Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

QUOTE(Blueta @ 2011 11 17, 23:07)
Kazkaip sudetingi tie darbeliai man atrodo tokio amziaus vaikui  unsure.gif

Pagal vaiko raida yra tokia lentele, kurioje sudelioti standartai, ka vaikas turetu zinoti ir moketi. Pvz. jau nuo 1.5 metu vaikas turi skirti kelias spalvas, nuo dvieju metu dar daugiau susideda reikalavimu susijusiu su smulkiaja motorika ir pan. 4u.gif Mano nuomone nereiketu to pamirsti ir padeti vaikui zengti koja kojon su bendraamziais net tuomet, kai jis nelanko darzelio ir auga su aukle 4u.gif
Atsakyti
vaikai labai skirtingi. Mano jau greit penkiametis zino ir lengvai issprendzia, ko 1 klaseje mokoma. Nespaudziu. pats nori, klausia-yra labai imlus.
Svarbu ne, kas kokiam tarpsniui tinka kas surasyta knygose...bet, kas vaikui ydomu, kam gabus.

As imciau studente pradinukui, jei butu poreikis...Daug nemokeciau. Bureliuose, kiek ismoktu tiek gana-kam dar namie ruosti...Jei nuo 6-7 metu apkraut ...gaila man tokio vaikucio.
Vaiko vidu reik lavint ir puoselet, o tai galima padaryt pusvalandi pries miegeli priminus kuo mes gyvenam, kodel, kam...tai gali padaryt tik mama 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2011 11 19, 16:12)
vaikai labai skirtingi. Mano jau greit penkiametis zino ir lengvai issprendzia, ko 1 klaseje mokoma. Nespaudziu. pats nori, klausia-yra labai imlus.
Svarbu ne, kas kokiam tarpsniui tinka kas surasyta knygose...bet, kas vaikui ydomu, kam gabus.

As imciau studente pradinukui, jei butu poreikis...Daug nemokeciau. Bureliuose, kiek ismoktu tiek gana-kam dar namie ruosti...Jei nuo 6-7 metu apkraut ...gaila man tokio vaikucio.
Vaiko vidu reik lavint ir puoselet, o tai galima padaryt pusvalandi pries miegeli priminus kuo mes gyvenam, kodel, kam...tai gali padaryt tik mama  4u.gif

ką reiškia apkrauti? jei kryžiažodžius liepti spręsti, tai jo... bet jei užimti vaiką jo mėgstama veikla, tai čia, mano nuomonė, nė joks ne apkrovimas.
o vaiko vidų lavina ir puoselėja ne tik mama, o visas jį supantis pasaulis smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Helene @ 2011 11 18, 22:06)
Pagal vaiko raida yra tokia lentele, kurioje sudelioti standartai, ka vaikas turetu zinoti ir moketi. Pvz. jau nuo 1.5 metu vaikas turi skirti kelias spalvas, nuo dvieju metu dar daugiau susideda reikalavimu susijusiu su smulkiaja motorika ir pan. 4u.gif Mano nuomone nereiketu to pamirsti ir padeti vaikui zengti koja kojon su bendraamziais net tuomet, kai jis nelanko darzelio ir auga su aukle  4u.gif

man atrodo, kad to nėjimo į darželį nereikėtų taip sureikšminti. na, neina, na ir kas.
aš nėjau, užaugau bendraujantis normalus žmogus.
man net baisu pagalvoti apie tuos darželius, ir ką vaikai ten turi patirti...
Atsakyti
QUOTE(carlet @ 2011 11 19, 16:18)
man atrodo, kad to nėjimo į darželį nereikėtų taip sureikšminti. na, neina, na ir kas.
aš nėjau, užaugau bendraujantis normalus žmogus.
man net baisu pagalvoti apie tuos darželius, ir ką vaikai ten turi patirti...

ne apie tai diskusija norejau uzvesti, ir ne apie neigiama vaiko augima namie norejau pasisakyti, nes tema yra apie aukliu algas. Tiesiog perskaicius visa tema, susidare nuomone, jog mamytes pamirso, kad i aukles alga ieina ne tik vaiko "saugojimas", bet dar ir savotiskas ukdymas. As nenoreciau, kad mano vaiko aukle butu uzsikrovusi ruosos darbais, ar niurgsotu prie TV, ir tik puse akies priziuretu, kad vaikas nenusisuktu galvos. Bet cia tik nuomone, ir jokiu budu, ne kategoriskas teiginys. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Helene @ 2011 11 19, 22:44)
Tiesiog perskaicius visa tema, susidare nuomone, jog mamytes pamirso, kad i aukles alga ieina ne tik vaiko "saugojimas", bet dar ir savotiskas ukdymas.

Nu apie koki ukdyma mes snekam doh.gif

Matote,mamos ir moka uz vaikiuko prieziura,pamaitinima,isvedima i lauka,panesiojima auklei,kuri realiai gali saziningai ir atsakingai priziuret mazyli.

