Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *43 Namučiai...

QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 06, 19:17)
Žinai, čia jau sužaidžia simpatijos/antipatijos tongue.gif  mirksiukas.gif Be to viena yra , kai kalbama su humoru, kad ir baisiai juodu, o kita, kai rimtai.
Nebepamenu, bo senai klausiausi, ir ką gi jis tokio baisaus yra prikalbėjęs apie Žemaitę?

tai ir as labai seniai, tai jau tiksliai nebeatgaminsiu... bet kai jie isijaucia, tai saiko nebejaucia.. lotuliukas.gif Jeigu santrauka pateikti, tai kazka pan. i susmirdusi netalentinga boba meslinais batais ir t.t. O tas jos kalbantis veidelis nuo lito kupiuros doh.gif cool.gif
Bet kokiu atveju, kaip sako rusai: v kazdoj sutke est' dolia pravdy, ane? smile.gif

o cia ka jis rimtai mano apie ja:
Šiandien mus ištiko gilus moralinis ir kultūrinis nuopuolis, o švietimas – pati didžiausia problema Lietuvoje. Viskas pasikeis tada, kai iš bendrojo lavinimo mokyklų ugdymo programų bus išmesti visi biliūnai ir žemaitės, kuriuos dabar vaikai privalo skaityti. Tokia baudžiavinė literatūra išnyks, kai suvoksime, kad, jei savo, deja, neturime, nereikia versti vaikų skaityti bobos su skarele. Tokias pamokas reikia atiduoti Dostojevskiui ir kitiems klasikams.“

http://www.alfa.lt/straipsnis/190673
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 06 gruodžio 2010 - 18:24
QUOTE(Skaitanti @ 2010 12 06, 19:02)
O aš (alia "Storo sąsiuvinio" dvynukai) treniruojuosi.
Treniruotės tikslas - iškęsti nėjus į biblioteką, kol neateina knygų grąžinimo terminas.

Skausminga, bet (kadangi ir pati namie turiu labai didelę biblioteką), sekasi gana normaliai.  lotuliukas.gif
Taip perskaitau visas knygas tvarkingai, net pajudinu tai, kas yra namie.

aš stengiuosi taip daryt. bet vis tiek : nunešu kokią vieną ir nesusilaikau nepaėmus kokios kitos doh.gif bet jau krūvelė apmažėjusi. seniau ir po dvylika, penkiolika turėdavau doh.gif dabar gal penkias ar šešias ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2010 12 06, 18:23)
tai ir as  labai seniai, tai jau tiksliai nebeatgaminsiu... bet kai jie isijaucia, tai saiko nebejaucia.. lotuliukas.gif  Jeigu santrauka pateikti, tai kazka pan. i susmirdusi netalentinga boba meslinais batais ir t.t. O tas jos kalbantis veidelis nuo lito kupiuros doh.gif  cool.gif
Bet kokiu atveju, kaip sako rusai: v kazdoj sutke est' dolia pravdy, ane? smile.gif

Šiandien mus ištiko gilus moralinis ir kultūrinis nuopuolis, o švietimas – pati didžiausia problema Lietuvoje. Viskas pasikeis tada, kai iš bendrojo lavinimo mokyklų ugdymo programų bus išmesti visi biliūnai ir žemaitės, kuriuos dabar vaikai privalo skaityti. Tokia baudžiavinė literatūra išnyks, kai suvoksime, kad, jei savo, deja, neturime, nereikia versti vaikų skaityti bobos su skarele. Tokias pamokas reikia atiduoti Dostojevskiui ir kitiems klasikams.“

http://www.alfa.lt/straipsnis/190673

tongue.gif

Tas juokingai tai nenustebino tongue.gif
O rimtai, nežinau g.gif
Šiaip, manau, Algis gali turėti vienu ar kitu klausimu savo nuomonę, kaip ir kiekvienas žmogus. Juk realiai čia jis tik davė interviu. O Užkalnis kaip didysis "literatūrologas"/ "meno kritikas" rašo straipsnius. Toks ir esminis skirtumas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 06 gruodžio 2010 - 18:32
laba diena,

del Irvingo, tai Nasle nestora gi, be to greit skaitosi, man jo per viduri, nei itin gera, bet ir ne bloga. O cirko sunus tai jo, perleista taip, kad didziausias talmudas padarytas, o seno leidimo visai apyplone ta knygute...
as kazkaip skaiciau skaiciau ji kol neperskaiciau Ketvirtoji ranka. nu taip nuvyle, taip nepatiko, toks skaitalas.... tai daugiau nebeperku jo ir nebeskaitau....

