Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

QUOTE(SuperMeska @ 2010 12 16, 16:55)
Gal dar kas nors parasytu, kiek moka auklei Vilniuje, jei ji tik priziuri vaika, jokio namu tvarkymo ar maisto gaminimo?

as tai manau 1 val. ~ 7lt.
Papildyta:
QUOTE(sunflow @ 2011 07 11, 11:40)
Mergaitės, patarkit  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
Turiu auklę pensininkė (labai tolima giminatė) moku jai 750 Lt per mėnesį už 1,3 metų vaiko priežiūrą Vilniuje nuo 9 iki 17,30 val. Jai labai sunku, tai ji net neina į lauką  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  Pati tik grįžusi namo, varau į aikštelę  doh.gif  doh.gif  doh.gif
Labai pavargau  blink.gif
Dar viena problema, ji atsisako prižiūrėti vyresnėlę (nors buvo tartasi), o ji eis į mokyklą ir pusę dienos ją reikės prižiūrėti (aišku už papildomą mokestį).
Galutinai nusprendžiau, kad man reikia kito žmogaus, nes daugiau taip negaliu  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif
Už kiek mano situacijoje reikėtų ieškoti auklės? Už 1,3 metų vaiko priežūrą visą dieną ir 6 metų vaiko paėmimą iš mokyklos ir priežiūrą pusę dienos.
Ačiū  4u.gif  4u.gif  4u.gif

nezinau, gal 750lt. 4u.gif uz men. bent jau as noreciau dirbti uz tiek, juk nera labai jau ten sunku ta mergaite is mokyklos pasiimti, koks ten papildomas mokesis! su mazesniu vaikuciu nueini iki mokyklos ir viskas, dar pasivaiksciojimas bus.!!!! tuo labiau kad ir vaikai ne keleto menesiu (amziaus). !!! thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dovilekeksasirbaksis: 11 liepos 2011 - 12:46
sunflow, ieškočiau už tokią pačią kainą arba pridėkit simboliškai kažkiek smile.gif aišku, priklauso nuo jūsų šešiametės, bet jei savarankiška, tai auklytei nebus su ja jokio vargo. Pamenu dirbau šeimoje, prižiūrėjau berniuką metukų, kartais ir jo sesutė būdavo 5 metų, tai man dar geriau tada būdavo, žaisdavo jie kartu, o ir šiaip jai priežiūros nereikėjo, labai savarankiška mergina buvo smile.gif tiesa, dirbau valandine aukle, gaudavau nustatytą valandinį nepriklausomai nuo to, ar vienas, ar abu vaikai būdavo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuliaa: 11 liepos 2011 - 15:58
Gal ne į temą, bet labai jau pagailo draugės. Kadangi pati turiu tris vaikus, tai pagalvojusi, jei man taip nutiktų, tikrai susigadinčiau kuriam laikui nuotaiką, todėl įmetu draugės istoriją apie auklės paiškas per auklių agentūra.

Drauge papasakojo apie agenturos UAB "Aukle" veiklą.
Pradziai: snekama maloniai, suokiama, giedama, atrenkamos aukles, susitinki, imoki pirma inašą. Viskas kaip ir gerai. Auklė pradeda pas tave dirbti, vaikas pripranta per koki mėnesį. Jokių priekaištų, tik laiminga mama, kad gavo gerą auklę. Tada vėl susitinki su agentūros atstove, pasirašyti sutartį. Vat tada ir atsiranda toks įdomus faktas, į kurį draugė išpradžių neatkreipė dėmesiio. Pasirodo, kai atstovė pamini, kad jei nori gali mokėti abonentinį mokestį, kad jeigu auklė susirgtų, tau nereiktų rūpintis kur dėsi vaiką, ateis kita agentūros auklė, o tu pagalvoji, - "porai dienų aš turiu kas pažiūrės mano lelių, jei auklė susirgs" ir to mokesčio nemokėsi, susimokėsi tik už suradimą 800 Lt. Deja deja, draugė vos neapsiašarojo, pasirodo, kai jin pasakė, kad aš turiu, kas man pažiūrės lelių, atsakymas buvo, o kodėl jūs nenorite apsidrausti, juk auklei gali kas atsitikti, ar šeimoje kas, ar kur kitur išeiti..............Vienu žodžiu, jeigu tu nemokėsi, tai aš auklę siūlysiu kitiems žmonėms, kurie mokės abonentinį, tu arba vėl mokėsi 800 litukų, kad naują surastume arba pati ieškosies.......Aišku apeliuojama, kad mes taip nedarome, vaikai mūsų gėlės ir t.t. ir panašiai.........Taip, kad nusiteikite prie pirminio 800Lt mokesčio mokėti dar 720 Lt per metus, kad Jūsų auklytė, kuria gal būt busite patenkinta Jūs ir Jūsų vaikelis, neišeitų pas kitus, nes auklės irgi pasirodo taip apdirbamos, - jeigu tu pasakysi, kad šeimininkai nemokėtų man abonentinio, tai mes tau daugiau darbo nebesiūlysime. Neapsigaukite, nes draugė sakė, kad išpradžių, kad nori nenori, o mokėti reikės, neminėjo, išskyrus, "jei norėsite tai galėsite susimokėti, bet nebūtina".
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 07 15, 14:46)
Gal ne į temą, bet labai jau pagailo draugės. Kadangi pati turiu tris vaikus, tai pagalvojusi, jei man taip nutiktų, tikrai susigadinčiau kuriam laikui nuotaiką, todėl įmetu draugės istoriją apie auklės paiškas per auklių agentūra.

