Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *43 Namučiai...

QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 06, 18:58)
Šiandien buvau užėjusi į Maximą, galvojau,  mažu "Kalėdų skrynelę" rasiu, bet nebuvo verysad.gif  Labai užsinorėjau šios knygos...
Ir apskritai gerai prapirkta knygos ten. Nei "Ežiuko rūke", nei "Skudurinės Onutės pasakų" neberasta unsure.gif

buvau ir as siandien maximoj, ko norejau- O radybų doh.gif Kazkodel jauciu rytoj tos knygos jau graziausiai vel gules lentynose cool.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2010 12 06, 20:01)
"Juodasis obeliskas" ir man juokinga knyga, tik skirtumas tas, kad pats aprašomas laikotarpis visai nejuokingas. O kad "Ežio elegancija" nepatinka, tai man truputį keista. Suprantu, kad ji ne kiekvieno skoniui, bet iš tavo pasisakymų buvau susidariusi nuomonę, kad turėtų patikti.  smile.gif 

Iš Remarko esu skaičiusi tik ,,Vakarų fronte nieko naujo" pasirodė labai juokinga knyga,ir dar kažkurią bandžiau skaityti(pavadinimo nebeatsimenu) irgi neužkabino. doh.gif
Kadangi prakalbom apie klasiką,atradau namuose visai neblogų knygų blush2.gif Taipogi Baltušio irgi pavadinimo nepamenu. blush2.gif Manau kada reiks pabandyt skaityt ir kokias senesnes knygas,ne tik Picoult ar Irvingą. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adžani: 06 gruodžio 2010 - 19:15
QUOTE(adžani @ 2010 12 06, 19:14)
Iš Remarko esu skaičiusi tik ,,Vakarų fronte nieko naujo" pasirodė labai juokinga knyga,ir dar kažkurią bandžiau skaityti(pavadinimo nebeatsimenu) irgi neužkabino.  doh.gif

oj kaip smagu, kad yra dar kažkas, kas neskaito Remarko. Perskaičiau pusę jo „Naktis Lisabonoje“, neužkabino ir mečiau... doh.gif o dar buvau girdėjus, kad ši jo viena geriausių... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Papugele @ 2010 12 06, 20:13)
buvau ir as siandien maximoj, ko norejau- O radybų doh.gif Kazkodel jauciu rytoj tos knygos jau graziausiai vel gules lentynose cool.gif

Bent mūsų maximoje,gan daugelis knygų kiek žiūrėjau dar buvo. blush2.gif Netikiu,kad kokios BLK ar vaga nepaskelbs prieškalėdinės akcijos. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Gegytė @ 2010 12 06, 20:16)
oj kaip smagu, kad yra dar  kažkas, kas neskaito Remarko. Perskaičiau pusę jo „Naktis Lisabonoje“, neužkabino ir mečiau... doh.gif o dar buvau girdėjus, kad ši jo viena geriausių...  unsure.gif

Tai kaip dėl tų kremų ar galėsi nupirkti? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adžani: 06 gruodžio 2010 - 19:17
QUOTE(muminukas @ 2010 12 06, 14:25)
man Žiniuonė prasčiausia iš visų kiek jos skaičiau. Karalienės visai kitokios - vis pasakojama kito asmens akimis , istoriniai asmenys ir faktai. nors pirmosios Karalienės stipriausios.

Man kaip tik 'Ziniuone' patinka del gydymo visokiom zolelem, pribuveju, magijos, uzkalbejimu. smile.gif Del to ir emiau ja, nes domino aprasymas. O istorijos galiu ir be Gregory romanu pasiskaityt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gegytė @ 2010 12 06, 19:16)
oj kaip smagu, kad yra dar  kažkas, kas neskaito Remarko. Perskaičiau pusę jo „Naktis Lisabonoje“, neužkabino ir mečiau... doh.gif o dar buvau girdėjus, kad ši jo viena geriausių...  unsure.gif

Gegytė, reišk dar nelaikas, nenuvertink tos knygos per anksti.
"Naktis Lisabonoje" tikrai labai gera knyga.
Emigracija ir visa kita, ten šiek tiek pamąstyti galima, o dar meilė...

