Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai, saldžiosios paprikos

QUOTE(ne mama @ 2010 12 03, 16:07)
Edexa, tu cia nuo mano meek and mild taip lakstei g.gif ?

Taigi taigi...nuo taviškio lotuliukas.gif Prisiskaičiau, kad švelnus, tai labai drąsiai į pipirą dantis suleidau doh.gif paskui kuo daugiau gerklę skalauju, tuo labiau ugnis voliojasi... doh.gif Bet tu labai dėmesio nekreipk, jis dar nepilnai ir sunokęs buvo. Manau ir tas turi reikšmę. Be to, geras pastebėjimas: kai prapjoviau, šito pipiro aromatas labai skanus, kiti taip nekvepia smile.gif
Atsakyti
na jeigu skaniai kvepia, tai reiks suteikt sanca ir auginti biggrin.gif ir isvis dar keista, kad uzaugino kazkoki vaisiu, tu juk sejai ar ne liepos pabaigoj? tai ankstyvas visai ciliukas sakyciau smile.gif
Atsakyti
vis maziau belieka iki pipiru pipiru sejos, tai, manau, jau reik susirupinti. girdejau toki "pliotka", kad labiausiai konservavimui tinka jelapenai zali, nes tipo kitu ciliu odele kietoka buna. ar tikrai taip? susidomejau, nes paragavau parduotuviniu, nu super. bet gal kas zino ir netokiu astriu, konservavimui tinkanciu veisliu. taip pat butu gerai suzinoti konservavimo recepta, kad nereiktu laikyti saldytuve ir ilgai laikytusi
Atsakyti
gal kas uzmatet, kur prekiaujama poblano pipiru seklomis. skaiciau, kad jie aitrus, bet svelniai, butu idomu paragauti uzsiauginus smile.gif . o gal kas jau auginote? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ausra.ryte @ 2010 12 09, 10:14)
gal kas uzmatet, kur prekiaujama poblano pipiru seklomis. skaiciau, kad jie aitrus, bet svelniai, butu idomu paragauti uzsiauginus smile.gif . o gal kas jau auginote? mirksiukas.gif



nu konkreciai EDEXOS ragautas meek and mild irgi priskirtas poblano tipo ciliui, bet jai jis pakankamai aitrus pasirode smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ne mama @ 2010 12 09, 13:58)
nu konkreciai EDEXOS ragautas meek and mild irgi priskirtas poblano tipo ciliui, bet jai jis pakankamai aitrus pasirode smile.gif

pasidomejusi radau, kad jelapenas priklauso vidutiniskai aitriems pipirams, jie skanus, bet jau man astrus ir sitie, todel noretusi ko nors ir is svelniasniu asortimento. taigi, radau, kad uz jelapena svelnesni guajiilo, chilaca, pasilla, pablano, anaheim, chile verde, yellow genetics, red chile. gal kas ir tokiu yra mates pirkti seklu? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ausra.ryte @ 2010 12 09, 15:30)
pasidomejusi radau, kad jelapenas priklauso vidutiniskai aitriems pipirams, jie skanus, bet jau man astrus ir sitie, todel noretusi ko nors ir is svelniasniu asortimento. taigi, radau, kad uz jelapena svelnesni guajiilo, chilaca, pasilla, pablano, anaheim, chile verde, yellow genetics, red chile. gal kas ir tokiu yra mates pirkti seklu? ax.gif

Lietuvoj abejoju ar rasi pirkt. Ieskok per ebay arba tiesiog i google rasyk - gal koki seklu puslapiuka rasi ir parsisiusi...
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 12 09, 17:55)
Lietuvoj abejoju ar rasi pirkt. Ieskok per ebay arba tiesiog i google rasyk - gal koki seklu puslapiuka rasi ir parsisiusi...

ziurejau per google, tai lietuviskuose puslapiuose tikrai nieko panasaus nera, o su uzsienietiskais as "nedraugauju". bet kaip sakant ieskant atsiranda, nes forume turim labai rupestingu merginu - tokiu budu mano rupestis ir issisprende ax.gif . liudna butu be super mamyciu bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos,

pas mane irgi tebežydi Naga Jolokia, ir dar pora vaisių laiko. Tegu laiko, vis tiek ne kažkur dėsiu juos nuėmusi. Baisingai aštrūs:

user posted image

o taip va atrodo mano konservuoti Jalapeno:

user posted image

bet negaliu atsidžiaugti, kaip gerai tas aštrumas žiemą thumbup.gif taip sušildo...
Atsakyti
QUOTE(Indrajos @ 2010 12 13, 00:26)
o taip va atrodo mano konservuoti Jalapeno:


super vaizdeliai. gal galima butu placiau:cia zalios spalvos jelapenai ar tiesiog nesunokinti dar? koks receptelis sito grozio?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausra.ryte: 13 gruodžio 2010 - 09:00
QUOTE(ausra.ryte @ 2010 12 13, 09:59)
super vaizdeliai. gal galima butu placiau:cia zalios spalvos jelapenai ar tiesiog nesunokinti dar? koks receptelis sito grozio?

sunoke jie, aisku galima juos sunokinti iki raudonumo, bet nepavadinciau ju neprinokusiais. o konservuota paprastai, kaip kokius agurkus, cukrus, druska, actas, tik jokiu papildomu prieskoniu nedejau, kad nebutu pasalinio skonio. ai buvo viena serija kur cesnako dejau, bet dar ju nespejau paragauti..

o man klausimas: gal kas nors yra susidures su sildomuju tepalu gamyba? zmones kalba kad imanoma is ipiru puikius tepalus pasigaminti, ar yra cia praktikuojanciu? kaip juos daro?
Atsakyti
QUOTE(Indrajos @ 2010 12 13, 10:10)
sunoke jie, aisku galima juos sunokinti iki raudonumo, bet nepavadinciau ju neprinokusiais. o konservuota paprastai, kaip kokius agurkus, cukrus, druska, actas, tik jokiu papildomu prieskoniu nedejau, kad nebutu pasalinio skonio. ai buvo viena serija kur cesnako dejau, bet dar ju nespejau paragauti..

o man klausimas: gal kas nors yra susidures su sildomuju tepalu gamyba? zmones kalba kad imanoma is ipiru puikius tepalus pasigaminti, ar yra cia praktikuojanciu? kaip juos daro?



Tai ar ne paprasčiau butu capsicam nusipirkt ? smile.gif
Atsakyti