Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(linette @ 2010 12 19, 11:26)
Sveikos 4u.gif
esu pastovi skaitytoja ir mokine, jau pirma klase baigiu



QUOTE(neli @ 2010 12 19, 13:10)

O dėl pirmos kursės, tai ir aš ją neseniai tik pabaigiau lotuliukas.gif


na jeigu toooookius tortus darot baige pirma klase,kas bus po metu ,po dvieju...... g.gif thumbup.gif
šaunuoles merginos...tik pagirti galima ,kad dirbat,,stengiates ir rezultatai pribloškiantys....... thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
aciu merginos uz pagyras blush2.gif
o man ne geda rodyt lotuliukas.gif , cia mano pirmas tortas pastilazu dengtas , o jau didziavaus savim lotuliukas.gif , nu kepeja numero uno jauciaus lotuliukas.gif


user posted image
Atsakyti
Ir svilpukas, ir mersas, ir linetes tortai pasakiski wub.gif

O kas liecia cia musu sugebejimus, pries savaite kauno bazes turguje ziurjejau i viena torta mase dengta, o vaizdelis blink.gif grik negyvas, baisiai nulipdytas. cia pirmu tortu vaizdai daug grazesni, nei ano parduodamo. Manau ten kepa g ne pirmus blynu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2010 12 18, 22:56)
man pradedanciai sioj srityje bus isbandymas medaus tortas su vienokiu kremu, virsu aptepti kitokiu ir mase uzdengti, o ant mases spidermano galva ispaisyti doh.gif  bet ko nepadarysi del vaiko noru  blush2.gif

dar geras menesisi iki gimtadienio, bet jau gal du menesius mastau apie ji  lotuliukas.gif

oi Neryte papasakosi kaip gavosi, nes ir as panasiai turiu kazka padaryti
Atsakyti
O jau mersas tai superinis thumbup.gif wub.gif
Linete... labai gražūs tortukai wub.gif , tokie tvarkingi.. kruopščiai padaryti wub.gif

Atnešu savajį snikersą, puoštas pestiliažu ir grietinėle

user posted image
Atsakyti
QUOTE(linette @ 2010 12 19, 11:26)
Sveikos 4u.gif
esu pastovi skaitytoja ir mokine, jau pirma klase baigiu  biggrin.gif , nes uz menesio bus metai kai pradejau kept, didelis aciu Olestai , Kirbei , Rugiagelei, Asseni uz patarimus ir pamokymus, esat geros mokytojos , labai nesibarat ir po pamoku nepaliekat  lotuliukas.gif
labai uzstrigo akvilytes tortai , nu tas basanoskius biggrin.gif  vis akyse stovi , niekaip uzmirst negaliu wub.gif , ir neli darbai grazus , na ir kitos merginos sauniai kepa  smile.gif
pasivaidensiu su keliais ir as  blush2.gif

wow, nerealu!!!! wub.gif wub.gif wub.gif

QUOTE(chori555 @ 2010 12 19, 15:56)
oi Neryte papasakosi kaip gavosi, nes ir as panasiai turiu kazka padaryti

papasakosiu savo nuotykius, nes manau, kad be nuotykiu nepadarysiu jo doh.gif sausio gale bus reportazas biggrin.gif beja, o kada taves tas egzaminas laukia? ax.gif
Atsakyti
nuostabus tortukai pirmaklasiu, as ir tikiuos tokia patapt ax.gif

bandysiu napoleona is vaikystes kept... kiek ji brandinti reikia?
Atsakyti
Laba diena 4u.gif Mergytes jus tiesiog fantastiskos 4u.gif ,daug is jusu ismokau,kol jusu neradau neisivaizdavau kad yra tokiu skaniu tortu kaip Rafaelo,Snickeris,juos jau bandziau daryti,puikiai pavyko thumbup.gif ,bet be puosimo,labai noreciau sventem vel kepsiu snickeri ir noreciau papuosti,bukit geros duokit nuoroda kaip pasidaryti mmg masenerandu niekur,o gal ieskoti nemoku ax.gif Aciu labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2010 12 19, 17:47)
kaip pasidaryti mmg masenerandu niekur,o gal ieskoti nemoku ax.gif Aciu labai 4u.gif

turiu issisaugojus,nezinau kur ieskoti

APDENGIMO MASĖ IŠ GLIUKOZĖS MILTELIŲ (Meian)

Naudoju va tokius:



Jų būna praktiškai visose parduotuvėse, cukraus skyriuje, ir yra jie GEROKAI pigesni, nei pardavinėjami pvz. vaistinėse.

