Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralūs aliejai

QUOTE(fuksė @ 2011 01 13, 15:11)
Mamytes, o gal zinote, kur galima pigiau nusipirkti stiklinius indelius, pvz. 50 ml.? Kazkur buvau uzmaciusi, kad yra kazkoks LT gamintojas.....nu nerandu blink.gif  Nusipirkau taukmedi plast. maise  ax.gif
Aciu.  4u.gif

Kvapu namuose wink.gif
Atsakyti
QUOTE(pamparam:) @ 2011 01 13, 14:16)
o tai kaip cia dabar suprast.Rasma tai kitaip rase g.gif

Aš tai nerandu tos Rasmos žinutės, gal ji galėtų dar kartą pasakyti savo nuomonę ir ką pvz. mano apie tokius produktus kaip tas paveikslėlyje , nes su jos nuomone, kad šalto spaudimo yra ir nerafinuotas tikrai galai nesueina. Tada viskas būtų labai paprasta- pamatai, kad parašyta šalto spaudimo, ir pirk, nemąstydamas. O dabat aš garantuoju, kad tas rafinuotas šalto spaudimo aliejus neturėtų ir kokosų kvapo , ir apskritai būtų bevertis( na kepimui tai tinkamas).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DA_LI: 13 sausio 2011 - 14:47
skaitykit nuo psl.viršaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2011 01 13, 12:36)
tikrai nesiginčysiu, nes tikiu, kad jūs daugiau žinot  4u.gif
aš tik pacitavau, pati niekad nesidomėjau per daug  smile.gif
Papildyta:

aš kainų nežiūrėjau, pirkau levandų EA, mokėjau 17 lt už 5 ml. AN kainuoja 15.50 lt. Tik neužmirškit, kad siuntimas dar prisideda. Jei pirksit kažko daugiau, gal susitaupys tiek, kiek kainuotų siuntimas. Be to, AN pasirinkimas didesnis visko  smile.gif
man su ta parduotuvė nemaloni pažintis buvo, galbūt nekompetetinga pardavėja. Ėjau sviestmedžio leliukui pirkt, bet man paaiškino, kad jis vaikui netinka, leido suprast, kad yra spec. sviestas vaikams. Kaip paskui paaiškėjo forumo dėka, priburė man nesąmonių. Jei nesat pasikausčius natūralioj kosmetikoj, nepriimkit visko už gryną pinigą, ką pardavėja sako  schmoll.gif
man į tą parduotuvę grįžt nebesinori  smile.gif

Truputi domiuosi ir naudoju tik naturalia kosmetika...visdelto is AN uzsisakiau vel ax.gif ...jei ne tie sniego kalnai,gal ir buciau nulekus i ta senamiesti,bet va pastas prie pat namu,kaip ir patogiau,tik kelias dieneles palaukt reikes...o va buvau ''Aliejus'' Bige,tai tas pilstomas aliejus man kazkaip schmoll.gif...ir pardaveja jaunute,vis i knygele ziuri,ka cia tie aliejai gero daro biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pamparam:) @ 2011 01 13, 14:16)
o tai kaip cia dabar suprast.Rasma tai kitaip rase g.gif

iš principo - pirmas šalto spaudimo aliejus reiškia, kad jis nėra rafinuotas (nes tai kokybiškiausias aliejus), o jei pardavėjai prirašinėja tokių dalykų - vadinasi jie nepaiso nusistovėjusių taisyklių, o jei jis dar ir rafinuotas, tai gal jis ir spaustas šaltuoju būdu, bet tai jau bus kokio 5 spaudimo, bet tikrai ne pirmo schmoll.gif, todėl ir rafinuoja, kad smarvę panaikintų kokio puvinio ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2011 01 13, 15:36)
skaitykit nuo psl.viršaus  smile.gif

