Įkraunama...
Įkraunama...

5 mėn. kūdikio dienos meniu

Mergytes,

Ar normalu kad vaikiukas kakoja po kiekvieno maitinimo kosyte t.y. 2k dienoje bet iskart po kosyciu nesvarbu ka duodu g.gif
Atsakyti
QUOTE(uogute @ 2011 01 07, 21:27)
Mergytes,

Ar normalu kad vaikiukas kakoja po kiekvieno maitinimo kosyte t.y. 2k dienoje bet iskart po kosyciu nesvarbu ka duodu  g.gif

Aišku, kad normalu, mano kiekvieną kart po mišinio kaku pasidaro, o dažniausiai valgio metu. Mažiems vaikams dar tas virškinimas toks, tai dažniausiai net valgio metu.
Atsakyti
QUOTE(uogute @ 2011 01 07, 11:27)
Mergytes,

Ar normalu kad vaikiukas kakoja po kiekvieno maitinimo kosyte t.y. 2k dienoje bet iskart po kosyciu nesvarbu ka duodu  g.gif

maniškis irgi taip mirksiukas.gif
Atsakyti

QUOTE(uogute @ 2011 01 01, 17:34)
keliose knygose skaiciau atsargiau su ekologiskais produktais, jie turi daug maziau vitaminu nei neekologiski. patartina rinktis ir tu, ir tu. bet ne vien ant eko sedeti  4u.gif

cia tik seip  smile.gif

Skamba labai nelogiškai. Kokiose knygose taip rašoma?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NAJA: 10 sausio 2011 - 18:54
QUOTE(uogute @ 2010 12 22, 21:59)
Labas vakaras mamos,

Skaitau siuos du puslapiukus ir esu labai nustebusi kad maziams tiek daug duodat, ogi rekomenduojama laukti iki 6men.  mano kleckui irgi 5men ir 10 dienu, tai jau pradejau nedrasiai po truputti pradejau nuo ryziu koses+pienas ir toliau kriause, obuolys, morka ar bulve. dar syvakar isgere sulciu slyvu atskiestu su vandeniu (turim bedu su viduriukais) bet tikrai dar neuzkisu jo maitinimo pieniuku tyrem  g.gif

Sveikos,mamytes,niu mes irgi 5 menesiu su trupuciu,tai dar mazai ka ragavom,darzovienes dar neragavom,tik kosytes ir tyreles obuoliu ir kriausiu,kitokios rusies nusprendziau neduodi 4u.gif manau,kad ten ne tiek daug ir vitaminu,o daugiau visokiu nitratu 4u.gif...mergytes,o ar jus duodate tokio amziaus,zalio obuoliuko?
beje ,kaip su tom koselem,kokios rusies jus duodate,ir kokios firmos perkate?..o kazi ar tinka tos Nordic koses tokio amziaus vaikuciui,jei sublenderiuociau ? mirksiukas.gif
Atsakyti
rytoj mano mazylei bus 5men clap.gif vakar pabandziau duoti zalio patarkuoto obuoliuko. valge labai susiraukusi, matyt jai rugstoka buvo smile.gif vakare ji taip purpsejo, kad kazin ar koks vyras dar taip garsiai padaro rolleyes.gif bet siaip nieko blogo jai nuo jo nebuvo. sakiau duosiu, bet po mazai, nes jau labai nuo jo pilvuka jai pucia unsure.gif
Atsakyti
Mano mazei penki men, duodu tik ryziu koseles ,nieko daugiau nenori tai ir neskubu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dratushka @ 2011 01 12, 11:09)
rytoj mano mazylei bus 5men clap.gif vakar pabandziau duoti zalio patarkuoto obuoliuko. valge labai susiraukusi, matyt jai rugstoka buvo smile.gif vakare ji taip purpsejo, kad kazin ar koks vyras dar taip garsiai padaro rolleyes.gif bet siaip nieko blogo jai nuo jo nebuvo. sakiau duosiu, bet po mazai, nes jau labai nuo jo pilvuka jai pucia unsure.gif

Tokiu atveju (purpsėjimo) rekomenduojama obuoliuką duoti termiškai apdorotą.
Mes pradėjome nuo virto ir pertrinto iki tyrės.

