Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai, saldžiosios paprikos

Va va, save iš fizionomijos jau pažinau lotuliukas.gif
Labai gražūs visi pipiriukai, mano džiovinti jau pernelyg susitraukę, bet irgi gerai atrodo smile.gif
Atsakyti
Nugi timptelėjo mane velnias už kasų... doh.gif
Agnė paklausė, o aš neištvėriau ir paragavau "gryną" pipirą ar jis tikrai aštrus.. nu? žvengiat?.. dešimt minučių laksčiau, ieškojau vietos kur liežuvį dėt blink.gif ir į pieną..ir į sniegą.. gerklėj tarsi velnias polką šoktų cray.gif karsta.gif

Va čia tas baisuoklis jau mano aplaižytas, pakramtytas...

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 12 01, 15:40)

Va čia tas baisuoklis jau mano aplaižytas, pakramtytas...


o kas cia toks? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 12 01, 15:40)
Nugi timptelėjo mane velnias už kasų... doh.gif
Agnė paklausė, o aš neištvėriau ir paragavau "gryną" pipirą ar jis tikrai aštrus.. nu? žvengiat?.. dešimt minučių laksčiau, ieškojau vietos kur liežuvį dėt blink.gif ir į pieną..ir į sniegą.. gerklėj tarsi velnias polką šoktų cray.gif  karsta.gif

Va čia tas baisuoklis jau mano aplaižytas, pakramtytas...

user posted image

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
fainulis pipiras - kita syki pries ragavima ijunk kokia filmavimo kamera- butu labai idomi vaizdine medziaga lotuliukas.gif lotuliukas.gif

mano dvylikmetis nusprende is chilli seklu prisirinkti- rakaliojo, rakalinejo, o po to tuo paciu pirshtu nosi pasikrapshte blink.gif lotuliukas.gif doh.gif
net kalbet negalejo- tik asaros bego doh.gif o nnosies tai i joki piena neikishi lotuliukas.gif
Atsakyti
Turėjo būt MEEK and MILD... vienintelis normaliai išsivystęs vaisius ant vienintelio daigelio, kiti du nebrendylos-neūžaugos suvalgyti, nes vistiek būt nubyrėję. Bet tų aštrumas ant picos taip siaubingai nesijautė... nu, gal kad nedaug dėjau... Ir šitas dičkis dar nesunokęs, bet valgymui tinkamas.
Atsakyti
Užtat bacilų atsikratėt biggrin.gif Kas iš tų čiliukų, kai vos liežuvį pakutena g.gif

Edexa, gal ne į temą, bet tu visą laiką dedi čilius ant picos? Pati kepi? Gal plačiau? cool.gif
Papildyta:
Casual, kokios čiliukų "kasos" wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 12 01, 16:34)


kazhkokiu svelniu uzvalgei ir skundiesi? lotuliukas.gif

o be to- toks didelis-!!!!- gal net visai ne chilli o saldzioji paprika? tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Casual: 01 gruodžio 2010 - 15:52
QUOTE(madmuazele @ 2010 12 01, 16:46)
Užtat bacilų atsikratėt biggrin.gif 


Na taaaaip... kaip sanmazgo vamzdį pravaliau cool.gif jau tiek bacilų turėjau, kad nieks gerklėn netilpo..

Picas pati darau, vietinės reikšmės, greitos tep-lep 3-5 min gamybos, nes nemėgstu ilgai aplink puodus tupinėt. Receptūra paprasta, bet kad temą apibrudinsiu, išmes paskui mane kaip musę...
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 12 01, 16:53)
Na taaaaip... kaip sanmazgo vamzdį pravaliau cool.gif jau tiek bacilų turėjau, kad nieks gerklėn netilpo..

