na, sutinku, kad kai kur kainos ispustos..bet mes mokam 5 lt ar viena ar dvi, taciau jau valgyt nedaro ir namu netvarko, jei ta darytu, tikrai mokeciau daugiau, nes ji moteris metuose, apie 50, tikrai su dviem vaikais 6-2 m, nera lengva, ji buitiniu darbu nedaro, taciau uzsiima su vaikais daug..moko eilerastuku, skaiciuoja, raso, piesia...aisku, jei namuose muu nebuna visa diena, tuomet jau ir valgyti pasidaro, bet tai buna blnas, kose..desreles
Gal dar kas nors parasytu, kiek moka auklei Vilniuje, jei ji tik priziuri vaika, jokio namu tvarkymo ar maisto gaminimo?
QUOTE(Kaimynė @ 2010 12 15, 22:31)
Na, moka man šiuo metu
norėčiau tokią auklę turėt kažkaip jaukiai nuskambėjo Jūsų aprašymas.
QUOTE(knopkute13 @ 2010 12 15, 23:51)
Kiek suprantu, jei moteris uzdirba biski daugiau nei minimali alga (o manau, kad tokiu daug), tai aukles visai neapsimoka samdyti, arba reikia eiti aukle dirbti
tai jau panašiai . Tik čia bus vienas BOSAS - vaikas, o oficialiam darbe tai už tą algelę jos ant sprando kas tik nori ir sveikatą gadins.
QUOTE(Tutikutė @ 2010 12 14, 14:04)
sukuosi laaabai dideliam mamu rate ir nezinau nei vienos kuri tiek moketu. Tiesa viena moka 1000lt bet aukle ziuri 2 vaikus, tvarko, lygina ir gamina. Be to daznai pasilieka vakarais ir uz tai papildomai nepraso.
Yra kas moka.
Pvz. aš savo vaiko mylimai draugei (ne studentei ir ne pensininkei) moku 1300 Lt (gaunasi vid. 60-65 Lt/d) ir ji užsiima tik su vaiku (visuomet akcentuoju, kad jai svarbiausia turėtų būti - tik mano vaikas, o ne puodai, skudurai ir grindys.. Tiesa, vienąkart per savaitę pabūna kelias val. su mano abiem vaikais, bet čia daugiau išimtis nei taisyklė). Bet taip pat vieną darbo dieną per mėnesį - auklė būna laisva.
Šiaip, labai džiaugiuosi žmogumi, kuris būna su mano vaiku - nuostabi moteris Bet aš matau vaiko pažangą, randu jo kurtus darbelius, jo keptus sausainiukus...po truputį mokosi žodelius tarti... Ir jaučiu, kad jis laimingas likdamas namie su auklyte..O auklytė mane labai džiugina pasakodama apie jo dieną, apie jo įspūdžius, ką veikė, ką matė, kad akcentuoja tuos dalykus, kurių aš labiausiai tikiuosi
QUOTE(Rasma @ 2010 12 17, 01:00)
Yra kas moka.
Pvz. aš savo vaiko mylimai draugei (ne studentei ir ne pensininkei) moku 1300 Lt (gaunasi vid. 60-65 Lt/d) ir ji užsiima tik su vaiku (visuomet akcentuoju, kad jai svarbiausia turėtų būti - tik mano vaikas, o ne puodai, skudurai ir grindys.. Tiesa, vienąkart per savaitę pabūna kelias val. su mano abiem vaikais, bet čia daugiau išimtis nei taisyklė). Bet taip pat vieną darbo dieną per mėnesį - auklė būna laisva.
