Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *43 Namučiai...

QUOTE(muminukas @ 2010 12 08, 12:45)
jau skaitei apie kazokų užpultą Vilnių?

zinok, nelabai supratau, apie ka tu cia? bigsmile.gif

QUOTE(eliss @ 2010 12 08, 14:32)
Siandien buvau uzbegusi i knygyna,nusipirkau Barbara Erskine "Snabzdesiai smelyje",tikiuosi patiks,nes tokios man patinka smile.gif

Man tai nepatiko. Neidomus prailges skaitalas unsure.gif

QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 08, 15:17)
Ta "Persprogęs korstetas" man kitokia nei kitos Kubelkos knygos. Ji turbūt artimesnė istoriniam žanrui g.gif  Kad ir  tai, jog pasakoja, kaip ten su tais korsetais viskas prasidėjo, jų priešistorę tongue.gif

*****, man patiktu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2010 12 08, 18:01)
zinok, nelabai supratau, apie ka tu cia? bigsmile.gif

o neskaitai Silva rerum? ax.gif susimaišiau tadu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2010 12 08, 19:07)
o neskaitai Silva rerum?  ax.gif susimaišiau tadu  blush2.gif

aaa laugh.gif
jau perskaiciau seniau mirksiukas.gif
Atsakyti

Laba.

QUOTE(Masako @ 2010 12 08, 09:08)
*o man kazkaip nelabai limpa. Gal del to, kad po Anos Kareninos emiau? biggrin.gif Bet jau tokiu amerikonisku sabloniskumu, pavirsutiniskumu kvepia..skaitalas toks g.gif
Gali būti, kad ir nelips. Aš mat pataikiau paimti jo knygas tokiu gyvenimo momentu, kad jos rado labai stiprų atgrasį manyje ir mano tuometiniuose gyvenimo įvykiuose.

QUOTE(Dorifore @ 2010 12 08, 15:55)
Ta pastoviai zyzia, nežinau, kokios tau knygos patinka, ką pirkt dovanų  biggrin.gif  4u.gif
Nezyziu tongue.gif Ir ką pirkti žinau tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2010 12 08, 08:08)
Fatimaallaa, ka reiskia tavo nickas, jei ne paslaptis? kazin, ar teisingai as ji mintyse tariu (FatimaLIA (kirciuotas paskutinis skiemuo) biggrin.gif ?

visai čia jokia paslaptis biggrin.gif fatima - taip mane pravardžiuoja Egipte, o Allaa yra MB vardas. Vat visa ir paslaptis biggrin.gif

QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 08, 08:40)
Vakar pradėjau skaityti Charles Bukowski autobiografinį  romaną "Arklienos kumpis". Tai pirmoji mano pažintis su šiuo autoriumi. Labai vežantis, įstraukiantis pasakojimo stilius thumbup.gif  Daug humoro, bet juodo. Ir labai daug keiksmažodžių bei pošlybių tongue.gif  Galvoju, angliškai skaitant gal tie keiksmažodžiai ir nekristų tiek į akis, juk labiau įprasti g.gif  Lietuviškai visgi kiek rėžia ausį. Na bet vistiek knyga patinka smile.gif  Beje, jau autoriaus tėvas tai geras svoločius doh.gif  gun_bandana.gif

nagi smagu, kad patinka smile.gif manau anglų kalba keiksmažodžiai lieka ne taip pastebimi, nes ten tik vieno žodžio visokios variacijos. Ne taip krenta į akis.

QUOTE(dolly` @ 2010 12 08, 15:07)
mano paskutine perskaityta ,pavadinciau ja savo metu knyga, tai "Kleopatros memuarai" wub.gif  jau tokia "mano" knyga buvo...skaiciau ja ilgai,beveik tris menesius biggrin.gif  ir buvo labai gaila kai baigiau....tiesiog nereali:)

aš ją pasilieku Kalėdinėms atostogoms, o tai jau ji baisiai stora biggrin.gif

-----------------------------------------------------------------------------------------

čia jei kam įdomu

user posted image
maloniai kviečiame susitikti su rašytoju ir filosofu Jaroslavu Melniku
knygos "Kelias į rojų" pristatyme gruodžio 9 d. (ketv.), 18 val., knygyne "Vaga", PPC "Ozas" (žr. prisegtą kvietimą).
Pristatymo metu galėsite laimėti autoriaus knygą su autografu.