Drauge papasakojo apie agenturos UAB "Aukle" veiklą.
Pradziai: snekama maloniai, suokiama, giedama, atrenkamos aukles, susitinki, imoki pirma inašą. Viskas kaip ir gerai. Auklė pradeda pas tave dirbti, vaikas pripranta per koki mėnesį. Jokių priekaištų, tik laiminga mama, kad gavo gerą auklę. Tada vėl susitinki su agentūros atstove, pasirašyti sutartį. Vat tada ir atsiranda toks įdomus faktas, į kurį draugė išpradžių neatkreipė dėmesiio. Pasirodo, kai atstovė pamini, kad jei nori gali mokėti abonentinį mokestį, kad jeigu auklė susirgtų, tau nereiktų rūpintis kur dėsi vaiką, ateis kita agentūros auklė, o tu pagalvoji, - "porai dienų aš turiu kas pažiūrės mano lelių, jei auklė susirgs" ir to mokesčio nemokėsi, susimokėsi tik už suradimą 800 Lt. Deja deja, draugė vos neapsiašarojo, pasirodo, kai jin pasakė, kad aš turiu, kas man pažiūrės lelių, atsakymas buvo, o kodėl jūs nenorite apsidrausti, juk auklei gali kas atsitikti, ar šeimoje kas, ar kur kitur išeiti..............Vienu žodžiu, jeigu tu nemokėsi, tai aš auklę siūlysiu kitiems žmonėms, kurie mokės abonentinį, tu arba vėl mokėsi 800 litukų, kad naują surastume arba pati ieškosies.......Aišku apeliuojama, kad mes taip nedarome, vaikai mūsų gėlės ir t.t. ir panašiai.........Taip, kad nusiteikite prie pirminio 800Lt mokesčio mokėti dar 720 Lt per metus, kad Jūsų auklytė, kuria gal būt busite patenkinta Jūs ir Jūsų vaikelis, neišeitų pas kitus, nes auklės irgi pasirodo taip apdirbamos, - jeigu tu pasakysi, kad šeimininkai nemokėtų man abonentinio, tai mes tau daugiau darbo nebesiūlysime. Neapsigaukite, nes draugė sakė, kad išpradžių, kad nori nenori, o mokėti reikės, neminėjo, išskyrus, "jei norėsite tai galėsite susimokėti, bet nebūtina".

velniop tos agenturos, jau geriau auklei litu daugiau i val sumokeciau, nei geriau uz nieka kazkam pinigus vejais paleisciau. yra skelbimai, internetas, tik pirmyn paieskoms ribu nera
Atsakyti
Sveikos, merginos, gal patarsite, kokia pinigeliu suma turetu busti skiriama auklytei --namu ekonomei, esant sioms aplinkybems:

seimoje 3 vaikai, dvyniai 5 metu ir mazoji 2 metu. Visi eina i darzeli. Reikia zmogaus, kuris priziuretu vaika (-us) kai jie sirgs, o kai nesirgs ir bus darze, sutvarkytu namus (plautu grindis, valytu dulkes, lygintu ir kt. sutarti darbai). Kai vaikai serga, darbas nuo 8-iki 18 val, kai neserga -kokie 3 kartai per savaite po kelias valandas -kol sutarti darbai padaryti. Gyvename uz miesto, apie 15 km, tad reiktu savos masinos ir teisiu. Ieskome zmogaus ilgam, kad ateityje galetu vaikus is darzelio/mokyklos parvezti, pabuti popiete su jais, etc.

