Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

QUOTE(Kava&arbata @ 2011 11 21, 09:26)
Parasiau skelbimuka, kad rekomenduoju savo auklyte, na zinoma parasiau alga 1200 lt (cia butu pacios auklytes reikalas transporto bilietai ir valgis)

Alga kaip alga,musiske tiek gauna " i rankas", nes idarbinom ja,kad gautu socialines garantijas,kadangi moteris dar pakankamai jauna.
Ir jau tikrai neskaiciuojam ka ji ten suvalgo. Transporta apmokam.

Manau,kad aukles alga yra susitarimo reikalas,priklausantis nuo kiek gali/ nori moketi seimininkai,nuo rinkos kainu tuo metu,nuo noro pasamdyti konkretu zmogu,o ne " ka gaus".

Besidomincioms montesori,cia ju darzelis www.vms.lt
Atsakyti
Gal ir nieko Jusu variantas
Atsakyti
QUOTE(aushra1 @ 2011 11 20, 21:22)
x O būreliai ir ugdymo centrai - lygiai tokia pat loterija, kaip ir auklė. Ne visur sumokėję pinigus gausite atitinkamą kokybę. Nebent pati norite su vaiku prasiblaškyti kur nors bevažinėjant vaiką.

xx Turėjome puikią auklę muzikos vadovę, kuri nuo mažens mokė muzikos, vargu ar jai prilygs 7-10 vaikų grupės pamoka. Yra puikių auklių su pedagoginiu išsilavinimu, kurios puikiai ugdo. Kitas klausimas - sugebėjimas jas pritraukti ir išlaikyti ilgesnį laiką.

x Sioj vietoj pilnai sutinku.

xx Individualus uzsiemimas ir bus individualiu.
O stai ugdymo istaigose, kad ir ,,auksine" metodika taikoma, toli grazu ne visi vaikai ,,paims" tai, kas duodama. Visada bus tokiu vaiku, kurie nemokes isitraukti ir pasiimti to, ko jam reikia, kad ir kokia gera ir ,,teisinga" toji ugdymo istaiga butu.
Taip pat nereiktu pamirsti, jog didzioji ugdymo/mokymo sekmes priklauso nuo konkretaus pedagogo. Siuo tikslu buvo atlikti ilgameciai stebejimai, patvirtine konkretaus pedagogo itaka vaiko ugdymosi/mokymosi procesui. Prie to dar reiktu prideti ir nepamainoma paciu tevu itaka, velgi, patvirtinta tyrimais, stebejimais - kuo daugiau tevai ,,socializuoja" vaika, itraukdami i aplinkos stebsena, vertinima, tuo daugiau tiketina didesne vaiko sekme mokantis, tobulejant smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Kava&arbata @ 2011 11 21, 09:26)
iskaro buvau uzpulta kokia baisinga alga  blink.gif

Apie tia jau diskutuota anksciau - alga priklauso nuo daugelio faktoriu - miesto, uzsiemimo pbudzio/pareigu, pacios seimos pajamu bei daugelio kitu faktoriu.
Nesuprantu, kodel reikia uzsipulti jus, t.y. tą, kuri nesiulo savo aukles paslaugu, vadinasi ne su kuria vyktu derybos del darbo uzmokescio g.gif
Papildyta:
QUOTE(Blueta @ 2011 11 17, 22:07)
Kazkaip sudetingi tie darbeliai man atrodo tokio amziaus vaikui  unsure.gif

Na tikrai nesudetingi, dr A. Landsbergiene turetu ka Jums pasakyti del tokiu ,,sudetingu" darbeliu - ir klijavimas, ir plesymas, ir mokymasis skaiciuoti, pazinti raides, salis, miestus, kitu saliu kultura... biggrin.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(jolita.martyna @ 2011 08 24, 20:50)
tai galima ruostis ir pasaulio pabaigai,bet nereiskia,kad dabar mazinkimes visi atlyginimus,nes dar viena krize arteja mirksiukas.gif Jus turbut juk nesimazinat jau savo atlyginimo  nes krize kazkada arteja g.gif