Trumpai apie knygą "Kelias į rojų":
Danguje pakibusios atominės saulės, tūkstantį ir daugiau metų gyvenantys žmonės, vienišas filosofas, įsimylintis paukštę, kuri tampa jo sielos simboliu. Netikėtas rašytojo ir filosofo Jaroslavo Melniko pasaulis kupinas paradoksalių, kartais šokiruojančių simbolių ir metaforų. Nors jame labai ryškus intelektinis pradas, visuomet viešpatauja gyvi archetipai ir įtempti žmogaus jausmai, patosas ir lyrizmas. Dievo ir buities, dvasios ir kūno temos dar aštresnės. Naujoje Jaroslavo Melniko knygoje susiduriame su jau pažįstamu „fantastiniu realizmu“, leidžiančiu pažvelgti į mūsų kasdienį gyvenimą iš netikėtų aukštumų, visatos kontekste.

Šioje knygoje daug fantazijos ir fantastikos, o galbūt ir mistikos. Bet argi mes negyvename fantastikos pasaulyje? Paslapties pasaulyje? Pats mūsų gyvenimas yra nesuvokiamas stebuklas, pranokstantis fantastiką. Kažkieno suprojektuoti it biologiniai automatai, skriejantys Visatoje drauge su mažu žydru rutuliuku, mes mėginame suprasti, kas esam ir kam. Ir kviečiame tą, kuris sukūrė šį pasaulį, išlįsti iš už širmos ir parodyti mums savo veidą. (Autorius)

Atsiliepimai:
Jį galėčiau pavadinti lietuvių literatūros neosimbolistu – pasitelkdamas simbolius ir alegorijas jis sukūrė netikėtų ir ambicingų kūrinių. (Renata Šerelytė)

Kai kuriuos Jaroslavo Melniko kūrinius galima vadinti moksline fantastika, nors gali tikti ir metafizinės fantastikos apibūdinimas. Šiurpūs siužeto poslinkiai, netikėtai kylantys iš paprastos kasdienybės, išveda į tokias vaizduotės erdves, kuriose mįslingai persikloja kerintys ir kraupūs būties bei mirties pasauliai. Nors daiktinė ir emocinė tikrovė mums visiems atrodo labai pažįstama, šiose tyliai atsiveriančiose alternatyviose erdvėse niekuo negali būti tikras, ir skirtingos realybės bei košmaro plotmės susilieja į įtaigų ir sukrečiantį reginį. O kartais į fantastinių situacijų lūžius pažvelgiama su humoru. (Laimantas Jonušys)
Pagarbiai,
"Baltų lankų" leidykla
--------------------------------------------------------

Aš tai labai norėčiau nueiti, bet vaiko neturiu kam palikti sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2010 12 08, 14:44)
Beje, ar jūs jau šią savaitę tas dovanas siunčiant? Aš tai tikrai siųsiu tik kitos pradžioj  blush2.gif Niekaip neišeis anksčiau ir plius manau, kad gaus iki kalėdų, jei ir kitą savaitę išsiųsiu.

Aš tikrai šią savaitę neišsiųsiu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2010 12 08, 19:45)
Aš tikrai šią savaitę neišsiųsiu  unsure.gif

Aš dar nežinau. Neaišku ką dovanoti. Na smulkmenas maždaug žinau, bet knygos unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 08, 17:09)
Tai jeigu tau alkoliteratūra patinka, būtinai perskaityk ir Kunčino "Tūla" smile.gif

Aš labai noriu ją perskaityti po pusseserės atsiliepimo, gal ir aš susidomėsiu alkoliteratųra laugh.gif
Papildyta:
QUOTE(laTulipe @ 2010 12 08, 17:23)
man su ta dvasia irgi ne kas  lotuliukas.gif bet turiu atsidėjus knygą šia tema (Kalėdų, ne dvasios  lotuliukas.gif ) bigsmile.gif

Aš ryt nusigausiu iki bibliotekos pasiimsiu "Kalėdų nebus" smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Pajauta @ 2010 12 08, 18:29)
blush2.gif Atrodo aš geidaraštyje brangių nerašiau, tai jei ne mane ištraukei parašyk man į az kokia tai knyga,gal pagelbėsiu

Gal ir man padėtum? laugh.gif blush2.gif blush2.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Gegytė @ 2010 12 08, 20:46)
Aš dar nežinau. Neaišku ką dovanoti. Na smulkmenas maždaug žinau, bet knygos  unsure.gif

Man tas pats g.gif doh.gif
Atsakyti
pajauta, ačiū už pagalbą. radai knygą pigiau 20lt net nei būčiau pirkusi iš BLK biggrin.gif ot kainas užsikėlę.

Tai sutarta, siunčiam kitą savaitę manau 4u.gif
Atsakyti
Aš irgi kitą savaitę turėčiau iššsiųsti. doh.gif
Atsakyti
Kaip smagu, kad ne aš viena tokia susivėlinus laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2010 12 08, 21:11)
Kaip smagu, kad ne aš viena tokia susivėlinus laugh.gif

Man tai dar priedas prie dovanos neparkeliauja. doh.gif
Atsakyti