Galvoju moketi menesini atlygi, nepriklausomai kiek to darbo, pirma mintis buvo 1000 lt. Nes jei vaikai sirgs visa menesi, gautusi 50 lt dienai. Jei nesirgs -uz tvarkyma kaip ir labai daug gaunasi sakyciau, bet jau cia loterija. Tai kaip ir nebezinau.

Kelios moteriskes atsiliepe su noru gauti 2000 blink.gif . Nesuprantu, ar as cia tiek mazai noriu moketi, ar tik mano dienos/valandos ikainis darbe tada toks mazas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2011 07 15, 15:42)
Galvoju  moketi menesini atlygi, nepriklausomai kiek to darbo, pirma mintis buvo 1000 lt. Nes jei vaikai sirgs visa menesi, gautusi 50 lt dienai. Jei nesirgs -uz tvarkyma kaip ir labai daug gaunasi sakyciau, bet jau cia loterija. Tai kaip ir nebezinau.

Kelios moteriskes atsiliepe su noru gauti 2000 blink.gif . Nesuprantu, ar as cia tiek mazai noriu moketi, ar tik mano dienos/valandos ikainis darbe tada  toks mazas smile.gif

Cia panasiai kaip man, kai reikejo aukles 20-25 val per savaite, tosios 1500 menesiui uzsiprase hihihi.gif
Pazistamu aukles dirba po 10 val/kiekviena darbo diena, per menesi gauna 1000-1200 Lt i rankas.
Taigi, manau, kad jusu sudarytos salygos yra tikrai geros. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo charite: 15 liepos 2011 - 15:15
Tai as ir sakau... Kazin ar bus tokiu menesiu, kad vaikai sirgs visa menesi, kad ir 3 budami, na max 3 sav, sirgdami paeiliui, tai viena savaite apylaisve gaunasi... del to tvarkymosi -nuolat patvarkant tikrai nera daug -ir jokiu ypatingu darbu nezadu duoti...
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2011 07 15, 16:23)
Tai as ir sakau... Kazin ar bus tokiu menesiu, kad vaikai sirgs visa menesi, kad ir 3 budami, na max 3 sav, sirgdami paeiliui, tai viena savaite apylaisve gaunasi... del to tvarkymosi -nuolat patvarkant tikrai nera daug  -ir jokiu ypatingu darbu nezadu duoti...

Kiek domejausi, neretai namu tvarkytojos kapitaliai busta sutvarko, tam sugaisdamos po visa darbo diena, uz 50-80 Lt. Tokio valymo pilnai pakanka karta i savaite ar net kas antra. Firma kapitalini valyma - vertikalius ir horizontalius pavirsius (iskaitant spinteliu pavirsius, kriaukles, santechnika, langu valyma ir t.t.) su savo chemija padaro uz 100 Lt (regis iki 75 kvadratu). Tokio kapitalinio valymo kasdien ar kas savaite tikrai nereikia.
Manau, kad siuloma alga smarkiai virsija busimu darbu apimtis bei sudetinguma, taciau tenkina zmogaus, norincio nepersidirbti bei uzsidirbti, poreikius. 4u.gif
Atsakyti
Panasu, kad zmoniu norinciu uzsidirbti ir nepersidirbti nebera. Belike tik tinginiai, kurie nori po 2000 lt gauti. Teks paciai tvarkytis ir is vyro 2000 lt paprasyt. Jei nemokes, netvarkysiu biggrin.gif . Ir ieskoti auklytes studentes, kuri sergancius vaikus paziuretu g.gif uz 50 lt per diena... Jei rasiu tokia, aisku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muse: 15 liepos 2011 - 15:46
QUOTE(Muse @ 2011 07 15, 15:42)
Sveikos, merginos, gal patarsite, kokia pinigeliu suma turetu busti skiriama auklytei --namu ekonomei, esant sioms aplinkybems:
seimoje 3 vaikai, dvyniai 5 metu ir mazoji 2 metu. Visi eina i darzeli. Reikia zmogaus, kuris priziuretu vaika (-us) kai jie sirgs, o kai nesirgs ir bus darze, sutvarkytu namus (plautu grindis, valytu dulkes, lygintu ir kt. sutarti darbai). Kai vaikai serga, darbas nuo 8-iki 18 val, kai neserga -kokie 3 kartai per savaite po kelias valandas -kol sutarti darbai padaryti. Gyvename uz miesto, apie 15 km, tad reiktu savos masinos ir teisiu. Ieskome zmogaus ilgam, kad ateityje galetu vaikus is darzelio/mokyklos parvezti, pabuti popiete su jais, etc.

