Klaipėdoj daug prisnigo, buvau ir pasivaikščiot ir su kastuvu pamojavau.
SS, laabai įdomūs atsiliepimai.
Masako, būtų įdomu susipažinti/ susimatyti.
Dori, dėl "Gėdos" tikrai nėra skubos.
Aš ieškojau šiandien Studlendo "Vagoje" Gerulaitienės "Tolima. Artima", bet jau nebeturėjo, gal kas kitur Klaipėdoj "Vagoj" užmatėt? O pati pasiėmiau Mittch Albom "Dar bent vieną dieną". Man jo kita knyga labai patiko.
Pabandysiu susikaupti ir parašyti komentarą, nors tokioms knygoms man asmeniškai be galo sunku jį rašyti, nes kiekvieną kartą dar ir dar kartą apmąsčius viską, vis daugiau naujų minčių atsiranda.
"Pats F. Dostojevskis apie romaną Demonai rašė: Aš norėjau iškelti klausimą ir kaip galima aiškiau, romano forma, atsakyti į jį: kokiu būdu mūsų dar besikeičiančioje ir nuostabą keliančioje visuomenėje galimi ne Nečiajevas, bet nečiajevai. Jam rūpėjo atskleisti rusų liberalizmo šaknis, materializmo, ateizmo ryšį su revoliucinėmis idėjomis, akcentuoti neva pražūtingą Vakarų įtaką Rusijai."
Šis kūrinys - tai vienas iš tragiškiausių ir idėjiškai ir filosofiškai sudėtingiausių Didžiojo rusų rašytojo kūrinių. Tai proto maištas, Dievo neigimas, net paties savęs neigimas, persunktas nihilistiškų idėjų, moralės nebuvimo, bebaimės ir jokios atgailos nebuvimo.
Tai tamsus, niūrus, šaltas, šiurpą keliantis, emociškai sunkus ir sudėtingas romanas. Labai politizuotas, kadangi jį parašyti autorių paskatino vienos slaptosios draugijos veikla ir idėjos, ir vienas nutikimas, kurio metu jie negailestingai ir žiauriai nužudo vieną studentą. (Beja, visą tai yra aprašoma ir romane)
Romanas persunktas smurto, nes dauguma romano herojų miršta smurtine mirtimi. Tai griovimų ir nusikaltimų romanas, kuomet netikėjimas ir sielos tuštuma sugriauna ne tik tavo pačio gyvenimą, bet ir griauna tave supančių žmonių gyvenimus.
Demonai - tai lyg liga, sielos tuštuma, Dievo nebuvimas, moralės nuopolis, jokio tikslo neturėjimas. Tai liga, kurią serga dauguma šio romano herojų, tai liga, kuria serga mus supantis bedieviškas pasaulis paskendęs chaose.
Romane labai daug veikėjų. Iš pradžių buvo labai sudėtinga atsirinkti ir prisiminti. Tačiau patys veikėjai labai ryškūs ne tik savo charakteriu ir kalbėjimo maniera, bet ir mintimis, idėjomis, pamąstymais, poelgiais.
Kažkodėl labiausiai mane sukrėtė ir pašiurpimo III romano dalis. O skaitant paskutiniąją dalį, kuri eina kaip priedas, nes pirminiame variante autorius buvo priverstas išmesti tą dalį ir padaryti šiokius tokius pakeitimus paskutinėje dalyje. Tai Stavrogino išpažintis, prisipažinimo laiškas. Skaitant jį, šaltukas bėgo per odą ir dar iki šiol slogutis likęs.
Kūrinys be galo sudėtingas, bet vertingas ne tik literatūrine prasme, bet ir filosofinę. Rekomenduoti nesiryžtų, nes ne kiekvienam jis įveikiamas. Tačiau siūlyčiau pamėginti, nes kiekvienam ateina laikas kai norisi ko nors tikrai vertingo ir prasmiško.
-------------------------------
Rytoj žadu startuoti su Aleksandro Solženicyno 'Gulago archipelagas' I tomas. O dabar mėgaujausi Mario Vargas Llosa 'Tetulė Chulija ir rašeiva'. Kol kas viskas labai tinka ir patinka, bet tik trečdalį sudorojau.
Fiodoras Dostojevskis "Demonai" I ir II tomai
"Pats F. Dostojevskis apie romaną Demonai rašė: Aš norėjau iškelti klausimą ir kaip galima aiškiau, romano forma, atsakyti į jį: kokiu būdu mūsų dar besikeičiančioje ir nuostabą keliančioje visuomenėje galimi ne Nečiajevas, bet nečiajevai. Jam rūpėjo atskleisti rusų liberalizmo šaknis, materializmo, ateizmo ryšį su revoliucinėmis idėjomis, akcentuoti neva pražūtingą Vakarų įtaką Rusijai."