Aha, radau biggrin.gif Nu bet kad taip nėra, yra daugybė tokių parduodamų pavyzdžių - tai reiškia, kad arba Rasma neteisi, arba tie aliejai apskritai nešalto spaudimo, ir dėl užrašo šalto spaudimo rafinuotas tada galima oficialiai kreiptis su skundu. Gal dar kokia natūralistė profesionalė plačiau pasisakys. O apie tokių aliejų kokybę aš nieko negaliu pasakyti, nes tokių neperku. Pvz. ant Sveikų produktų kokosų aliejaus parašyta šalto spaudimo filtruotas nerafinuotas, jų dar būna ir nefiltruotų, raw. Pvz, ant Kvapų namų aliejų apskritai nerašoma , kad jie šalto spaudimo, o tiesiog nerafinuoti. Kad nerafinuotas kartu reiškia šalto spaudimo, su tuo absoliučiai sutinku( tik žinau kad pvz. su sezamų aliejumi yra šiek tiek ne taip, jo gamyba labai įdomi ), bet kad šalto spaudimo automatiškai reiškia, kad nerafinuotas, nu nenenorėčiau sutikti schmoll.gif Reikia kviestis kokią Saturą ar Kunigundą , nes tų šalto spaudimo aliejų be prierašo nerafinuotas visuose prekybcentriuose pilna.
Papildyta:
QUOTE(DA_LI @ 2011 01 13, 15:59)
Aha, radau biggrin.gif Nu bet kad taip nėra, yra daugybė tokių parduodamų pavyzdžių - tai reiškia, kad arba Rasma neteisi, arba tie aliejai apskritai nešalto spaudimo, ir dėl užrašo šalto spaudimo rafinuotas tada galima oficialiai kreiptis su skundu. Gal dar kokia natūralistė profesionalė plačiau pasisakys. O apie tokių aliejų kokybę aš nieko negaliu pasakyti, nes tokių neperku. Pvz. ant Sveikų produktų kokosų aliejaus parašyta šalto spaudimo filtruotas nerafinuotas, jų dar būna ir nefiltruotų, raw. Pvz, ant Kvapų namų aliejų apskritai nerašoma , kad jie šalto spaudimo, o tiesiog nerafinuoti. Kad nerafinuotas kartu reiškia šalto spaudimo, su tuo absoliučiai sutinku( tik žinau kad pvz. su sezamų aliejumi yra šiek tiek ne taip, jo gamyba labai įdomi ), bet kad šalto spaudimo automatiškai reiškia, kad nerafinuotas, nu nenenorėčiau sutikti  schmoll.gif Reikia kviestis kokią Saturą ar Kunigundą , nes tų šalto spaudimo aliejų be prierašo nerafinuotas visuose prekybcentriuose pilna.

Nemačiau prieš tai Kunigundos žinutės, dabar supratau doh.gif Ir matau, kad eilinį kartą pasitvirtina taisyklė, kad jei ant etiketės kas nors nutylima, tai reiškia, nieko tame nutylėjime gero. Vat todėl ant prekybos centruose parduodamų aliejų dažniausiai ir rašoma, kad tik šalto spaudimo , be prierašo nerafinuotas, ir tokius naudoti kaip gerus, tai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(DA_LI @ 2011 01 13, 16:07)
Aha, radau biggrin.gif Nu bet kad taip nėra, yra daugybė tokių parduodamų pavyzdžių - tai reiškia, kad arba Rasma neteisi, arba tie aliejai apskritai nešalto spaudimo, ir dėl užrašo šalto spaudimo rafinuotas tada galima oficialiai kreiptis su skundu.

Rasma yra teisi, logika diktuoja, kad taip ir turėtų būti, kaip ji sako. Bet vėlgi, susiduriame su nesąžiningais prekybininkais, kuriems svarbu tiesiog parduoti.

net nežinau, kaip tokiu atveju būtų įmanoma apginti vartotojų teises ir kas ką turėtų įrodinėti: vartotojas nelogiką ar prekybininkai teikti dokumentus, kad spaustas šaltai, bet paskui rafinuotas. Kunigunda teisi - gali būti nekokybiška žaliava, devintas vanduo nuo kisieliaus, kurį neišprususiam vartotojui galima pateikti kaip gerą produktą ir dar parduoti už sąlyginai gerą kainą sad.gif

vis norisi kartoti: pirkit patikimose vietose, kurių turim pakankamai ir tarp kurių įmanoma pasirinkti priimtiną kainą smile.gif

