Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

QUOTE(Svajaaa @ 2011 03 10, 12:37)
o už ta mėnėsį kur nedirbai sumokės? g.gif
Aš nustatyčiau kainą ,kurią visada privalai gauti ir nemažiau.Tarkim 300.Kažkoks turi būti mokestis.

Nežinau, kalbėsim pirmadienį kaip kas... Tik va galvoju kiek čia man sakyt, kad būtų kokas tas mėnesinis...
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2011 02 21, 15:25)
Tai kad tikrai kosminės smile.gif
10 lt už valandą nuolaitinei auklei? Aš pati gaudavau prieš du metus 10 lt/val., bet buvau valandinė auklė ir skaitėsi, kad gerai labai uždirbau  smile.gif
Kad turi rekomendaciją irgi nereiškia, kad tokių atlygių turi prašytis... Pati dabar dirbu papildomai šeimoje, kur mane rekomendavo ir jau ten atrankos kaip ir nebuvo, norėjo, kad dirbčiau - gaunu 8 lt/val., dirbu vidutiniškai po 6 valandas per savaitę.
--------------------
Noriu nuomonės tiek iš auklių, tiek iš mamų pozicijų, dirbu valandine aukle (grafikas nuolatinis - apie 4 val. per dieną kasdien). Jei ne dėl to, kad pati negaliu, o dėl tėvų daugiau įtakos nedirbu visą mėn., ar turėtų kažkiek tėvai sumokėti, ar man sėdėti mėnesį be pinigų ir laukti, kol vėl reikės į darbą...  smile.gif

Pasisakysiu is mamos pozicijos ax.gif jei del tevu kaltes nedirbate, o jie nori Jus islaikyti, manau turetumet gauti pilna suma 4u.gif Kazin jie pagalvoja is ko auklei reikia gyventi g.gif . Mes su savo aukle susitarem taip, jei serga viena ar kita puse mokam puse algos, o jei mes atostogaujam ar siaip kas nors, mokam visa alga ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Meda01 @ 2011 03 10, 15:28)
Pasisakysiu is mamos pozicijos ax.gif  jei del tevu kaltes nedirbate, o jie nori Jus islaikyti, manau turetumet gauti pilna suma 4u.gif Kazin jie pagalvoja is ko auklei reikia gyventi g.gif . Mes su savo aukle susitarem taip, jei serga viena ar kita puse mokam puse algos, o jei mes atostogaujam ar siaip kas nors, mokam visa alga ax.gif

Taip, jie nori mane išlaikyti, nes jei išeičiau, reikėtų nepilniems 3 mėn ieškotis naujos auklės... Iš tikro kažkaip nesmagu ir man, ir tėvams turbūt, galėjom gal ir anksčiau tokius dalykus aptarti, jau pas juos virš metų dirbu, tačiau kažkaip nebuvo tokios situacijos net, tai nesame ir šnekėję... O dabar va išėjo, kad nedirbau mėnesį ne dėl savęs, balandį vėl 3 savaitės išeis poilsio, tai jau man pačiai tikrai sunku g.gif ir net nežinau ar užsiminti, kad norėčiau, jog ir už tą nedirbtą laiką sumokėtų... Ar tik už būsimą, kai nedirbsiu g.gif kažkaip pati nesmagiai jaučiuosi, jau tikrai norėjau išeiti, bet nutarėm su tėvais rasti dar kažkokį bendrą sprendimą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2011 03 10, 15:47)
Taip, jie nori mane išlaikyti, nes jei išeičiau, reikėtų nepilniems 3 mėn ieškotis naujos auklės... Iš tikro kažkaip nesmagu ir man, ir tėvams turbūt, galėjom gal ir anksčiau tokius dalykus aptarti, jau pas juos virš metų dirbu, tačiau kažkaip nebuvo tokios situacijos net, tai nesame ir šnekėję... O dabar va išėjo, kad nedirbau mėnesį ne dėl savęs, balandį vėl 3 savaitės išeis poilsio, tai jau man pačiai tikrai sunku  g.gif ir net nežinau ar užsiminti, kad norėčiau, jog ir už tą nedirbtą laiką sumokėtų... Ar tik už būsimą, kai nedirbsiu  g.gif  kažkaip pati nesmagiai jaučiuosi, jau tikrai norėjau išeiti, bet nutarėm su tėvais rasti dar kažkokį bendrą sprendimą  smile.gif

