QUOTE(Savannaa @ 2011 11 19, 16:12)
vaikai labai skirtingi. Mano jau greit penkiametis zino ir lengvai issprendzia, ko 1 klaseje mokoma. Nespaudziu. pats nori, klausia-yra labai imlus.
Svarbu ne, kas kokiam tarpsniui tinka kas surasyta knygose...bet, kas vaikui ydomu, kam gabus.
As imciau studente pradinukui, jei butu poreikis...Daug nemokeciau. Bureliuose, kiek ismoktu tiek gana-kam dar namie ruosti...Jei nuo 6-7 metu apkraut ...gaila man tokio vaikucio.
Vaiko vidu reik lavint ir puoselet, o tai galima padaryt pusvalandi pries miegeli priminus kuo mes gyvenam, kodel, kam...tai gali padaryt tik mama
ką reiškia apkrauti? jei kryžiažodžius liepti spręsti, tai jo... bet jei užimti vaiką jo mėgstama veikla, tai čia, mano nuomonė, nė joks ne apkrovimas.
o vaiko vidų lavina ir puoselėja ne tik mama, o visas jį supantis pasaulis
Papildyta:
QUOTE(Helene @ 2011 11 18, 22:06)
Pagal vaiko raida yra tokia lentele, kurioje sudelioti standartai, ka vaikas turetu zinoti ir moketi. Pvz. jau nuo 1.5 metu vaikas turi skirti kelias spalvas, nuo dvieju metu dar daugiau susideda reikalavimu susijusiu su smulkiaja motorika ir pan.
Mano nuomone nereiketu to pamirsti ir padeti vaikui zengti koja kojon su bendraamziais net tuomet, kai jis nelanko darzelio ir auga su aukle
man atrodo, kad to nėjimo į darželį nereikėtų taip sureikšminti. na, neina, na ir kas.
aš nėjau, užaugau bendraujantis normalus žmogus.
man net baisu pagalvoti apie tuos darželius, ir ką vaikai ten turi patirti...