Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *43 Namučiai...

QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 11, 17:42)
O šiaip, mano nuomone, gana stiprus dešimtukas literatūrine prasme thumbup.gif 
Beje, pirmojoje pozicijoje atsiradusi knyga man visai negirdėta unsure.gif

O aš tos pirmos labai noriu. Mačiau LRS leidyklos puslapy, kad ji daba 10 Lt kainuoja ax.gif
Atsakyti

QUOTE(aistuliaa @ 2010 12 11, 18:17)
SS, labai lauksiu atsiliepimų apie "Tūkstančiai gervių". Atsimenu, kad buvau šią knygą parsinešusi seniau iš bibliotekos, bet visiškai nepamenu kodėl aš jos nebaigiau - ar tiesiog laikas baigėsi, ar kažkas nepatiko.. Nu bet visai atmintis apleidus, net nepamenu apie ką ar kodėl man nepatiko.. Tai dėl to labai įdomu..
Kai perskaitysma, tadu būtinai parašysma kokį atsiliepimą mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas vakaras
QUOTE(linamog @ 2010 12 09, 09:46)
Nerinha, tokios paklodes necituojamos. Pratrinam nereikalinga teksta. ax.gif

asiprasau, bet kazkaip man tada neisejo per kelis kartus pratrinti, todel ir parasiau su visu geriu blush2.gif

Amber, kol kas "Karta Amerikoje" labai patinka. Nuosirdus pasakojimas vieno is gangsteriu, tiesiog keista, jog taip gali buti ax.gif

thumbup.gif visu atsiliepimai apie knygas
Gero savaitgalio 4u.gif
Atsakyti
laba.
vis dar su Bado žaidynėmis. Labai patinka thumbup.gif Ir vis dar neperprantu, ko iš tiesų siekia Pitas g.gif

buvau bibliotekoj atsiimti rezervuotos knygos- Įsileisk mane. blush2.gif žiūriu į krūvą ir nesuvokiu, kaip viską perskaitysiu

QUOTE(AgnĖ.** @ 2010 12 10, 21:57)
John Boyne „Berniukas dryžuota pižama“

filmą seniai turiu, bet dar neperžiūrėjau doh.gif o knygos labai noriu bigsmile.gif

QUOTE(Masako @ 2010 12 11, 10:35)
Pasirodo,  bibliotekose galima gauti net paciu naujausiu/ populiariausiu knygu bigsmile.gif

tikrai įmanoma. tik bent jau Panevėžy vienoj bibliotekoj reikia sekti datas, kada Naujienų skaitykloj keičia knygas. Nuėjus tą dieną galima rasti tiek gėrio wub.gif arba belieka kliautis sėkme ar rezervuotis ax.gif

QUOTE(Sielos Sparnai @ 2010 12 11, 12:04)

kokia foto wub.gif labai gražu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 11, 17:42)

O šiaip, mano nuomone, gana stiprus dešimtukas literatūrine prasme thumbup.gif 

Na, čia Bikulčius, Šiaulių krašto literatūros dėstytojas. ax.gif
Visada stengiuosi bent paskaityti, ką jis spaudoje parašo, nors dabar tai gal tik kartą per metus ir teparašo... Bet man įdomus toks jo stilius paprastas.
Įdomu kažkaip, sentimentai studijų.

Papildyta:
Žemaitė. Marti.

user posted image

Autorė, kuri paskutiniu metu dažnai minima: internete, asmeniniuose tinklaraščiuose, spaudoje. Ji paseno, ji nebesuprantama, ją sunku skaityti. Atsiverčiau dar kartą paskaityti ir aš, ar tikrai Žemaitė jau taip nesuprantamai nutolusi nuo mūsų gyvenimo.

Knygoje spausdinami gerai žinomi autorės kūriniai, dalis apsakymų iš apsakymo ciklo „Laimė nutekėjimo“. Pabaigoje – autobiografinis apsakymas „Pirmieji mano žingsniai“ ir komedija „Trys mylimos“. Knyga puiki. Savo tikrumu (kas geriau gali pavaizduoti tikrą to meto Lietuvos kaimą, jei ne visą tai mačiusi Žemaitė), vaizdingumu, nuoširdumu. Ir jumoru.