Siaip tokius dalykus butina aptarti pries pradedant dirbti, na manau Jus turite pilna teise prasyti, kad sumoketu ax.gif tai kas Jums priklauso, ju ne del savo kaltes nedirbote 4u.gif Linkiu, kad susitartumet draugiskai ax.gif
Atsakyti
o mes nesvarbu, ar sergam, ar taip i darba nereikia eiti, gauna tuos pacius 500 ax.gif ir per atostogas taip pat..tuomet ateina paiastyti geliu, isvedinti namu ir panasiai ax.gif
Atsakyti
Kai mane samdė - nieko nekalbėjom apie tai, kaip bus elgiamasi tėvų atostogų, ar ligų metu. Kai motina susirgo, prašė, kad ateičiau vėliau ir tik išvesčiau vaiką į lauką, sirgo dvi savaites, per tą laiką dvi dienas ateiti neprašė. Sumokėjo, tarsi būčiau dirbus visą darbo laiką be jokių laisvų dienų. Kai tėvai buvo Kalėdų, Velykų ir vasaros atostogose - sumokėdavo po 40 litų už kiekvieną darbo dieną (šiaip už 10 val. darbo dieną, kurią atidirbdavau - mokėjo po 50litų). Jaučiausi visai neblogai atlyginta ir mintis pabėgti nekilo.
Jei būtų tekę visa tai išsiderėti - nežinau, ar būčiau sugebėjusi. Kol nesusiduri, apie daug ką gali iš anksto ir nepagalvoti.
Sėkmės protingai susitarti.
Atsakyti
QUOTE(ramiai @ 2011 03 10, 16:05)
Jei būtų tekę visa tai išsiderėti - nežinau, ar būčiau sugebėjusi. Kol nesusiduri, apie daug ką gali iš anksto ir nepagalvoti.
Sėkmės protingai susitarti.

Tai va, man ir pačiai sunku prašyti ir šnekėti tokiais finansiniais klausimai..
Na, tikiuosi, kad pavyks susitarti, nes šiaip geri tikrai santykiai su tėvas visada buvo ir tikiuosi išliks smile.gif
Atsakyti
O mes su aukle stai tokia problemyte turim ax.gif kai taremes del darbelio, sutarem, kad jos darbo laikas nuo 9.30 iki 17.30 zodziu per diena ji dirba 8 val., bet gaunasi stai kokia situacija ji ateina 9.35 kol persirengia ir paima mazaja is mano ranku jau buna beveik 10 val., o atgal atiduoda lotuliukas.gif 17 val., nes vel eina rengtis ir skuba i autobusa, kuris 17.30. Tai kaip ir vienos valandos netenku, maniau aiskiai susikalbejom del darbo valandu su ja, bet va kaip viskas iseina doh.gif ir taip nepatogu dabar jai priminti doh.gif ir nesinori gadinti santykiu, puiki aukle, puikiai sutariam, be va vis tiek kiekvienas ziuri i savo puse ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Meda01 @ 2011 03 10, 16:40)
O mes su aukle stai tokia problemyte turim ax.gif kai taremes del darbelio, sutarem, kad jos darbo laikas nuo 9.30 iki 17.30 zodziu per diena ji dirba 8 val., bet gaunasi stai kokia situacija ji ateina 9.35 kol persirengia ir paima mazaja is mano ranku jau buna beveik 10 val., o atgal atiduoda  lotuliukas.gif 17 val., nes vel eina rengtis ir skuba i autobusa, kuris 17.30. Tai kaip ir vienos valandos netenku, maniau aiskiai susikalbejom del darbo valandu su ja, bet va kaip viskas iseina doh.gif ir taip nepatogu dabar jai priminti doh.gif ir nesinori gadinti santykiu, puiki aukle, puikiai sutariam, be va vis tiek kiekvienas ziuri i savo puse ax.gif