Uzkalnis tai kuoktelejes kazkoks, nepernesu as jo biggrin.gif

kazkas juokingu knygu ieskojo, man labai juokinga yra Remarko Juodasis obeliskas, kokius 3-4 kartus skaiciau, ir vistiek kiek skaitau, tiek juokinga biggrin.gif man jo sitas romanas geriausias wub.gif

Ezio elegancijos 60 lapeliu siaip ne tai perskaiciau - jeeetau kaip nepatinka blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LEEja: 06 gruodžio 2010 - 18:36
Puki, matai, grozinej literaturoj iesko Anos Kareninos? nzn, ar turi dar biggrin.gif
Atsakyti
nėra tas Irvingas toks storas kaip Alma litera jį leidžia biggrin.gif iš viso man nelabai suprantama leidyklų gigantomanija. kaip mielas Užkalnis apie kibinines sakė: jei lietuvis šalia autostrados stato kibininę, tai bus didžiausia kibininė biggrin.gif na, iš tiesų neracionalu tokias knygas leisti - ir dėl vietos (pvz., bibliotekoms geriau būtų plonesnės knygos - vietos nedaugėja, lentynos ne guminės), ir dėl medžių. bet čia jau žaidžia emocinis ir ekonominis faktoriai.
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2010 12 06, 19:23)

Man tai čia visiškas nusišnekėjimas. Nesuprantu, kuo jam Biliūnas su Žemaite užkliuvo. Net jei jie ir nerašė pasaulinio lygio šedevrų, mokykloje vis tiek reiktų skaityti įvairių laikotarpių savo šalies literatūrą, nesvarbu, baudžiavinę ar sovietinę ar dar kokią. Ir tik paskui visus dostojevskius.
Nors su kai kuriomis jo mintimis ir sutinku, iš tų visų lietuvius menkinančių pasisakymų man Užkalnis atrodo lyg turėtų kokią traumą iš tarybinių laikų.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2010 12 06, 19:47)
iš viso man nelabai suprantama leidyklų gigantomanija.

as irgi nesuprantu. Kai paziuriu naujai isleistas seniai skaitytas knygas.. blink.gif
Ir siusti brangu laugh.gif ane, merges? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 06 gruodžio 2010 - 18:50
QUOTE(katilina @ 2010 12 06, 18:49)
Nors su kai kuriomis jo mintimis ir sutinku, iš tų visų lietuvius menkinančių pasisakymų man Užkalnis atrodo lyg turėtų kokią traumą iš tarybinių laikų.

jam trauma buvo patys sovietiniai laikai mirksiukas.gif beje, kaip supratau, jis lyg ir grįžta į Lietuvą gyventi. myli jis Lietuvą, važiuoja ant artimųjų kapų, myli Vilnių, myli Nidą.

vėl advokatauju doh.gif biggrin.gif

spėju, kad FB niekas be manęs neprisijungęs prie Užkalnio skaitytojų klubo? biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(katilina @ 2010 12 06, 18:49)
Man tai čia visiškas nusišnekėjimas. Nesuprantu, kuo jam Biliūnas su Žemaite užkliuvo. Net jei jie ir nerašė pasaulinio lygio šedevrų, mokykloje vis tiek reiktų skaityti įvairių laikotarpių savo šalies literatūrą, nesvarbu, baudžiavinę ar sovietinę ar dar kokią. Ir tik paskui visus dostojevskius.

beje, čia Greitai mintys, ne ?Užkalnio tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2010 12 06, 19:39)
Puki, matai, grozinej literaturoj iesko Anos Kareninos? nzn, ar turi dar biggrin.gif

Aga, mačiau, dėkui, kad parašei, bet nebeturiu jau smile.gif

Atsakyti
QUOTE(LEEja @ 2010 12 06, 19:35)
Ezio elegancijos 60 lapeliu siaip ne tai perskaiciau - jeeetau kaip nepatinka  blink.gif

Tai nesikankink bigsmile.gif O aš daviau sau uždavinį kuo daugiau knygų perkaityti iš savo bibliotekos iki kalėdų . doh.gif Tik kažin ar pavyks......Labiausiai norių skaityt naujausias, tokias kaip: Valymas,Užkalnio apie keliones biggrin.gif ,Salo po vandenynu ir kt. doh.gif O kitos vargšės taip ir nesulaukia savo eilės. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adžani: 06 gruodžio 2010 - 19:01
QUOTE(LEEja @ 2010 12 06, 19:35)
kazkas juokingu knygu ieskojo, man labai juokinga yra Remarko Juodasis obeliskas, kokius 3-4 kartus skaiciau, ir vistiek kiek skaitau, tiek juokinga biggrin.gif man jo sitas romanas geriausias  wub.gif

Ezio elegancijos 60 lapeliu siaip ne tai perskaiciau - jeeetau kaip nepatinka  blink.gif

"Juodasis obeliskas" ir man juokinga knyga, tik skirtumas tas, kad pats aprašomas laikotarpis visai nejuokingas. O kad "Ežio elegancija" nepatinka, tai man truputį keista. Suprantu, kad ji ne kiekvieno skoniui, bet iš tavo pasisakymų buvau susidariusi nuomonę, kad turėtų patikti. smile.gif
QUOTE(muminukas @ 2010 12 06, 19:51)
spėju, kad FB niekas be manęs neprisijungęs prie Užkalnio skaitytojų klubo?  biggrin.gif
Papildyta:
beje, čia Greitai mintys, ne ?Užkalnio  tongue.gif

Doriforė lyg ir buvo prie Užkalnio kažkur prisijungusi.

O, visai nepastebėjau, kad čia ne Užkalnio žodžiai. blush2.gif Bet vis tiek ir jis panašiai mano.
Atsakyti