QUOTE(dzigitas @ 2011 01 20, 17:58)
tiesiai ant radiatoriaus?o ne bus per karsta?
ir tos dezutes pas mane be skiluciu(nu kaip vazonuose buna,kad vanduo nubegtu)tai ar tinka tokie?
pas mane irgi be skyluciu. Vandens daug nepilu, tik kad drėgna būtų. Aš visad taip daiginu, greit sudygsta. Dėžutę dedu į maišiuką ir statau ant radiatoriaus. Tik tą maišiuką vis reik pravėdint, kad drėgmės neprisikauptų perdaug ir nepradėtų pūti sėklytės. O kai tik sudygsta, keliu ant palangės.
Radiatoriai dabar pas mus nėr karšti.
Papildyta:
QUOTE(Casual @ 2011 01 20, 17:41)
mazina kraujo spaudima????
ugu. Esu skaičius, kad neleidžia kauptis cholesteroliui. Bet vyras, kai užkyla spaudimas, lekia prie stiklainiuko su čiliais. Sako - padeda.
"Saikingai vartojant gydo
Čili pipirų aktyvusis komponentas kapsaicinas, kuris burnoje sukelia degimo jausmą. Ši medžiaga yra tarp labiausiai tyrinėjamų medicinos, farmacijos ir mitybos srityje. Kapsaicinas gerina virškinimą, stimuliuodamas skrandžio išskyras; turi provitamino A, vitaminų B, B6, C, E, folio rūgšties, kalio, daug magnio ir geležies. Pasižymi vidurių laisvinamuoju poveikiu, palengvina kvėpavimą sergant, gali sumažinti padidėjusį kraujo spaudimą ir cholesterolio kiekį, apsaugoti nuo kai kurių vėžio formų. Ištirta, jog kapsaicinas skatina prostatos vėžio ląstelių susinaikinimą. Tačiau vis tiek reikėtų būti atsargiems ir šį prieskonį vartoti saikingai. Paprikos sultys labai veiksmingos sergant burnos ertmės ligomis: sunkia stomatito forma, žandikaulio kaulų arba dantenų uždegimu, parodontoze ir kitomis panašiomis ligomis. "
Va čia dar rašo apie tai:
http://projektai.del...php?id=40237987
Kinijos mokslininkai laboratoriniais tyrimais nustatė, kad junginys kapsaicinas, pipirams suteikiantis aštrumo, atpalaiduoja kraujagysles.
Kaip veikia šis junginys? Kapsaicinas aktyvina kraujagyslių receptorius, kurie skatina azoto oksido gamybą. O šios dujų molekulės saugo kraujagysles nuo disfunkcijos ir uždegimo.
Mokslininkai ir anksčiau tyrė molekulinį ryšį tarp kapsaicino bei arterinio kraujospūdžio stabilizavimo, tačiau ankstesnių darbų pagrindas buvo stiprus arba trumpalaikis junginio poveikis. O dabar surinkta patikimų duomenų apie ilgalaikį aitriųjų pipirų poveikį hipertenzijai.