Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *43 Namučiai...

QUOTE(Tibė @ 2010 12 07, 10:10)
Fati,Mint Vinetu turi "Evandeliją pagal Jėzų Kristų"

Tai jie dabar visad turės leidyklos "Kitos knygos" knygų. Nes kaip supratau, tai pradėjo bendradarbiauti jie ax.gif

Nepatikėsit, bet aš laimėjau šią knygą biggrin.gif Jeigu nebūčiau aš, galvočiau, kad čia korupcija kokia, nu bet kai sekas, tai sekas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2010 12 06, 23:33)
Aprašymas gal ir nieko, lyg ir visai smagu būtų tokią paskaityti, nors iš kitos pusės baigu, nes skaudi man ta tema. Nors gal kaip tik į naudą paskaityt  g.gif

žinok, kūrinys problemos tikrai rimtai negvildena. Tiesiog, parodo, kai kurių žmonių paviršutiniškus ketinimus ir kad bet kokį momentinį nusivylimą ir norą pasidaryti galą, galima pakeisti, pakeitus aplinkybes. Čia nekalba apie sunkias depresijas ir kitokius psichologinius negalavimus. Dėl to manau drąsiai galima skaityti, nepalies jautriųjų vietų.

QUOTE(Masako @ 2010 12 07, 07:34)
Fatimaallaa, man tavo atsiliepimas primine skaitaliuka Ilgesnis kelias zemyn - labai panasios temos gvildenamos

Kažkur labai girdėtas pavadinimas, o gal net ir skaičiau kažkada. g.gif

QUOTE(Tibė @ 2010 12 07, 09:10)
Fati,Mint Vinetu turi "Evandeliją pagal Jėzų Kristų"

Žinok, man vakar pranešė, kad ir Maximoje jau yra. Viena pažįstama, net su akciją ją spėjo nusipirkti.
Atsakyti
Labas 4u.gif

Neužilgo kursiu atsiliepimą apie "Stambulo pavainikė" smile.gif

QUOTE(Mona187 @ 2010 12 07, 00:16)
Tai nieks neparekomenduosit su žiemiška tematika knygų (gali būti įvairaus tipo,)?

Tai ar apie žiemą, ar apie Kalėdas?
Kalėdų tematika (rašau be autorių , susirasi per google blush2.gif ): "Kalėdų nebus" (labai rekomenduoju, ir būtent dabar, prieš Kalėdas), "Kalėdų skrynelė" (kurios pati labai įsinorėjau), Dikenso "Kalėdų giesmė", "Karolinos Kalėdos", "Katinas, kuris atėjo per Kalėdas". Daugiau greitosiomis į galvą neateina g.gif

QUOTE(Fatimaallaa @ 2010 12 07, 00:28)
*
Arto Paasilina "Grupinės savižudybės magija"

user posted image
**bet tik gera reklama pasiekia tikslą smile.gif

* Ačiū už atsiliepimą 4u.gif Kaip tik neužilgo ją skolinsiuosi.
Beje, aistulia, nebijok šio autoriaus, kad ir kokia tema bebūtų mirksiukas.gif Kiek sprendžiu pagal jo neseniai skaitytą "Gudrioji nuodų virėja", sugeba tas autorius ir rimtus, negerus dalykus pateikti per humoro prizmę. Tikrai neturėtų nuliūdinti, greičiau gal prajuokinti.
** Na tu labiau išmanai šiuos dalykus mirksiukas.gif , kažką panašaus juk studijuoji smile.gif

QUOTE(Dorifore @ 2010 12 07, 10:39)
Nepatikėsit, bet aš laimėjau šią knygą  biggrin.gif Jeigu nebūčiau aš, galvočiau, kad čia korupcija kokia, nu bet kai sekas, tai sekas  thumbup.gif

Sveikinu 4u.gif O mes (bent jau aš) tavęs jau pasigedom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerinha @ 2010 12 07, 11:27)
Labas rytas, siek tiek nuvagiu laiko is saves ir ilendu pasilabinti  smile.gif

Viena is juokingiausiu man buvo pernai skaityta "Po saule keiciasi tik laikas" Čepo romanas. Kvatojausi pilna burna  lotuliukas.gif