Šiaip, labai džiaugiuosi žmogumi, kuris būna su mano vaiku - nuostabi moteris Bet aš matau vaiko pažangą, randu jo kurtus darbelius, jo keptus sausainiukus...po truputį mokosi žodelius tarti... Ir jaučiu, kad jis laimingas likdamas namie su auklyte..O auklytė mane labai džiugina pasakodama apie jo dieną, apie jo įspūdžius, ką veikė, ką matė, kad akcentuoja tuos dalykus, kurių aš labiausiai tikiuosi
vat butent, taip ir turetu buti musu situacija tokia pati...mergaites mokosi piesti, eilerastuku, pasakas skaito, ir man isejus dar pasako, greit nesiruoski grist..tvarkykites reikalus...reiskia, joms atrakcija, kai aukle ateina, su jomis uzsiima, kalba ju kalba ir joms tai puikiai tinka, man tuo labiau, nes mano vaikams super gerai
QUOTE(violeta1d @ 2010 12 15, 13:14)
Dar neteko girdėti,kad dirbant visą dieną,būtų mokama nuo 500 iki 700 lt. Galima prifantazuoti,jog ir už du litus galima žmogų nusamdyti,už juos ir vaikus dabos ir namus šveis,rūbus lygins,valgį virs ir t.t.
O kiek gauna parduotuvese kasininkes? pasidomekit dirba iki 23val...sventemis ir gauna 600lt....o mokytojos? retai kuri 1200lt gauna nebent turi auklejama klase....galeciau vardint ir vardint profesijas kuriose moka iki 1000lt alga.....taip, kad nereikia noreti dirbant aukle gauti direktoriaus alga, maista ir dar nuolatini bilieta gauti kaip kaikurios nori...plius buti pasipiktinusiom kai neduok die mamyte panores suzinoti ar tikrai aukle daro viska ka sako ir paliks kamera dienai....pasaulio pabaiga...nufilmavo kaip nosi krapsto aukle....Oi kaip pikta skaityt tokius dalykus
Be to ziuriu musu zmones labai ispaiko siais laikais...visi verkia, kad nera darbo, o jau 600lt ne alga...Kazkaip seniau zmones per 2-3 darbus dirbdavo, kad kazka uzdirbti. Jeigu norit geru algu reikia eiti baigti aukstuosius mokslus, ir ne siaip baigti, o normaliai ismokti dirbti ir irodyti, kad galite gerai dirbti, kazka pasiekti, duoti nauda...o pas mus liaudis masto taip: ateisiu, pasedesiu 8val ir gausiu 1500lt i rankas, naudos 0, pastangu 0 ir pikti, kad mazai mokama yra....
As suprantu, kad pas mus kainos dideles parduotuvese, mokesciai dideli, bet bukim realistais, kas geriau ar visai be darbo buti ar dirbti po kokias 6val per diena ir gauti 600lt? Jeigu vidutine valandos kaina butu 4lt ir dirbti reiktu 10val, menesine alga gautusi 880lt manau ne viena pardaveja su mielu nori paliktu "savo kasa" ir eitu dirbti su vaikuciais uz sia suma.
QUOTE(Tutikutė @ 2010 12 18, 15:27)
O kiek gauna parduotuvese kasininkes? pasidomekit dirba iki 23val...sventemis ir gauna 600lt....o mokytojos? retai kuri 1200lt gauna nebent turi auklejama klase....galeciau vardint ir vardint profesijas kuriose moka iki 1000lt alga.....taip, kad nereikia noreti dirbant aukle gauti direktoriaus alga, maista ir dar nuolatini bilieta gauti kaip kaikurios nori...plius buti pasipiktinusiom kai neduok die mamyte panores suzinoti ar tikrai aukle daro viska ka sako ir paliks kamera dienai....pasaulio pabaiga...nufilmavo kaip nosi krapsto aukle....Oi kaip pikta skaityt tokius dalykus
Be to ziuriu musu zmones labai ispaiko siais laikais...visi verkia, kad nera darbo, o jau 600lt ne alga...Kazkaip seniau zmones per 2-3 darbus dirbdavo, kad kazka uzdirbti. Jeigu norit geru algu reikia eiti baigti aukstuosius mokslus, ir ne siaip baigti, o normaliai ismokti dirbti ir irodyti, kad galite gerai dirbti, kazka pasiekti, duoti nauda...o pas mus liaudis masto taip: ateisiu, pasedesiu 8val ir gausiu 1500lt i rankas, naudos 0, pastangu 0 ir pikti, kad mazai mokama yra....
