QUOTE(Fedes @ 2010 12 05, 01:30)
Gal čia kuri žinot, padėkit prašau:
noriu papuošti tortą šokolado žvėriukais, plokščiais, bet nerandu, kaip tą šokoladą į formeles pagaminti ir užlieti, kad gražiai išsiimtų.
formeles mano skirtos būtent šokolado figūrėlėms, tik instrukcijas kažkur nudėjau
jos nedidelės, gal kokių 3-4 cm skersmens dauguma, su smulkioms detalėm, paprasčiausiai išlydžius šokoladą ir susitingdžius neišsiima gražiai, kiškiai lieka be kojyčių
gal yra kakoks receptas šokolado masės pasigamint, kad iš jos išspaust, o ne užliet? ...
nesu bandžiusi lieti, bet daryčiau taip - užkaisčiau vandens indą, į jį merkčiau kitą indą, kuriame jau būtų sutrupintas tikrų tikriausias šokoladas, be jokio vandens ar grietinėlės. Tik sutrupintas Karūnos juodas šokoladas.
Mažą vatos gabaliuką suvilgyčiau aliejum ir tiesiog lengvai perbraukčiau formelių vidų.
Kai pradėtų tirpti šokoladas, pradėčiau maišyti, neleisčiau perkaisti. Kai pasidarys vientisa košė, tiesiog ar taip supilčiau, ar su šaukšteliu į tas formeles. ir kokiom 5 minutėm kiščiau į šaldymo kamerą. Netikiu, kad liktų formoj kiškio kojos.
Pupainga tortas.. gerberos gražios
xxxxxxxxx
aš tai galvoju, kad ne Lietuva madas tortuose diktuoja, ne Lietuvoj sugalvojo tas cukraus mases, lietuviški konditeriai viską nukopino.. tai man atrodo, kad tie, kas sugalvojo tuos receptus, ir jeigu dengia tortus pusės centimetro sluoksniu, vadinas, profai ir mados diktatoriai žino ką daro.
Iš Lietuvos emigravo jau ir delfinai...