Gal tiesiog kažkaip užsiminkit gražiai, jos ateitų rytais šiek tiek anksčiau, kadangi jau vakarais skuba smile.gif
Atsakyti
viskas issisprendzia, jei abi puses vertina viena kita 4u.gif mums jokiu kelbumu nekyla, bet buna i metus karta, kad issiabam, issiaiskinam kas negerai, aptariam reikalus, buna ir pikciau kartais, bet paskui vel metus ramu biggrin.gif na, juokas juokais, bet issikalbeti as kiek laiko butinai reikia, aptarti kas jums tinka, kas netaip...musu auklyte ir savaitgaliais dirba, siulem moketi daugiau uz tas valandas..atsisake, motyvuodama, kad ji valandine aukle, ir jei nereiia jos 3 dienas, mielai ateis savaitgaliais thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Meda01 @ 2011 03 10, 15:40)
O mes su aukle stai tokia problemyte turim ax.gif kai taremes del darbelio, sutarem, kad jos darbo laikas nuo 9.30 iki 17.30 zodziu per diena ji dirba 8 val., bet gaunasi stai kokia situacija ji ateina 9.35 kol persirengia ir paima mazaja is mano ranku jau buna beveik 10 val., o atgal atiduoda  lotuliukas.gif 17 val., nes vel eina rengtis ir skuba i autobusa, kuris 17.30. Tai kaip ir vienos valandos netenku, maniau aiskiai susikalbejom del darbo valandu su ja, bet va kaip viskas iseina doh.gif ir taip nepatogu dabar jai priminti doh.gif ir nesinori gadinti santykiu, puiki aukle, puikiai sutariam, be va vis tiek kiekvienas ziuri i savo puse ax.gif

Nu tai ir pasikalbekit graziai,kad jei jos darbas iki 17.30,tai ji negali 17.30 jau but autobuse.Tas pats ir ryte, 9.30 ji jau turi pradet dirbt,o ne rengtis.
Bet viska paaiskinkit ramiu,mandagiu tonu,kad zmogus neisizeistu.Pasakykit,kad ir jus nespejat,veluojat.
Beje,jei jos darbas iki 17.30,tai ir gryzkit 17.30...o tada jus nueikit persirengti,kitaip sakant parodykit ta pacia situacija,kuri vyksta su ja. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Blueta @ 2011 03 10, 21:54)
Nu tai ir pasikalbekit graziai,kad jei jos darbas iki 17.30,tai ji negali 17.30 jau but autobuse.Tas pats ir ryte, 9.30 ji jau turi pradet dirbt,o ne rengtis.
Bet viska paaiskinkit ramiu,mandagiu tonu,kad zmogus neisizeistu.Pasakykit,kad ir jus nespejat,veluojat.
Beje,jei jos darbas iki 17.30,tai ir gryzkit 17.30...o tada jus nueikit persirengti,kitaip sakant parodykit ta pacia situacija,kuri vyksta su ja.  smile.gif

Pilnai pritariu, geriau išeiti iškarto, kada auklės darbo laikas prasideda, nelaukti, kol ji persirengs, ji turi pati susitvarkyti mokėti, ir ateiti, kada jos darbo laikas baigiasi. Neįsivaizduoju, kad manęs lauktų, kol aš persirengsiu lotuliukas.gif aš einu persirengti, kai vaikas pusryčiauja (valgo pats) arba jau po to, kam reikia mamos tam nesuprantu...
Papildyta:
Į domu, kaip aistuliaa sekėsi pokalbis su tėveliais dėl atlygio? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pelėdžiukas: 14 kovo 2011 - 22:34