Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralūs aliejai

Aciu merginos kad pasidalinote savo patirtimi 4u.gif Na imsiuosi kantrybes ir padirbesiu bent menesiuka kita su tuo valymu, ziuresiu kas bus toliau smile.gif
O molio kaukes darau du kartus i savaite, bet ta diena nedarau tada aliejinio valymo, galvoju gal jau per daug butu mano sausai jautriai odai per viena karta g.gif
Atsakyti
QUOTE(Etama @ 2011 01 17, 01:11)

Mane sudomino šis valymas smile.gif Ricinos aliejų turiu, bet nežinau kokį antrą aliejų pasirinkti..Mano oda mišri į riebumą...Gal kas irgi tokią turi, koks aliejus tiktų?
Atsakyti
QUOTE(agnite @ 2011 01 18, 10:12)
Mane sudomino šis valymas smile.gif  Ricinos aliejų turiu, bet nežinau kokį antrą aliejų pasirinkti..Mano oda mišri į riebumą...Gal kas irgi tokią turi, koks aliejus tiktų?

Pasiskaitykit čia 4u.gif man labai pravertė atsirinkti aliejus ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(asmodeja @ 2011 01 18, 10:01)
O molio kaukes darau du kartus i savaite, bet ta diena nedarau tada aliejinio valymo, galvoju gal jau per daug butu mano sausai jautriai odai per viena karta  g.gif

taigi, reikia pagarinti veidą, tada molio kaukė, tada švelniai pamasazuoti veidą su aliejum, kad viskas ko neištraukė molis, ištrauktų aliejus, tada nuvalyti aliejų ir užpurkšti hidrolatu, kad poros užsivertų ir nuneštų hidrolatą giliau bei taip padrėkintų odą.
Atsakyti
QUOTE(agnite @ 2011 01 18, 10:12)
Mane sudomino šis valymas smile.gif  Ricinos aliejų turiu, bet nežinau kokį antrą aliejų pasirinkti..Mano oda mišri į riebumą...Gal kas irgi tokią turi, koks aliejus tiktų?

lazdynu man patiko misriai odai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bahamos @ 2011 01 18, 11:32)
Pasiskaitykit čia  4u.gif  man labai pravertė atsirinkti aliejus ir t.t.

QUOTE(Etama @ 2011 01 18, 13:14)
lazdynu man patiko misriai odai smile.gif

Ačiū Jums labai už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2011 01 18, 11:25)
taigi, reikia pagarinti veidą, tada molio kaukė, tada švelniai pamasazuoti veidą su aliejum, kad viskas ko neištraukė molis, ištrauktų aliejus, tada nuvalyti aliejų ir užpurkšti hidrolatu, kad poros užsivertų ir nuneštų hidrolatą giliau bei taip padrėkintų odą.

Aciu tau uz patarima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2011 01 18, 09:48)
ta prasme - savaitę vaikštai purvinu veidu (būtent purvinu, nes veidas per dieną, nusėda dulkėm ir perbraukus servetele drėgna ji palieka nešvari) ir tavo odai tai patinka  blink.gif? Tai iš kur spuogai tavo manymu? Tai nuo nesiprausimo  doh.gif
Nu ką, eilinį kartą pabūsiu įžūli ir pasakysiu, kad tai jau psichologinė problema, ne kosmetika čia kalta  schmoll.gif
Natūralu, kad nusiprausus vandeniu oda gali sausėti, man ir taip būna, nes prausiu jį su muilu, po to būna ir papleiskanoja ir traukia, bet jokių isterijų dėl to nekeliu, nepuolu teptis kremais. Tiesiog pabūni pusvalandį, valandą nieko nedarius ir oda pati pradeda gaminti riebliuką, tada pasipurški hidrolatu - voila - šilkinė oda. Kremo net nereikia.
Pirmiausia reikia baigti su vandens baime, surasti tinkančią priemonę veidui nuplauti (spektras yra platų plačiausias - nuo pirktinių valiklių, iki muilo, ar molio - netikiu, kad viską išbandei ir niekas netiko, t.y, niekas švariai neplovė), nes veidą "nušvarinti" būtina kasdien  doh.gif. Tada skiri laiko odai padirbėti, nusiperki iš merginų pabandymui hidrolatų, pvz., rožių. ir užsipurški ant odos, jei ir po jo jausi diskomfortą, užsitepk kremo, bet būtų gerai, nepratinti odos prie kasdienio tepimo. Tokiai odai būtinos drėkinamosios kaukės.
Kitas dalykas, gali būti, tu per mažai geri skysčių, kad tavo organizmas nesugeba išlaikyti tų skysčių, kad tau trūksta seleno, būni sausoje patalpoje ir t.t., priežasčių yra daug, bet vanduo NĖRA priešas. Taigi, turi 2 išeitis, gyventi kaip gyvenai, arba keisti savo požiūri  mirksiukas.gif