Jei taip rupi Jums mano atlyginimas, tai galit buti rami, jis sumazintas dvigubai. Ir mazinu ji, deja ne as, salygas diktuoja rinkos desniai bei salies galimybes. Tokiu zmoniu tukstanciai, nesu isskirtine. Aukliu algos irgi ,,kritusios", tikrai juokinga tiketis, kad ,,tipine" vidutine aukles alga bus tokia, kaip ekonominio pakilimo metu. Ir jokios pasaulio pabaigos nereikia laukt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klara.: 23 lapkričio 2011 - 16:54
[SIZE=1][COLOR= blue]labukas mamytes ax.gif idomiai Jus bendraujate.....bet ar tikrai galvojate apie savo atzalas-brangiausius Jusu minciu paveldetojus?? g.gif manau kad tikrai rimtai negalvojate... schmoll.gif Jus dabar mastote..... tik materialine pusele ima virshu. cool.gif o kur sveikata?morale?psixika?dauk mergaites pamirshote....apie savo vaikucius. blush2.gif mazai uzdirbdama aukle neduos vaikuciui sociai dvasinio peno,neishmokys mokytis,ir,dauk dauk dalyku kuriu reiketu pirmiausiai mamytems ishmokti....aishku jokiu budu nenoriu nieko izeisti,tiesiog yra taip....visi mes zmones..ir jeigu aukle visada bus teigiama ir geros nuotaikos,bei "dirbs"su Jusu kudikeliu jai atlygis priklauso atatinkamas...bet cia tik mano mazyte nuomone.Aukle negali buti ir tvarkytoja,ji tiesiogine zodzio prasme atimtu laika ish vaikucio.....o kaip Jus sakot vaiko miego metu tvarkosi:vadinasi ji nepailsi ir nepilnai save realizuos dirbdama su Jusu kudikeliu...gal ash neteisi?juk Jus perkate jos paslauga kokybishka?tai ir atlygis bei elgesys su aukle atatinkamai turetu buti kokybishkas.5lt?apsurdas.iki ko mes nusiritom......tai ne aukle-tai tik priziuretoja.aciu maxsyte
Atsakyti
QUOTE(maxsyte @ 2011 11 24, 22:52)
[SIZE=1][COLOR= blue]labukas mamytes ax.gif idomiai Jus bendraujate.....bet ar tikrai galvojate apie savo atzalas-brangiausius Jusu minciu paveldetojus?? g.gif manau kad tikrai rimtai negalvojate... schmoll.gif Jus dabar mastote..... tik materialine pusele ima virshu. cool.gif o kur sveikata?morale?psixika?dauk mergaites pamirshote....apie savo vaikucius. blush2.gif  mazai uzdirbdama aukle neduos vaikuciui sociai dvasinio peno,neishmokys mokytis,ir,dauk dauk dalyku kuriu reiketu pirmiausiai mamytems ishmokti....aishku jokiu budu nenoriu nieko izeisti,tiesiog yra taip....visi mes zmones..ir jeigu aukle visada bus teigiama ir geros nuotaikos,bei "dirbs"su Jusu kudikeliu jai atlygis priklauso atatinkamas...bet cia tik mano mazyte nuomone.Aukle negali buti ir tvarkytoja,ji tiesiogine zodzio prasme atimtu laika ish vaikucio.....o kaip Jus sakot vaiko miego metu tvarkosi:vadinasi ji nepailsi ir nepilnai save realizuos dirbdama su Jusu kudikeliu...gal ash neteisi?juk Jus perkate jos paslauga kokybishka?tai ir atlygis bei elgesys su aukle atatinkamai turetu buti kokybishkas.5lt?apsurdas.iki ko mes nusiritom......tai ne aukle-tai tik priziuretoja.aciu maxsyte

Be abejo, esate teisi. Pirmiausia norėčiau, kad auklė rašytų be klaidų...
Atsakyti
QUOTE(elfyte @ 2011 11 25, 00:41)
Be abejo, esate teisi. Pirmiausia norėčiau, kad auklė rašytų be klaidų...

lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(maxsyte @ 2011 11 24, 21:52)
apsurdas.iki ko mes nusiritom......

Ale tikrai aPsurdas iki ko mes nusiritom. doh.gif
Atsakyti
Vat būtent, nusiritom iki to, kad mokam daug, o gaunam kaip už pigiai. Visose srityse. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Blobse @ 2011 11 25, 17:31)
Vat būtent, nusiritom iki to, kad mokam daug, o gaunam kaip už pigiai. Visose srityse. 4u.gif

Bet jos taip nemano. Paziurekit,kaip moteriskes save vertina,jau,kad lavins tai lavins,kad mokys tai mokys tuos musu vaikus....o sakinio be klaidu nesurezga.

Tai as nieko nesakau,gal ir geros,saziningos,puikios moteriskes. As savo aukles irgi netestuoju ar ji raso be klaidu,bet tai zmogus ir nestato is saves kazi ko.
Tiesiog zinau,kad turiu kruopscia,sazininga aukle ir to gana.

O cia gi dalyvaujancios ir besiruosiancios dirbti auklemis be gal geros nuomones apie save.
Atsakyti
Su maxytes posto mintimis nesutinku ir nesuprantu.