Šis kūrinys - tai vienas iš tragiškiausių ir idėjiškai ir filosofiškai sudėtingiausių Didžiojo rusų rašytojo kūrinių. Tai proto maištas, Dievo neigimas, net paties savęs neigimas, persunktas nihilistiškų idėjų, moralės nebuvimo, bebaimės ir jokios atgailos nebuvimo.
Tai tamsus, niūrus, šaltas, šiurpą keliantis, emociškai sunkus ir sudėtingas romanas. Labai politizuotas, kadangi jį parašyti autorių paskatino vienos slaptosios draugijos veikla ir idėjos, ir vienas nutikimas, kurio metu jie negailestingai ir žiauriai nužudo vieną studentą. (Beja, visą tai yra aprašoma ir romane)
Romanas persunktas smurto, nes dauguma romano herojų miršta smurtine mirtimi. Tai griovimų ir nusikaltimų romanas, kuomet netikėjimas ir sielos tuštuma sugriauna ne tik tavo pačio gyvenimą, bet ir griauna tave supančių žmonių gyvenimus.
Demonai - tai lyg liga, sielos tuštuma, Dievo nebuvimas, moralės nuopolis, jokio tikslo neturėjimas. Tai liga, kurią serga dauguma šio romano herojų, tai liga, kuria serga mus supantis bedieviškas pasaulis paskendęs chaose.
Romane labai daug veikėjų. Iš pradžių buvo labai sudėtinga atsirinkti ir prisiminti. Tačiau patys veikėjai labai ryškūs ne tik savo charakteriu ir kalbėjimo maniera, bet ir mintimis, idėjomis, pamąstymais, poelgiais.
Kažkodėl labiausiai mane sukrėtė ir pašiurpimo III romano dalis. O skaitant paskutiniąją dalį, kuri eina kaip priedas, nes pirminiame variante autorius buvo priverstas išmesti tą dalį ir padaryti šiokius tokius pakeitimus paskutinėje dalyje. Tai Stavrogino išpažintis, prisipažinimo laiškas. Skaitant jį, šaltukas bėgo per odą ir dar iki šiol slogutis likęs.
Kūrinys be galo sudėtingas, bet vertingas ne tik literatūrine prasme, bet ir filosofinę. Rekomenduoti nesiryžtų, nes ne kiekvienam jis įveikiamas. Tačiau siūlyčiau pamėginti, nes kiekvienam ateina laikas kai norisi ko nors tikrai vertingo ir prasmiško.
-------------------------------
Rytoj žadu startuoti su Aleksandro Solženicyno 'Gulago archipelagas' I tomas. O dabar mėgaujausi Mario Vargas Llosa 'Tetulė Chulija ir rašeiva'. Kol kas viskas labai tinka ir patinka, bet tik trečdalį sudorojau.
QUOTE(dolly` @ 2010 12 08, 16:07)
mano paskutine perskaityta ,pavadinciau ja savo metu knyga, tai "Kleopatros memuarai" jau tokia "mano" knyga buvo...skaiciau ja ilgai,beveik tris menesius ir buvo labai gaila kai baigiau....tiesiog nereali:)
man patiko tik perskaičiau gerokai greičiau ligoninėje gulėjau, tai knygas vieną po kitos rijau.
QUOTE(daite @ 2010 12 09, 23:24)
Aš ieškojau šiandien Studlendo "Vagoje" Gerulaitienės "Tolima. Artima", bet jau nebeturėjo, gal kas kitur Klaipėdoj "Vagoj" užmatėt?
o Pegase nebandėte ieškoti?
antradienį mačiau Pegaso knygyne, prie nukainuotų. bijau pameluoti, berods 7 lt.
tiesa, veiksmas Vilniuje.
QUOTE(daite @ 2010 12 10, 00:24)
Masako, būtų įdomu susipažinti/ susimatyti.
man irgi
nu, zinokit, numeciau Evanso Takoskyra. Puse perskaiciau ir nusprendziau, kad man tas jos skaitymas jokio malonumo neteikia, tiesiog laukiu nesulaukiu, kada iveiksiu zodziu, nemaciau tikslo taip kankintis, tuolab, kad knyga, mano supratimu, labai vidutine...
Labas rytas, miargai
QUOTE(Masako @ 2010 12 10, 08:55)
nu, zinokit, numeciau Evanso Takoskyra.
