Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai, saldžiosios paprikos

QUOTE(martam @ 2011 01 11, 22:24)
Čilių dar nesu auginusi,sėsiu tik šiemet, o paprikas visada sėju apie sausio 20-30 d. ir niekada neisstypsta, matyt joms užtenka šviesos, o štai pomidorai, jei pasėju anksčiau tai stypsta, tai juos sėju nuo vasario pabaigos iki maždaug kovo 10 d.

kadangi gyvenu bute,siltnamio neturime.Labai noriu ciliu pasisodinti,todel idomu kokia zeme sodinimui tureciau nusipirkti,ir juos pasodinus reikia kokia plevele aptraukti ar ne,ar nepakenks jei pasodinus cilius i vazona,pastatysiu ant palanges,o pradejus silti pavasariui isnesciau i terasa ant stogo g.gif Sodinsiu pirma karta,todel nieko nenumanau blush2.gif
Atsakyti
as tai manau, kad iprotis sodinti ant palanges yra siek tiek negeras bent siuo atveju, nes pipirams sudygti geriau sekasi kai silciau yra, o juk ant palanges viena salciausiu vietu namuose. aisku del sviesos ten visi juos kisa, bet ziema is vis tos sviesos mazai yra.. as pernai daiginau po paprasta kaitrine lempa ir sviesos buvo ir silumos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Indrajos @ 2011 01 12, 12:31)
as tai manau, kad iprotis sodinti ant palanges yra siek tiek negeras bent siuo atveju, nes pipirams sudygti geriau sekasi kai silciau yra, o juk ant palanges viena salciausiu vietu namuose. aisku del sviesos ten visi juos kisa, bet ziema is vis tos sviesos mazai yra.. as pernai daiginau po paprasta kaitrine lempa ir sviesos buvo ir silumos smile.gif

Aš daiginau ant radijatoriaus, o poto dėjau ant palangės - pernai ax.gif
Šiemet darysiu kažką panašaus blush2.gif
Nuo kaitrinės lempos visa ti skiriasi kaina - kaitrinė lempa elektrą nudoja... Aš gal pasirodysiu suvalkiete, bet man jau per brngus malonumas gaunasi - žemes pirk, sėklas pirk, Dar kažkokias trąšas pirk... O jeigu derlius bus vazone, tai jau nesitikėkim stebuklų - gi minimaliai ten jo būna... rolleyes.gif
Atsakyti
casual aciu uz seklytes, tavo az pilna 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo blakstiena5: 14 sausio 2011 - 13:11
Laba vakara astriu pojuciu megejei smile.gif Esu cia naujokas ir pipirus sodinsiu pirmus metus, nulekiau i parduotuve nusipirkti seklyciu, o ten nieko gero.... nupirkau hungarian yelow wax hot, ciliuku ir dar kazkokiu neaiskiu. Sakau o jalapeno neturite, sako ko? ko?, sakau jalapeno...... nea tokiu neturim....
Kiek pasiskaiciau pas jus ivairiu rusiu pipiriukai auga, tad noreciau pas tamstas isigyti ka nors idomesnio. Na pimpaliuku gal nereikia o ka nors is situ:
labai noriu jau mineto jolapeno, poblano, serrano na ir pradziai gal pakaks smile.gif nebent dar ka nors pasiulysit is vidutinio astrumo pipiriuku!!
Geriausiai veiksmas kad vyktu Vilniuje. Tad lauksiu atsakymu smile.gif
Atsakyti
Shetellige Vilniuje yra šiek tiek aštriųjų pipirų. Cajeno tikrai yra. Dar kelių rūšių, tik nepamenu dabar pavadinimų. Vieni labai gražūs oranžiniai, kaip maži paprikiukai - na, bet pavadinimas užkrito mirtinai.