Tos, kurios su aliejais valotės poras. Gal ir sunku kasdien su tais rankšluosčiais žaisti, aš tam neturėčiau laiko, bet galima karts nuo karto pagarinti veidą ir pamasazuoti veidą su tamanų aliejum - jie labai gerai ištraukia inkštiriukus į viršų, svarbiausia- atverti poras, nes riebalas traukia riebalą  ax.gif Taip, jei veidas labai užterštas - tai gali būti labai nekoks vaizdelis, bet tada reiktų šiek tiek daugiau padirbėti su oda, uždėti molio kaukes ir pan.

Ačiū labai už atsakymą 4u.gif 4u.gif
Vandens baimės neturiu, psichologinių problemų dėl to irgi hihihi.gif visdėlto, kiekvieną dieną veido vandeniu nebeplaunu, ir faktas kad jai geriau nuo to. Ar naudodavau agresyvų giliai valantį prausiklį spuoguotai odai 2 kart dienoj, ar neplaudavau veido išviso- rezultatas toks pats- keletas spuogų per mėnesį.. schmoll.gif Taigi suverčiau kaltę hormonams. Gal turiu kokią alergiją, nes kai ir šiaip išsimaudau (ar ežere, ar vonioj, tas pats), visą kūną "išmeta" raudonais plėmais.. po kokių 2 val. praeina, nuo vaikystės taip. Dėl to ir ieškau alternatyvų- plovimas aliejum pvz. Labai įdomu ir molis, jei tik jis sausai odai tinka.. reiks bandytis ax.gif

Ar tas valymas aliejum, jei nedadedi ricinos, yra beprasmiškas, ar vistik galima bandyti?
Atsakyti
QUOTE(zebenkstiejka @ 2011 01 18, 17:06)
Ar tas valymas aliejum, jei nedadedi ricinos, yra beprasmiškas, ar vistik galima bandyti?

Be ricinos poveikis toks pats, ricina labiau rekomenduojama riebios odos ir didelių porų savininkėms, o kitais metų laikais gali naudoti ir sausiaodės, tiesiog žiemą, kai oda ir taip sausėja, ricina ją dar labiau išsausina.
Atsakyti
QUOTE(zebenkstiejka @ 2011 01 18, 15:06)
Gal turiu kokią alergiją, nes kai ir šiaip išsimaudau (ar ežere, ar vonioj, tas pats), visą kūną "išmeta" raudonais plėmais.. po kokių 2 val. praeina, nuo vaikystės taip. Dėl to ir ieškau alternatyvų- plovimas aliejum pvz. Labai įdomu ir molis, jei tik jis sausai odai tinka.. reiks bandytis  ax.gif

Taip, tai yra alergija, nepasakysiu kokia, bet reiktų pabandyti išsitirti. žinau, kad būna tokia prakaito alergija, kai žmogų, per daug sušilus išmeta dėmėm, tada negalima praustis, nes vanduo dar labiau suerzina, bet ji pagydoma.

Siūlyčiau bandyti rasulio molį, aš jį naudoju kūnui prausti - šilkinė oda, po jo nereikia net odos tepti, bet yra merginų, kurioms jis sausino veido odą.

Vien aliejais aš niekada nežaisčiau, nes per dažnas aliejaus naudojimas gali nusausinti odą. Klabu iš kitų karčios patirties. Aš labiau myliu tamanus nei riciną ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pink Martini @ 2011 01 17, 22:30)
Ne, nereiškia, kad dalinai rafinuotas. Daugiau nieko prie šito užrašo nėra? "Partially refined" - šitas reiškia dalinai rafinuotas. Įmesk nuorodą, gal pakomentuosim daugiau wink.gif
Kas per jonažolių aliejus?  4u.gif Galima nuorodą?

Nuoroda
Štai šitas sukėlė man klausimų smile.gif
Apačioje rašo: Expeller-pressed and Hexane-free
Atsakyti
QUOTE(successful3 @ 2011 01 18, 15:47)
Nuoroda
Štai šitas sukėlė man klausimų smile.gif
Apačioje rašo: Expeller-pressed and Hexane-free

Nežinau, aš nerizikuočiau ir nepirkčiau iš čia, geriau jau iš patikimų vietų, kur būsi tikras, kad nerafinuotą (o pageidautina dar ir ekologišką) aliejų gausi smile.gif Mano aliejai - pagrinde iš Aromanatural, dar iš Sveikų produktų turiu. Iš užsienio siųstis rekomenduočiau iš jau patikrintų vietų, išvardintų šios temos pirmoje žinutėje smile.gif
Atsakyti