Arteja ir man tas gavos skausmas su akles ieskojimu
QUOTE(Kava&arbata @ 2011 11 21, 09:26)
Parasiau skelbimuka, kad rekomenduoju savo auklyte, na zinoma parasiau alga 1200 lt (cia butu pacios auklytes reikalas transporto bilietai ir valgis) ir iskaro buvau uzpulta kokia baisinga alga (na zinoma gal ji ir uz 1000 lt dirbtu), bet gi valytoja uzdirba 800 lt (pvz. musu laiptines daugiabucio), tai negi mamos nori, kad su vaiku dirbtu valytojos lygio aukle Na nekalbu apie pensininkes kurios tipena ir pasedi su vaikeliu. Bet pvz.: mano auklyte dirba darzelyje, moko mano vaika, klijuoja, karpo, piesia ir t.t., eina i lauka ir pan. Tai mano supratimu 1000 - 1200 yra normali alga
aha, maciau sita jusu zinute ir reakcijas, nesusilaikiau nepakomentavus irgi.
na mano patirtis su aukles ieskojimu kol kas tokia, jog nieko nerandu, nors pasiruosusi sumoketi, kaip cia paskaiciau, itin gera kaina, tai kuri man patiks. tik po skelbimo susilaukiau vos 2 varganu pasiulymu, viena 22 metu zadejo savo vaika palikti ir maniskius priziureti, kita nutolusi kosminiu atstumu... tai nesuprantu kur suo pakastas. arba nelabai cia populiari vieta ieskotis aukle darbo, arba mano gyvenamoji vieta (Pavilnys) atbaido, arba tai, kad ieskau aukles pagalbai prie dvynuku ir dar pusmeti jai kartu tektu su manim buti
QUOTE(Siaures pasvaiste @ 2011 11 27, 23:09)
arba nelabai cia populiari vieta ieskotis aukle darbo, arba mano gyvenamoji vieta (Pavilnys) atbaido, arba tai, kad ieskau aukles pagalbai prie dvynuku ir dar pusmeti jai kartu tektu su manim buti
O kiek toli Jūs pati būtumėte pasirįžusi važiuoti, jei yra galimybė darbą surasti visai čia pat?
QUOTE(Siaures pasvaiste @ 2011 11 27, 22:09)
aha, maciau sita jusu zinute ir reakcijas, nesusilaikiau nepakomentavus irgi.
na mano patirtis su aukles ieskojimu kol kas tokia, jog nieko nerandu, nors pasiruosusi sumoketi, kaip cia paskaiciau, itin gera kaina, tai kuri man patiks. tik po skelbimo susilaukiau vos 2 varganu pasiulymu, viena 22 metu zadejo savo vaika palikti ir maniskius priziureti, kita nutolusi kosminiu atstumu... tai nesuprantu kur suo pakastas. arba nelabai cia populiari vieta ieskotis aukle darbo, arba mano gyvenamoji vieta (Pavilnys) atbaido, arba tai, kad ieskau aukles pagalbai prie dvynuku ir dar pusmeti jai kartu tektu su manim buti
Mano situacija buvo tokia pati tik aš gyvenu Pašilaičiuose, tai skambučių sulaukiau tikrai nemažai, bet iš tų visų moteriškių vos kelias auklėmis galima pavadinti, dauguma tiesiog netekę darbo kitose sverose, apie vaikų auklėjimą ar supratimą nulis. O visos jos baidosi, nes mama namie ruošiasi kartu būti, dauguma tiesiai šviesiai taip pasakė. Tos, kurios tikrai bus pasiruošę dirbti ir rasti bendrą kalbą su vaikais nebus svarbu ar mama namie ar ne. Aš ieškojau pusantro mėnesio ir kartu jau beveik metai esame. Reikia kantrybės aukliės paieškose.
QUOTE(aushra1 @ 2011 11 27, 22:53)
O kiek toli Jūs pati būtumėte pasirįžusi važiuoti, jei yra galimybė darbą surasti visai čia pat?
zinoma, suprantu, kad jei yra arti ir toli, bei atlyginimas panasus, tai reikia rinktis arti.
tik idomu tai, kad nemazai rajonu, kur susisiekimas su Pavilniu geras, tai ka, ten aukliu nera...
Papildyta:
QUOTE(solciukas @ 2011 11 27, 22:55)
bet iš tų visų moteriškių vos kelias auklėmis galima pavadinti, dauguma tiesiog netekę darbo kitose sverose, apie vaikų auklėjimą ar supratimą nulis.