Picas pati darau, vietinės reikšmės, greitos tep-lep 3-5 min gamybos, nes nemėgstu ilgai aplink puodus tupinėt. Receptūra paprasta, bet kad temą apibrudinsiu, išmes paskui mane kaip musę...

tu rasyk - gali geltonai, kad niekas kam nereikia nematytu biggrin.gif

o as irgi taip kepu, ir dar tevus ismokiau rolleyes.gif Aciu uz recepta cool.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2010 12 01, 16:46)

Casual, kokios čiliukų "kasos" wub.gif

aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif

EDEXA, rashyk !!!!!! 4u.gif ir jokio geltono - ryshkiai raudonu ir dar pariebintu bo paskiaus ko nors neiskaitysiu biggrin.gif


kad butu i tema pradek nuo pavadinimo "Del ko auginam chilli" mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2010 12 01, 17:01)
tema pradek nuo pavadinimo "Del ko auginam chilli"  mirksiukas.gif

lotuliukas.gif
Gerai, ryt ryte parašysiu.. žinok man šiandien jau diena baigėsi... proto ir minčių lobynai išseko... umn.gif tik skaityt dar galiu.. rolleyes.gif
Atsakyti
Auginkite čili pipirus! Grožėkitės jais, valgykite, pagerinsite kraujotaką, sureguliuosite kraujospūdį, sumažinsite cholesterolį kraujyje...

Kodėl auginame čili? Ogi dar ir todėl, kad kavinėse, picerijose nereikėtų picomis mėgautis už kosmines kainas smile.gif Pasigaminkite pačios. Paprasta, nebrangu, greita, skanu ir sotu thumbup.gif Nereikia brangių puodų, sudėtingos technikos...

Užteks paprastos viryklės ir keptuvės mirksiukas.gif taigi pradedam...

Vienam picos padui pagaminti reikia:
1 kiaušinio
1 valg šaukšto miltų
1 valg šaukšto majonezo

(man patinka storesnis padas, tai imu visko po du)
Viską sudedame į puodelį ar indelį, suplakame mikseriu.

Toliau pasiruošiame "kepurę", kurią dėsime ant paruošto pado. Reikia:
1. Fermentinio sūrio (apie 80 gr.)
2. Dešros (kokia jums patinka) apie 100 gr.
3. Du vnt pievagrybių (nebūtinai, bet su jais skaniau)
4. Čili pipiriukų kiekvienam pagal savo skonį ( man užtenka 4 nedidelių)
5. Nedidelė svogūno galvutė arba švieži svogūno laiškai
6. Jūsų mėgstamiausias pomidorų padažas

Visus ingredientus susmulkiname pagal poreikį ir pasiruošiame taip, kad galėtume operatyviai sudėt ant pado.
Toliau darbas mikliems piršteliams smile.gif Rašau, ką geriausia dėt pagal eilę...

Į nekaitintą keptuvę supilame padui paruoštą masę (šaltoje keptuvėje lengviau paskirstyti), ją šaukštu tolygiai paskirstome. Jungiame viryklę, ugnis turi būti labai silpna. Skubiai, kol masė dar minkšta, sudedame (gerai prilimpa, vėliau patogu valgyti, nesibarsto..) dešros griežinėlius, smagiai apšlakstome pomidorų padažu, ant viršaus dedame riekelėmis pjaustytus pievagrybius (irgi gerai sukimba su padažu..), beriame smulkintus čiliukus, svogūnus, ant pačio viršaus užberiame tarkuoto fermentinio sūrio.

Jei turite petražolių, baziliko ar kitų ŠVIEŽIŲ prieskonių, galite pabarstyti ant viršaus. Ypač skaniai kvepia bazilikas...

Keptuvę uždengiame dangčiu ir kepame (nepamirškite - ugnis turi būti labai silpna, nes pado apačia labai greit gali sudegt)
Po kelių minučių, kai tik matysite, kad fermentinis sūris išsilydė, Jūsų pica paruošta. Iš keptuvės labai lengvai išsiima užkišus mentelę po picos padu ir truputį pavertus keptuvę ant šono.. tiesiog pati išlipa jums į lėkštę smile.gif

Skanaus 4u.gif
Atsakyti