QUOTE(Masako @ 2010 12 08, 08:08)
Fatimaallaa, ka reiskia tavo nickas, jei ne paslaptis? kazin, ar teisingai as ji mintyse tariu (FatimaLIA (kirciuotas paskutinis skiemuo)
?
visai čia jokia paslaptis fatima - taip mane pravardžiuoja Egipte, o Allaa yra MB vardas. Vat visa ir paslaptis
QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 08, 08:40)
Vakar pradėjau skaityti
Charles Bukowski autobiografinį romaną
"Arklienos kumpis". Tai pirmoji mano pažintis su šiuo autoriumi. Labai
vežantis, įstraukiantis pasakojimo stilius
Daug humoro, bet juodo. Ir labai daug keiksmažodžių bei pošlybių
Galvoju, angliškai skaitant gal tie keiksmažodžiai ir nekristų tiek į akis, juk labiau įprasti
Lietuviškai visgi kiek rėžia ausį. Na bet vistiek knyga patinka
Beje, jau autoriaus tėvas tai geras
svoločius
nagi smagu, kad patinka
manau anglų kalba keiksmažodžiai lieka ne taip pastebimi, nes ten tik vieno žodžio visokios variacijos. Ne taip krenta į akis.
QUOTE(dolly` @ 2010 12 08, 15:07)
mano paskutine perskaityta ,pavadinciau ja savo metu knyga, tai "Kleopatros memuarai"
jau tokia "mano" knyga buvo...skaiciau ja ilgai,beveik tris menesius
ir buvo labai gaila kai baigiau....tiesiog nereali:)
aš ją pasilieku Kalėdinėms atostogoms, o tai jau ji baisiai stora
-----------------------------------------------------------------------------------------
čia jei kam įdomu
maloniai kviečiame susitikti su rašytoju ir filosofu Jaroslavu Melniku
knygos "Kelias į rojų" pristatyme gruodžio 9 d. (ketv.), 18 val., knygyne "Vaga", PPC "Ozas" (žr. prisegtą kvietimą).
Pristatymo metu galėsite laimėti autoriaus knygą su autografu.
Trumpai apie knygą "Kelias į rojų":
Danguje pakibusios atominės saulės, tūkstantį ir daugiau metų gyvenantys žmonės, vienišas filosofas, įsimylintis paukštę, kuri tampa jo sielos simboliu. Netikėtas rašytojo ir filosofo Jaroslavo Melniko pasaulis kupinas paradoksalių, kartais šokiruojančių simbolių ir metaforų. Nors jame labai ryškus intelektinis pradas, visuomet viešpatauja gyvi archetipai ir įtempti žmogaus jausmai, patosas ir lyrizmas. Dievo ir buities, dvasios ir kūno temos dar aštresnės. Naujoje Jaroslavo Melniko knygoje susiduriame su jau pažįstamu fantastiniu realizmu, leidžiančiu pažvelgti į mūsų kasdienį gyvenimą iš netikėtų aukštumų, visatos kontekste.
Šioje knygoje daug fantazijos ir fantastikos, o galbūt ir mistikos. Bet argi mes negyvename fantastikos pasaulyje? Paslapties pasaulyje? Pats mūsų gyvenimas yra nesuvokiamas stebuklas, pranokstantis fantastiką. Kažkieno suprojektuoti it biologiniai automatai, skriejantys Visatoje drauge su mažu žydru rutuliuku, mes mėginame suprasti, kas esam ir kam. Ir kviečiame tą, kuris sukūrė šį pasaulį, išlįsti iš už širmos ir parodyti mums savo veidą. (Autorius)
Atsiliepimai:
Jį galėčiau pavadinti lietuvių literatūros neosimbolistu pasitelkdamas simbolius ir alegorijas jis sukūrė netikėtų ir ambicingų kūrinių. (Renata Šerelytė)
Kai kuriuos Jaroslavo Melniko kūrinius galima vadinti moksline fantastika, nors gali tikti ir metafizinės fantastikos apibūdinimas. Šiurpūs siužeto poslinkiai, netikėtai kylantys iš paprastos kasdienybės, išveda į tokias vaizduotės erdves, kuriose mįslingai persikloja kerintys ir kraupūs būties bei mirties pasauliai. Nors daiktinė ir emocinė tikrovė mums visiems atrodo labai pažįstama, šiose tyliai atsiveriančiose alternatyviose erdvėse niekuo negali būti tikras, ir skirtingos realybės bei košmaro plotmės susilieja į įtaigų ir sukrečiantį reginį. O kartais į fantastinių situacijų lūžius pažvelgiama su humoru. (Laimantas Jonušys)
Pagarbiai,
"Baltų lankų" leidykla
--------------------------------------------------------
Aš tai labai norėčiau nueiti, bet vaiko neturiu kam palikti