Zinokit, mano brolio seima buvo tokia moteri paeme, kur aukles patirties visai neturejo, o buvo tokia darbo netekus. tai is visu aukliu, net ir su patirtim, pati geriausia vaikui buvo iki siol ateina i svecius, isliko geri santykiai, vaika net cypia jos laukdami is smagumo. moralas: zmogus - svarbiausia, kartais geros savybes net ir patirti nusveria tai siulau nebijoti tokiu
QUOTE(Siaures pasvaiste @ 2011 11 28, 10:01)
zinoma, suprantu, kad jei yra arti ir toli, bei atlyginimas panasus, tai reikia rinktis arti.
tik idomu tai, kad nemazai rajonu, kur susisiekimas su Pavilniu geras, tai ka, ten aukliu nera...
Draugiškas patarimas - ieškokite ko nors kaimynystėje, apsiklausinėkite kaimynes ar išėjus į lauką gal jos sutiktų ar ką pažįsta.
QUOTE(aushra1 @ 2011 11 28, 10:15)
Draugiškas patarimas - ieškokite ko nors kaimynystėje, apsiklausinėkite kaimynes ar išėjus į lauką gal jos sutiktų ar ką pažįsta.
dekui taip ir bandysime, iskabineti skelbimukus artimoje teritorijoje
Sveiki,
Turime du vaikucius. Vienam 1,6men., kitam 4 metukai. Ir turime aukle. Auklei mokame menesini atlyginima 1600lt. Ji dirba nuo 8.30 iki 19.00 kiekviena darbo diena. Viena karta per savaite ateina namu tvarkytoja sutvarkyti nama. Musu auklei reikia priziureti vaikucius, susirinkti zaisliukus, sudelioti vaikuciu drabuzelius, nuplauti batukus (is lauko parejus), pakloti ju lovas, gaminti maista (dazniausiai dviems dienoms), sutvarkyti virtuve, kokius du kartus per savaite issiurbti svetaine,prieskambari ir virtuve, padziauti skalbinius ir juos nurinkti ir sudelioti i vietas, lyginti kokius du vyr. marsknius per savaite. Zodziu, apsitvarkyti ir palaikyti tvarka. Maistas auklei musu.
Kokia jusu nuomone. Ar normalu? Ar daug? Ar mazai?
Aciu uz nuomones
Papildyta:
Dar noriu parasyti, kad vaikuciai diena miega tuo paciu metu 2-3val.
I lauka nereikia eiti su abiem.
Turime du vaikucius. Vienam 1,6men., kitam 4 metukai. Ir turime aukle. Auklei mokame menesini atlyginima 1600lt. Ji dirba nuo 8.30 iki 19.00 kiekviena darbo diena. Viena karta per savaite ateina namu tvarkytoja sutvarkyti nama. Musu auklei reikia priziureti vaikucius, susirinkti zaisliukus, sudelioti vaikuciu drabuzelius, nuplauti batukus (is lauko parejus), pakloti ju lovas, gaminti maista (dazniausiai dviems dienoms), sutvarkyti virtuve, kokius du kartus per savaite issiurbti svetaine,prieskambari ir virtuve, padziauti skalbinius ir juos nurinkti ir sudelioti i vietas, lyginti kokius du vyr. marsknius per savaite. Zodziu, apsitvarkyti ir palaikyti tvarka. Maistas auklei musu.
Aciu uz nuomones
Papildyta:
Na prisiskaiciau cia visko, nes ir man reikia aukles. Bet aisku tik viena, kad visos aukles rasys kuo daugiau o teveliai nores kuo maziau.... Kaip bebutu reiks abiem pusems ieskoti kompromiso. Be to jei atsiranda tokiu seimu kurios gali moketi po 2000, tegu moka, bet daugumai aukliu visgi teks nusileisti ant zemes..
Mes ieskome auklytes savo 2 metuku mergytei ir mokesime 800 lt. + maistas, darbas nuo 7.3 - 18 val. reikes uzsiimti su ja, padaryti jai valgyti ir pavalgydinti, isvesti i lauka ir zinoma pamigdyti. Veiksmas Vilniuje, Perkunkiemyje. Jokiu papildomu darbu, manau tai normalu. Jei ka domina rasykite i az.
Mes ieskome auklytes savo 2 metuku mergytei ir mokesime 800 lt. + maistas, darbas nuo 7.3 - 18 val. reikes uzsiimti su ja, padaryti jai valgyti ir pavalgydinti, isvesti i lauka ir zinoma pamigdyti. Veiksmas Vilniuje, Perkunkiemyje. Jokiu papildomu darbu, manau tai normalu. Jei ka domina rasykite i az.