Šeimininkė – nebejauna, bet porą riestainių suėsi, kol aplinkui apeisi – pavirto į lovą pasilsėti. (psl. 5).

Nors dauguma apsakymų liūdni, aprašomi nelaimingi, tragiški moterų likimai (daugiausia iš ciklo „Laimė nutekėjimo), tačiau Žemaitė rašo labai vaizdingai, veikėjai labai tikri (gal todėl, kad kurti pagal realius žmones) ir įsimintini (Vingis, tėvas: „Mauči, tuoj gauni į dantis! Kaip aš liepsiu, taip turi būti“). Jau vien chrestomatiniame apsakyme „Marti“ koks išraiškingas Vingių tėvo ir sūnaus dialogas:

– Kame buvai? – paklausė tėvas.

– Miegojau; kai atsiguliau po pusryčio, ligi šiol pūčiau į akį – au! – žiovavo.

– Ar suveizėjai arklius?

– Taigi taigi, kaipgis! Man arkliai nerūpi šventą dieną… taigi, tata, pats ką dirbai neveizėjęs?

– Bene kur nupuls arkliai, – pamojo tėvas su ranka, – o dubos pečių neužkišai?

– Taigi taigi, kapgis, vis mat man! Ogi pats kame buvai ligi šiol neužkišęs?

– Nė bėda, išdžius rugiai rytojui, – mostelėjo tėvas. (psl. 39).

Dar geresnis apsakymas „Kaip Jonelis raides pažino“. Mamos pirmą kartą skaitytas dar tada, kaip niekaip nesupratau, ką reiškia „surašyti į jaučio kailį“.

Toks dar mažetėlis, kiek šalčio, kiek alkio, kiek sulijo, sušlapo, o dar kiek sykių į sprandą gavo arba su pančiu smūgių, tai to viso nė į jaučio kailį nesurašytum. (psl. 279).

Ir žinoma, labai gailėjau to Jonelio. Gaila jo ir dabar. Koks turi būti skaitytojo išprusimas, kuriam Žemaitė ir toks jos apsakymas yra sunkiai suprantamas, tarsi nutolęs?

Pati Žemaitė buvusi labai aktyvi moteris: rūkė papirosus, raita parjodavusi arklius iš ganyklos, į šokius nešdavosi ant rankų vaiką, kurį kam nors duodavusi palaikyti ir eidavusi šokti. Žemaitės kūryba gali nepatikti, bet tai sava ir miela klasika. O visiems per daug ją kritikuojantiems ji mokėtų atsikirtsti ir pati („Balamūtas, bjaurybė!“, psl. 12), jei tik, žinoma, galėtų.

Knyga, kartu su Žemaite nuvedanti į tikrų tikriausią XIX a. pabaigos – XX a. pradžios Lietuvos kaimą.
Atsakyti

QUOTE(Skaitanti @ 2010 12 11, 18:47)
Žemaitė. Marti.

user posted image
Liuks atsiliepimas thumbup.gif Ir priminei man tą iš pieno plaukusį gulbiną Vingių Joną (berods), kuris mane labai pykdė ir erzino, kai skaičiau doh.gif biggrin.gif O jo tas taigi, taigi, kaipgis vedė iš proto doh.gif biggrin.gif Liuks motera ta mūsų Žemaitė ir kūriniai jos geri cool.gif
Atsakyti
Pradėjau skaityti O. Henry "Išminčių dovanos". Dar nedaug teperskaičiau, bet galiu pasakyti, rodos bus labai mano skonio knyga bigsmile.gif , patinka thumbup.gif Trumpi apsakymukai su gyveniškomis situacijomis ir su iš jų sekančiu moralu. Atrodytų, paprasti, bet tikrai ne prasti. Labai patinka pasakojimo stilius. Matyt, neapsirikau šią knygą pasirinkusi būtent prieš Kalėdas rolleyes.gif (dėl pavadime minimų išminčių man knygos pavadinimas pasirodė itin tinkamas žiemos šventėms).

