Aš manau, kad 10Lt/val už du vaikučius Vilniuje, jei šeimai tai nesukelia finansinių nepatogumų, visai gera alga. Ta prasme nebūtinai permokėjimas. Bet 15Lt/val
Ar tik auklė nepradėjo naudotis geru uždarbiu, dar labiau keldama jį. Su dešimt per valandą, manau, net viršvalandžiams yra labai gera suma. Dauguma šeimų nekeičia sumos už viršvalandžius, o jei ir keičia, tai vienu dviem litais. O čia... Na tikrai kosmosas
Nemokėkite tiek.
Bent jau kalbant iš savo penkių metų patirties... Niekad nesitariau, kad mokės daugiau nei už viršvalandžius, nei už savaitgalius. Aišku dažnai patys tėveliai duodavo tų vadinamų arbatpinigių, jei išsikviesdavo savaitgalio vakarą kokį, bet kad didint užmokesčio - neteko. Aš net nesvarstau to. Man kažkaip tas pats darbas ir pirmadienio rytą, ir šeštadienio vakarą.
Juk jei užsiėmusi, tai nei darbo dieną, nei savaitgalį negalėsi dirbti. Tad aš neskirstau dienų/valandų į pigesnes/brangesnes.
Pati esu gavusi dešimt litų už valandą ir su vienu vaiku, bet tai buvo valandinis darbas, dirbdavau dvi keturias valandas per dieną. Už visą dieną, net labai geram ir atsakingam žmogui, manau, dešimt litų yra suma, kuri nebeturėtų būt didinama. NES TAI JAU YRA DIDELIS UŽDARBIS. Turėtų džiaugtis tiek gaudama, o ne trikdyti jus su racionalumo stingančiais klausimais.
Nebent gali daryti didelę itaką vienas niuansas - gal dabartinė jūsų auklė visad dirbdavo su panašiu atlygiu? Jei papuldamo būtent į tokias šeimas, matyt jos prašymas yra logiškai paaiškinamas. Bet tokiu atveju reiktų su ja šnekėti. Nesvarbu, kad auklės darbas yra su savom taisyklėm kiekvienoj šeimoj, bet turbūt rinkos kaina vis tiek kažkiek galiot turėtų. Visur yra ribos.
Šiuo metu Kaune su dviem vaikais, skirtingose šeimose uždirbu tiek pat, septynis litus per valandą. Vienoj šeimoj, kai dirbu, tai visą dieną, o kitoj valandine aukle. Vilniuj turbūt visad didesnės algos, net ir auklių, bet jei tarkim šiuo atveju palyginant su mano atlyginimu, 8-9Lt/val turėtų būti puiki suma. O dešimt išvis
Lai pasidomi jūsų auklytė kainomis, juk dabar begalė dirbančių ir už keturis, penkis litukus... Pati vienoj šeimoj gaunu penkis litus. Prieš du metus būtų buvę mažokai, dabar, sakyčiau, normalus užmokestis.
Net žvelgiant kaip iš auklės pozicijos, man atrodo nenormalu, kad aukštas pareigas užimančių asmenų užmokesčiai sumažėjo, o vat jau auklės, kad joms kristų - gink Dieve nesutinka. Nereikia mažint, jei jums nėra reikalo, o aukle esat visiškai patenkinti. Bet kam permokėti. Juk visgi pinigais nesninga