Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai, saldžiosios paprikos

QUOTE(Indrajos @ 2010 12 13, 11:10)
sunoke jie, aisku galima juos sunokinti iki raudonumo, bet nepavadinciau ju neprinokusiais. o konservuota paprastai, kaip kokius agurkus, cukrus, druska, actas, tik jokiu papildomu prieskoniu nedejau, kad nebutu pasalinio skonio. ai buvo viena serija kur cesnako dejau, bet dar ju nespejau paragauti..


o ar pasterizuojate (skaiciau, kad cilius butina pasterizuoti), jei taip, tai kiek laiko? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ausra.ryte @ 2010 12 09, 15:30)
pasidomejusi radau, kad jelapenas priklauso vidutiniskai aitriems pipirams, jie skanus, bet jau man astrus ir sitie, todel noretusi ko nors ir is svelniasniu asortimento. taigi, radau, kad uz jelapena svelnesni guajiilo, chilaca, pasilla, pablano, anaheim, chile verde, yellow genetics, red chile. gal kas ir tokiu yra mates pirkti seklu? ax.gif


jei jau labai patinka jalapeno tai nete mačiau TAM Jalapeno

http://en.wikipedia...._Mild_JalapeƱo


O šiaip tai jų gyvas velnias visokiausių (aiškiu tik ne Lietuvoj)
Atsakyti
QUOTE(HoRuS @ 2010 12 13, 11:08)
Tai ar ne paprasčiau butu capsicam nusipirkt  ? smile.gif

paprasciau. paprasciau ir pacius jalapenus konservuotus parduotuveje nusipirkt. taciau daikto kuri pasidarai verte visai kita... as esu rami ir jauciu dideli moralini pasitenkinima, kad ir siryt pusryciaudama salia kiausinienes krimtas konservuotus savo jalapenus. asmeniskai man tokie dalykai nesulyginami smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Indrajos @ 2010 12 13, 11:44)
paprasciau. paprasciau ir pacius jalapenus konservuotus parduotuveje nusipirkt. taciau daikto kuri pasidarai verte visai kita... as esu rami ir jauciu dideli moralini pasitenkinima, kad ir siryt pusryciaudama salia kiausinienes krimtas konservuotus savo jalapenus. asmeniskai man tokie dalykai nesulyginami smile.gif



Turiu ir aš pipiriukų prisikonservavęs su medum smile.gif na konservuoti jalapenai manau kas kita - skonis pagal save kaip išeina ir malonumas, kad savo valgai, o pipirinis tepalas tik , kad savo, na nebent dar tas kad gali astrumą skirtingą pasidaryt... sumaišyk su kokiu vazelinu manau ir bus pipirinis tepalas:)
Papildyta:
va tik pagooglint reik smile.gif


* Skausmą malšina „šildantis“ aitriųjų pipirų tepalas: sumalkite 5-10 aitriųjų pipirų ankštis ir sumaišykite su 250 g saulėgrąžų aliejaus bei 250 g žibalo. Mišinį palikite šiltoje vietoje 10 parų nusistovėti, kasdien pakratykite. Prieš miegą šiuo tepalu ištrinkite skaudamas vietas, o dieną jas šiltai apriškite. Susirgus peršalimo ligomis, šiuo tepalu nakčiai įtinkite kojų padus ir po to apsiaukite vilnones kojines.

šaltinis : http://www.alfa.lt/straipsnis/160495


o šiaip skaičiau kažkokia žolininkė tai su taukais daro tepalus bet jau nepamenu kaip, pagooglinus manau galima rast
Atsakyti
QUOTE(HoRuS @ 2010 12 13, 12:18)

