Įkraunama...
Įkraunama...

5 mėn. kūdikio dienos meniu

QUOTE(grazina37 @ 2014 04 10, 08:20)
jei vaikuciui pilnai uztenka mp ir svoris gerai auga zinoma nereikia primaitinti iki 6 menesiu,bet Panterv mergyte neprivalgo pakankamai todel jai reikia kazko papildomo,as siulyciau viena maitinima pakeisti misinuku,(nes kokia kosyte beduos ji dar nesuvalgys reikiamo kiekio kad butu soti ir vistiek reikia dar uzsigerti skyscio ,juk po sauksto koses neduosi arbatos ji vistiek bus alkana  doh.gif) tuo metu pienelio liks kitiems maitinimams, jei mergyte valgo  kas valanda reiskia pieneli nutraukineja kas valanda,tai taip iseina kad jo per mazai gaminasi doh.gif ,125ml turi suvalgyti mazdaug 2 menesiu mazylis,tiek tikrai mazai beveik 5 menesiu zmogiukui

kodėl nesuvalgys tokio kiekio kokio reik? duot gramų, kiek priklauso pagal amžių, jei suvalgo, tai tegu valgo. Jei nevalgo, kita kalba. Koks skirtumas nuo kokio kiekio pratinsi? šaukštelio ar 100 g?
Jei svoris auga, vadinas, nėra mažai. Aš galvoju, kad vaikas pasiima tiek, kiek jam reik.

Man primaitinimas neprisidėjo prie to, kad rečiau valgytų, todėl sunku pritart minčiai, jog reiktų primaitint vien tam, kad kas 2 h valgo.

Panterv vaikas naktį nevalgo, vien tai labai gerai. Maitinčiau kas dvi valandas ir nesukčiau galvos, na tik aišku nusitraukinėjimus reiktų dažnint, kad paskatint pieno gamybą.
Atsakyti
jei maitintu krutimi gal ir taip gali duoti kas valanda,bet ji pieneli nutraukineja ,tai taip iseitu kad ji tik maitina ir piena nutraukineja,juk rase kad valge 19 .20 .21 ir galbut 22 vel prasys doh.gif ,ji juk ne robotas ,ji irgi nori pavalgyti ir pailseti,o jei pienelio mazai tai isivaizduoju kaip sunku primelzti ta 125,o nuo kada darzove lengvai viskinamas maistas?ir kad vaikuciui galima is karto duoti 100g irgi nesamone
Atsakyti
Grūdinės košės yra sudėtingųjų angliavandenių šaltinis. Sudėtingieji angliavandeniai turi būti suskaidyti į paprastuosius anliavandenius ir aminorūgštis. Tam reikalingi virškinimo fermentai, kurių kūikio žarnyne nėra iki 6mėn. Tai yra per sunkus darbas tokio mažylio organizmui. Todėl daržovė ar vaisius yra paprastesnis darbas kūdikio virškinimo sistemai.
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2014 04 10, 14:46)
jei maitintu krutimi gal ir taip gali duoti kas valanda,bet ji pieneli nutraukineja ,tai taip iseitu kad ji tik maitina ir piena nutraukineja,juk rase kad valge 19 .20 .21 ir galbut 22 vel prasys doh.gif ,ji juk ne robotas ,ji irgi nori pavalgyti ir pailseti,o jei pienelio mazai tai isivaizduoju kaip sunku primelzti ta 125,o nuo kada darzove lengvai viskinamas maistas?ir kad vaikuciui galima is karto duoti 100g irgi nesamone

