Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

QUOTE(Regute131 @ 2011 03 31, 11:16)
Kodėl pasisekė? Normalioj šeimoj auklėms tiek ir mokama. Nesuprantu kodėl žmogus turi dirbti pusvelčiui. Jeigu negalite mokėti tiek kiek priklauso, tai sėdėkite patys su vaiku.

Nu cia tai jus kazkaip neteisingai pasaket schmoll.gif
Nors mes irgi dosniai atsilyginam musu auklei,kazkaip manau,kad maziau uzdirbantys ir maziau galintys moketi auklei lygiai tokie pat normalus.

QUOTE(zivvilte @ 2011 03 31, 13:13)
O pas mus LT minimumas siai dienai 1200???? Nieks niekur absoliuciai nepriklauso. Kiekvieno reikalas ,sutikt dirbt uz minimuma,ar sedet namie ir dejuot ,kad nera pinigu. Pas mus ryskeja idomi tendencija,kalbu ne apie aukles,aplamai- dirbti nieks nenori,bet uzdirbti ir daug-taip. Turiu pvz. - aukles,gyvenanti per du aukstus nuo musu zodziai - "man neapsimoka eit is namu maziau uz 50 lt per diena". Geriau pagulinet namie. Bet kas antras zodis "oi,kaip nera pinigu,reik paskola moket,sunelis nedirba ir t.t. ir pan...". Alkanam kiekvienas litas svarbus. O as nematau reikalo isskirt aukles is kitu profesiju.Kiek dirba-tiek uzdirba.

Sutinku,ryskeja. Nori nedirbt,arba nepersidirbt,bet pinigus gaut.
Labai aukstai zmones save vertina.
Atsakyti
QUOTE(Regute131 @ 2011 03 31, 12:16)
Kodėl pasisekė? Normalioj šeimoj auklėms tiek ir mokama. Nesuprantu kodėl žmogus turi dirbti pusvelčiui. Jeigu negalite mokėti tiek kiek priklauso, tai sėdėkite patys su vaiku.

is jusu postu galima suprasti, akd jus ne ta mama is ,,padorios'' seimos, mokanti ypatinga atlyginima, bet esate aukle, kuri nori pakelti savo kaina, tad ir rasykite teisybe, kiek uzdirbate, nebutina cia apsimetineti... blush2.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,

skaiciau, skaiciau tema ir pagalvojau, kad geriau tiesiai paklausiu ka jus manot apie mano situacija.

Turiu 2 mazylius: 2,5 metuku ir 9men. Turim ir auklyte. Labai atsakinga ir rupestinga moteriske. Ir vaikams ji patinka, nors buvo atejusi vos pora kartu. Dabar moku 10LT uz valanda, o po darbo valandu (t.y. po 18val) paprase 15LT uz valanda.

Pasiskaicius kitu zinuciu pradejau galvoti, kad mane bando apiplesti doh.gif . Ar tikrai buna tokios kainos kaip 6-8LT uz val su 2 vaikais? Tai ar cia as papuoliau ar cia tik mitas tos kainos siais laikais? g.gif

Beje, kalba eina apie Vilniu.
Atsakyti
QUOTE(bunny21 @ 2011 04 06, 00:04)
Sveikos mamytes,

skaiciau, skaiciau tema ir pagalvojau, kad geriau tiesiai paklausiu ka jus manot apie mano situacija.

Turiu 2 mazylius: 2,5 metuku ir 9men. Turim ir auklyte. Labai atsakinga ir rupestinga moteriske. Ir vaikams ji patinka, nors buvo atejusi vos pora kartu. Dabar moku 10LT uz valanda, o po darbo valandu (t.y. po 18val) paprase 15LT uz valanda.

Pasiskaicius kitu zinuciu pradejau galvoti, kad mane bando apiplesti  doh.gif . Ar tikrai buna tokios kainos kaip 6-8LT uz val su 2 vaikais? Tai ar cia as papuoliau ar cia tik mitas tos kainos siais laikais?  g.gif

Zinoma, kad nemazai mokate,na o 15 lit, tai nesamone.
rolleyes.gif DABAR PRASIDES AUKLIU ISPUOLIAI, KAD TEISINGAI, TAIP IR TURI BUTI .... IR PAN... cool.gif O AS JUMS PATARIU KAIP MAMA, PERMOKATE...VILNIUS TAIP PAT YRA NUSKURDUSIOS LIETUVOS MIESTAS, TAIP, KAD CIA NE LONDONAS, KAD TOKIOS SUMOS PRASYTU...SUSIRASITE DAUG PIGOIAU IR GERA ZMOGU. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bunny21 @ 2011 04 05, 23:04)
Sveikos mamytes,

Pasiskaicius kitu zinuciu pradejau galvoti, kad mane bando apiplesti  doh.gif . Ar tikrai buna tokios kainos kaip 6-8LT uz val su 2 vaikais? Tai ar cia as papuoliau ar cia tik mitas tos kainos siais laikais?  g.gif

Jau ir dabar labai gerai mokat, tikri daugiau nemokekit schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2011 04 06, 09:47)
Jau ir dabar labai gerai mokat, tikri daugiau nemokekit  schmoll.gif