Nu va Nebeskaityk to, ką skaito SS ir neklausyk pardavėjų Geriau lai veiksmas vyksta atvirkštiniu būdu: SS skaitys tą, ką skaito Masako Galėtum paskaityt "Kaprikorniją" ir pasakyt savo nuomonę nes aš ją taip pat turiu, tik dar neskaičiau
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2010 12 10, 09:57)
Nebeskaityk to, ką skaito SS ir neklausyk pardavėjų Geriau lai veiksmas vyksta atvirkštiniu būdu: SS skaitys tą, ką skaito Masako Galėtum paskaityt "Kaprikorniją" ir pasakyt savo nuomonę nes aš ją taip pat turiu, tik dar neskaičiau
ai, tai cia nieko tokio niekad negali zinoti, kol nepabandei paskaityti, patiks ar nepatiks. Nieko sioje situacijoje nekaltinu
Tik gaila, kad tavo meile man neprilipo
Kaprikornija man atrodo tokia rimta knyga, kiek pavarciau Kazkaip dabar nesinori tokios, pradejau Chirurga
ką tik užverčiau Sheila O'Flanagan "Visada tavo"ir dar visa įspūdžiuose...
Labai patiko.Šilta,draugiškai papasakota istorija apie dvi visiškai skirtingas moteris.Viena jauna,graži,liekna gyvenanti su mylimu ir mylinčiu vyru turi tik vieną problemą-jai nepavyksta pastoti ir pagimdyti vyrui išsvajotą kūdikį..Kita-keturiasdešimtmetė,beveik pusę savo amžiaus gyvenanti santuokoje ir auginanti paauglę dukrą,bet iki šiol taip ir nesusilaukus taip trokštamo antro vaiko.Nors Salės santuoka stabili,bet prieš kelis metus teko išgyventi krizę.Dabar viskas būtų puiku,jei ne neplanuotas vėlyvas nėštumas.Abi moterys laukia iš verslo kelionės grįžtančio sutuoktinio,ir net nenutuokia,kokiomis aplinkybėmis jas suves likimas....
Panašu į Picoult stilių -ne šedevras su pretenzijom į išlikimą,bet ir ne lėkštas banalus meilės romanas.Skaitosi greitai ir lengvai,netradicinė situacija užkabina ir išlaiko dėmesį iki paskutinio puslapio.
Labai patiko.Šilta,draugiškai papasakota istorija apie dvi visiškai skirtingas moteris.Viena jauna,graži,liekna gyvenanti su mylimu ir mylinčiu vyru turi tik vieną problemą-jai nepavyksta pastoti ir pagimdyti vyrui išsvajotą kūdikį..Kita-keturiasdešimtmetė,beveik pusę savo amžiaus gyvenanti santuokoje ir auginanti paauglę dukrą,bet iki šiol taip ir nesusilaukus taip trokštamo antro vaiko.Nors Salės santuoka stabili,bet prieš kelis metus teko išgyventi krizę.Dabar viskas būtų puiku,jei ne neplanuotas vėlyvas nėštumas.Abi moterys laukia iš verslo kelionės grįžtančio sutuoktinio,ir net nenutuokia,kokiomis aplinkybėmis jas suves likimas....
Panašu į Picoult stilių -ne šedevras su pretenzijom į išlikimą,bet ir ne lėkštas banalus meilės romanas.Skaitosi greitai ir lengvai,netradicinė situacija užkabina ir išlaiko dėmesį iki paskutinio puslapio.
QUOTE(Masako @ 2010 12 10, 09:00)
pradejau Chirurga
Skaityk skaityk įdomu kaip jis tau pasirodys Lauksma atsiliepimo
Gruodžio 14 d. (antradienį) 17.30 val. Šiaurės ministrų tarybos biure (Didžioji g. 5) diskutuosime apie didelio atgarsio sulaukusią Sofi Oksanen knygą Valymas. Kviečiame nepatingėti ir atvykti, nepabijoti ir dalintis savo įžvalgomis Lauksime
QUOTE(aistuliaa @ 2010 12 10, 10:00)
valandą miegojau, bet visai žaviai atrodau
good for u
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2010 12 10, 10:08)
Skaityk skaityk įdomu kaip jis tau pasirodys Lauksma atsiliepimo
supratau, kad tau tiek Chirurgas, tiek Pameistrys nelabai
as koki 50 puspaliu iveikiau, tai jau kabliuoja kabliuoja. Nors apskritai tik atejus i si skyreli pradejau dometis tokio pobudzio knygomis va ir Mergina su drakono tatuiruote i ta puse
nzn, siaip man kazkaip ne onors skaityti tokio tipo knygas kazkodel. Va filmas kas kita... Turbut todel, kad jis trumpiau laiko nuvagia