Gerbiamoji, jeigu norite gauti didenį atlyginimą, ką galite konkrečiai pasiūlyti mano dvejų metukų vaikui? Apie kokį vaiko lavinimą gali eiti kalba, kai jums pačiai truksta elementariausių lietuvių kalbos gramatikos žinių. Nesupratau dar vieno dalyko, sakykite prašau, jeigu esame darbe, ar mes jame ilsimės? Bent jau aš savo darbe tikrai nesiilsiu, toli gražu ne. O jūs norite ilsėtis kai vaikas miega, pati taip rašote. Apie kokią sveikatą, moralę ir psichiką jūs kalbate? Vaiko? Ko jūs jį mokysite? nesuprantu, tikrai? Gal galėtumėte paaiškinti?
Atsakyti
QUOTE(maxsyte @ 2011 11 24, 21:52)
[SIZE=1][COLOR= blue] 1. bet ar tikrai galvojate apie savo atzalas-brangiausius Jusu minciu paveldetojus?? g.gif manau kad tikrai rimtai negalvojate... schmoll.gif
2.  mazai uzdirbdama aukle neduos vaikuciui sociai dvasinio peno,neishmokys mokytis,ir,dauk dauk dalyku kuriu reiketu pirmiausiai mamytems ishmokti....aishku jokiu budu nenoriu nieko izeisti,tiesiog yra taip....visi mes zmones..ir jeigu aukle visada bus teigiama ir geros nuotaikos,bei "dirbs"su Jusu kudikeliu jai atlygis priklauso atatinkamas...
3. Aukle negali buti ir tvarkytoja,ji tiesiogine zodzio prasme atimtu laika ish vaikucio....
4. o kaip Jus sakot vaiko miego metu tvarkosi:vadinasi ji nepailsi ir nepilnai save realizuos dirbdama su Jusu kudikeliu...gal ash neteisi?juk Jus perkate jos paslauga kokybishka?

Na, apie gramatiką aš čia nesiplėsiu - pakankamai pastabų merginos prirašė.

1. Aš apie savo atžalas tikrai negalvoju, kaip apie savo minčių paveldėtojus. Man mano vaikai yra asmenybės su savo mintimis, savo svajonėmis ir siekiais. Todėl savo vaikus visų pirma myliu ir gerbiu, antra - draugauju ir stebiu, kas jiems įdomu, kur jie linksta, jiems padedu, parodau ką nors naujo. Va, antra dalis būtų taikoma ir auklei.
2. Kuo ilgiau gyvenu, tuo labiau įsitikinu, kad aukštas atlygis toli gražu negarantuoja paslaugu kokybės. Deja, gan neretai gyvenime tenka susidurti su atvirkštiniu variantu - arogancija ir saves pervetinimu už didelę kainą. Todėl tikrai netikiu, kad už didelę algą dirbanti auklė 100 procentų bus amžinai geros nuotaikos ir puikiai "dirbs" su mano kūdikėliu. Viskas priklauso nuo žmogaus.
3. Auklė ir neturi būti tvarkytoja. Bet ir ponia taip pat. Po savęs derėtų susitvarkyti. Juolab norėčiau, kad ir mano vaikas mokytųsi tvarkytis po savęs, išmoktų elementarių buitinių darbų, kad neįsijautų į karalaičio vaidmenį.
4. Čia jau kaip susitarsit. Manau, kad daugely darboviečių darbaviams giliai, kaip sakoma "iki lemputės", ar jūs dirbdama pailsit ar ne, realizuojat save ar ne. Klientas nori gauti kokybiska paslauga. Jei aš nesugebu jos suteikti už man mokamą sutartinį atlygį - su manim sėkmingai atsisveikinama.
Tai tiek pamąstymų 4u.gif
Atsakyti
Pritariu Plunksnės mintims.
Žinote, turėjau valandinę auklytę. Labai patiko, bet žmogus turi kitų planų gyvenime, todėl atsisveikinome. Jos atėjimo mano vaikai laukdavo, apie ją dukra ir šiandien klausinėja. Man patiko TIKRAS rūpestis vaiku, noras būti su juo. Ji labai nuoširdžiai užsiimdavo su vaikais. Neturėjau jokių kitų reikalavimų, tik vaikų priežiūra. Bet ji vaikui miegant ir indus suplaudavo, ir stalą virtuvės nuvalydavo. Nors tikrai galėjo to nedaryti. Tokiam nuoširdžiam žmogui negaila ir primokėti. Tą darydavau su džiaugsmu, nes mačiau kaip vaikai ją myli.
Atsakyti