Laba diena,
Gal kas galetu atsakyti greiti, ner labai laiko visa tema skaityti, nes turime priimti sprendima Turime nuostabia auklyte, mokame 7lt valanda iseina jai but pas mus nuo 14-26 val per savaite, sumoku ir kelia pirmyn ir atgal gaunas 2 val=14lt. Bet gyvename Bukciuose, ir jai tolokai vazinet.. rado darbeli salia namu uz 10lt per valanda...
aisku skaiciuojame patys ar panesh sheimos biudzetas, bet kita vertus kokios kainos? Jei teks ieskoti kitos, gal kainos tokios kad mokesiu tuos 10lt..Tenka priziureti 6men vaika, ir 5 metu vaika( kai serga ir neina i darzeli). Kartais gamint vyresniam vaikui.
aciu is anksto
Gal kas galetu atsakyti greiti, ner labai laiko visa tema skaityti, nes turime priimti sprendima Turime nuostabia auklyte, mokame 7lt valanda iseina jai but pas mus nuo 14-26 val per savaite, sumoku ir kelia pirmyn ir atgal gaunas 2 val=14lt. Bet gyvename Bukciuose, ir jai tolokai vazinet.. rado darbeli salia namu uz 10lt per valanda...
aisku skaiciuojame patys ar panesh sheimos biudzetas, bet kita vertus kokios kainos? Jei teks ieskoti kitos, gal kainos tokios kad mokesiu tuos 10lt..Tenka priziureti 6men vaika, ir 5 metu vaika( kai serga ir neina i darzeli). Kartais gamint vyresniam vaikui.
aciu is anksto
QUOTE(maxsyte @ 2011 11 24, 21:52)
[SIZE=1][COLOR= blue]labukas mamytes idomiai Jus bendraujate.....bet ar tikrai galvojate apie savo atzalas-brangiausius Jusu minciu paveldetojus?? manau kad tikrai rimtai negalvojate... Jus dabar mastote..... tik materialine pusele ima virshu. o kur sveikata?morale?psixika?dauk mergaites pamirshote....apie savo vaikucius. mazai uzdirbdama aukle neduos vaikuciui sociai dvasinio peno,neishmokys mokytis,ir,dauk dauk dalyku kuriu reiketu pirmiausiai mamytems ishmokti....aishku jokiu budu nenoriu nieko izeisti,tiesiog yra taip....visi mes zmones..ir jeigu aukle visada bus teigiama ir geros nuotaikos,bei "dirbs"su Jusu kudikeliu jai atlygis priklauso atatinkamas...bet cia tik mano mazyte nuomone.Aukle negali buti ir tvarkytoja,ji tiesiogine zodzio prasme atimtu laika ish vaikucio.....o kaip Jus sakot vaiko miego metu tvarkosi:vadinasi ji nepailsi ir nepilnai save realizuos dirbdama su Jusu kudikeliu...gal ash neteisi?juk Jus perkate jos paslauga kokybishka?tai ir atlygis bei elgesys su aukle atatinkamai turetu buti kokybishkas.5lt?apsurdas.iki ko mes nusiritom......tai ne aukle-tai tik priziuretoja.aciu maxsyte
Prieš pradedama taip mamas moralizuoti, išmokite prašau rašyti taisyklingai, nes net nesugebėjau iki galo perskaityti tokios rašliavos...
QUOTE(anostrada @ 2011 12 04, 01:50)
Sveiki,
Aciu uz nuomones
Papildyta:
Aciu uz nuomones
Papildyta:
Mano supratimu normali, jei ji tikrai neplauna grindu visa diena, nelygina kalnu ir pan.
As apskritai manau, kad aukle yra prabanga (bent jau anksciau taip ir buvo, todel gal ir aukles buvo kito lygio), dabar aukle gali buti ir studente ir senute kuri beveik nepaeina. Atsirado paklausa tokiom auklem ir alga pasidare atitinkama. O cia jau tevu reikalas kokios iesko, ar tik pasedeti ar kazko daugiau. Sutinku, kad sunku surasti nuosirdzia, bet galima. Va turejau auklyte (darba susirado tai galiu parasyti ) be maitinimu, zaidimu, lauko ir visu kasdieniu proceduru, as kasdien gaudavau 3-4 darbelius (klijuotus, piestus ir pan.),moke eilerastukus, geru manieru visada susitvarko pries man ateinant is darbo. Va taip ir isivaizduoju aukle, tai man net geda jai butu moketi 800 lt
O pasisakymai mokesiu 800 ar net 600, tai isvis stebina,nes tai pasityciojimas is zmogaus, kazin kuri mama eitu uz tokius pinigus svetima vaika ziureti ir atiduoti visa savo siluma? Juk aukle tampa tarsi "mama" Atsakymas, kad neuzdirbsiu daugiau nei galiu moketi, nesamone, nes jei negali aukles neieskai, o vedi vaika i darzeli arba gali pati mama iki 3 metu buti, sakysit uz 3 metus nemoka, o kas is to jei moka 1000? Net jei ta stebuklinga uz 600 susirasit - uzdirbsit nuli ir su vaiku bus svetimas zmogus.