Pastebėjau, kad dauguma pradėjo primaitinimą nuo kruopų (nekalbu apie klijukus) , kažin kodėl? Kiek paskaitinėju tai rekomenduojama pradėti nuo daržovių, pereinant prie daržovių su mėsyte ir tik galiausiai prie kruopų.

Atsakyti
Na mamytes saunuoles! 4u.gif
O mums niekaip nesiseka... uzejau paskaityti kaip kitos mamkes primaitina... nes mums sekasi nekaip...
Bandem bulvyke, mokyte, brokolius - valgo puikiai, tik duok tu jam ta saukteli, kita diena zandukai raudonuoja, pleiskanuoja nuo tu darzovieniu matyt alergija, dar nepriima... bandem pirktines kosytes - tas pats tik kai kurias atsisake grieztai valgyti... pabandziau duoti namines ryziu kosytes + keleta razinu, kad saldziau butu, niu dar baisiau... taip zandukus niezti, kad iki krauju sudraske... Padarem pertraukele, beveik savaite valgem tik misinuka. Atradau, kad ryziu kosyte + misinukas + truputelis cukraus - valgo ir lyg neberia... Siandien vel pabandziau duoti kopusteliu - akurat ir vel zandukai pradejo raudonuoti...
Nezinau ku toliau daryt...
Atsakyti
QUOTE(Smagute @ 2011 01 13, 20:38)
Na mamytes saunuoles!  4u.gif
O mums niekaip nesiseka... uzejau paskaityti kaip kitos mamkes primaitina... nes mums sekasi nekaip...
Bandem bulvyke, mokyte, brokolius - valgo puikiai, tik duok tu jam ta saukteli, kita diena zandukai raudonuoja, pleiskanuoja  nuo tu darzovieniu matyt alergija, dar nepriima... bandem pirktines kosytes - tas pats tik kai kurias atsisake grieztai valgyti... pabandziau duoti namines ryziu kosytes + keleta razinu, kad saldziau butu, niu dar baisiau... taip zandukus niezti, kad iki krauju sudraske... Padarem pertraukele, beveik savaite valgem tik misinuka. Atradau, kad ryziu kosyte + misinukas + truputelis cukraus - valgo ir lyg neberia...  Siandien vel pabandziau duoti kopusteliu - akurat ir vel zandukai pradejo raudonuoti...
Nezinau ku toliau daryt...

Manau reiktu pas savo Pediatra kreiptis,turetu kazka patarti...tikrai...o nebandet duodi "Holle" firmos darzovieniu,mano drauge savajam dabar tik sitas duoda,nes nuo kitu beria...beto dar norejau paklausti,o kodel jus i ta kosyte ryziu cukriuka beriat? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ligituka @ 2011 01 14, 15:18)
Manau reiktu pas savo Pediatra kreiptis,turetu kazka patarti...tikrai...o nebandet duodi "Holle" firmos darzovieniu,mano drauge savajam dabar tik sitas duoda,nes nuo kitu beria...beto dar norejau paklausti,o kodel jus i ta kosyte ryziu cukriuka beriat? unsure.gif

beriu, nes kitaip nevalgo... pirma saukteli isspjauna berodant nepasitenkinima ir ivairiausias grimasas - "fui kaip man neskanu", sekancius saukstelius - isigudrino burnyte suspaust ir nekaip neitikinsi atidaryti... o per prievarta kazkaip nelogishka... Bet jei biskutuka cukraus dadet - cia tai geris smile.gif valgo - tik spek sauksteli prinest 4u.gif
reikes paziureti ir mums kitu kosyciu... Gal grikiu pabandyti?...

Tiesa, mums siandien puse metuku thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(NAJA @ 2011 01 12, 13:30)
Tokiu atveju (purpsėjimo) rekomenduojama obuoliuką duoti termiškai apdorotą.
Mes pradėjome nuo virto ir pertrinto iki tyrės.

Pastebėjau, kad dauguma pradėjo primaitinimą nuo kruopų (nekalbu apie klijukus) , kažin kodėl? Kiek paskaitinėju tai rekomenduojama pradėti nuo daržovių, pereinant prie daržovių su mėsyte ir tik galiausiai prie kruopų.

aciu uz patarima aciuks.gif
na o del kosyciu, tai skaiciau, kad tiems vaikuciams kuriu svoris auga gerai, jiems reikia pradeti nuo darzoviu. nuo kruopu pradeda tik tada jei maziui svoris blogai auga.
Atsakyti