Įkraunama...
Įkraunama...

5 mėn. kūdikio dienos meniu

Sveikutės smile.gif

Perskaičiau visą temutę ir dar labiau susimąsčiau doh.gif Maitinu MP, sūneliui jau 6 mėn. su trupučiu wub.gif Pradėjau duoti pirmąsias daržovių košytes - bulvių, morkyčių. Nu bet nevalgo niekaip, spjauna ir viskas doh.gif
Maitinu vaikišku silikoniniu šaukšteliu, bet vos tik pamato artėjantį šaukštelį burnytės link, iškart muša su rankute per šaukštuką doh.gif Bandžiau su pirštu įkišti košytės į burnytę, tai visai nieko lyg ir valgo. Bet kokiu atveju, su visokiom gudrybėm suvalgo max 2 arbatinius šaukštelius doh.gif ir jau viskas, tada skubiai reikalauja MP cool.gif
Jūs man, paaiškinkit, kokiu būdu pripratint mažiuką valgyt 4u.gif Ačiū smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo boruzhe: 16 sausio 2011 - 17:42
QUOTE(boruzhe @ 2011 01 16, 18:41)
Sveikutės smile.gif

Perskaičiau visą temutę ir dar labiau susimąsčiau doh.gif Maitinu MP, sūneliui jau 6 mėn. su trupučiu wub.gif Pradėjau duoti pirmąsias daržovių košytes - bulvių, morkyčių. Nu bet nevalgo niekaip, spjauna ir viskas doh.gif
Maitinu vaikišku silikoniniu šaukšteliu, bet vos tik pamato artėjantį šaukštelį burnytės link, iškart muša su rankute per šaukštuką doh.gif Bandžiau su pirštu įkišti košytės į burnytę, tai visai nieko lyg ir valgo. Bet kokiu atveju, su visokiom gudrybėm suvalgo max 2 arbatinius šaukštelius doh.gif ir jau viskas, tada skubiai reikalauja MP cool.gif
Jūs man, paaiškinkit, kokiu būdu pripratint mažiuką valgyt 4u.gif Ačiū smile.gif

Neimk i galva smile.gif ,duok tiek kiek jam telpa.Gal jam visai uztenka tu poros sauksteliu.Kiekviena diena ,svarbiausia ,duok ir pripras kudikelis.Visi maziukai skirtingai valgo kaip ir suauge smile.gif Mano maziuke tik menesio pabaigoje suvalgo 100g.,o taip irgi tai sauksteli ,tai du ir viskas,o dabar tai labai noriai valgo.As maitinu mp ,bet pradejau pratinti nuo 5men.
Atsakyti
QUOTE(magic magic @ 2011 01 18, 12:52)
Neimk i galva smile.gif ,duok tiek kiek jam telpa.Gal jam visai uztenka tu poros sauksteliu.Kiekviena diena ,svarbiausia ,duok ir pripras kudikelis.Visi maziukai skirtingai valgo kaip ir suauge smile.gif Mano maziuke tik menesio pabaigoje suvalgo 100g.,o taip irgi tai sauksteli ,tai du ir viskas,o dabar tai labai noriai valgo.As maitinu mp ,bet pradejau pratinti nuo 5men.

Sveikutes, uzsuku ir as i jusu temute, maitinu pati, bet turedama nemazai stresiuko, mano pienas po truputi mazeja, valgyt pradejom kas dvi val., o budavo kad ir kas val., pienas nespedavo tiek pasigamint.
Sia sav. buvom pas pediatre ir ji leido mums pradeti primaitinima darzoviene duoti.Bet paaiskino, kad pradeti nuo puses sauksto, ir po truputi didint kieki, menesio gale turetu suvalgyti 180ml. bus gausis papildomas maitinimas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(boruzhe @ 2011 01 16, 17:41)
Sveikutės smile.gif

neskubek, pripras, tik neduok pirktiniu, ir tyreliu, pradek nuo darzovienes, nes po saldaus nenores darzoviu valgyti, cia is mano patirties, viresni maitinau tyrelem, pirktiniu maistu, o ten gi viskas paskaninta, mano maista spjaudavo, ilgai kovojau, bet iki siol liko nevalgus, nes kaip ir tu pradejau primaitinima nuo 6men. jam mano pienas buvo pats skaniausias dalykas, taip zaidem iki 1.3men., poto nustojau maitinti nes valgyt papildoma maisteli atsisakydavo, tik pirktini, o ir mane terorizavo visur su (.)Tai si karta nusprendziau viska pradeti anksciau, kol pripras tai jau bus beveik 6 men. ir gausis jau vienas normalus primaitinimas.

