Labas vakaras,
QUOTE(_buterfly_ @ 2010 12 04, 15:40)
Aš irgi prie tų, pas kurias dar nėra vyrų ir vaikų; tiesą sakant, ir draugių neturiu Kol dar man skaitosi biuletenis, tai ir skaitau įvairiai - tai dieną, tai vakare iki vėlyvo vakaro. Žodžiu, kol yra proga, tuo naudojuosi
QUOTE(redulyte @ 2010 12 05, 14:19)
Mano viena paskutinių skaitytų knygų - 'Mergaičių akademija" - erotinis romanas. Anksčiau neteko matyti lietuviškai išleisto erotinio romano - tikrai patiks norinčioms atsipalaiduoti. Smagu skaityti su savo antra puse
http://vaga.lt/index...tegory_id=55875
Ir kodėl būtinai su antrąja puse? O ši knyga juk visai turbūt dar nauja?
QUOTE(Gegytė @ 2010 12 06, 13:03)
Sveikos.
Žinokit kad ir kaip vilioja 1984, bet skaitau Altorių šešėly. Ir visai ten jau įdomu darosi, nors mažokai dar įveikiau. Dabar reikia turėti valią ir skaityti tik AŠ. Vakar mama naktį išjungė elektrą iš viso, kad neskaityčiau
tai matyt man jau nelabai kas, ania?
Ar šviesą išjungė, ar elektrą atjungė?
Nes jei antras variantas, tai ką aš žinau, nieks taip nedaro . Net man, baisiai naktinėtojai, taip namiškiai nedarė ir nedaro. Juk kiekvieno žmogaus asmeninė teisė kiek ir iki kada jam skaityti
QUOTE(Skaitanti @ 2010 12 06, 19:26)
Michael Ondaatje. Anglas ligonis.
Garsiausios XX a. pabaigos knygos
Jau buvau rašiusi apie knygas, kurios turi išlaukti savo laiko. Šita kaip tik dar viena iš tokių. Ilgai jos net nenorėjau imti į rankas, o vieną dieną atsiverčiau ir
puslapiai tarsi patys pradėjo verstis, pasakodami nepaprastą istoriją.
O gal istorija ir visai paprasta: jauna seselė Haną slaugo siaubingai apdegusį anglų lakūną, kurio lėktuvas sudužo Sacharoje. Karas ką tik pasibaigęs, karo ligonine paversta viduramžių vila suniokiota, visur prikaišiota sprogmenų. Tačiau būtent čia ir susitinka Hana, klajojanti po namus su hamaku ir su seniai mirusio kareivio teniso bateliais. Jos tėvo draugas, senas pražuvėlis, inteligentiškas vagis Karavadžas. Jaunas idealistas indas Kirpalas Singhas pionierius išminuotojas su begale išminavimo reikmenų ir su portatyviniu imtuvu. Ir žinoma, paslaptingasis anglas ligonis, siaubingai nudegęs, nesiskiriantis su Herodoto Istorijos tomeliu, vis klejojantis apie meilę prieš karą pamiltai moteriai.
Atrodo, ir veikėjų tik keletas, atrodo, ir įvykiai nebėga vienas po kito (kas gali įvykti viloje, slaugant, beviltišką ligonį?). Tačiau knyga taip gerai parašyta, veikėjai tokie įtaigūs, jausmai tokie tikri, pasakojimas toks įtikinamas, kad pradėjus skaityti ir perskaitai vienu atsikvėpimu.
Buvau pažadėjęs jums papasakoti, kaip ateina meilė. (psl. 229).
Nebanaliai ir poetiškai apie karą ir meilę. Labai gera knyga.
Ačiū už tokį gražų komentarą, užkabino, gal ir aš kada perskaitysiu
Papildyta:
Tai nieks neparekomenduosit su žiemiška tematika knygų (gali būti įvairaus tipo,)?