Įkraunama...
Įkraunama...

5 mėn. kūdikio dienos meniu

QUOTE(Rykute @ 2014 03 01, 17:29)
O mes režimo neturim valgyme, šiaip vis dar pagrindinis maistas MP tą d.d apie pietus valgom darzoviene, o vakare kosyte iš avižų. O dienos bėgyje tai obuoliuko tai banano pagramdom, bet melabai ir valgo, tik po kelis saukstukus.
Daržoves jau isragavom :
Bulve su MP pačioj pradzioj aišku patiko smile.gif
Bulve + morka patiko
Bulve + burokas labai patiko
Cukinija + bulve nepatiko ir nevalgė
Cukina + morka visai nieko, bet neipatingai patenkinta liko
Bulve + spinatai patiko
Avizos patiko su avietem arba bruknem (gabalėlis šaldytų dedu)
Bandysim dar kitas kruopas artimiausiu metų smile.gif
Suvalgom per kartą apie max 60 ml, bet matau, kad ji soti nuo tiek ir net MP nevalgo kartais smile.gif

Šaunuoliai, tiesiog pavydėtina kiek valgote. Mes išbandėme bulvę, morką, melioną ir topinambus. Jau antra savaitė viskas nevalgoma, neskanu.
Atsakyti
QUOTE(rasamk @ 2014 03 02, 10:42)
Šaunuoliai, tiesiog pavydėtina kiek valgote. Mes išbandėme bulvę, morką, melioną ir topinambus. Jau antra savaitė viskas nevalgoma, neskanu.

Būna, kad ir nenori tai nekisu ir tuomet tenka visika ismesti. Bet šiaip pakolkas tik cukinija neskani pasirode.
Vakar isbandem bulve + spinatai tai patiko
Šiandien Brokolis+ spinatai+ morka irgi patiko

O nupirkau pabandyti sulčių tai ispurke viską ir raukesi dar ilgai biggrin.gif aplamai skysčius sunkiai vartoja iskyrus MP arbatele iš saukstuko ir labai nedaug sad.gif

Kantrybės tikrai prireikia, mano sūnus taip gerai valgė nuo pat pradžių,kad net negalvojau apie sunkumus kas liečia valgį, bet čia paskaičius supratau, kad būna nevalgiukai vaikai. O dabar jau atrodo didelis bernas, bet įkišti pavalgyti tai kiekvieną dieną per didžiausius barnius unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rykute: 02 kovo 2014 - 17:12
QUOTE(Rykute @ 2014 03 02, 16:56)
Būna, kad ir nenori tai nekisu ir tuomet tenka visika ismesti. Bet šiaip pakolkas tik cukinija neskani pasirode.
Vakar isbandem bulve + spinatai tai patiko
Šiandien Brokolis+ spinatai+ morka irgi patiko

O nupirkau pabandyti sulčių tai ispurke viską ir raukesi dar ilgai biggrin.gif aplamai skysčius sunkiai vartoja iskyrus MP arbatele iš saukstuko ir labai nedaug sad.gif

Kantrybės tikrai prireikia, mano sūnus taip gerai valgė nuo pat pradžių,kad net negalvojau apie sunkumus kas liečia valgį, bet čia paskaičius supratau, kad būna nevalgiukai vaikai. O dabar jau atrodo didelis bernas, bet įkišti pavalgyti tai kiekvieną dieną per didžiausius barnius  unsure.gif

Gal sūnelis į mane panašus, mama sakė aš sapnuodavau su kąsniu burnoje smile.gif
Atsakyti
Mes irgi jau valgom kosytes smile.gif ir dziaugiuosi, kad labai patinka. thumbup.gif pietums jau pilna porcija darzovienes suvalgo apie 150ml. Dabar valgom bulve+moliugas+morka. O po valgio arbateles apie 30ml. isgeria. Dar kas antra diena duodu vaisiu tyreles po 50ml. Obuoliukas arba obuoliukas+slyva.
Turiu jau nusipirkus avizines kosytes, bet dar bijau skubeti, manau gera savaitele dar palauksiu.
Zodziu kol kas su maitinimu jokiu problemu thumbup.gif
Atsakyti
Mzaja savo pradejau primaitint nuo 4 menesiu,tai turi jau nusistovejusi meniu ir rezima, kuriame tik porcijos kiekis padidejo smile.gif

8 -9 ryto misinukas 150-170 ml
12-13 avizu arba ryziu-kukuruzu kosyte 180 ml-20ml + 20-30 arbata
16:00-16:30 darzoviene (200 arba 180 ml) + arbatyte 20-30
18:00 misinukas 120 ml
21:00 ryziu kukuruzu kosyte su bananais 180 ml +20 arbatos
22:30 90-100 ml misinuko

Nakti miega,nezadinu maitinimui.