nekyla ranka pirkti iš parduotuvių, kur visus aprašymus turi išsinagrinėti, kad suprastum, kokį aliejų perki - kokio spaudimo, ar rafinuotas doh.gif Ar kur gerų produktų yra mažoji dalis ir dar abejotinos kokybės. Nes galiausiai tenka pripažinti, kad pinigai išleisti, o produkto nėra wink.gif
Atsakyti
šalto spaudimo( pirmo doh.gif thumbup.gif )rafinuotas dezodoruotas būtent yra Natura aliejus tuose dideliuose bambaliuose, man rodos ant kai kurių Aniros aliejų taip pat rašo, ir visuose prekybos centruose tokio aliejaus pilna, arba tokio, kur nieko nerašo- tik šalto spaudimo , bet neaišku, kelintą kartą jis spaustas. Aišku, yra maisto ir veterinarijos tarnyba, vartotojų teisių apsaugos tarnyba, tačiau būtent dėl tokio atvejo, labai abejoju, ar pavyktų ką įrodyti. Aš asmeniškai tikrai nenusiteikusi nagrinėti kiekvienos etiketės ir spėlioti, kelinto spaudimo tas aliejus, o ir išsinagrinėjusi vistiek nusipirkti šo patikimose parduotuvėse net kai nėra parašyta visių detalių, aliejaus kokybė būna puiki.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DA_LI: 13 sausio 2011 - 17:59
Mano pazystami perka alieju is Ispanijos arba cia is zmoniu ( yra ukininkas , kuris spaudzia is linu semenu alieju ). Tie musu pazystami beveik nieko neperka is maisto ( zinoma, pirmiausia, alieju neperka) prekybcentruose, nes ten gero ir kokybisko aliejaus nerasi .
Atsakyti
QUOTE(darvina @ 2011 01 13, 18:21)
Mano pazystami perka alieju is Ispanijos arba cia  is zmoniu ( yra ukininkas , kuris spaudzia  is linu semenu alieju ). Tie musu pazystami beveik nieko neperka  is maisto ( zinoma, pirmiausia, alieju neperka) prekybcentruose, nes ten gero ir kokybisko  aliejaus nerasi .

Bet kita vertus, ilgam kepimui tinka tik kai kurie šalto spaudimo aliejai, tai pasakymas, kad maistui naudojamas tik nerafinuotas aliejus man irgi kažkaip keistai skamba. Nebent tos kelios rūšys, arba žmonės tikrai labai sveikuoliški ir kepto maisto mažai naudoja g.gif
Atsakyti
QUOTE(DA_LI @ 2011 01 13, 19:30)
Bet kita vertus, ilgam kepimui tinka tik kai kurie šalto spaudimo aliejai, tai pasakymas, kad maistui naudojamas tik nerafinuotas aliejus man irgi kažkaip keistai skamba. Nebent tos kelios rūšys, arba žmonės tikrai labai sveikuoliški ir kepto maisto mažai naudoja g.gif

Aha, jie tai jau sveikuoliai tikrai, beveik nieko nekepa ax.gif ( ji-vegetare) , jeigu verda -tai garuose, nerafinuota alieju- i salotas ir t.t.
Atsakyti
Turiu klausimą dėl aliejų vartojimo veidui (vietoj kremo). Tik nesenai sužinojau, kad tai įmanoma.. man labai įdomu būtų pabandyt ax.gif susiradau supermamoj kažkokioj kosmetikos temoj (nu niekaip neberandu dabar jos doh.gif ), kaip aliejų panaudoti vietoj veido prausiklio/makiažo nuėmėjo. Maždaug, kiek pamenu: aliejumi pamasažuoti veidą, sušlapinti rankšluostį karštam vandeny, uždėti ant veido, palaikyti; tada nuėmus dar kartą jį įkaitinti, ir su drėgnu nusivalyti aliejų nuo veido. Pabandžiau taip padaryti su sezamų aliejumi, dalašinus kokia 10 procentų šaltalankių aliejaus.
Pas mane veido oda sausa, linkusi rausti. Jei nusiplaunu su vandeniu, ir neužtepu kremo- po keletos minučių skruostai ima tiesiog pleiskanoti.
Galvojau- nu nuo aliejaus tai bus oi kaip riebu, kremo gal nebereiks.. bet kur tau- jau po 10 min. pradėjo veidas pleiskanoti, kaip nuo vandens, beto paraudo verysad.gif ar tai reiškia, kad tie visi mozojimaisi aliejais "nepadeda" sausai odai, ar gal tiesiog sezamų/šaltalankių man netinka? Ar yra šansų, kad kažkokie kitokie man tiks..?
Atsakyti