Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *43 Namučiai...

QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 06, 22:33)
Aš tik galvoju vis, ar tokie visokie kai kuriuos (pvz. mane) šokiruojantys ir siuntinantys kaip bulių raudonas skuduras Užkalnio pareiškimai nebus kaip ale reklaminės kompanijos dalis g.gif  Bet kokiu atveju jis lieka net labai pastebėtas. Galbūt kitas nusipirks jo knygą vien todėl, kad pažiūrėt, kas do talentas rašė.

Zinok net labai visko gali buti. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Papugele @ 2010 12 06, 18:26)
Kaip smagu, kad "Gudrioji nuodu vireja' patiko thumbup.gif Nors gal ir nieko gero, uzsikabinsi dar uz vieno rasytojo visu knygu biggrin.gif

tai jau tikrai, kad nieko gero, nes aš jau perskaičiau visas lietuvių kalba išleistas jo knygas, dabar ieškausi kas yra rusų arba anglų kalbomis išleista doh.gif

QUOTE(Skaitanti @ 2010 12 06, 18:26)
Michael Ondaatje. Anglas ligonis.

user posted image
Nebanaliai ir poetiškai apie karą ir meilę. Labai gera knyga.

wub.gif labai pritariu, ir labai myliu šią knygą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(adžani @ 2010 12 06, 21:43)
Zinok net labai visko gali buti.  g.gif

Juk sakoma: bloga reklama irgi yra reklama mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas vakaras,

QUOTE(_buterfly_ @ 2010 12 04, 15:40)
smile.gif as norejau jusu paklausti smile.gif
man kilo toks gal nekuklus klausimelis... jus labai daug skaitote knygu, kiek pastebejau tai skaitote dienomis, vakarais, iki paryciu ir t.t. o kada jus einat i darbus? kada tvarkotes namuose? priziurit vaikus? bendraujat su vyrais, draugem ir t.t.? nes toks jausmas kad daugiau nieko eveikiat tik skaitot visa diena knygas smile.gif  4u.gif  ax.gif

Aš irgi prie tų, pas kurias dar nėra vyrų ir vaikų; tiesą sakant, ir draugių neturiu verysad.gif blush2.gif Kol dar man skaitosi biuletenis, tai ir skaitau įvairiai - tai dieną, tai vakare iki vėlyvo vakaro. Žodžiu, kol yra proga, tuo naudojuosi 4u.gif

QUOTE(redulyte @ 2010 12 05, 14:19)
Mano viena paskutinių skaitytų knygų - 'Mergaičių akademija" - erotinis romanas. Anksčiau neteko matyti lietuviškai išleisto erotinio romano - tikrai patiks norinčioms atsipalaiduoti. Smagu skaityti su savo antra puse wink.gif
http://vaga.lt/index...tegory_id=55875

Ir kodėl būtinai su antrąja puse? O ši knyga juk visai turbūt dar nauja?

QUOTE(Gegytė @ 2010 12 06, 13:03)
Sveikos.

Žinokit kad ir kaip vilioja 1984, bet skaitau „Altorių šešėly“. Ir visai ten jau įdomu darosi, nors mažokai dar įveikiau. Dabar reikia turėti valią ir skaityti tik AŠ. Vakar mama naktį išjungė elektrą iš viso, kad neskaityčiau  rolleyes.gif tai matyt man jau nelabai kas, ania? unsure.gif  lotuliukas.gif

Ar šviesą išjungė, ar elektrą atjungė? Nes jei antras variantas, tai ką aš žinau, nieks taip nedaro g.gif schmoll.gif doh.gif . Net man, baisiai naktinėtojai, taip namiškiai nedarė ir nedaro. Juk kiekvieno žmogaus asmeninė teisė kiek ir iki kada jam skaityti
QUOTE(Skaitanti @ 2010 12 06, 19:26)
Michael Ondaatje. Anglas ligonis.

user posted image

„Garsiausios XX a. pabaigos knygos“
Jau buvau rašiusi apie knygas, kurios turi išlaukti savo laiko. Šita kaip tik dar viena iš tokių. Ilgai jos net nenorėjau imti į rankas, o vieną dieną atsiverčiau ir… puslapiai tarsi patys pradėjo verstis, pasakodami nepaprastą istoriją.