Tai ir nzn ar daug ar mazai ji cia valgo, va sekmadieni bus 5 menesiai mazylei, bet visa smulkute, kudute ir net su kosemis priauga tik po 500-600 gramu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2014 02 22, 14:52)
Košes pradėjau duot, kai buvo  5 mėn. 2 d. smile.gif Su ta intencija, kad geriau miegos. Vyriukas didelis, vakarais jau iš abiejų (.) duodavau. Na, bet kelias naktim vis tiek, tik dažniau po 3-4 h išmiega.
Med. sesutė papasakojo nuo ko pradėt.
1-2 d. keptas obuolys pirmoj dienos pusėj. Labai labai patiko vaikui.
3-4 d. moliūgas + obuolys. Labai nepatiko biggrin.gif
4-5 d. moliūgas + bulvė. Valgė noriai.
6-7 d. moliūgas + bulvė + morka. Irgi patiko
7-8 d. moliūgas + bulvė + šp. pupelės + morka (stebėt ir dėt, jei viduriai neužkietėja).

ir taip įvedinėt po daržovę ir stebėt vaiko reakcija.
Vietoj moliūgo dėt cukiniją.
Šiandien ragavo cukinija+bulvė+šp.pupelės.
Iš pradžių dar dėdavau sviesto, kad noriau valgytų, bet pastebėjau, kad ir be sviesto puikiai valgo.

Į visas košes sakė pilt alyvuogių aliejaus, pradžioj ant šaukštuko galo ir didint po biški. Aj, aš vis tiek daug nepilu ax.gif Košės gali suvlgyt iki 200 g, bet aš niekad nesveriu.
Pamato šaukštą žiojas, kol pučiu ir pyksta, kad neduodu biggrin.gif
Ir aišku po to dar gauna MP smile.gif
Ir valgo visad vienodu laiku, tarp 13-14 val.

ir valgėm 10 dienų. Kietėjo vaikui viduriai, todėl nusprendžiau atidėt.
Atvirai, gailiuos, kad 5 mėn. pradėjau. Vien todėl, jog galvojau, kad geriau naktim miegos. Nes atceit neprivalgo dieną. Aišku viską pradėjau su seselės pritarimu.
Po 10 dienų rytais duodavau tik keptą obuolį.
Nežinau, kiek blogai, kad šitaip chaotiškai viską dariau, bet laiko neatsuksi smile.gif
Atsakyti
Na stai uzbaigiam 5 menesiuka jau biggrin.gif

Valgom beveik visas kruopas tik grikiu nemegsta, bet gal as nemoku ju isvirti doh.gif Pirkau sumaltus lietuviskus ekologiskus kudikiams tai labai neskani kose ir mase fui tokia gaunasi schmoll.gif sakiau isvirsiu paprastu grikius ir sutrinsiu gal patiks bigsmile.gif
Darzoves taip pat visas valgom, nepatiko cukinija biggrin.gif o visi spinatai, brokoliai, bulves, morkos ir skaniausias ingridiantas burokas thumbup.gif
Valgo 2 kartus dienoj papildomo maisto, bet paskutiniu metu kelis vakarus praleido, nes pramiegojo biggrin.gif
Kieki duodu tiek kiek nori tai kartais buna 50 ml kartais 150 ml. jei maziau suvalgo tai pasiulau veliau dar....
Arbata geriam tik is saukstuko ir valgio metu visa kita MP

Keliaujam i 6 menesiuka valgyt mesytes 4u.gif
Atsakyti
man toks klausimas, o kam kūdikiui arbata? Kokiu tikslu? jei geria mamos pieną ar mišinį? Mano trejų metų dukra dar jokių arbatų neragavus, neįsivaizduoju, kam ji tokiam mažam vaikui reikalinga g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evelinki: 24 kovo 2014 - 22:52
QUOTE(evelinki @ 2014 03 24, 22:31)
man toks klausimas, o kam kūdikiui arbata?  Kokiu tikslu? jei geria mamos pieną ar mišinį? Mano trejų metų dukra dar jokių arbatų neragavus, neįsivaizduoju, kam ji tokiam mažam vaikui reikalinga g.gif

Ir mano tokia nuomonė. Sesers mergaitė paragavo arbatos pirmą kartą virš 3 -jų metukų darželyje. Ir tai mažutė prašė vandens, nes tik jį įpratusi gerti smile.gif O žindomam kūdikiui pieniukas ir pavalgyti, ir atsigerti...
Atsakyti
prie mišinio reikia kitų skysčių, jei pradedi primaitint.

Gerai, jei vandenį geria. Mano vaikas vandens negeria. Gal išaugs ir gers.
Atsakyti
o čia visos, kurios jau taip intensyviai primaitina, mišinukais? Ar geležies trūksta MP maitinant? g.gif
Atsakyti
temą paskaitykit ax.gif
Atsakyti