Va va, save iš fizionomijos jau pažinau
Labai gražūs visi pipiriukai, mano džiovinti jau pernelyg susitraukę, bet irgi gerai atrodo
Nugi timptelėjo mane velnias už kasų...
Agnė paklausė, o aš neištvėriau ir paragavau "gryną" pipirą ar jis tikrai aštrus.. nu? žvengiat?.. dešimt minučių laksčiau, ieškojau vietos kur liežuvį dėt ir į pieną..ir į sniegą.. gerklėj tarsi velnias polką šoktų
Va čia tas baisuoklis jau mano aplaižytas, pakramtytas...
Agnė paklausė, o aš neištvėriau ir paragavau "gryną" pipirą ar jis tikrai aštrus.. nu? žvengiat?.. dešimt minučių laksčiau, ieškojau vietos kur liežuvį dėt ir į pieną..ir į sniegą.. gerklėj tarsi velnias polką šoktų
Va čia tas baisuoklis jau mano aplaižytas, pakramtytas...
QUOTE(Edexa @ 2010 12 01, 15:40)
o kas cia toks?
QUOTE(Edexa @ 2010 12 01, 15:40)
Nugi timptelėjo mane velnias už kasų...
Agnė paklausė, o aš neištvėriau ir paragavau "gryną" pipirą ar jis tikrai aštrus.. nu? žvengiat?.. dešimt minučių laksčiau, ieškojau vietos kur liežuvį dėt ir į pieną..ir į sniegą.. gerklėj tarsi velnias polką šoktų
Va čia tas baisuoklis jau mano aplaižytas, pakramtytas...
Agnė paklausė, o aš neištvėriau ir paragavau "gryną" pipirą ar jis tikrai aštrus.. nu? žvengiat?.. dešimt minučių laksčiau, ieškojau vietos kur liežuvį dėt ir į pieną..ir į sniegą.. gerklėj tarsi velnias polką šoktų
Va čia tas baisuoklis jau mano aplaižytas, pakramtytas...
fainulis pipiras - kita syki pries ragavima ijunk kokia filmavimo kamera- butu labai idomi vaizdine medziaga
mano dvylikmetis nusprende is chilli seklu prisirinkti- rakaliojo, rakalinejo, o po to tuo paciu pirshtu nosi pasikrapshte
net kalbet negalejo- tik asaros bego o nnosies tai i joki piena neikishi
Turėjo būt MEEK and MILD... vienintelis normaliai išsivystęs vaisius ant vienintelio daigelio, kiti du nebrendylos-neūžaugos suvalgyti, nes vistiek būt nubyrėję. Bet tų aštrumas ant picos taip siaubingai nesijautė... nu, gal kad nedaug dėjau... Ir šitas dičkis dar nesunokęs, bet valgymui tinkamas.
Užtat bacilų atsikratėt Kas iš tų čiliukų, kai vos liežuvį pakutena
Edexa, gal ne į temą, bet tu visą laiką dedi čilius ant picos? Pati kepi? Gal plačiau?
Papildyta:
Casual, kokios čiliukų "kasos"
Edexa, gal ne į temą, bet tu visą laiką dedi čilius ant picos? Pati kepi? Gal plačiau?
Papildyta:
Casual, kokios čiliukų "kasos"
QUOTE(Edexa @ 2010 12 01, 16:34)
MILD...
kazhkokiu svelniu uzvalgei ir skundiesi?
o be to- toks didelis-!!!!- gal net visai ne chilli o saldzioji paprika?
QUOTE(madmuazele @ 2010 12 01, 16:46)
Na taaaaip... kaip sanmazgo vamzdį pravaliau jau tiek bacilų turėjau, kad nieks gerklėn netilpo..
Picas pati darau, vietinės reikšmės, greitos tep-lep 3-5 min gamybos, nes nemėgstu ilgai aplink puodus tupinėt. Receptūra paprasta, bet kad temą apibrudinsiu, išmes paskui mane kaip musę...
QUOTE(Edexa @ 2010 12 01, 16:53)
Na taaaaip... kaip sanmazgo vamzdį pravaliau jau tiek bacilų turėjau, kad nieks gerklėn netilpo..
Picas pati darau, vietinės reikšmės, greitos tep-lep 3-5 min gamybos, nes nemėgstu ilgai aplink puodus tupinėt. Receptūra paprasta, bet kad temą apibrudinsiu, išmes paskui mane kaip musę...
Picas pati darau, vietinės reikšmės, greitos tep-lep 3-5 min gamybos, nes nemėgstu ilgai aplink puodus tupinėt. Receptūra paprasta, bet kad temą apibrudinsiu, išmes paskui mane kaip musę...
tu rasyk - gali geltonai, kad niekas kam nereikia nematytu
o as irgi taip kepu, ir dar tevus ismokiau Aciu uz recepta
QUOTE(madmuazele @ 2010 12 01, 16:46)
aciu
EDEXA, rashyk !!!!!! ir jokio geltono - ryshkiai raudonu ir dar pariebintu bo paskiaus ko nors neiskaitysiu
kad butu i tema pradek nuo pavadinimo "Del ko auginam chilli"
QUOTE(Casual @ 2010 12 01, 17:01)
tema pradek nuo pavadinimo "Del ko auginam chilli"
Gerai, ryt ryte parašysiu.. žinok man šiandien jau diena baigėsi... proto ir minčių lobynai išseko... tik skaityt dar galiu..