Sveika 4u.gif Čepo knygą skaitė neseniai mano mama, irgi juokėsi, dar sakė, kad pošlybių užtektinai joje g.gif biggrin.gif Įdomu, kaip iš tikrųjų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Papugele @ 2010 12 06, 19:22)
Man kaip tik 'Ziniuone' patinka del gydymo visokiom zolelem, pribuveju, magijos, uzkalbejimu. smile.gif Del to ir emiau ja, nes domino aprasymas. O istorijos galiu ir be Gregory romanu pasiskaityt smile.gif

apie žoleles taip pat galima Šimkūnaitę pasiskaityti tongue.gif
mane Žiniuonė iš aprašymo taip pat buvo sudominusi, bet nusivyliau ja schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2010 12 07, 13:06)
apie žoleles taip pat galima Šimkūnaitę pasiskaityti  tongue.gif
mane Žiniuonė iš aprašymo taip pat buvo sudominusi, bet nusivyliau ja  schmoll.gif

O, ir Simkunaite man labai patinka ir F.Taunyte tongue.gif thumbup.gif biggrin.gif
Na gal ir mane Ziniuone nuvils, dar tik 90psl perskaiciau, letai skaitosi, labai mazos raidytes. Kol kas dar tikrai patinka.
O daug istorijos , politikos, knygose man nlb blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Mona187 @ 2010 12 07, 01:16)

Tai nieks neparekomenduosit su žiemiška tematika knygų (gali būti įvairaus tipo,)?

Evans "Vilku ratas", "Kaledu nebus", "Paneles Smilos sniego jausmas"..

Bet as ziemines knygas mieliau skaitau per vasaros karscius, dabar kazko netraukia biggrin.gif
Na "Kaledu nebus' tik dabar ir skaityti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2010 12 07, 12:06)
apie žoleles taip pat galima Šimkūnaitę pasiskaityti  tongue.gif
mane Žiniuonė iš aprašymo taip pat buvo sudominusi, bet nusivyliau ja  schmoll.gif

Bet Šimkūnaitė tai ne grožinę rašė tongue.gif
Ne tik apie žoleles juk "Žiniuonėje" mirksiukas.gif Ir apie magiją, meilę.

QUOTE(Papugele @ 2010 12 07, 12:12)
Na gal ir mane Ziniuone nuvils, dar tik 90psl perskaiciau, letai skaitosi, labai mazos raidytes. Kol kas  dar tikrai patinka.
O daug istorijos , politikos, knygose man nlb blush2.gif

Nemanau, kad turėtų nuvilti mirksiukas.gif Kaip tik kuo arčiau galo, tuo įdomiau.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 07, 12:19)
Bet Šimkūnaitė tai ne grožinę rašė tongue.gif

žinau, ale kaip istorijos galima pasiskaityti, taip ir apie žoleles mirksiukas.gif

TAunytė man irgi visai nieko, nors aš jos pirmąją knygą (užkrito pavadinimas) tik perverčiau, neskaičiau ištisai.
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2010 12 07, 01:28)
Arto Paasilina "Grupinės savižudybės magija"

user posted image
Knyga pilna sarkazmo, švelnaus jumoro, pamokymų ir silpnybių išjuokimo. Labai nuotaikinga, lengvai, greitai ir 'skaniai' susiskaitė. Tikrai labai patiko.

Kuomet gyvenimas prispaudžia ir nebelieka kitos išeities, kaip savo noru pasitraukti iš jo, jis paima ir iškrečia žavingą pokštą. Taip nutiko dviems vyrukams, kurie tą pačią dieną, tuo pačiu laiku atėjo kartis į tą pačią daržinę. Jie pradeda samprotauti, kad būtų žavinga įkurti savižudžių grupę ir numirti visiems kartu gražiai ir su daina. Kaip tarė taip padarė. Padavė skelbimą į laikraštį, kad ieško tokių pačių gyvenimo nuskriaustųjų. Atėjo laiškų krūva. Taigi, pasirodo, kad ne tiek jau mažai žmonių svarsto kaip pabaigti savo varganą ir niekam tikusį gyvenimą. Taigi, draugai surengia slaptąjį savižudžių suvažiavimą. Po visokių švenčių ir juokingų mėginimų nusižudyti, grupelė žmonių nutaria palikti Suomiją ir į Norvegiją ir ten nulėkt nuo skardžio į šaltus vandenyno vandenys. Taigi, visi patraukia. Kaip ir kiekviena kelionė neapsieina be nuotykių. Tačiau kai jau grupė apsisprendžią įvykdyti tai ką buvo sumanę vis kažkas sutrukdo. Taip ir keliaują savižudžių autobusas po Europa. Apsilanko Vokietijoje, nukeliauja į Šveicariją, po to per Prancūziją ir Ispaniją pasiekia Portugaliją ir ten supranta, kad visai nenori pasitraukti iš gyvenimo. Kad ne viskas taip blogai kaip atrodė namuose. Ir kad vis tik gyvenimas yra gražus. Ne viena iš savižudžių porų atšoka vestuves, kiti praturtėja, bet visi toliau laimingai gyvena.