Uz neigalaus zmogaus prieziura gal tiek( esu girdejusi),bet ne uz vaikus.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(mariug @ 2011 04 06, 09:56)
Uz neigalaus zmogaus prieziura gal tiek( esu girdejusi),bet ne uz vaikus.... g.gif

Na, esu aš gavus ir už vaiką vieną po 10 lt/val., bet čia buvo prieš gerus 2 metus... Per krizę pamažino keliais litais...Bet dabar tokių kainų tikrai išvis jau neteko girdėti... O tuo labiau - 15 Lt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2011 04 06, 10:00)
Na, esu aš gavus ir už vaiką vieną po 10 lt/val., bet čia buvo prieš gerus 2 metus... Per krizę pamažino keliais litais...Bet dabar tokių kainų tikrai išvis jau neteko girdėti... O tuo labiau - 15 Lt  doh.gif

kai padejau auginti leliuka savo giminaiciams( derindama su savo darbu),gaudavau uz diena,nesvarbu,kiek valandu 20 litu plius ju maistas smile.gif ,bet tai buvo pries 7 metus Kaune.
Atsakyti
Aš manau, kad 10Lt/val už du vaikučius Vilniuje, jei šeimai tai nesukelia finansinių nepatogumų, visai gera alga. Ta prasme nebūtinai permokėjimas. Bet 15Lt/val blink.gif Ar tik auklė nepradėjo naudotis geru uždarbiu, dar labiau keldama jį. Su dešimt per valandą, manau, net viršvalandžiams yra labai gera suma. Dauguma šeimų nekeičia sumos už viršvalandžius, o jei ir keičia, tai vienu dviem litais. O čia... Na tikrai kosmosas smile.gif Nemokėkite tiek.

Bent jau kalbant iš savo penkių metų patirties... Niekad nesitariau, kad mokės daugiau nei už viršvalandžius, nei už savaitgalius. Aišku dažnai patys tėveliai duodavo tų vadinamų arbatpinigių, jei išsikviesdavo savaitgalio vakarą kokį, bet kad didint užmokesčio - neteko. Aš net nesvarstau to. Man kažkaip tas pats darbas ir pirmadienio rytą, ir šeštadienio vakarą. cool.gif Juk jei užsiėmusi, tai nei darbo dieną, nei savaitgalį negalėsi dirbti. Tad aš neskirstau dienų/valandų į pigesnes/brangesnes.

Pati esu gavusi dešimt litų už valandą ir su vienu vaiku, bet tai buvo valandinis darbas, dirbdavau dvi keturias valandas per dieną. Už visą dieną, net labai geram ir atsakingam žmogui, manau, dešimt litų yra suma, kuri nebeturėtų būt didinama. NES TAI JAU YRA DIDELIS UŽDARBIS. Turėtų džiaugtis tiek gaudama, o ne trikdyti jus su racionalumo stingančiais klausimais. hihihi.gif Nebent gali daryti didelę itaką vienas niuansas - gal dabartinė jūsų auklė visad dirbdavo su panašiu atlygiu? Jei papuldamo būtent į tokias šeimas, matyt jos prašymas yra logiškai paaiškinamas. Bet tokiu atveju reiktų su ja šnekėti. Nesvarbu, kad auklės darbas yra su savom taisyklėm kiekvienoj šeimoj, bet turbūt rinkos kaina vis tiek kažkiek galiot turėtų. Visur yra ribos.

Šiuo metu Kaune su dviem vaikais, skirtingose šeimose uždirbu tiek pat, septynis litus per valandą. Vienoj šeimoj, kai dirbu, tai visą dieną, o kitoj valandine aukle. Vilniuj turbūt visad didesnės algos, net ir auklių, bet jei tarkim šiuo atveju palyginant su mano atlyginimu, 8-9Lt/val turėtų būti puiki suma. O dešimt išvis tongue.gif biggrin.gif Lai pasidomi jūsų auklytė kainomis, juk dabar begalė dirbančių ir už keturis, penkis litukus... Pati vienoj šeimoj gaunu penkis litus. Prieš du metus būtų buvę mažokai, dabar, sakyčiau, normalus užmokestis.

Net žvelgiant kaip iš auklės pozicijos, man atrodo nenormalu, kad aukštas pareigas užimančių asmenų užmokesčiai sumažėjo, o vat jau auklės, kad joms kristų - gink Dieve nesutinka. Nereikia mažint, jei jums nėra reikalo, o aukle esat visiškai patenkinti. Bet kam permokėti. Juk visgi pinigais nesninga smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Avocado: 06 balandžio 2011 - 12:06
Manau, kad 10 Lt už du vaikiukus - tinkamas atlyginimas, bet 15 jau daugoka..
Atsakyti
10 lt jau daug.... doh.gif nemokeciau tiek, nes uz du vaikus , per diena moka 50 lt ir patenkinti visi..o 10 lt-daugoka tikrai
Atsakyti
QUOTE(bunny21 @ 2011 04 05, 23:04)
Sveikos mamytes,

Izuloka,vienok cool.gif
Atsakyti