Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

Na neperskaičiau visos temos, bet parašysiu: mes auklei mokam 1200 per menesi (jei reikia pabuna ilgiau, jei reikia mes ja paleidziam, bet atlyginimas pastovus, gaunasi po 300 Lt per savaite). Uz atostogu savaite mokam po 200. Pas mus ji jau antrus metus, o vaikuciui jau 3 ir jis ja labai myli ir laukia ateinant.
Atsakyti
QUOTE(lijo lijo @ 2011 03 30, 12:43)
Na neperskaičiau visos temos, bet parašysiu: mes auklei mokam 1200 per menesi (jei reikia pabuna ilgiau, jei reikia mes ja paleidziam, bet atlyginimas pastovus, gaunasi po 300 Lt per savaite). Uz atostogu savaite mokam po 200. Pas mus ji jau antrus metus, o vaikuciui jau 3 ir jis ja labai myli ir laukia ateinant.

pasiseke jusu auklei, bet , deja, gerai uzdirbanciu iir galinciu tiek moketi siuo laikotarpiu musu ,,turtingoje salyje'' yra vienetai, ir aukliu algos tikrai pavienes tokios...
Atsakyti
QUOTE(doremifasolasi @ 2011 03 30, 23:28)
pasiseke jusu auklei, bet , deja, gerai uzdirbanciu iir galinciu tiek moketi siuo laikotarpiu musu ,,turtingoje salyje'' yra vienetai, ir aukliu algos tikrai pavienes tokios...

Kodėl pasisekė? Normalioj šeimoj auklėms tiek ir mokama. Nesuprantu kodėl žmogus turi dirbti pusvelčiui. Jeigu negalite mokėti tiek kiek priklauso, tai sėdėkite patys su vaiku.
Atsakyti
QUOTE(Regute131 @ 2011 03 31, 12:16)
Kodėl pasisekė? Normalioj šeimoj auklėms tiek ir mokama. Nesuprantu kodėl žmogus turi dirbti pusvelčiui. Jeigu negalite mokėti tiek kiek priklauso, tai sėdėkite patys su vaiku.

Normalios seimos- tai seimos,kur tevai tiek uzdirba,kad jiems tukstanteli ten ar sen numesti nieko nereiskia. O nenormalios seimos eina dirbti pacios i valdiskus darbus uz 800 lt. Dar nenormalesnes sedi namie ir isvis nedirba,nes jiems arba nereikia,arba labai reiktu,bet juk neipirksi poniuciu-aukliu, pas mus lietuvoje tik sios srities dar is padebesu nenusileido,kai tuo tarpu senai jau visuose darbuose zmones apsitaike su sumazejusiom algom... bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zivvilte: 31 kovo 2011 - 10:28
QUOTE(Regute131 @ 2011 03 31, 11:16)

Na cia ir suskelet. Jei seima nera gerai uzdirbanti ir negali moketi auklei virs 1000 Lt, tai jau nenormali seima?
Niekas juk neprivercia aukliu dirbti uz tokia alga, pacios sutinka, vadinasi joms ir mazesne suma yra gerai, vis papildomos pajamos. Tai ko cia purkstauti nesuprantu. Kiekvienas moka pagal savo galimybes, tai tevu ir aukles tarpusavio susitarimas. Tai ka reiskia "negalite mokėti tiek kiek priklauso"? Kazin kas cia nustate ta priklausancia suma?
Atsakyti
QUOTE(SuperMeska @ 2011 03 31, 11:33)
Na cia ir suskelet. Jei seima nera gerai uzdirbanti ir negali moketi auklei virs 1000 Lt, tai jau nenormali seima?
Niekas juk neprivercia aukliu dirbti uz tokia alga, pacios sutinka, vadinasi joms ir mazesne suma yra gerai, vis papildomos pajamos. Tai ko cia purkstauti nesuprantu. Kiekvienas moka pagal savo galimybes, tai tevu ir aukles tarpusavio susitarimas.  Tai ka reiskia "negalite mokėti tiek kiek priklauso"? Kazin kas cia nustate ta priklausancia suma?