Na, kiekviena atsirenka pati. Nežinau žinoma, kaip elgčiaus jos situacijoje, bet šiuo metu atrodo, jog daryčiau viską, kad nereiktų mišinėlio.
Man dar įdomu, kodėl nusitraukinėja, nemaitina iš (.). Būtų daug viskas paprasčiau.
Ne pati sugalvojau, kai pradėjau nesėkmingą primaitinimą 5 mėnesį, gydytojos paklausus, kiek turi suvalgyt, pasakė iki 180 g. Pradėti nuo 4 arb. šaukstelių, antrą dieną 8 a.š. Ir taip didint iki 180 g. Nenorės vaikas, nevalgys.
Atsakyti
Mamytės Jūs kartais būnate labai žiaurios. Nusitraukinėju pienelį tikrai ne savo malonmui, o todėl, kad iš krūtinės man nevalgė ir nevalgo..O tas nusitraukinėjimas toks, kad jau pykina nuo to veiksmo.. Kai vienos tuo metu maitina iš krūties ir jaučia malonumą, tokios kaip aš kurioms reikia nusitraukinėti, atlieka dvigubą darbą ir patikėkit tai begalo sunkus ir kantrybės reikalaujantis darbas, kai pieno neistraukia nei rankinis nei elektrinis pientraukis, o tik pačios ranka ir tai tik po to, kai atleidžia spazmai... Taigi skirkim kas yra maitinimas krūtimi ir nusitraukinėjimas. Nežinau gal kitoms tas pienelis ir lengvai nusitraukia, bet aš prie papų po dvi valandas turiu sėdėti, jei noriu sąžiningai nustraukti, gal nesidarytų man guzai... Užtat ir noriu nuo 5 mėn pradėti primaitinimą ir po truputį pereiti prie mišinuko, o pienelį palikti rytui ir nakčiai.
Atsakyti
QUOTE(Panterv28 @ 2014 04 18, 19:45)
Mamytės Jūs kartais būnate labai žiaurios. Nusitraukinėju pienelį tikrai ne savo malonmui, o todėl, kad iš krūtinės man nevalgė  ir nevalgo..O tas nusitraukinėjimas toks, kad jau pykina nuo to veiksmo.. Kai vienos tuo metu maitina iš krūties ir jaučia malonumą, tokios kaip aš kurioms reikia nusitraukinėti, atlieka dvigubą darbą ir patikėkit tai begalo sunkus ir kantrybės reikalaujantis darbas, kai pieno neistraukia nei rankinis nei elektrinis pientraukis, o tik pačios ranka ir tai tik po to, kai atleidžia spazmai... Taigi skirkim kas yra maitinimas krūtimi ir nusitraukinėjimas. Nežinau gal kitoms tas pienelis ir lengvai nusitraukia, bet aš prie papų po dvi valandas turiu sėdėti, jei noriu sąžiningai nustraukti, gal nesidarytų man guzai... Užtat ir noriu nuo 5 mėn pradėti primaitinimą ir po truputį pereiti prie mišinuko, o pienelį palikti rytui ir nakčiai.

Jeigu jau nusprendėt pereiti prie mišinuko, tai kodėl norit primaitinimą pradėti taip anksti? Gal pirmiau pereikit prie mišinuko, o muo 6mėn pradėkit primaitinimą košėmis. Kam tas skubėjimas jums su papildomu maistu smile.gif
Atsakyti
mano pupai šiandien penki mėnesiai, primaitinti sakė pradėti nuo kitos savaitės, nuo šaukšto bulvės su morka kartu.
Papildyta:
QUOTE(Charizma85 @ 2014 03 07, 14:05)
Mzaja savo pradejau primaitint nuo 4 menesiu,tai turi jau nusistovejusi meniu ir rezima, kuriame tik porcijos kiekis padidejo smile.gif

8 -9 ryto misinukas 150-170 ml
12-13 avizu arba ryziu-kukuruzu kosyte 180 ml-20ml + 20-30 arbata
16:00-16:30 darzoviene (200 arba 180 ml) + arbatyte 20-30
18:00 misinukas 120 ml
21:00 ryziu kukuruzu kosyte su bananais 180 ml +20 arbatos
22:30 90-100 ml misinuko

Nakti miega,nezadinu maitinimui.

Tai ir nzn ar daug ar mazai ji cia valgo, va sekmadieni bus 5 menesiai mazylei, bet visa smulkute, kudute ir net su kosemis priauga tik po 500-600 gramu. ax.gif

bigsmile.gif nieko sau
Atsakyti
Kas maitinate misinukais kas kiek laiko ir po kiek ml. Jums valgo kudikis?
Man kas 3val. praso, suvalgo po 150-180ml. Primaitinimas nepavyko, pute pilvuka, tai lauksiu iki 6menesiuku.
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2014 04 10, 22:02)
Pradėti nuo 4 arb. šaukstelių, antrą dieną 8 a.š. Ir taip didint iki 180 g. Nenorės vaikas, nevalgys.

