Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

QUOTE(Dunkan @ 2011 04 14, 20:36)
Atlyginimas tik susitarimo reikalas ,pritariu daugumai. Aisku uz didesnius pinigus didesnis ir aukles pasirinkimas,nes maziems pinigams pasiraso bet kokios ir oi kaip gali apsisauti,bet nesakau kad negalima rasti kokios geros mociutes  smile.gif

na, matot, kai Lietuvoje padetis gera, atlyginima kosminiai, seimos gali moketi 1000, 2000, tai galima issikalineti ir atsisakyti siulomo darbo uz 700 ax.gif smile.gif nu, man atrodo, kad nereikia noreti per daug, nes tikrai mazai seimu gali moketi dvigubai, ar net trigubai, nei kitos, bet tiek mano seimoje, tiek kolegu, aukles dirba tkrai ne uz 1000-tines algas ir abi puses patenkintos, jei zmogus isdirba 3-4 metus-matyt, nera jau taip blogai..o vsada atsiras seimu, kurios moka daugiau, maziau, bet nerodiklis, kad su mazesnem pajamom seima gaus mociute...
Atsakyti
Aš norėčiau pritarti Dunkan. Žinau auklę, kuri dirba už žymiai mažesnį atlyginimą nei aš. Bet kai ieškojo darbo, buvo maždaug tokie svarstymai: „Ai, man tiks ir mažiau, nesunkus tas darbas. Pavalgydini, pažaidi ką nors, filmą pažiūri. Prabėga greit diena.“ Dėl to, kad dirbu tik už didesnį atlyginimą (ne didesnį apskritai, o šioje situacijoje, tapatinant kitą auklę), nereiškia, kad aš esu labiau išpuikus, per mažai vargo mačiusi ar panašiai. Aš tiesiog įvertinu tai (lyginant su ta aukle, kodėl jai priimtinas mažas atlyginimas), kad darbas tikrai nėra lengvas, jog jame atiduodu daug pastangų ir noro matyti, kaip tas vaikelis tobulėja, eina į priekį, mokosi iš kiekvienos dienos paimti gražius dalykus. Aš negalvoju, kad ateisiu į darbą pažiūrėti tv ir prastumti dieną biggrin.gif Jaučiuosi verta gauti tuos pinigus, nes pavargstu tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Ir nors dažnai sakoma, kad auklės darbas yra daug lengvesnis lyginant su kitais darbais, tam pritariu tik iš dalies. Nes žiūrint iš kitos pusės, tokį darbą galima vertinti kaip vieną sudėtingiausių.

Prašyčiau nesureikšminti mano posto kaipo asmeninio skelbimo kokia aš šauni cool.gif Tiesiog daviau palyginimą, kad žmogus, kuriam priimtinas mažesnis atlyginimas, nebūtinai yra mažiau išpaikintas gyvenimo, motyvuotas dirbti (o ne išsikalinėti ieškantis auklės darbo už tūkstančius) ir kt. Žinoma, bet kuriuo atveju sutinku, kiekviena situacija skirtinga ir pavyzdžiai visad tik ir lieka pavyzdžiais. Nieko jie nereiškia, kol nesusiduriame su individualiu atveju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Avocado: 14 balandžio 2011 - 23:02
Avocado, aš manau, kad auklės darbas yra vienas sudėtingiausių. Žinoma, jei dirbi jį atsakingai, o ne dieną prastuminėji. Pačiai teko dirbti tokį darbą, tad puikiai žinau, ką tai reiškia prižiūrėti ne savo vaikučius, kai atsakomybė yra didžiulė.

Atsakyti
Vis tik , kokia vidutine kaina auklei uz val Kaune, ir koks vidutinis men atlyginimas uz men. butu smagu isgirsti ivairiu nuomoniu, be postringavimu, oi, kokia as sauni, as verta tiek, ar pan, norisi realiu atsiliepimu isgirsti
ax.gif
Atsakyti
Vilniuj apie 1000 Lt
Atsakyti
QUOTE(ramiai @ 2011 04 07, 09:12)
Iš auklės pozicijų pasakyčiau, kad, jei nebūtų kokių papildomų buto tvarkymų, lyginimų, tik vaikų priežiūra, jų maistas ir tvarkos palaikymas po vaikų žaidimų - tikrai sutikčiau ir už aštuonis, jokių papildomų pinigų už viršvalandžius nereikalaučiau. Gyvenu Vilniuje, patirties turiu, tačiau žinau, kad šiuo metu nėra lengva susirasti labai dosnią šeimą. Žinau atvejų, kai labai patyrusi auklė nusileido nuo 7 iki 5 litų už vieno vaiko priežiūrą. Taigi, manau, kad vertėtų pasikalbėti su jūsiške aukle ir tikrai nemokėti tų 15-os. Juolab, kad 10 šiai dienai yra visai gera kaina ir Vilniuje. Na, nebent ji verda, kepa, skalbia, lygina, plauna langus ir t.t.
Turiu pastebėti, kad pora atėjimų dar nėra rodiklis, kad ateityje viskas tikrai bus puiku.