Mergikės, ar tikrai ryt gera diena pipirams sodinti? Žadu knisimosi po žemes sezoną atidaryti.
Atsakyti
Saintlina, tai vis i Shetelinga marsiruoji lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Pas mane pagal sejos kalendoriu-ryt poryt tinkamos dienos. Mano mama jau sodins biggrin.gif
Atsakyti
sveikutes.blin,kaip visur skirtingai raso su ta seja doh.gif
bandysiu set per du kartus.rytoj ir per priespilni.tik reikia pazymeti kurias kada,nes atminties visai neturiu cool.gif

Jaunatis – netinkamas metas sėti ir sodinti. Ravėkite piktžoles, retinkite krūmus, genėkite medžius. Priešpilnis – sėkite ir sodinkite daržoves, brandinančias vaisius virš žemės (agurkus, pomidorus, žirnius, braškes ir t.t.) Pilnatis – sėkite žalumynus (salotas, krapus, špinatus ir kt.), sodinkite ankstyvąsias bulves. Delčia – tinkamiausias laikas sėti ir sodinti daržoves, brandinančias vaisius žemėje (burokėlius, bulves, morkas ir kt.)

Sėjant dažniausiai laikomasi kelių paprastų taisyklių: kai mėnulis auga, sėjamos daržovės, kurios augina valgomą antžeminę dalį (pomidorai, dumplainiai, baklažanai, agurkai, kopūstai, paprika ir pan.), taip pat visos gėlės ir kiti dekoratyviniai augalai, kurie auginami dėl gražių lapų ar žiedų, vaistiniai ir prieskoniniai augalai. Kai mėnulis dyla, sėjamos daržovės, kurios derlių subrandina po žeme – morkos, ridikėliai, burokėliai, salierai, sodinamos bulvės, svogūnai ir česnakai ropelėms, taip pat dauguma vaismedžių ir vaiskrūmių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzigitas: 19 sausio 2011 - 22:00
QUOTE(madmuazele @ 2011 01 19, 21:54)
Saintlina, tai vis i Shetelinga marsiruoji lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Pas mane pagal sejos kalendoriu-ryt poryt tinkamos dienos. Mano mama jau sodins biggrin.gif

nu jau ir taip labai seniai nebuvau. Net susirūpinau - o jei kelio neberasiu blink.gif
Ir aš čilius sėsiu. Su paprikom gal dar palauksiu.. pernai mėnesiu vėliau sėjau ir tai žydinčias į šiltnamį sodinau.
Atsakyti
Gėles sėju ar sodinu per jaunatį, daržoves - per priešpilnį ir pilnatį, o delčia - ravėjimo metas, nes jei visada ravėsite per jaunatį - tikrai užteks ilgam, nes jaunatis augimo, žydėjimo laikas smile.gif
Atsakyti
Ką daryti, vazonėlyje, kuriame pasėjau čiliukus ir jie jau sudygo, pastebėjau tokius miniatiūrinius, vos įžiūrimus bėgiojančius gyvius blink.gif Ką pilti, kaip naikinti? Nuo ko ir kas čia atsirado?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilaria: 20 sausio 2011 - 08:09
QUOTE(Ilaria @ 2011 01 20, 08:09)
Ką daryti, vazonėlyje, kuriame pasėjau čiliukus ir jie jau sudygo, pastebėjau tokius miniatiūrinius, vos įžiūrimus bėgiojančius gyvius blink.gif  Ką pilti, kaip naikinti? Nuo ko ir kas čia atsirado?

nuo drėgmės greičiausiai. Įtariu, labai šlapia tam vazonėlyje. Leiskit pradžiūti žemėms.
Papildyta:
QUOTE(dzigitas @ 2011 01 19, 21:59)
sveikutes.blin,kaip visur skirtingai raso su ta seja doh.gif
bandysiu set per du kartus.rytoj ir per priespilni.tik reikia pazymeti kurias kada,nes atminties visai neturiu cool.gif

o aš paprastai išvis nežiūriu nei mėnulio, nei kalendoriaus. Sėju kada susigalvojus. Nežinau, kodėl čia šiemet parūpo tos tinkamos dienos doh.gif
O kada tas priešpilnis nusimato?
Atsakyti