Būtent, nenorės nevalgys... gal aš kiek per drąsi, bet mano vaikas jau trečią primaitinimo dieną pilną porciją suvalgė, t.y. apie 200ml košės.. ir aš jam tiek daviau, juk nenorėtų, tai nevalgytų... Ir čia su tais maisto kiekiais labai jau individualu, juk kiekvienas vaikutis valgo kitaip 4u.gif
QUOTE(Panterv28 @ 2014 04 18, 18:45)
Mamytės Jūs kartais būnate labai žiaurios. Nusitraukinėju pienelį tikrai ne savo malonmui, o todėl, kad iš krūtinės man nevalgė  ir nevalgo..O tas nusitraukinėjimas toks, kad jau pykina nuo to veiksmo.. Kai vienos tuo metu maitina iš krūties ir jaučia malonumą, tokios kaip aš kurioms reikia nusitraukinėti, atlieka dvigubą darbą ir patikėkit tai begalo sunkus ir kantrybės reikalaujantis darbas, kai pieno neistraukia nei rankinis nei elektrinis pientraukis, o tik pačios ranka ir tai tik po to, kai atleidžia spazmai... Taigi skirkim kas yra maitinimas krūtimi ir nusitraukinėjimas. Nežinau gal kitoms tas pienelis ir lengvai nusitraukia, bet aš prie papų po dvi valandas turiu sėdėti, jei noriu sąžiningai nustraukti, gal nesidarytų man guzai... Užtat ir noriu nuo 5 mėn pradėti primaitinimą ir po truputį pereiti prie mišinuko, o pienelį palikti rytui ir nakčiai.

Tikrai, čia db visos lb natūralistės pasidarę ir jei jau nori ne MP maitint, tai tragedija... 4u.gif Aš pati pilnai maitinau iki 4mėn tik MP, tada įvedžiau mišinį vakarienei, nes pavargau nuo kėlimosi naktį kas dvi valandas... Na ir po truputį 5mėn jau perėjom ant mišinuko smile.gif dabar vaikas išmiega visą naktį nepabusdamas, sotus, laimingas vaikas, laiminga mama wub.gif Tavo atveju siūlyčiau pirma atsirinkt mišinuką (jei jau nusprendei jį duot), kuris tiks tavo vaikui, o vėliau primaitinimą pradėt, kad ne viskas iš karto būtų 4u.gif
QUOTE(doruta @ 2014 05 09, 16:28)
Kas maitinate misinukais kas kiek laiko ir po kiek ml. Jums valgo kudikis?
Man kas 3val. praso, suvalgo po 150-180ml. Primaitinimas nepavyko, pute pilvuka, tai lauksiu iki 6menesiuku.

Mano 5.5mėn vyrukas suvalgo po 230-260ml kas 3-4h, per parą gaunas 4 maitinimai mišinio ir vienas daržovienės, naktim nevalgom smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
Primaitinti kietu maistu pradejau 4 men.
Dabar tuoj sesi men.
Po kiek man duoti,ir kiek daznai kosiu?
Siuo metu valgom pietums darzoves120ml, vakare grudine uzpilama apie50ml, visa kita pienas.
Panele nemaza gime, virs 4kg, ,ir dabar geri 8kg jau.
Ji niri koses dar.
Kiek galima duoti,kiek padidinti,ir kiek kartu i diena?
kada mesa?
Aciu. P.s. Nenoriu permaitinti,ir nenoriu nedamaitinti.
Atsakyti
Oho kiek jusu pupuliai visko isragave! smile.gif
Maniskiui dabar 5men ir 10 d. Maitinu dar pati ir jau kokia savaitele kaip primaitineju, ragavom dvieju skoniu koses:
Bulve + moliugas ir kita moliugas + obuolys. Kosyte duodu per pietus. Galvoju jau reiktu su morkyte pabandyt:)
O idomu, kaip jus patartumet:
Nuo kada reiktu kruopu koses duot? Ir kada geriausiai ryte ar vakare?
Atsakyti
Sveikos mano mazyliui uz savaites 5 men. jau valgom 200 ml darzoviu koses (bulve, morka, moliugas) ryte hipp avizu dribsniu 100 ml bet ten daugiau pienas nei kose, nes idedu tik sauksta kad butu tirsciau ir sociau ir traukia is buteliuko. Kartais tyres obuoliu valgom o visa kita MP ir misinukas (vien MP neuztenka), arbatu neina isiulyt. Gal patartumet ar jau duoti ryte normalaus tirstumo kose ar dar laukt? ir ar po darzovienes dar duodat pienuko? nes manasis reikalauja ir nerimsta niekaip tai as dar duodu 60 ml MP ar geriau butu arbata siulyt?
Atsakyti