QUOTE(Skaitanti @ 2010 12 11, 18:47)
Žemaitė. Marti.

Pati Žemaitė buvusi labai aktyvi moteris: rūkė papirosus, raita parjodavusi arklius iš ganyklos, į šokius nešdavosi ant rankų vaiką, kurį kam nors duodavusi palaikyti ir eidavusi šokti.

Skaitanti, šaunuolė 4u.gif
Ir Žemaitė, kaip asmenybė, nustebino (iš tavo paminėtų jos pomėgių) bigsmile.gif
Nebepamenu, ar tokie jos ypatumai buvo minimi literatūros pamokose biggrin.gif , greičiausiai ne tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2010 12 11, 18:55)
Liuks motera ta mūsų Žemaitė ir kūriniai jos geri cool.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 11 gruodžio 2010 - 19:07

QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 11, 19:06)
Pradėjau skaityti O. Henry "Išminčių dovanos".
Man šita knyga buvo atradimas, be galo patiko visi pasakojimai, su didžiausiu malonumu juos perskaičiau wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sielos Sparnai: 11 gruodžio 2010 - 19:09
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2010 12 11, 19:55)
  O jo tas taigi, taigi, kaipgis vedė iš proto doh.gif biggrin.gif

lotuliukas.gif šitas ir man įstrigo biggrin.gif

šiandien kaip tik Panevėžy buvo Petkevičaitės- Bitės 150 metų minėjimas (nors jai tiek sueis tik kovo mėnesį blink.gif ), tai rodė pasirodymą : aktorės vaidino Petkevičaitę ir Žemaitę. Daugiausiai dėmesio buvo skirta Žemaitei: kaip prasidėjo jos kūrybinis kelias, kaip Bitė jai padėjo ir t.t.

Ir dar : šiandien truputį pavarčiau parduotuvėj Valstybę, tai yra straipsnis apie tai, kad Kalėdų proga šauni dovana yra knyga biggrin.gif (abejoju, kad kuri š mūsų tai paneigtų lotuliukas.gif ). Deja, nebuvo laiko paskaityt, tik spėjau pamatyt, kad paminėtas Parulskis ir Palahniuk
Atsakyti
QUOTE(Nerinha @ 2010 12 11, 19:31)
Amber, kol kas "Karta Amerikoje" labai patinka. Nuosirdus pasakojimas vieno is gangsteriu, tiesiog keista, jog taip gali buti  ax.gif

Sveikutes drinks_cheers.gif turetu but idomu tada bigsmile.gif mano paskutiniai pirkiniai Susitike dykumoje ir Kabulo kregzdes.. bigsmile.gif pirmad vaziuoju pasiimt... bigsmile.gif kol dar neturiu rankose, tai bijau sakyt, kad turiu biggrin.gif bet manau turesiu thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(laTulipe @ 2010 12 11, 19:43)
filmą seniai turiu, bet dar neperžiūrėjau  doh.gif o knygos labai noriu  bigsmile.gif

Ziauriai patiko.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(amber123 @ 2010 12 11, 19:21)
Sveikutes  drinks_cheers.gif turetu but idomu tada bigsmile.gif mano paskutiniai pirkiniai Susitike dykumoje ir Kabulo kregzdes..  bigsmile.gif pirmad vaziuoju pasiimt...  bigsmile.gif kol dar neturiu rankose, tai bijau sakyt, kad turiu biggrin.gif bet manau turesiu thumbup.gif

Tai palinkėsim, kad greit turėtum 4u.gif
"Kabulo kregždes" norėčiau perskaityti.
Atsakyti
cray.gif cray.gif

blem,nupirkau mamai knygą Kalėdų proga,ir rankinėj ji susipurvino verysad.gif verysad.gif
Ir neišsivalo verysad.gif
Atsakyti