man ir Silva rerum, ir Dama su vienaragiu patiko - abi turiu. SR dar ir dėl to , kad lietuviška, kažkaip tokia net artimesnė. plius pasiėmiau atlasą ir pažiūrėjau, kad tie Milkantai, Stervas, Salotas, TArvydų miškas visai netoli mb gimtinės, kokie 20-25 km ir mb net ir turi bičiulį, kurio pavardė kaip pagrindinių SR veikėjų, ir tas bičiulis giriasi turįs bajorų kraujo. nors tame krašte Norvaišų pavardė gana dažna
QUOTE(muminukas @ 2010 12 08, 12:39)
nors tame krašte Norvaišų pavardė gana dažna
reik manyt, autore gerai issistudijavo asmenvardzius tos vietos, to meto..
Ingenai, zinok, nebepamenu, ka Kubelkos skaicius esu pries 10 metu as ten ja rijau, man atrode, kad visos tos jos knygos panasios Bet atrodo, neskaiciau to persprogusio korseto...
QUOTE(Masako @ 2010 12 08, 11:42)
kaip suprantu, ji ir ėmė plius minus realius asmenis. ir kaip skaičiau kažkuriame interviu - patys neįtikėčiausi nutikimai dažnai būna būtent neišgalvoti.
jau skaitei apie kazokų užpultą Vilnių?
Adžani, parašyk man savo adresą! Einu pirkti ten tau visko, tuo pačiu išsiųsčiau.
Siandien buvau uzbegusi i knygyna,nusipirkau Barbara Erskine "Snabzdesiai smelyje",tikiuosi patiks,nes tokios man patinka
Buvo labai daug nuolaidu,lyg ir norejau kokia is Romain Gary nusipirkt,bet nesu isitikinus,ar man patiktu.Gal kada veliau...Siuo metu man noris lengvesnio turinio,kad nereiktu sukt galvos
Taip noriu Silva rerum,irgi nuolaida buvo 30 lt,visgi daug,nelabai stora dar
Buvo labai daug nuolaidu,lyg ir norejau kokia is Romain Gary nusipirkt,bet nesu isitikinus,ar man patiktu.Gal kada veliau...Siuo metu man noris lengvesnio turinio,kad nereiktu sukt galvos
Taip noriu Silva rerum,irgi nuolaida buvo 30 lt,visgi daug,nelabai stora dar
gūdžiais nepriklausomybės pradžios metais, kai skaičiau Erškėčių paukščius, kažkaip net neabejojau, kad autorė seniai a.a. 1994 m. buvo išleisti jos romano "tęsiniai" - Megė ir Megė ir Džastina. o šiandien susimąsčiau - įdomu, Makalou kaip reagavo į tuos tęsinius? juk ji gyva ir tebekurianti autorė. o tie tęsiniai tai skystimėliai palyginus su EP.
QUOTE(muminukas @ 2010 12 08, 13:33)
gūdžiais nepriklausomybės pradžios metais, kai skaičiau Erškėčių paukščius, kažkaip net neabejojau, kad autorė seniai a.a. 1994 m. buvo išleisti jos romano "tęsiniai" - Megė ir Megė ir Džastina. o šiandien susimąsčiau - įdomu, Makalou kaip reagavo į tuos tęsinius? juk ji gyva ir tebekurianti autorė. o tie tęsiniai tai skystimėliai palyginus su EP.
lygiai taip pat kaip ir su Skarlet o'hara
QUOTE(eliss @ 2010 12 08, 13:35)
lygiai taip pat kaip ir su Skarlet o'hara
nu, bet ten gal bent M. Mičel buvo mirusi, kai ta kita autorė rašė
QUOTE(Papugele @ 2010 12 07, 21:22)
Ner tiek kantrybes laukti, dabar sakyk
Gerai, jau gerai. Nusipirkau Raguotienės "Žodžiai apie knygą" ir G. Flobert "Ponia Bovary" (naujo leidimo ir tik 7lt)
QUOTE(daite @ 2010 12 07, 22:31)
Būtinai P.S. Aš irgi tamstos pasigedau/ pasiilgau.
