlyginimo - jei mokesit per mazai, o reikalausit labai daug, aukle nebus patenkinta ir ieskos darbuko kitur, kaip ir bet kurioj kitoj sferoj dirbantis zmogus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marina861: 28 gruodžio 2010 - 01:06
Sveiki,

patarkite kaip elgtis, kai aukle (dirba pas mus jau pusantru metu, kasdiena po gera pusdieni 5-7val.) papraso didesnio atlyginimo nuo 6lt/val. iki 8lt/val (vilnius)? motyvas - priziuri 2 vaikus, o ne viena vaika (vaikams 3m ir 1.5m). is pradziu, kai ji pradejo dirbti ji zaisdavo/skaitydavo tik su 1 vaiku (buvo 1.5m), o paskui, kai mazesnysis vaikas paaugo, as leidziu sau isvaziuoti porai valandu i parduotuve ar siaip kokiu reikalu sutvarkyti. dar aukle i lauka iseina viena su abiem vaikais nuo 30 min iki valandos. vaikus rengiame ir nurengiame abi. BET VISA KITA LAIKA AS BUNU SU VAIKAIS IR JA KARTU NAMUOSE. aukle tik priziuri vaikus, nieko netvarko, neplauna grindu, nedaro valgyti (na kartais is ryto paziuri, kad kose neisbegtu, ar isplauna indus, kai mes abi su vaikais pavalgome). mazesnysis vaikas pastoviai trinasi man apie kojas ar ant ranku, kai as bunu namuose ir darau valgyti, tvarkau namus. ar cia skaitosi, kad aukle priziuri 2 vaikus? kaip manote, ar toks darbas vertas 8 lt/val? mano nuomone 6 lt/val. yra visiskai normali suma, o 8 lt/val. jau daug.
Atsakyti
QUOTE(laurabajorai @ 2011 01 01, 18:31)
Sveiki,

patarkite kaip elgtis, kai aukle (dirba pas mus jau pusantru metu, kasdiena po gera pusdieni 5-7val.) papraso didesnio atlyginimo nuo 6lt/val. iki 8lt/val (vilnius)? motyvas - priziuri 2 vaikus, o ne viena vaika (vaikams 3m ir 1.5m). is pradziu, kai ji pradejo dirbti ji zaisdavo/skaitydavo tik su 1 vaiku (buvo 1.5m), o paskui, kai mazesnysis vaikas paaugo, as leidziu sau isvaziuoti porai valandu i parduotuve ar siaip kokiu reikalu sutvarkyti. dar aukle i lauka iseina viena su abiem vaikais nuo 30 min iki valandos. vaikus rengiame ir nurengiame abi. BET VISA KITA LAIKA AS BUNU SU VAIKAIS IR JA KARTU NAMUOSE. aukle tik priziuri vaikus, nieko netvarko, neplauna grindu, nedaro valgyti (na kartais is ryto paziuri, kad kose neisbegtu, ar isplauna indus, kai mes abi su vaikais pavalgome). mazesnysis vaikas pastoviai trinasi man apie kojas ar ant ranku, kai as bunu namuose ir darau valgyti, tvarkau namus. ar cia skaitosi, kad aukle priziuri 2 vaikus? kaip manote, ar toks darbas vertas 8 lt/val? mano nuomone 6 lt/val. yra visiskai normali suma, o 8 lt/val. jau daug.

Aš niekaip nesuprantu kas Jums neduoda ramybės. Taigi auklė prižiūri 2 vaikus. Jeigu Jūs nenorite prarasti tos auklės, tai ir mokėkite taip kaip priklauso jai mokėti. O šiep tai auklė ir neprivalo valyti grindų, nes tai yra valytojos darbas. Tai nejaugi per pusantrų metų nesutarėte auklės pareigų
Atsakyti
nezinau, bent jau uzsiimtu su vaikais, kai jus tvarkotes, o kai vaikas i koja isikabines, tai cia ji vadinasi priziuri vaikus? g.gif schmoll.gif
mes uz du vaikucius mokam 5 lt...ir aukle su jomis uzsiima 100 proc..galiu uzsidarius duris kitam kambary mokintis, gaminti valgyti ar panasiai , jei reikia...o kai reikia ir jos valgyti pasidaro, ir apsitvarko po saves, kai isvaziuojam savaitgaliui, tai ir issisiurbia...nezinau, 8 lt, daug mano galva, jei viena butu su jais, tai gal, bet kai esate jus...nzn
Atsakyti
QUOTE(marina861 @ 2010 12 28, 01:04)
Tikrai ne kiekvienas gali gerai dirbti toki darba, nereikia sumenkinti visu aukliu - ne visos jos pensininkes arba netinkancios kitam darbui. Pvz as turiu specialybe, bet nemiela ji man nors tu ka. Taigi geriau darysiu tai kas man patinka.
Del atlyginimo - jei mokesit per mazai, o reikalausit labai daug, aukle nebus patenkinta ir ieskos darbuko kitur, kaip ir bet kurioj kitoj sferoj dirbantis zmogus.