O gal istorija ir visai paprasta: jauna seselė Haną slaugo siaubingai apdegusį anglų lakūną, kurio lėktuvas sudužo Sacharoje. Karas ką tik pasibaigęs, karo ligonine paversta viduramžių vila suniokiota, visur prikaišiota sprogmenų. Tačiau būtent čia ir susitinka Hana, klajojanti po namus su hamaku ir su seniai mirusio kareivio teniso bateliais. Jos tėvo draugas, senas pražuvėlis, inteligentiškas vagis Karavadžas. Jaunas idealistas indas Kirpalas Singhas – pionierius išminuotojas su begale išminavimo reikmenų ir su portatyviniu imtuvu. Ir žinoma, paslaptingasis anglas ligonis, siaubingai nudegęs,  nesiskiriantis su Herodoto „Istorijos“ tomeliu, vis klejojantis apie meilę prieš karą pamiltai moteriai.

Atrodo, ir veikėjų tik keletas, atrodo, ir įvykiai nebėga vienas po kito (kas gali įvykti viloje, slaugant,  beviltišką ligonį?). Tačiau knyga taip gerai parašyta, veikėjai tokie įtaigūs, jausmai tokie tikri, pasakojimas toks įtikinamas, kad pradėjus skaityti ir perskaitai vienu atsikvėpimu.

Buvau pažadėjęs jums papasakoti, kaip ateina meilė. (psl. 229).

Nebanaliai ir poetiškai apie karą ir meilę. Labai gera knyga.

Ačiū už tokį gražų komentarą, užkabino, gal ir aš kada perskaitysiu mirksiukas.gif 4u.gif
Papildyta:
Tai nieks neparekomenduosit su žiemiška tematika knygų (gali būti įvairaus tipo,)?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mona187: 07 gruodžio 2010 - 00:15
Arto Paasilina "Grupinės savižudybės magija"

user posted image
Knyga pilna sarkazmo, švelnaus jumoro, pamokymų ir silpnybių išjuokimo. Labai nuotaikinga, lengvai, greitai ir 'skaniai' susiskaitė. Tikrai labai patiko.

Kuomet gyvenimas prispaudžia ir nebelieka kitos išeities, kaip savo noru pasitraukti iš jo, jis paima ir iškrečia žavingą pokštą. Taip nutiko dviems vyrukams, kurie tą pačią dieną, tuo pačiu laiku atėjo kartis į tą pačią daržinę. Jie pradeda samprotauti, kad būtų žavinga įkurti savižudžių grupę ir numirti visiems kartu gražiai ir su daina. Kaip tarė taip padarė. Padavė skelbimą į laikraštį, kad ieško tokių pačių gyvenimo nuskriaustųjų. Atėjo laiškų krūva. Taigi, pasirodo, kad ne tiek jau mažai žmonių svarsto kaip pabaigti savo varganą ir niekam tikusį gyvenimą. Taigi, draugai surengia slaptąjį savižudžių suvažiavimą. Po visokių švenčių ir juokingų mėginimų nusižudyti, grupelė žmonių nutaria palikti Suomiją ir į Norvegiją ir ten nulėkt nuo skardžio į šaltus vandenyno vandenys. Taigi, visi patraukia. Kaip ir kiekviena kelionė neapsieina be nuotykių. Tačiau kai jau grupė apsisprendžią įvykdyti tai ką buvo sumanę vis kažkas sutrukdo. Taip ir keliaują savižudžių autobusas po Europa. Apsilanko Vokietijoje, nukeliauja į Šveicariją, po to per Prancūziją ir Ispaniją pasiekia Portugaliją ir ten supranta, kad visai nenori pasitraukti iš gyvenimo. Kad ne viskas taip blogai kaip atrodė namuose. Ir kad vis tik gyvenimas yra gražus. Ne viena iš savižudžių porų atšoka vestuves, kiti praturtėja, bet visi toliau laimingai gyvena.