Smagu girdėt, kad kažkas dar pasigenda manęs Tada sutarta, susimatom šeštadienį
QUOTE(Gegytė @ 2010 12 08, 00:29)
laimėjau bilietus į Rygą
Kaip faina, sveikinu O laimėjai tik bilietus ar į kokią ekskursiją?
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2010 12 08, 00:38)
Ar tik ne mano nabagėlis Baltasis Tigras po svetimas mašinas vadalojas, m?
Ne, ne tavo knygos taip nemetyčiau Ivanauskaitės knyga guli. Ir spėju dar nepaskaitysiu ilgokai, nes išvežė taisyt mašiną Kai grįšiu namo, imsiu Tigrą skaityt
QUOTE(Gegytė @ 2010 12 08, 00:54)
vat matai baltai papavydėjau Doriforei, kad ta vis knygas laimi, labai kažko užsimaniau ir gavau. O keliones aš dievinu taip pat kaip knygas.
Taip ir reikia Svarbiausia yra labai norėti. Aš per pusė metų laimėjau 6 knygas ir įvairių skirtukų. Kai dalyvavau vienam konkurse, net nenorėjau pagrindinio prizo, iš karto parašiau: noriu paguodos prizo - skirtuko. Ir ką laimėjau Saramago knygos irgi labai norėjau, rašiau, kad net nelaimėsiu, vistiek pirksiu ir skaitysiu. Ir še tau, laimiu Nors net nesu labai azartiška ir nedalyvauju kituose konkursuose, bet va su knygom sekas
Beje, ar jūs jau šią savaitę tas dovanas siunčiant? Aš tai tikrai siųsiu tik kitos pradžioj Niekaip neišeis anksčiau ir plius manau, kad gaus iki kalėdų, jei ir kitą savaitę išsiųsiu.
Ai, dar Ingėnai, vakar kai buvau BLK, tokia moteris ieškojo V. V. Landsbergio knygų. Priėjo prie konsultantės, ta aišku nežino tokio
Nuėjo prie kompo pažiūrėt, nieko neranda, sako :tai jūs išisaiškinkit, koks čia rašytojas vaikų ar suaugusių, tada galėsiu parodyt, kur sudėtos jo knygos Nu negalėjau ramiai stovėt, nežinot V.V. L. knygų tai nuvedžiau moterį prie vaikų lentynos, suradau jai "Obuolių pasakos", "Pelytę Zitą", apie "Arklį Dominyką". Papasakojau viską, ką žinau apie juos ir žmogus išsirinko knygą, ir dar padėkojo
o kur tie konkursai būna?
Dorifore, teisingai padarei kompiuteryej nesugebėti rasti - tai jau reikia kažkokių viršgarsinių sugebėjimų turėti
Dorifore, teisingai padarei kompiuteryej nesugebėti rasti - tai jau reikia kažkokių viršgarsinių sugebėjimų turėti
Mumi, daugiausiai dalyvauju FB įvairiuose leidyklų paskelbtuose konkursuose. Dar įvairūs knygų blog'ai kartais skelbia. Arba koks laikrašytis internete LRT televizija irgi skelbia, reikia atsakyt į klausimą ir kiekvieną savaitę laimi kas nors.
Vakar trumpai žiūrėjau kažkokią kultūros laidą per 2LRT kanalą. tai pristatinėjo knygas paaugliams, kurios pretenduoja į šių metu geriausios knygos rinkimus. taip įdomiai buvo pasiklausyt, susipažint su autoriais. tik kai sunervino, knygas išdėliojo vienoj mokykloj ant palangės, kvietė vaikus paskaityt, pavartyt. tai toks jausmas, kad su kočėlu, kas verstų eit žiūrėt
Vakar trumpai žiūrėjau kažkokią kultūros laidą per 2LRT kanalą. tai pristatinėjo knygas paaugliams, kurios pretenduoja į šių metu geriausios knygos rinkimus. taip įdomiai buvo pasiklausyt, susipažint su autoriais. tik kai sunervino, knygas išdėliojo vienoj mokykloj ant palangės, kvietė vaikus paskaityt, pavartyt. tai toks jausmas, kad su kočėlu, kas verstų eit žiūrėt
Tik bilietus. O man ir patinka pačiai vaikščiot ir viską atrast... ir barselonoj ir berlyne šitaip dariau... tik vat amerikoj vežiojo mane visur.