Tai Jūs pati ar eitumėt dirbti už visiškai mažą atlyginimą? O bent jau minimumą tai tikrai priklauso mokėti auklei. Darbas yra darbas. Ir niekas čia nepurkštauja. Žinoma, jeigu yra tokių moteriškių, kurios eina šiaip sau pabūti su vaiku ir dasidurti prie kažkokių tai pajamų, tai jau ne mano reikalas.
Atsakyti
QUOTE(Regute131 @ 2011 03 31, 13:54)
Tai Jūs pati ar eitumėt dirbti už visiškai mažą atlyginimą? O bent jau minimumą tai tikrai priklauso mokėti auklei.

O pas mus LT minimumas siai dienai 1200???? Nieks niekur absoliuciai nepriklauso. Kiekvieno reikalas ,sutikt dirbt uz minimuma,ar sedet namie ir dejuot ,kad nera pinigu. Pas mus ryskeja idomi tendencija,kalbu ne apie aukles,aplamai- dirbti nieks nenori,bet uzdirbti ir daug-taip. Turiu pvz. - aukles,gyvenanti per du aukstus nuo musu zodziai - "man neapsimoka eit is namu maziau uz 50 lt per diena". Geriau pagulinet namie. Bet kas antras zodis "oi,kaip nera pinigu,reik paskola moket,sunelis nedirba ir t.t. ir pan...". Alkanam kiekvienas litas svarbus. O as nematau reikalo isskirt aukles is kitu profesiju.Kiek dirba-tiek uzdirba.
Atsakyti
Tikrai nepasakyčiau, kad esam litais aptekę ir tūkstantis kitas mums nieko nereiškia, bet auklės darbas sunkus ir atsakingas - ji būna su mano vaiku, todėl ir atlyginimas turi būti atitinkamas.
Atsakyti
QUOTE(lijo lijo @ 2011 03 31, 15:52)
Tikrai nepasakyčiau, kad esam litais aptekę ir tūkstantis kitas mums nieko nereiškia, bet auklės darbas sunkus ir atsakingas - ji būna su mano vaiku, todėl ir atlyginimas turi būti atitinkamas.

Nu cia galima sapalioti iki begalybes apie aukles darbo svarbuma . Svarbus ir gydytojai-gelbsti gyvybes,svarbus ir mokytojai- vaikus ugdo,svarbus ir finansininkai-atsakingi uz pinigus, statybininkai-kad namai nesugriutu ir t.t. ir pan. Svarbi ir ta pati kasininke maximoj,kuri po 14 val praleidzia kasoj ir turi nesuklyst,neapsiskaiciuot,nes jei bus kasoj trukumas dengs is savo tu 800 lt ar maziau,kai tuo tarpu kai kurios aukles teskia i akis,kad subines nuo lovos nepakels,jei per diena 50 lt negaus.... bigsmile.gif Zodziu, kiek kas gali ,tiek tas moka. Ir kiek kas gali sau leist nedirbti-nedirba. Bet nereikia cia nustatinet kazkokiu limitu,kiek tevai "privalo" moketi. Ir gilintis,ar uzteks tai vargsei auklei pragyventi uz tiek,ar ne. Kitur darbdaviai tikrai nesigilina-pasirasai darbo sutarti arba ne ir viskas...
Atsakyti
QUOTE(zivvilte @ 2011 03 31, 16:39)
Nu cia galima sapalioti iki begalybes apie aukles darbo svarbuma . Svarbus ir gydytojai-gelbsti gyvybes,svarbus ir mokytojai- vaikus ugdo,svarbus ir finansininkai-atsakingi uz pinigus, statybininkai-kad namai nesugriutu ir t.t. ir pan. Svarbi ir ta pati kasininke maximoj,kuri po 14 val praleidzia kasoj ir turi nesuklyst,neapsiskaiciuot,nes jei bus kasoj trukumas dengs is savo tu 800 lt ar maziau,kai tuo tarpu kai kurios aukles teskia i akis,kad subines nuo lovos nepakels,jei per diena 50 lt negaus....  bigsmile.gif Zodziu, kiek kas gali ,tiek tas moka. Ir kiek kas gali sau leist nedirbti-nedirba. Bet nereikia cia nustatinet kazkokiu limitu,kiek tevai "privalo" moketi. Ir gilintis,ar uzteks tai vargsei auklei pragyventi uz tiek,ar ne. Kitur darbdaviai tikrai nesigilina-pasirasai darbo sutarti arba ne ir viskas...