O va kai jau reik ugdymo,renkasi zmones/ instancijas kurie apie tai ismano smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Blueta @ 2011 11 19, 23:56)
O va kai jau reik ugdymo,renkasi zmones/ instancijas kurie apie tai ismano  smile.gif

nu čia visiška nesąmonė... nesupykit tik..
kokias dar instancijas.. ??? nejaugi manote, kad vaiką gali išugdyti geriau kažkokiam darželyje, negu gera auklė namie? žodžiu gera "gera" norėjau pasakyti sugebanti ir mokanti užsiimti su vaiku, lavinti jį ir tt.. nemanykit, kad tokių auklių nėra. ir dėmesys skiriamas tik vienam vaikui, o ne vienos auklėtojos 15-kai vaikų...
beje, "instancijose" toli gražu irgi ne visi "išmano" smile.gif
mes turim auklę, kuri ne tik panešioja, pamaitina ir į lauką išveda. kasdien grįžusi namo randu begale darbelių wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo carlet: 20 lapkričio 2011 - 15:26
QUOTE(carlet @ 2011 11 20, 15:24)
nejaugi manote, kad vaiką gali išugdyti geriau kažkokiam darželyje?

mes turim auklę, kuri ne tik panešioja, pamaitina ir į lauką išveda. kasdien grįžusi namo randu begale darbelių wub.gif

Kodel kazkokiam? yra puikiu darzeliu ir nebutinai darzeliu,bet ugdymo istaigu ankstyvam lavinimui.
Mano nuomone aukle negincijamai geras dalykas mazam vaikui (iki 2-3 metu),o nuo nurodyto amziaus rinkciausi gera darzeli,nors jis ir kainuos tiek kiek aukle.

Gal jus ir turit.As neneigiu.
Bet daug cia tokiu,kurios dedasi Merem Popins,o raso su klaidom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Blueta: 20 lapkričio 2011 - 15:52
QUOTE(Blueta @ 2011 11 20, 16:47)
Kodel kazkokiam? yra  puikiu darzeliu ir nebutinai darzeliu,bet ugdymo istaigu ankstyvam lavinimui.
Mano nuomone aukle negincijamai geras dalykas mazam vaikui (iki 2-3 metu),o nuo nurodyto amziaus rinkciausi gera darzeli,nors jis ir kainuos tiek kiek aukle.

Gal jus ir turit.As neneigiu.

na, taip, jei kalbam apie gerus darželius, tada sutikčiau, bet ar pas mus tokių daug? sakyčiau, toks retorinis klausimas smile.gif
o kad nuo 3 m. vaikui reikia jau daugiau nei auklės, tai sutinku.
Atsakyti
QUOTE(Blueta @ 2011 11 20, 16:47)

Jei nesugebate teisingai parašyti žodžio ugdymas, pačiai neprošal padirbėti su gramatikos repetitoriumi. Jau nekalbant apie tai, kad nenaudojate lietuviškų simbolių.

O būreliai ir ugdymo centrai - lygiai tokia pat loterija, kaip ir auklė. Ne visur sumokėję pinigus gausite atitinkamą kokybę. Nebent pati norite su vaiku prasiblaškyti kur nors bevažinėjant vaiką.

Turėjome puikią auklę muzikos vadovę, kuri nuo mažens mokė muzikos, vargu ar jai prilygs 7-10 vaikų grupės pamoka. Yra puikių auklių su pedagoginiu išsilavinimu, kurios puikiai ugdo. Kitas klausimas - sugebėjimas jas pritraukti ir išlaikyti ilgesnį laiką.
Atsakyti
QUOTE(aushra1 @ 2011 11 20, 22:22)
Jei nesugebate teisingai parašyti žodžio ugdymas, pačiai neprošal padirbėti su gramatikos repetitoriumi. Jau nekalbant apie tai, kad nenaudojate lietuviškų simbolių.

O būreliai ir ugdymo centrai - lygiai tokia pat loterija, kaip ir auklė. Ne visur sumokėję pinigus gausite atitinkamą kokybę. Nebent pati norite su vaiku prasiblaškyti kur nors bevažinėjant vaiką.

Turėjome puikią auklę muzikos vadovę, kuri nuo mažens mokė muzikos, vargu ar jai prilygs 7-10 vaikų grupės pamoka. Yra puikių auklių su pedagoginiu išsilavinimu, kurios puikiai ugdo. Kitas klausimas - sugebėjimas jas pritraukti ir išlaikyti ilgesnį laiką.

kaip keista, barniai dėl rašymo klaidų.. čia gi ne ji tą uKdymą parašėsmile.gif ji tik pacitavo biggrin.gif bet anokia čia bėda tongue.gif kibkime prie esmės geriau bigsmile.gif
gal kuri turite patirties su Montesori darželiu? g.gif
Atsakyti
Parasiau skelbimuka, kad rekomenduoju savo auklyte, na zinoma parasiau alga 1200 lt (cia butu pacios auklytes reikalas transporto bilietai ir valgis) ir iskaro buvau uzpulta kokia baisinga alga blink.gif (na zinoma gal ji ir uz 1000 lt dirbtu), bet gi valytoja uzdirba 800 lt (pvz. musu laiptines daugiabucio), tai negi mamos nori, kad su vaiku dirbtu valytojos lygio aukle g.gif Na nekalbu apie pensininkes kurios tipena ir pasedi su vaikeliu. Bet pvz.: mano auklyte dirba darzelyje, moko mano vaika, klijuoja, karpo, piesia ir t.t., eina i lauka ir pan. Tai mano supratimu 1000 - 1200 yra normali alga g.gif
Atsakyti
QUOTE(carlet @ 2011 11 21, 08:30)
kaip keista, barniai dėl rašymo klaidų.. čia gi ne ji tą uKdymą parašėsmile.gif ji tik pacitavo biggrin.gif bet anokia čia bėda  tongue.gif kibkime prie esmės geriau bigsmile.gif
gal kuri turite patirties su Montesori darželiu? g.gif

Del Montesori ir mums idomu butu pasiklausyti nuomones... ax.gif
Atsakyti