Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai, saldžiosios paprikos

Sveikos, merginos. Siemet pirmi metai, kai turesiu savo darza. Jau puse metu, kai laukiau tos akimirkos, kada galesiu sodint. Ir visa laika skaiciau, skaiciau. Jau galvojau, kad teoriskai esu tobula sodininke-darzininke ir viska zinau smile.gif. O stai, islindo maziukai mazulyciai pipiru daigeliai ir nebezinau ka daryti. Atidengti, ar vis dar laikyti uzdengus iki kol islys pirmieji tikri lapeliai. Skaiciau, kad reikia grudinti sudygusius augalelius. Bet kada juos grudinti. Ar nenumiros tos vos prasikalusios seklytes, kai pradesiu jas vos uzgimusias grudinti smile.gif?
Taigi - kada reikia nuimti nuo dezutes celofana? Kokio dydzio daigelius reikia grudinti vesesneje patalpoje, kad neistystu?
Atsakyti
QUOTE(toskana @ 2011 01 30, 20:16)
Taigi - kada reikia nuimti nuo dezutes celofana? Kokio dydzio daigelius reikia grudinti vesesneje patalpoje, kad neistystu?

Pravėdinti dėžutę su dygstančiais daigeliais reikėtų kasdien. Kai tik sudigs maždaug visi daigeliai, celofaną galima visai nuimti. O kad sudygę daigeliai neištįstų, juos reikia laikyti šviesioje, truputį vėsesnėje vietoje negu iki tol dygo.

Tik nelaikykite ant šaltos palangės, nes daigelių šaknelės šals ir skurs, neaugs augaliukas. Po dėžute padėkite putplasčio juostelę ar medinę lentelę 4u.gif
Atsakyti
Labukas 4u.gif
Siemet nusprendziau uzsiauginti vienmeciu valgomuju raudonu papriku. Niekada nesu ju auginusi. Nusipirkau seklu. Namie parejus skaitau, kad jos skirtos auginti lauke ir nesildomuose siltnamiuose. Tai galvoju jei as jas pasesiu kovo menesi kaip raso ant pakelio, jos sudygs ir galiu nesti i istiklinta balkona? g.gif Ten panasi temperatura kaip lauke, tai kazin ar jos man nenusals? g.gif Gal kuri auginat ar auginsit? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(samanaa @ 2011 01 31, 15:46)
Labukas 4u.gif
Siemet nusprendziau uzsiauginti vienmeciu valgomuju raudonu papriku. Niekada nesu ju auginusi. Nusipirkau seklu. Namie parejus skaitau, kad jos skirtos auginti lauke ir nesildomuose siltnamiuose. Tai galvoju jei as jas pasesiu kovo menesi kaip raso ant pakelio, jos sudygs ir galiu nesti i istiklinta balkona? g.gif Ten panasi temperatura kaip lauke, tai kazin ar jos man nenusals? g.gif Gal kuri auginat ar auginsit? smile.gif

jau rasiau, bet pakartosiu. vazone auginant ant 1 daigo uzauga ne daugiau kaip 3-4 paprikos. daznais atvejais netgi tik 2... todel neapsimoka cool.gif
Geriau imt koki cili... tu tai begale ir vazone uzauga ax.gif

Set vasario pradzioj, nes derliaus gali nesulaukt... paprikos 2 savaites dygsta daznai ir auga letai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 31 sausio 2011 - 14:50
QUOTE(aaagnex @ 2011 01 31, 15:50)
jau rasiau, bet pakartosiu. vazone auginant ant 1 daigo uzauga ne daugiau kaip 3-4 paprikos. daznais atvejais netgi tik 2... todel neapsimoka cool.gif
Geriau imt koki cili... tu tai begale ir vazone uzauga ax.gif

Set vasario pradzioj, nes derliaus gali nesulaukt... paprikos 2 savaites dygsta daznai ir auga letai ax.gif

Aciu smile.gif O is cili kurias patartumet auginti?Nes kaip supratau turit nemazai patirties apie jas. Noreciau kad butu nelabai astrios,gal netgi saldzios raudonos ar oranzines... bigsmile.gif Aisku ir kad valgomos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo samanaa: 31 sausio 2011 - 16:29
QUOTE(samanaa @ 2011 01 31, 17:24)
Aciu smile.gif  O is cili kurias patartumet auginti?Nes kaip supratau turit nemazai patirties apie jas. Noreciau kad butu nelabai astrios,gal netgi saldzios raudonos ar oranzines... bigsmile.gif Aisku ir kad valgomos biggrin.gif

Balkone augint? Jei balkone - reikia kakokia mini imt veisles neastriu... pernai turejau mini belle bordo - patiko... Ju kaip suprantu ir kitokiu buna pirkta buvo is loretos sodu...
Cili man skaniausi jalapenai... \jie nera labai astrus - koki 1 pipiriuka ant sumustinio net as suvagau... Dar neblogi ant sumustinio Hungarian Yellow wax - is maximos seklos buvo, bet pas mane nelabai gerai derejo... Bet cia tik pas mane problemos, siaip jie gerai dera...