Nestresuok, viskas normalizuos, po truputi, kantrybes 4u.gif mirksiukas.gif

Šį pranešimą redagavo m.angeliukas: 18 sausio 2011 - 13:33
Sveikos mamos 4u.gif , mūsų mažylį gydytoja rekomendavo pradėti primaitinti nuo 4 mėn., gal todėl, kad mažutis?
Dabar zuikis jau valgo bulvę+morką ax.gif . Galvoju, gal jau ir kokią cukiniją ar kopūsto jau galima pridėti?
Atsakyti
QUOTE(boruzhe @ 2011 01 17, 02:41)
Sveikutės smile.gif

Nesijaudink, valgy,s daug kam tik nuo 6 mėn. pradeda tik terliotis su maistu, mano vaikas ir jau 6 mėn. eina nei bulvės, nei morkos nenori, o tik skanaujam moliūgą. Nereikia žiūrėti į kitus, visi vaikai skirtingi, juk nebereikalo ir rekomenduoja pradėti kietą maistą duoti nuo 6 mėn., aišku reikia kitiems ir anksčiau, kam svoris prastai auga. Pavyzdžiui aš savajam anksčiau negalėjau duoti todėl, kad labai pilvą pūtė ir dabar pučia doh.gif , tai mes atsargiai su kietu maistu. Visiems skirtingai, nestresuokit, aš ir kai paskaičiau kaip kiti vaikai valgo iškart pergyvent pradėjau, kodėl mano taip nevalgo, bet gyd. nuramino, sako, "Kaip auga tavo vaikas, kaip ant mielių, terliūzas didžiausias, ko norėti, ateis laikas viską pats šluos". 4u.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jante @ 2011 01 19, 12:16)
Sveikos mamos  4u.gif , mūsų mažylį gydytoja rekomendavo pradėti primaitinti nuo 4 mėn., gal todėl, kad mažutis?
Dabar zuikis jau valgo bulvę+morką  ax.gif . Galvoju, gal jau ir kokią cukiniją ar kopūsto jau galima pridėti?

As savo mazaji pradejau pratinti prie darzovienes nuo 4 men, nes jam nebepakako MP, nors ji vis dar maitinu, jis dickiukas toks,kad reikalauja maisto ir pakankamai gerai valgo. Pati pirma karta viriau moliuga su morka, kita karta moliuga, morka ir bulves siek tiek, db jau ir kalafioro idedu. Gal kartais ir nelabai jis nori kokio tai naujo ingridiento, bet kadangi yra toks valgiukas, kemsa viska.
Dar duodu ir obuolio, ir banano. Tik gerti nieko kito isskyru MP nenori, as tik nakciai misinuko duodu, mat pienelis tik vienoje krutyje smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

o jei idarzoviene imaisyciau savo pieno, kazin ar galima? Nes vienu darzoviu nevalgo, galvoju gal su pienu prades ragaut?
Patarkit, nes lyg kazkur girdejau, kad negalima, kad geriau vandeniu skiest wub.gif

Aciu 4u.gif
Atsakyti
Nu va, jau yra šioks toks progresas pas mus biggrin.gif Pradeda ragauti, nebemuša per šaukštelį ir net kartais pats išsižioja, lenkiasi link šaukštelio thumbup.gif Kaip faina, negaliu wub.gif
Atsakyti
As ruosiuosi pradeti ivedineti papildoma maisteli kai bus mums 5 su puse menesiuko ir pradesime ko gero nuo morkos sulciu (tuos kelis lasiukus pradzioje reiks paciai spausti) mirksiukas.gif o po to ko gero obuoliuko ragausime. valgome tik MP, tad koses valgysime tikrai veliau...
Atsakyti
Pradejom darzoves ragauti nuo ~4,5men, nes MP nepakako, pradejom nuo bulves ir dbr valgom bulve + morka, mano vyriokui labai patinka, jo apetitu nesiskundziu. Morku sulciu negera, vaiposi, su liezuviuku stumia lauk ir viskas. Is pradziu duodavau po 80ml per diena, bet velaiu drauge pasake, kad atseit sulciu galima duoti tiek per diena kiek menesiu, tai metem tas sultis, nes arbata noriau gera, tai man toks klasuimas, kazin kiek galima vaikui duoti arbatos per diena? Nes jis man 100ml kaip nieka isgeria.
Atsakyti
Mes apetitu nesiskundžiam, bet mėgsta tik MP, o košių tai ne schmoll.gif Nieko nenori, įkišu vieną kitą šaukštelį tik bežaidžiant, o kad pats žiotųsi tai niekaip doh.gif O mums jau 7 mėn.
Jau man net įdomu darosi, kada gi jis pradės normaliai valgyt laugh.gif
Atsakyti
mums jau 5men pradejau duot bulve, tai likau pakraupus, nes vaikas taip pasibjaurejo ta bulve liezuviu stume , ziaugcioja, net nusiveme pora kartu. pastebejau,kad vos tik kietas maistas prisiliecia prie gerkles iskart jis pradeda ziaugciot nezinau ka daryt doh.gif Siaip laizo tai viska ka prikisi prie lupu, obuoli, banana, kriausia, baronkes nu zodziu viska noriai laizo bet valgyt niekaip gal kad nemoka ryt?????/////

gyd pasiule pradet primaitinima del elergijos, nes maziaus organizmas sunkiai priima baltyma ir del to galvyte beria. Svoris normalus. Nuo 3men valgom misinuka.

O gal pradet nuo kokio moliugo jis gal skanesnis.... g.gif
Atsakyti