Apdengimo masę dažniausiai darausi iš dvigubos produktų normos, tad naudojant gliukozės miltelius, proporcijos atrodo taip:
½ st. Gliukozės miltelių (t.y., lygiai tas pats tūris, kiek pagal pirmą recepto variantą reikėtų imti cukraus sirupo virimui)
Vandens (3-4 v.š. sirupui, ir dar kokie 3-4 v.š. želatinai brinkyti)
1 v.š. želatinos granulių (naudoju „Klingai“).
~1 kg cukraus pudros "Dan Sukker".
2 v.š. 100% riebumo šalto spaudimo alyvuogių ar riešutų aliejaus.
1 v.š. glicerino

Žodžiu, receptas iš esmės toks pat, tik sirupui naudoju žymiai mažiau vandens, nes gliukozė neturi polinkio taip kristalizuotis, kaip cukrus, o ir virimas jos visai kitas. Sirupą šiuo atveju verdu taip:
* Visą gliukozę suberiu į nedidelį indą ir statau ant kaitlentės (naudoju tą kavai virti skirtą puodeliuką).
* Užpilu ant gliukozės 2 v.š. vandens ir pradedu intensyviai maišyti. Indas kaista, gliukozė nesilydo, tik sugeria užpiltą drėgmę – bet taip ir turi būti.
* Kai indas įkaista, įpilu dar vieną šaukštą vandens kažkurioje vietoje. Ten tuojau pat pradeda darytis balkšva „gliukozės balutė“: ji tirpsta įpiltame vandenyje. Intensyviai maišau būtent tą „balutę“, po truputį leisdama „balutei“ plėstis, kol galiausiai visas indelio turinys virsta kunkuliuojančia balute. Jei vieno šaukšto neužteko padaryt balutei, galima supilt ir du.
* Mažinu ugnį, leidžiu sirupu virti, kol jo spalva iš balkšvos tampa visiškai skaidri, ir tada dar paverdu kokį porą minutėlių, kad nugaruotų daugiau vandens ir kad sirupas geriau „susirištų“ dėl to „cukraus invertavimosi“.

Kadangi želatinos granules pastatau brinkti prieš pradėdama virti sirupa, tai kai jį išverdu, želatina jau būna pilnai paruošta lydyti. Todėl tiesiog supilu sirupą ant želatinos, gerai pamaišau (granulės nuo karščio kaip mat išsileidžia), supilu aliejų ir gliceriną, ir visa tai gerai išmaišiusi išlieju į dubenį su trečdaliu išsijotos cukraus pudros. Gerai išmaišius dedu dar cukraus pudros, galiausiai išminkau ir leidžiu kiek „pailsėti“ maistinėje plėvelėje.

PORA PASTEBĖJIMŲ:
* Masė su gliukozės milteliais daug elastingesnė, nei su cukraus granulių sirupu, daug lėčiau džiūna ir praktiškai netrūkinėja. Kita vertus, neturi savybės taip šlapiuoti, kaip kad būna naudojant dirbtinį medų ar kt. pakaitalus. Žodžiu, šita masė pasidarė mano favoritė nuo pat pirmo karto, kai pabandžiau ją taip gaminti.
* Pastebėjau, kad ruošiant masę šitokiu būdu, nėra būtina duot jai pastovėt per naktį – galima drąsiai imt ir dengt iš karto. Priešingai, nei naudojant cukraus sirupą, pastovėjimas daro mažesnę įtaką kokybei.
Atsakyti
Aciu labai Laimiene 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos smile.gif

Akvilyte - tavo mersedesas stiliovas thumbup.gif

Mano savaitgaliniai darbai

Biustas trisdesimtmecio proga
Medaus su zele - 7 kg, MMG.
user posted image

Jack Daniels butelys teminiam gimtadienio vakareliui - MAFIJA.
Snickersas ir MMG.
user posted image
Atsakyti
dianockos ir akvilytės tortai būna visada tokie išskirtiniai ir tobuli, nu šaunuolės
butelis ir biustas nuostabūs
Atsakyti