o siaip Lietuvoj su seklom beda... unsure.gif

Is kur tu esi? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2011 01 31, 17:34)
Balkone augint? Jei balkone - reikia kakokia mini imt veisles neastriu... pernai turejau mini belle bordo - patiko... Ju kaip suprantu ir kitokiu buna pirkta buvo is loretos sodu...
Cili man skaniausi jalapenai... \jie nera labai astrus - koki 1 pipiriuka ant sumustinio net as suvagau... Dar neblogi ant sumustinio Hungarian Yellow wax - is maximos seklos buvo, bet pas mane nelabai gerai derejo... Bet cia tik pas mane problemos, siaip jie gerai dera...

o siaip Lietuvoj su seklom beda...  unsure.gif

Is kur tu esi? blush2.gif

Is Klaipedos as smile.gif Noreciau balkone augint, bet yra galimybe ir jau paaugusius i kaima parvezus darze susodinti. Tik dabar nezinau ka cia pasirinkti kad labai dideles prieziuros nereiketu ir kad geras derlius butu ax.gif
Atsakyti
Kaip užauginti pipirą? (I dalis)

Interneto platybėse jau daug prirašyta apie tai, kaip užsiauginti aštriųjų pipirų. Kiekvienas turbūt turi savo slapą receptą, kurio niekada kitam iki galo neatskleidžia. Noriu pasidalinti savu receptu, jis šiek tiek universalus, tačiau gali tam tikroms rūšims ir netikti.

Laikas. Pirmiausia reikia nusistatyti datą, kada žadate sėti. Sėjimo laikotarpio intervalas svyruoja nuo sausio pabaigos iki kovo pradžios. Jeigu tikite mėnulio fazės įtaka, galite atsižvelgti ir į tai, blogiau nebus. Tikriausiai.
Tačiau nežinau, ar verta skubėti sėti, juk į šiltnamį nešti galima bus tik gegužės mėnesį, taigi, jei daigeliams neduosit pačių būtiniausių sąlygų, gali ir "pervargti" belaukdami pavasario.

Pasiruošimas. Yra keli dalykai, ką patarčiau padaryti prieš sėjimą. Palaikykite sėklas šaltai bent savaitėlę, puikiai tiktų šaldytuvas (tik ne šaldymo kamera!). Toks atvėsimas imituos žiemos miegą, todėl pasėtos sėklos turėtų "suprasti", kad atėjo pavasaris ir laikas dygti.

Bent kelias valandas prieš pat sėjimą pamirkykite sėklas vandenyje. Atmirkusi luobelė palengvina darbą prasikalti.

Susiraskit tinkamą žemę. Paprastai pipirai pakankamai gerai dygsta pomidorams, paprikoms skirtoje žemėje. Puiku, jeigu žemė bus maišyta su vermikulitu.

Sėjimas. Išmirkusias sėklas sėkite i gerai išpurentą drėgną žemę. Sėklytėms bus lengviau, jeigu jos bus ne giliau kaip keli milimetrai nuo žemės paviršiaus. Indelius laikyti šiltai, kol prasikals (pvz. šalia radiatoriaus). Turėkite kantrybės su rūšimis, kurios ypač ilgai dygsta (net 6 savaites!).

Prasikalus daigeliams duokite kuo daugiau šviesos, nes kitaip jie gali išstypti. Būtų gerai, kad šviesos ieškotumėt ne ant palangės, nes ten visada vėsiau, o jeigu dar kartais praveriat tą langą prasivėdinti, tai gali visai blogai būti. Minimali temperatūra daigeliams apie 22 laipsniai šilumos. Ūgtelėjusius daigelius persodinkite į didesnius indelius. Ypač atsargiai su rūšimis, kurios labai nemėgsta persodinimų. Apie gegužę, pasibaigus šalnoms, persodinkite mažuosius pipirus į šiltnamį.
Atsakyti
[quote=Indrajos,2011 01 31, 20:13]
Kaip užauginti pipirą? (I dalis)

Interneto platybėse jau daug prirašyta apie tai, kaip užsiauginti aštriųjų pipirų. Kiekvienas turbūt turi savo slapą receptą, kurio niekada kitam iki galo neatskleidžia. Noriu pasidalinti savu receptu, jis šiek tiek universalus, tačiau gali tam tikroms rūšims ir netikti.

Aciu, labai naudinga info mirksiukas.gif
Atsakyti
mano ciliukai jau isaugo ~2cm.ar dar galiu juos laikyt ant radiatoriaus g.gif nes nakciai juos dar uzdengiu,o diena atidengiu.nes pikuoti manau dar ankstoka.
Atsakyti
o tau jie nestypsta ant radiatoriaus? blink.gif Aš perkėliau ant palangės vos sudygusius, ir tai pastypę.
Bje, sudygo visos veislės, kurias sėjau thumbup.gif Sėklų neskaičiavau, bet daigumas, manyciau artimas šimtaprocentiniam.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 02 01, 08:36)
o tau jie nestypsta ant radiatoriaus?  blink.gif  Aš perkėliau ant palangės vos sudygusius, ir tai pastypę.
Bje, sudygo visos veislės, kurias sėjau  thumbup.gif  Sėklų neskaičiavau, bet daigumas, manyciau artimas šimtaprocentiniam.

stypsta,velniai.bet galvojau,kad taip ir turi but blush2.gif(tsakant,islieka stipriausi) bet jau perkeliau ant palanges.jauciu,kad niekas man nesigaus.bus gaila 'varpeliu'.man jie tokie sexy atrodo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzigitas: 01 vasario 2011 - 08:59