Auginkite čili pipirus! Grožėkitės jais, valgykite, pagerinsite kraujotaką, sureguliuosite kraujospūdį, sumažinsite cholesterolį kraujyje...
Kodėl auginame čili? Ogi dar ir todėl, kad kavinėse, picerijose nereikėtų picomis mėgautis už kosmines kainas Pasigaminkite pačios. Paprasta, nebrangu, greita, skanu ir sotu Nereikia brangių puodų, sudėtingos technikos...
Užteks paprastos viryklės ir keptuvės taigi pradedam...
Vienam picos padui pagaminti reikia:
1 kiaušinio
1 valg šaukšto miltų
1 valg šaukšto majonezo
(man patinka storesnis padas, tai imu visko po du)
Viską sudedame į puodelį ar indelį, suplakame mikseriu.
Toliau pasiruošiame "kepurę", kurią dėsime ant paruošto pado. Reikia:
1. Fermentinio sūrio (apie 80 gr.)
2. Dešros (kokia jums patinka) apie 100 gr.
3. Du vnt pievagrybių (nebūtinai, bet su jais skaniau)
4. Čili pipiriukų kiekvienam pagal savo skonį ( man užtenka 4 nedidelių)
5. Nedidelė svogūno galvutė arba švieži svogūno laiškai
6. Jūsų mėgstamiausias pomidorų padažas
Visus ingredientus susmulkiname pagal poreikį ir pasiruošiame taip, kad galėtume operatyviai sudėt ant pado.
Toliau darbas mikliems piršteliams Rašau, ką geriausia dėt pagal eilę...
Į nekaitintą keptuvę supilame padui paruoštą masę (šaltoje keptuvėje lengviau paskirstyti), ją šaukštu tolygiai paskirstome. Jungiame viryklę, ugnis turi būti labai silpna. Skubiai, kol masė dar minkšta, sudedame (gerai prilimpa, vėliau patogu valgyti, nesibarsto..) dešros griežinėlius, smagiai apšlakstome pomidorų padažu, ant viršaus dedame riekelėmis pjaustytus pievagrybius (irgi gerai sukimba su padažu..), beriame smulkintus čiliukus, svogūnus, ant pačio viršaus užberiame tarkuoto fermentinio sūrio.
Jei turite petražolių, baziliko ar kitų ŠVIEŽIŲ prieskonių, galite pabarstyti ant viršaus. Ypač skaniai kvepia bazilikas...
Keptuvę uždengiame dangčiu ir kepame (nepamirškite - ugnis turi būti labai silpna, nes pado apačia labai greit gali sudegt)
Po kelių minučių, kai tik matysite, kad fermentinis sūris išsilydė, Jūsų pica paruošta. Iš keptuvės labai lengvai išsiima užkišus mentelę po picos padu ir truputį pavertus keptuvę ant šono.. tiesiog pati išlipa jums į lėkštę
Skanaus
Kodėl auginame čili? Ogi dar ir todėl, kad kavinėse, picerijose nereikėtų picomis mėgautis už kosmines kainas Pasigaminkite pačios. Paprasta, nebrangu, greita, skanu ir sotu Nereikia brangių puodų, sudėtingos technikos...
Užteks paprastos viryklės ir keptuvės taigi pradedam...
Vienam picos padui pagaminti reikia:
1 kiaušinio
1 valg šaukšto miltų
1 valg šaukšto majonezo
(man patinka storesnis padas, tai imu visko po du)
Viską sudedame į puodelį ar indelį, suplakame mikseriu.
Toliau pasiruošiame "kepurę", kurią dėsime ant paruošto pado. Reikia:
1. Fermentinio sūrio (apie 80 gr.)
2. Dešros (kokia jums patinka) apie 100 gr.
3. Du vnt pievagrybių (nebūtinai, bet su jais skaniau)
4. Čili pipiriukų kiekvienam pagal savo skonį ( man užtenka 4 nedidelių)
5. Nedidelė svogūno galvutė arba švieži svogūno laiškai
6. Jūsų mėgstamiausias pomidorų padažas
Visus ingredientus susmulkiname pagal poreikį ir pasiruošiame taip, kad galėtume operatyviai sudėt ant pado.
Toliau darbas mikliems piršteliams Rašau, ką geriausia dėt pagal eilę...
Į nekaitintą keptuvę supilame padui paruoštą masę (šaltoje keptuvėje lengviau paskirstyti), ją šaukštu tolygiai paskirstome. Jungiame viryklę, ugnis turi būti labai silpna. Skubiai, kol masė dar minkšta, sudedame (gerai prilimpa, vėliau patogu valgyti, nesibarsto..) dešros griežinėlius, smagiai apšlakstome pomidorų padažu, ant viršaus dedame riekelėmis pjaustytus pievagrybius (irgi gerai sukimba su padažu..), beriame smulkintus čiliukus, svogūnus, ant pačio viršaus užberiame tarkuoto fermentinio sūrio.
Jei turite petražolių, baziliko ar kitų ŠVIEŽIŲ prieskonių, galite pabarstyti ant viršaus. Ypač skaniai kvepia bazilikas...
Keptuvę uždengiame dangčiu ir kepame (nepamirškite - ugnis turi būti labai silpna, nes pado apačia labai greit gali sudegt)
Po kelių minučių, kai tik matysite, kad fermentinis sūris išsilydė, Jūsų pica paruošta. Iš keptuvės labai lengvai išsiima užkišus mentelę po picos padu ir truputį pavertus keptuvę ant šono.. tiesiog pati išlipa jums į lėkštę
Skanaus