Nesiekiu nustatinėti auklės neva tai teisingo atlyginimo. Svarbu tai, ar ji mano ir mano vaiko lūkesčius patenkina. Jei taip, tai deramai jai ir atsilyginu. Viskas paprasta. O dėl kitų darbų svarbos tai nesiginčiju, bet šiuo konkrečiu atveju man auklės darbas svarbus dėl to, kad ji dalis mano vaiko gyvenimo, ji praleidžia daugiau laiko mano namuose nei aš ir apskritai ji kone šeimos narys.

Atsakyti
QUOTE(zivvilte @ 2011 03 31, 13:13)
O pas mus LT minimumas siai dienai 1200???? Nieks niekur absoliuciai nepriklauso. Kiekvieno reikalas ,sutikt dirbt uz minimuma,ar sedet namie ir dejuot ,kad nera pinigu. Pas mus ryskeja idomi tendencija,kalbu ne apie aukles,aplamai- dirbti nieks nenori,bet uzdirbti ir daug-taip. Turiu pvz. - aukles,gyvenanti per du aukstus nuo musu zodziai - "man neapsimoka eit is namu maziau uz 50 lt per diena". Geriau pagulinet namie. Bet kas antras zodis "oi,kaip nera pinigu,reik paskola moket,sunelis nedirba ir t.t. ir pan...". Alkanam kiekvienas litas svarbus. O as nematau reikalo isskirt aukles is kitu profesiju.Kiek dirba-tiek uzdirba.

drinks_cheers.gif
tai nera kazkokia stebuklinga profesija..atsakinga visur, ten kur darbas su pinigais, popieriais, visur-mano vyras dirba su technika, kuri kainmuoja milijonus ir ka?alga kaip alga, normali sunkiai dirbancio vyro, taciau niekas nemoka 1000 daugiau, nors atsaomybe didzziule ir dar pacio gyvybe bei sveikata nuo to priklauso ax.gif taip ad, nereikia issikalineti. aukles pacios dirba uz mazesne aga, nes algos visur nekosmines, kai musu minimumas bus nors 15000, tada bus galima kalbeti ir apie aukliu kainas..o jei aukle superine, bet alga ja tenkina...as jos darba ivertinu puikiai, bet moketi dvigubai, ar daugiau nei moku -negaliu ax.gif
Papildyta:
QUOTE(lijo lijo @ 2011 03 31, 16:21)
bet šiuo konkrečiu atveju man auklės darbas svarbus dėl to, kad ji dalis mano vaiko gyvenimo, ji praleidžia daugiau laiko mano namuose nei aš ir apskritai ji kone šeimos narys.

jau rasiau karta, kad musu aukle dirba pas mus valandine aukle 3 metai, vaikams meile-didziule, myli ir jie ja kaip mociute, tai matydama-as tureciau atiduoti visas menesio pajamas, nes jos meile, prieziura-nuostabi-bet tada ka?mums lieka badauti, kad butu ivertintas aukles darbas blink.gif ax.gif
mokestis apkalbetas, abi puses nutarem, ziema pakelem dar 100 lt minimalia jos alga, uri neieciama, jei neisdirba visu valandu....daugiau moketi negaliu, taciau palepinu kartais dovanelem, skanesniu pyragu ar siaip kavos pakeliu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MEET: 31 kovo 2011 - 17:01
QUOTE(lijo lijo @ 2011 03 31, 15:21)
Nesiekiu nustatinėti auklės neva tai teisingo atlyginimo. Svarbu tai, ar ji mano ir mano vaiko lūkesčius patenkina. Jei taip, tai deramai jai ir atsilyginu. Viskas paprasta. O dėl kitų darbų svarbos tai nesiginčiju, bet šiuo konkrečiu atveju man auklės darbas svarbus dėl to, kad ji dalis mano vaiko gyvenimo, ji praleidžia daugiau laiko mano namuose nei aš ir apskritai ji kone šeimos narys.

Jūs puikūs darbdaviai ir Jūsų mąstysena yra pagarbi kitiems ir sau, vertinate šeimą ir gerbiate auklę, kuria tikite. Lenkiuosi tokiam požiūriui.
Atsakyti