Galvoju  moketi menesini atlygi, nepriklausomai kiek to darbo, pirma mintis buvo 1000 lt. Nes jei vaikai sirgs visa menesi, gautusi 50 lt dienai. Jei nesirgs -uz tvarkyma kaip ir labai daug gaunasi sakyciau, bet jau cia loterija. Tai kaip ir nebezinau.

Kelios moteriskes atsiliepe su noru gauti 2000 blink.gif . Nesuprantu, ar as cia tiek mazai noriu moketi, ar tik mano dienos/valandos ikainis darbe tada  toks mazas smile.gif

2000 gal kiek daugoka, bet 1000 tai mazai, nes minejote kad gyvenate 15km uz miesto, tai isivaizduoju kad vien keliones islaidos auklei atsieitu kokie 200-300lt menesiui... g.gif
Atsakyti
o as priziuriu mergyte gaminu valgyt lyginu tvarkau namus ir gaunu 6 lt uz val bet manau tikrai tai pakankamai daug :)nesiskundziu ps cia vln smile.gif
Atsakyti
Neabejotinai iki 2008 buvo nemazai aukliu, gaudavusiu ir 2000 ir dar didesne alga. Paziurim, ka turim dabar. Sioje temoje tegirdžiu tuos pries pora metu garsiai skambėjusiu dideliu algu aidus. Užtenka paziureti i bendra vidutinio darbo užmokesčio indeksu lentuke:
user posted image

Stai ir atsakymas skrajojančioms fantazuojamuoju 2000 Lt algu svajonese.
Galima ir dar papildyti:
Dabar vidutinis darbo užmokestis yra apie 2000 Lt (pernai metu duomenim bruto (t.y. tas, nuo kurio dar nuskaiciuojami mokesciai, ji sumazinant) – 1988 Lt, o valstyb. sektoriuj kiek daugiau 2184 Lt). Tereikia paskaičiuoti, kiek turim išlaikytinų pensininku (ypac po masines dirbanciuju emigracijos bangos), dar primesti, kad apie dešimtadalis dirbanciuju (o apie penktadalis visu gyventoju) gyvena zemiau skurdo ribos, kitas penktadalis gauna ta skanu vidutini darbo užmokesti užmokesti, i kuri pretenduoja kai kurios cia rasiusios aukles hihihi.gif Deja, kai nuo to vidutinio bruto 2000 Lt atskaiciuoja mokescius, lieka maziau, nei aukliu norimi 2000 Lt , vadinasi vienas tevelis atiduoda savo alga, o kitas dar is savo algos keleta simtuku, kad butu tie 2000 i rankas biggrin.gif
Na prie tu uzdirbanciuju galima prideti tuos kelis procentus, gaunančius daugiau, nei 3000 Lt. Po to pasiskaičiuoti, kad tie ,,turtingi“ dirbantieji dar turi ir išlaikytiniu – vaiku (na, ne visi vaikuoti), gal remia senus tevus... Dar primetam, kiek yra nepilnu seimu t.t. Padalinam ta grazu vidutini darbo užmokesti is seimos nariu skaiciaus. Dar prie to prisimenam, kad ne tik ta skanu vidutini ar dideni uzmokesti gaunanti saujele gyventoju priversta ieskoti aukles. Po to ziurim, ka realiai dirbantieji, pridenge savo dupces, nupirke bent kefyro sau ir vaikams, sumokeje komunalinius patarnavimus, teturi joms moketi. Daug matematiniu ziniu nereikia, uztenka panarsyti Statistikos departamento informacijos lobynuose.
Turbūt nebekyla klausimas, koks procentas dirbanciuju realiai gali moketi didelius atlyginimus. Taip pat nenuostabu, kad ne tik aukles nori valgyt ir gyvent. Dirbantieji taip pat ne maziau oriai nori gyvent ir, zinoma, bent pavalgyt.
Taip pat nelieka abejoniu, kad atsiras viena kita, gaunanti nemenka atlyginima - vadinasi tokia ir uz interneta susimokes pati, ir cia daugiau galimybiu tures pasireiksti. Taciau didzioji dalis ne tik dirbanciuju, bet ir aukliu yra nuskriausta smile.gif
Kita vertus, svajoti nedraudziama. biggrin.gif Tiek apie dideles nuosavas algas, tiek apie didelius uzmokescius auklems lotuliukas.gif Buna juk, kad kartais kas ir loterijoje laimi wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo charite: 15 liepos 2011 - 20:41