drinks_cheers.gif būtent
Atsakyti
QUOTE(laurabajorai @ 2011 01 01, 17:31)
Sveiki,

Cia tik mano nuomone.... bet jeigu viskas yra taip kaip aprasete, tai 8Lt butu APIPLESIMAS VIDURY BALTOS DIENOS......
Pas mane analogiska situacija - 2vaikai ir as namie, bet aukle atlieka daugiau darbu ir moku as jai 6Lt/val, netgi dirbdama ne pilna diena, o po 6val, gaunasi 800lt i rankas ir siais laikais dauguma vadybininku, pardaveju ir daugelis kitu pareigybiu tiek ir gauna, tik dazniausiai dirba ilgiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tutikutė: 02 sausio 2011 - 17:09
QUOTE(Tutikutė @ 2011 01 02, 17:06)
Cia tik mano nuomone.... bet jeigu viskas yra taip kaip aprasete, tai 8Lt butu APIPLESIMAS VIDURY BALTOS DIENOS......
Pas mane analogiska situacija - 2vaikai ir as namie, bet aukle atlieka daugiau darbu ir moku as jai 6Lt/val, netgi dirbdama ne pilna diena, o po 6val, gaunasi 800lt i rankas ir siais laikais dauguma vadybininku, pardaveju ir daugelis kitu pareigybiu tiek ir gauna, tik dazniausiai dirba ilgiau mirksiukas.gif

tai va, ir as vis galvoju, kad uz tokio pobudzio darba 8 lt/val. butu tikrai daug. na nebent tai butu aukle profesionale, kuri abu vaikus lavina, moko, itraukia i bendra veikla (ka darau as pati, kai bunu viena su dviem ir neturiu buitiniu darbu). na is savo situacijos galiu tik kitoms patarti, kad kai kuriu aukliu reikia karts nuo karto paklausti, ar viskas tinka, neturi kokiu pasiulymu ar pageidavimu (ta beje dariau pirmaji pusmeti, bet po kazkaip viskas tapo iprasta ir nebeklausinejau).
Atsakyti
na, nezinau, kainos dabar tikrai net didziuosiuose mistuose nera tokios aukstos..mums savaitgali net isvaziuojant aukle neskaiciuoja kitaip, kaip po 5 lt, nors jau reikia ir apsitvarkyti, ir valgyt minimaliai pasidaryti, nes as paliksiu pilna saldikli, bet vistiek...cia nuo auklytes priklauso...musu tai toks tarifas jau 3 metai
Atsakyti
Aš savo valandinei Vilniuje moku 10 Lt / 1 val. Ji prižiūri vaiką, žaidžia, duoda valgyti, ką aš pagaminusi palieku. Kai tarėmės, sakiau, kad toks įkainis bus ir skubiais atvejais, ir savaitgalį jei reiktų padirbėti (taip dar nepasitaikė, tiesa).

Žinau, kad tai nemaža suma, bet jos specialybė - darbas su vaikais, be to, man buvo baisu, kad mažas atlygis nemotyvuos ir su vaiku bus elgiamasi atmestinai...

Dabar paskaičiusi matau, kad gal išties daugokai pasiūliau smile.gif

Na bet šiuo metu ieškau nuolatinės, t.y. visą dieną dirbančios auklės. Nežinau, kiek mokėti. Taip pat ar reikia jai pagaminti maisto pvz? Ar pirkti, kad pati sau pasigamintų? Ji juk visą dieną bus su mano vaiku, tai kaip sprendžiamas šitas klausimas? Kiek mokate / gaunate, jeigu papildomai gamina pvz. vakarienę šeimai?