bet tik gera reklama pasiekia tikslą smile.gif

Matosi, kad ir sita Paasilino knyga savam stiliuj thumbup.gif Fantazija tai pas ji originali. biggrin.gif Ir velgi istorija baigiasi laimingai smile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif as va katik baigiau skaityti Mischelle Moran istorini romana " Nefertite" . Labai patiko , per pora naktu darbe perskaiciau rolleyes.gif neslepsiu kad kazko tokio truko , bet seip realiai patiko smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anajoana: 07 gruodžio 2010 - 12:55
Elif Shafak "Stambulo pavainikė"

user posted image

Iki šiol tebuvau labai mažai skaičiusi turkų rašytojų kūrinių: tai dvi Pamuko knygas bei paauglystėje „Čiauškutę“ . Skaitydama Pamuko itin melancholiškus kūrinius kaip tik mąsčiau, kad norėčiau perskaityti dar kažką iš turkų rašytojų kūrybos, kad galėčiau geriau įsivaizduoti, kas tai yra Turkija, kokia gi ji. Ir štai į mano rankas pakliuvo Elif Shafak “Stambulo pavainikė“.
Jei „Moterų kupė“ spinduliuoja Indijos dvasia, tai „Stambulo pavainikė“ - Turkijos.
Tai knyga, kuri pasakoja istoriją apie dvi šeimas ir keturias moterų kartas. Būtent moterys, jų likimai, istorijos knygoje užima svarbiausią vietą.
Pagrindinės veikėjos - armėnų kilmės jauna amerikietė Armanuš, atskridusi į Stambulą su tikslu geriau suprasti savo šeimos istoriją, savo vietą gyvenime ir savo armėniškąją savastį bei jos bendraamžė Stambule gimusi ir augusi turkė Asja, apsupta keistų, kvaištelėjusių tetų, į kurios šeimą Armanuš ir patenka. Pabaigoje pasirodo, kad šių merginų, jų šeimų likimai labai glaudžiai persipynę, laukia daug netikėtumų.
Knygoje sukurti personažai ryškūs bei spalvingi.
Kita knygos tema (beje man ji labiausiai ir įstrigo, buvo tarsi ašis) - armėnų genocidas Osmanų imperijoje 1915 m. Apie turkus, vykdžiusius genocidą, kurie dabar nori tai palikti užmarštyje, ir apie armėnus, kuri jaučia didelę nuoskaudą patirto prieš juos genocido.
2006 m. , kaip ir Orhaną Pamuką, Turkijos vyriausybė apkaltino Elif Shafak „turkiškumo įžeidimu“. Juk autorė palietė savo kūryboje tokias opias musulmoniškąjai Turkijai temas kaip Turkijos armėnų genocidas bei labai netinkamai pavaizdavo Turkijos moteris (su mini sijonais, auskarais nosyje, rūkančias, išgeriančias, gyvenančias laisvą seksualinį gyvenimą, besidarančias abortus ar gimdančias nesantuokinius vaikus). O tokių dalykų musulmoniškoje šalyje juk būti negali.
Man labai patiko ir skanūs skyrių pavadinimai: migdolai, datulės, cinamonas, lazynų riešutai, vanilė ir ir pan. Tai puiki knyga, ryški ir spalvinga, kaip ir pati Turkija. Ją beskaitydama labai užsinorėjau į Stambulą.
Knyga lūkesčius pateisino su kaupu thumbup.gif , rekomenduoju ją.
Atsakyti
Oho Ingėnai koks atsiliepimas. bigsmile.gif
Atsakyti