Aš irgi Remarko nieko neskaičiau (be privalomo "Vakarų fronte nieko naujo") iki šių metų, atrodė, baisiai neįdomu, bet kažkaip netyčia susidomėjau ir baisiai įdomu paliko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(adžani @ 2010 12 06, 20:14)
Iš Remarko esu skaičiusi tik ,,Vakarų fronte nieko naujo" pasirodė labai juokinga knyga,ir dar kažkurią bandžiau skaityti(pavadinimo nebeatsimenu) irgi neužkabino.  doh.gif

O kas juokinga "Vakarų fronte"? g.gif

QUOTE(Gegytė @ 2010 12 06, 20:16)

"Naktis Lisabonoje"- vienintelė iš Remarko knygų, kuri man nelabai patiko. smile.gif Nors irgi esu skaičiusi, kad kai kam ji geriausia, bet mano nuomone, yra geresnių ir įdomesnių.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 06, 15:32)
Man jau ta pavardė Užkalnis paskut. metu kaip keiksmažodis pasidarė cool.gif
Kol kas (norint, perkant) atskirti knygas nuo autoriaus gal ir sekasi. Bet nežinau, kaip bus, kai jas skaitysiu cool.gif

"Gudrioji nuodų virėja" labai patiko thumbup.gif  Savotiškas stilius, arčiau galo jau balsu juokiausi keletoje vietų biggrin.gif  Skaitysiu šio autoriaus knygas ir toliau.

Man irgi "Žiniuonė" patiko thumbup.gif , labiau už Gregory "Karalienės sesuo". Savotiškas stilius, magijos šmagijos, ne koks istor. romanas. Reikia arba mėgti tokio stiliaus knygas, arba ne.
O tau ji ar nėra kažkuo panaši į "Pribuvėjos paslaptis"?

Kaip smagu, kad "Gudrioji nuodu vireja' patiko thumbup.gif Nors gal ir nieko gero, uzsikabinsi dar uz vieno rasytojo visu knygu biggrin.gif

Taip, man "Ziniuone" panasi i "Pribuvejos paslaptis" ir dar i 'Gimdymo namus' ir net i 'Angelu kurejas' truputi drinks_cheers.gif smile.gif
Atsakyti
Michael Ondaatje. Anglas ligonis.

user posted image

„Garsiausios XX a. pabaigos knygos“
Jau buvau rašiusi apie knygas, kurios turi išlaukti savo laiko. Šita kaip tik dar viena iš tokių. Ilgai jos net nenorėjau imti į rankas, o vieną dieną atsiverčiau ir… puslapiai tarsi patys pradėjo verstis, pasakodami nepaprastą istoriją.

O gal istorija ir visai paprasta: jauna seselė Haną slaugo siaubingai apdegusį anglų lakūną, kurio lėktuvas sudužo Sacharoje. Karas ką tik pasibaigęs, karo ligonine paversta viduramžių vila suniokiota, visur prikaišiota sprogmenų. Tačiau būtent čia ir susitinka Hana, klajojanti po namus su hamaku ir su seniai mirusio kareivio teniso bateliais. Jos tėvo draugas, senas pražuvėlis, inteligentiškas vagis Karavadžas. Jaunas idealistas indas Kirpalas Singhas – pionierius išminuotojas su begale išminavimo reikmenų ir su portatyviniu imtuvu. Ir žinoma, paslaptingasis anglas ligonis, siaubingai nudegęs, nesiskiriantis su Herodoto „Istorijos“ tomeliu, vis klejojantis apie meilę prieš karą pamiltai moteriai.

Atrodo, ir veikėjų tik keletas, atrodo, ir įvykiai nebėga vienas po kito (kas gali įvykti viloje, slaugant, beviltišką ligonį?). Tačiau knyga taip gerai parašyta, veikėjai tokie įtaigūs, jausmai tokie tikri, pasakojimas toks įtikinamas, kad pradėjus skaityti ir perskaitai vienu atsikvėpimu.

Buvau pažadėjęs jums papasakoti, kaip ateina meilė. (psl. 229).

Nebanaliai ir poetiškai apie karą ir meilę. Labai gera knyga.
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2010 12 06, 20:23)
O kas juokinga "Vakarų fronte"?  g.gif

Kadangi senai ją skaičiau tai nelabai ką ir pamenu.Negyvų kareivių mėtymai per kapus ir kažkas panašaus,nelabai atgaminu. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2010 12 06, 20:23)
"Naktis Lisabonoje"- vienintelė iš Remarko knygų, kuri man nelabai patiko. smile.gif  Nors irgi esu skaičiusi, kad kai kam ji geriausia, bet mano nuomone, yra geresnių ir įdomesnių.

Man is Remarko geriausios "Juodasis obeliskas" ir "Laikas gyventi ir laikas mirti". Pasiilgau jau ir as "Juodojo obelisko", tikrai juokinga knyga biggrin.gif

O "Vakaru fronte nieko gero" viska sugadino netiketa targiska pabaiga, galejo ta knyga geriau pasibaigt po visu baisumu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(adžani @ 2010 12 06, 19:28)
Kadangi senai ją skaičiau tai nelabai ką ir pamenu.Negyvų kareivių mėtymai per kapus ir kažkas panašaus,nelabai atgaminu.  doh.gif

Siaubas, andžani, nešiurpink.

Dabar va, nežinau, ką skaitysiu.
Gal, garbei to gerbiamo Užkalnio, kokį Biliūną, ar Žemaitę?
Atsakyti