šaltinis : http://www.alfa.lt/straipsnis/160495
o šiaip skaičiau kažkokia žolininkė tai su taukais daro tepalus bet jau nepamenu kaip, pagooglinus manau galima rast

sita maciau jau, bet galvojau gal kas is patirties gali papsakot. google vartoju, tai zinau, kad ten visko daugiau nei reikia smile.gif na as galvoju kad i tam tikra alieju reiketu deti pipirus, zibalo ir kitu naftos produktu nelabai noru naudoti. tiesiog vienas zmogus is manes isigijo nemazai tu naga jolokia tepalams, bet recepto neisdave, nors man paciai tai nera aktualu, bet tevai jauciu visai apsidziaugtu, o ir ateiciai zinoti visai gerai butu. anglu kalba jauciu reikes googlint, nes lietuviskose ta informacija man mazumele iskreipta atrodo.
Atsakyti
o tai gal čia tu skelbimuose habanero, jalapeno ir kitus pardavinėji? smile.gif o kodėl žibalo nenori naudot - nėra taip blogai - net plaukams gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(HoRuS @ 2010 12 13, 12:49)
o tai gal čia tu skelbimuose habanero, jalapeno ir kitus pardavinėji? smile.gif o kodėl žibalo nenori naudot -  nėra taip blogai - net plaukams gerai smile.gif

as, o ka daryt, kad ju sitiek priaugo... smile.gif o zibalo, tai ne aciu, esu bandziusi ji plaukam kazkada, tai man jis smirda, nesvabu, kad ten tas kvapas atseit pasalintas..

va kazkas panasaus, ko as ieskau:

Ghost Chile Oil

- makes 3 cups -
Recipe by Jon Wipfli.
Zest Factor: Hot
Ingredients
3/4 cup extra-virgin olive oil
2 1/4 cups canola oil
1 dried bhut jolokia chile, cut in half lengthwise

Preheat the oven to 225ºF. In an oven-safe dish, add oils and chile. Cover with aluminum foil, and bake for 3 hours. Remove from oven, transfer to airtight container, and place in refrigerator to cool. For added heat, leave pepper in the oil. Store in refrigerator for up to 1 month.

Saltinis:
http://www.seriousea...oil-recipe.html
Atsakyti
QUOTE(Indrajos @ 2010 12 13, 13:44)
as, o ka daryt, kad ju sitiek priaugo... smile.gif



o kaip habanero pakankamai aštrus užaugo? kažkas sakė atseit LT tokie aštrūs neišauga. Aš irgi planuoju Habaneriukų kada pasisodint - geras daiktas turėtų būt smile.gif
Atsakyti
Ar visi čiliukai tinkami marinuoti? Ar tik Jalapenus apsimoka g.gif
Atsakyti
nu gi is tu mano pasetu 6 sekluciu liko tik vienas daigelis,ir tam jau ziuriu amba ateina verysad.gif .bet keistas dalykas,pries savaite pasejau dar 5,tai jau 2 prasikale,o tie 6 tik po menesio pasirode g.gif
nu nezinau,mergaites.eigu man tokie fokusai bus ir pries sodinima,tai pasikarsiu user posted image (o ypac del pomidoru)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzigitas: 13 gruodžio 2010 - 16:04
QUOTE(Ilaria @ 2010 12 13, 16:11)
Ar visi čiliukai tinkami marinuoti? Ar tik Jalapenus apsimoka g.gif



Aš turėjau kokių penkių rūšių užsiauginęs jau net pavadinimo dabar nepamenu, sumaišiau visus ir užmarinavau - nieko viskas gerai, laikosi, skanu, nors ką gali žinot gal yra tokių kurie netinkami...
Atsakyti
QUOTE(HoRuS @ 2010 12 13, 15:24)
o kaip habanero pakankamai aštrus užaugo? kažkas sakė atseit LT tokie aštrūs neišauga. Aš irgi planuoju Habaneriukų kada pasisodint  - geras daiktas turėtų būt smile.gif

na ziurint ka vadinsime pakankamai, vieno valgyt asmeniskai nelabai galiu, kiekiai palygint su jalapeno mazesni reikalingi norint papipirint.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Indrajos: 13 gruodžio 2010 - 16:53