Šioje knygoje labiau nei kitose jaučiasi publicistinis stilius. Bet vis tik nepagadina kūrinio grožio.
Papildyta:
QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 06, 20:44)
Juk sakoma: bloga reklama irgi yra reklama mirksiukas.gif

bet tik gera reklama pasiekia tikslą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fatimaallaa: 07 gruodžio 2010 - 00:26
QUOTE(Fatimaallaa @ 2010 12 07, 01:28)
Arto Paasilina "Grupinės savižudybės magija"

Aprašymas gal ir nieko, lyg ir visai smagu būtų tokią paskaityti, nors iš kitos pusės baigu, nes skaudi man ta tema. Nors gal kaip tik į naudą paskaityt g.gif
Atsakyti
Mona, o kur visos draugės? blush-anim-cl.gif
Atsakyti
labas rytas,

labai seniai skaiciau Remarka. Vakaru fronte..., Juodasis obeliskas dar mokykloj, tai smulkmenos jau isbluko, tik pamenu, kad labai patiko. O daugiau net nzn, ar esu skaicius dar ka is jo kurybos g.gif

Kalbant apie gigantomanija - baigiau vakar Anos Kareninos pirmaji toma, pradejau Evans Takoskyra, nu tai sakes - ant arkliniu raidziu ir keliu eiluciu per puslapi uzsokau doh.gif

Fatimaallaa, man tavo atsiliepimas primine skaitaliuka Ilgesnis kelias zemyn - labai panasios temos gvildenamos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 07 gruodžio 2010 - 08:43
QUOTE(Mona187 @ 2010 12 07, 00:16)
tiesą sakant, ir draugių neturiu verysad.gif  blush2.gif 

Tiesą sakant,ir aš draugių neturiu.Yra pora,su kuriomis susitinku gal porąkart į metus.Net nežinau ar galėčiau vadint draugėmis...Esu gyvenime labai nusvilus,taip,kad šiuo metu,vyras - mano draugė smile.gif Nieko čia blogo nematau

Nesuprantu,nuo kada Remarkas tapo juokingu g.gif Man jis patinka,pastebėjau,kad dauguma knygų baigiasi liūdnai.O vat "Juodojo obelisko" niekaip negalėjau pabaigt.
Atsakyti
g.gif Užkalnis rašo, kad knygas galima tiesiai iš jo įsigyti. įdomu, kokiu būdu g.gif teoriškai turėtų būti ir pigiau, ir su autografu unsure.gif

REmarką taip pat pauglystėje skaičiau, bet nieko juokinga nepamenu schmoll.gif likęs melancholiškas įspūdis.
Atsakyti
Fati,Mint Vinetu turi "Evandeliją pagal Jėzų Kristų"
Atsakyti
Labas rytas, siek tiek nuvagiu laiko is saves ir ilendu pasilabinti smile.gif
QUOTE(laTulipe @ 2010 12 06, 18:27)
iš minėtų Jis sako taip ir Nepaprasta namų šeimininkė tikrai linksmos  thumbup.gif dar S. Kinsellos Ar moki išlaikyti paslaptį gera  bigsmile.gif

Viena is juokingiausiu man buvo pernai skaityta "Po saule keiciasi tik laikas" Čepo romanas. Kvatojausi pilna burna lotuliukas.gif

QUOTE(eliss @ 2010 12 06, 18:59)
Pradesiu skaityt Irvingo "Nasle vieneriems metams".

Nezinau kas man buvo, bet nesiskaite ji man nors tu ka schmoll.gif

QUOTE(AgnĖ.** @ 2010 12 06, 20:38)
Kadangi kolkas nelabai kas gaunasi iš atsiliepimo, pasidalinsiu keliomis citatomis iš „Berniuko dryžuota pižama“  4u.gif

Kazkada filma ziurejau, man patiko rolleyes.gif , ko gero ir knyga liuks

OOO Remarkas, kai buvau visai jaunute neatsiplesdavau nuo jo knygu blush2.gif
Atsakyti