As suprantu, kad pas mus kainos dideles parduotuvese, mokesciai dideli, bet bukim realistais, kas geriau ar visai be darbo buti ar dirbti po kokias 6val per diena ir gauti 600lt? Jeigu vidutine valandos kaina butu 4lt ir dirbti reiktu 10val, menesine alga gautusi 880lt manau ne viena pardaveja su mielu nori paliktu "savo kasa" ir eitu dirbti su vaikuciais uz sia suma.
Su vaikais už šią sumą tikrai normali auklė neis.
QUOTE(Regute131 @ 2010 12 18, 19:59)
Nu kokie idomus zmones.......o Jus zinot kiek gauna seimininkutes darzeliuose? jos ne viena ir ne du vaikus ziuri, o dvidesimt ir daugiau, gauna minimuma, tai ka jos nenormalios?
QUOTE(Tutikutė @ 2010 12 14, 16:04)
Baikit klaidint mamas....50lt diena ir 10lt virsvalandis sukuosi laaabai dideliam mamu rate ir nezinau nei vienos kuri tiek moketu.
QUOTE(Rasma @ 2010 12 17, 02:00)
Yra kas moka.
Pvz. aš savo vaiko mylimai draugei (ne studentei ir ne pensininkei) moku 1300 Lt
Pvz. aš savo vaiko mylimai draugei (ne studentei ir ne pensininkei) moku 1300 Lt
aš irgi savo vaiko mylimai auklei (ne studentei ir ne pensininkei) moku 1600 lt. Čia Vilniuje. Ji tiesa šiūruoja su skuduru po namus, kol vaikas miega. Valgyt nedaro. Bet esu ja labai patenkinta. Superinis žmogus ir tikrai ji savo atlyginimą sąžiningai užsidirba.
Visalaika bus gerai uzdirbanciu zmoniu, bet tokiu tik mazuma
QUOTE(Rasma @ 2010 12 17, 01:00)
Yra kas moka.
Kas keisčiausia, jog daugelis pradžioje akcentuoja, jog svarbiausia, kad su vaiku užsiimtumei, o vėliau tai pradeda vos ne priekaištauti, tai ko namai nesutvarkyti, ko ano nespėjai ir pan. Plėšantis tarp vaiko priežiūros ir namų tvarkymo, šveitimo nukenčia vis tiek kažkas. Tai vat paskui ir supaisyk tuos tėvus.
Papildyta:
QUOTE(crema @ 2010 12 19, 23:50)
aš irgi savo vaiko mylimai auklei (ne studentei ir ne pensininkei) moku 1600 lt. Čia Vilniuje. Ji tiesa šiūruoja su skuduru po namus, kol vaikas miega. Valgyt nedaro. Bet esu ja labai patenkinta. Superinis žmogus ir tikrai ji savo atlyginimą sąžiningai užsidirba.
Va šitą suprantu, kad tiek mokant jau yra sąžiningai uždirbti pinigai. Beabejo, kol vaikutis miega galima kažką patvarkyt, bet per tas porą valandų suspėti sutvarkyti dviejų aukštų namą tai be prošvaisčių.
QUOTE(Regute131 @ 2010 12 18, 20:59)
nu virsune... tai cia jums nepinigai....seimoje dazani buna, kad vieno kurio alga toki skaiciu ir siekia...o cia matai, normali aukle neis....mano auklyte minim gauna 500 lt, cia jos nelieciami pinigi, bet ji yra valandine aukle, bet nors ir i savaite ateina keleta kartu, mano vaikai mokosi dainu, skaitoma kartu, piesiama ir panasiai, o ji labai patenkinta, kad gali tokia suma uzsidirbti, jei virsyja valandas ir suma, sumokam likusia dali, jei neisdirba, tai jos pinigai, niekas atgal nepraso...o aukle superine, dirbusi darzelyje...nereikia cia ismandreti ir isivaizduoti, akd aukles tai jau kazkas tokio...teisingai sako, maksimoj gauna 700 lt ir patenkintas zmogus, o cia jau kaip auklei-tai nepinigai...nejuokaukit...