Ačiū!
Atsakyti
Na paskaičius visas diskusijas susidaro nuomonė jog tėvai dėl vaikų kainos kaip turguje derisi. Suprantama, jog ne visi gali sau leisti mokėti po 10lt/val, tačiau po 5lt-už du vaikus????? Čia net nereikia lyginti su oficialiais darbais ir atlyginimais.
Esu 22metų amžiaus, tačiau jau turiu pakankamai patirties vaikų priežiūroje, itin mėgstu užsiiminėti su pradinukais, padėti ruošti pamokas ir pan. Tačiau tikrai nevykčiau už, tarkim, 5 lt valandinį atlygį, prižiūrėti dviejų atžalų. Realiai paskaičiavus-du vaikai, kelios valandos, dvidešimt litų atlygis g.gif ?
O visiems norisi patikimumo. O auklė irgi žmogus, tad mažai kuri aukotų savo visus rytus, vakarus, savaitgalius ir belstųsi bet kokiu oru į bet kurį Vilniaus rajoną dėl tokios sumos :)turint omenyje, kad auklei dar reikia nuolat būti po padidinamuoju stiklu ir aprašomai visuose forumuose jei, neduok dieve, pasakė nors žodelį ne taip...
Tai tiek pastebėjimų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pandakungfu @ 2011 01 05, 16:24)
Na paskaičius visas diskusijas susidaro nuomonė jog tėvai dėl vaikų kainos kaip turguje derisi. Suprantama, jog ne visi gali sau leisti mokėti po 10lt/val, tačiau po 5lt-už du vaikus????? Čia net nereikia lyginti su oficialiais darbais ir atlyginimais.
Esu 22metų amžiaus, tačiau jau turiu pakankamai patirties vaikų priežiūroje, itin mėgstu užsiiminėti su pradinukais, padėti ruošti pamokas ir pan. Tačiau tikrai nevykčiau už, tarkim, 5 lt valandinį atlygį, prižiūrėti dviejų atžalų. Realiai paskaičiavus-du vaikai, kelios valandos, dvidešimt litų atlygis  g.gif ?
O visiems norisi patikimumo. O auklė irgi žmogus, tad mažai kuri aukotų savo visus rytus, vakarus, savaitgalius ir belstųsi bet kokiu oru į bet kurį Vilniaus rajoną dėl tokios sumos :)turint omenyje, kad auklei dar reikia nuolat būti po padidinamuoju stiklu ir aprašomai visuose forumuose jei, neduok dieve, pasakė nors žodelį ne taip...
Tai tiek pastebėjimų smile.gif

taip sutinku, gal ir nedaug, bet auklei reikia nusileisti is 4 auksto i pirma, ir pabuti keleta valandu drauge, nei maisto daryti nereikia, nei dar kokii darbu...per menesi esam sutare maziausia suma 500, jei neisdirba-ji voistiek gauna juos, taciau dar nebuvo tokio menesio, kad gautu 500-buna ir 700 ir 800 lt, o darbo neitin daug, buna laisvu dienu, nes isvykstam ryte, gristam velai, kita diena jai laisva, taciau suma susidaro pakankamai gera..nemanai taip?kadangi mazas miestelis, tai tokiu kainu kaip 8 lt pas mus tikrai nera...drauges turi aukles ir po 2-3 lt, taciau ne ka prastesnis nei vilniuje uz 10 lt...jei dirba uz 3 litus ir gauna 700 litu-cia mazai?nemanau, zinote, kiek valdisko darbo kaina valandinežmokesciai dar?o cia juk visusr eina gryni pionigeliai i kisene...jus neikite dirbti, jei netinka jums, musu mieste, tokios kainos...nesu girdejusi kad moketu net po7 lt ax.gif gyventume dideliam mieste, aisku, ir moketum daugiau...bet sedinciam zmogui namuose, norinciam kazkur islysti is namu...tokia alga tikrai neskaitau, kad maza...juk ir garantas, kad isdirbus nors ir 200 litu, ji vistiek gaus 500, o isdirbus daugiau, gali ir dvigubai gauti

musu aukle atejus pirmam poklabiui, isvis prase savaitei 100 litu, menesiui gavosi 400, taciau po keliu menesiu pamaciau, akd geriau skaiciuoti valandom, nes dirbdavo daugiau nei 400 mano galva, tad pasiuliau valandini atlygi, tada ji pati paprase 5 lt, nes jei ir ziuri viena vaika, o kas daznai buna. jokiou issiakiciavimu nebuna...5 ir tiek...jei parsys daugiau, kalbesimes, bet jau 2,5 metai tinka taip abiems, ir laisvu dienu buna, ir esam kaip seimos nariai visi, parvezam visuomet lauktuviu ir neskaiciuojam, dziaugiames, kad ji yra pas mus, kad mergaites myli kaip mociute , ji mus visus labai myli, taciau del pinigu niekada nekildavo klausimu, mes patys siulem savaitgaliais po 7 lt, sako baikit juokus, man tikrai uztenka visko...taip, kad musu atveju-nera nuskriaustu nei is vienos puses
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MEET: 06 sausio 2011 - 14:50