Skirtingos ir aukles bei ju poziuris. Mes mokame uz valandas plius 100 lt transporto islaidoms. Darbas ne pilna darbo diena, susidaro 900 i menesi su svyravimais 40 lt ribose. Jokiu papildomu darbu seimai neatliekama. Tik vaiko prieziura, jam maistas ir susitvarkyti zaislus po zaidimu.
Na va, o siuo metu kaip tik ir iskele klausima, kad nori didesnio atlyginimo, nes ir uz sildyma reik daug moketi, ir t.t.
Mastau kaip cia surasti protinga sprendima abiem pusems, nes dauguma aukliu dirba ir pilna darbo diena uz 900-1000, o cia toli grazu ne astuonios darbo valandos per diena gaunasi.
Kol kas matau tik du budus - keisti aukle arba pasiulyti 900 fiksuota nesvarbu kiek valandu dirba ir kada laisva, tuomet gal jaustusi stabiliau zinodama, kad nebus mazesniu pajamu jei mazetu valandu kiekis. Taciau, kaip suprantu noretu dar didesnio atlygio.
Atsakyti
QUOTE(Mella @ 2011 04 15, 14:28)
Skirtingos ir aukles bei ju poziuris. Mes mokame uz valandas plius 100 lt transporto islaidoms. Darbas ne pilna darbo diena, susidaro 900 i menesi su svyravimais 40 lt ribose. Jokiu papildomu darbu seimai neatliekama. Tik vaiko prieziura, jam maistas ir susitvarkyti zaislus po zaidimu.
Na va, o siuo metu kaip tik  ir iskele klausima, kad nori didesnio atlyginimo, nes ir uz sildyma reik daug moketi, ir t.t.
Mastau kaip cia surasti protinga sprendima abiem pusems, nes dauguma aukliu dirba ir pilna darbo diena uz 900-1000, o cia toli grazu ne astuonios darbo valandos per diena gaunasi.
Kol kas matau tik du budus - keisti aukle arba pasiulyti 900 fiksuota nesvarbu kiek valandu dirba ir kada laisva, tuomet gal jaustusi stabiliau zinodama, kad nebus mazesniu pajamu jei mazetu valandu kiekis. Taciau, kaip suprantu noretu dar didesnio atlygio.

mano galva stabili alga -geriausia iseitis, nes ramios abi puses buna tuomet 4u.gif
paskaiciuokit koki menesi, kiek iseina valandu jusu auklei dirbti, tuomet +- zinosite valandos kaina,cia siaip del idomumo, mes skaiciuojam, patinka zinoti man, kiek realiai uzdirbo, o kiek liko ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MEET: 16 balandžio 2011 - 10:48
QUOTE(doremifasolasi @ 2011 04 15, 13:17)
Vis tik , kokia vidutine kaina auklei uz val Kaune, ir koks vidutinis men atlyginimas uz men. butu smagu isgirsti ivairiu nuomoniu, be postringavimu, oi, kokia as sauni, as verta tiek, ar pan, norisi realiu atsiliepimu isgirsti
ax.gif

Dirbu valandine aukle, vienoje šeimoje moka 7Lt/h, kitoje šeimoje - 5Lt/h. Taip pat, jei per naktį reikia prižiūrėt, tada jau valandų neskaičiuojam, o sutariam kokį fiksuotą atlyginimą. Šiaip labai įvairiai, juk priklauso nuo to, ar vienas vaikutis, ar keli, ar į auklės pareigas įeina tik su vaikų priežiūra susiję dalykai, ar dar ir koks namų tvarkymas ir pan., o taip pat ir kiek valandų gaunasi dirbt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(KasVasa @ 2011 04 13, 21:42)
apmokamas mobiliojo rysio telefonas.

Kaip keista smile.gif
Atsakyti
Gaunu uz diena 40 litu( tik darbas su 4,5 men berniuku,nieko kito buity nereik daryt) ax.gif ,kai leliukas miega isgeriu kavos,uzvalgau.Manau,nereik vyt Dievo i medi,siais laikais darbai nesimeto,o ir seimu finansine situacija nevienoda buna... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mariug @ 2011 04 16, 15:05)
Gaunu uz diena 40 litu( tik darbas su 4,5 men berniuku,nieko kito  buity nereik daryt) ax.gif ,kai leliukas miega isgeriu kavos,uzvalgau.Manau,nereik vyt Dievo i medi,siais laikais darbai nesimeto,o ir seimu finansine situacija nevienoda buna...  smile.gif

4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Aš pritariu, kad geriausia išeitis fiksuotas mėnesinis atlyginimas. Tik aišku reikia sutartis visus niusnasus dėl laisvadienių, atostogų ir pan. Juk bendrai paėmus, mes auklei esame toks pats darbdavys, kaip ir mūsų pačių darbdavys mums, todėl norisi aiškumo ir užtiikrintumo tarpusavio "darbiniuose" santykiuose.
Atsakyti